Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Ekz0rcyst
Member
Avenger80
Приємного користування! Як каже моя мати, - на здоров'я! Додав "+" в карму.
Ідея в тому, що спробувавши раз вже не зможеш відмовитись від зручностей, зрештою зрозумівши як все може працювати не зможеш відмовити собі в цьому. А причина в тому що ми прагнемо до кращого і цим активно користуються для продажу не тільки "заліза".
Приємного користування! Як каже моя мати, - на здоров'я! Додав "+" в карму.
Ідея в тому, що спробувавши раз вже не зможеш відмовитись від зручностей, зрештою зрозумівши як все може працювати не зможеш відмовити собі в цьому. А причина в тому що ми прагнемо до кращого і цим активно користуються для продажу не тільки "заліза".
-
Mad Dog
Member
незабаром все зміниться. Для ВіФі 7 роутерів будуть використовувати круті мобільні процесори... які 99% часу буде простоювати. І цю потужність будуть пропонувати використати у іншому руслі. Ксяомі вже і на топовому ВіФі6 роутері анонсував Докер... І от тут відкриваються майже безмежні можливості для гіківEkz0rcyst: ↑ 12.09.2023 13:09 Перше, - все що виходить за межі "роздать інтернет" вже виходить за потреби абсолютної більшості користувачів, але про це мова не йде! Ми говоримо абсолютно про інший функціонал і в такому випадку "роутер-комбайн з блекджеком та шльондрами" звичайно можна розгядати як рішення для шарінгу файлів в мережі, але як конкурент окремому пристрою, більш спеціалізованому, НІ!! Тому що рішення максимально перепрошую "кастроване"
-
artko
Member
докер вже досить давно є у роутерах. ксяомі відстає.Mad Dog: ↑ 12.09.2023 15:50 незабаром все зміниться. Для ВіФі 7 роутерів будуть використовувати круті мобільні процесори... які 99% часу буде простоювати. І цю потужність будуть пропонувати використати у іншому руслі. Ксяомі вже і на топовому ВіФі6 роутері анонсував Докер... І от тут відкриваються майже безмежні можливості для гіків
-
Mad Dog
Member
Тут же не змагання на швидкість )artko: ↑ 12.09.2023 16:40докер вже досить давно є у роутерах. ксяомі відстає.Mad Dog: ↑ 12.09.2023 15:50 незабаром все зміниться. Для ВіФі 7 роутерів будуть використовувати круті мобільні процесори... які 99% часу буде простоювати. І цю потужність будуть пропонувати використати у іншому руслі. Ксяомі вже і на топовому ВіФі6 роутері анонсував Докер... І от тут відкриваються майже безмежні можливості для гіків
Грався я з докером наче ще на мікроті 3011... типу працює але крім чогось дуже примітивного туди не засунеш.
Думаю буде прорив як з Айфонами. До них же теж було купа різних комунікаторів... Але широким масам вони не були цікаві.
Так і тут. Поки не зроблять "народний" продукт толку не буде.
Зроблять, наприклад, щоб НекстКлауд/ТоррСервер/ВПН-сервер і т.д. ставився у пару кліків прямо з вебки роутера, + якусь базову інтеграцію... і Докер піде в люди )
-
Tesseract
Member
Я собі взяв Dell Wyse 5070 на Celeron J4105. Коли нічого з нього не качаю, то у нього споживання біля 6 Вт. Міряв розумною розеткою.Васильович: ↑ 11.09.2023 23:21Окремий пристрій завжди буде функціональнішим та надійнішим.
Але з сучасними цінами на електрику варто думати вже і про такі роутери-комбайни
Для мене єдиний його мінус - це те, що зовнішній хард дуже гальмує на закачці 4К торентів. Тому зараз думаю купити собі новий M.2 SSD, а старий запхнути в Dell, в якості папки для тимчасових файлів.
-
j3s0n
Member
Тільки він там не потрібен, я якось ставив на мікрот по гайду - шопопало, багато чого немає, наприклад macvlan, а ресурсів їсть... І це у мене жирний 5009.artko: ↑ 12.09.2023 16:40докер вже досить давно є у роутерах.
Для докерів тільки NAS. Той же Adguard чи там Qbittorent для роутерів досить важкі, а будь-який 10 літній інтел за 20 баксів буде тягнути 20 контейнерів аж бігом, це я мовчу про оперативу яка копійки коштує.
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Для закачки тільки ssd, а вже потім скрипт в тому qbittorent можна поставити, шо як тільки готово - переноси на HDD, бо навантаження на HDD при торренті дуже велике - багато потоків і дрібних файлів, SSD без проблем все зробить і потім одним файлом скопіюється на HDD.Tesseract: ↑ 12.09.2023 19:03зовнішній хард дуже гальмує на закачці 4К торентів.
-
artko
Member
угу, погрався з докером на мікроті та так і працює все що потрібно на 12-ті річному i5-2500 в невеличкому компіку від hp. швидко, надійно, все що треба...j3s0n: ↑ 12.09.2023 19:12Тільки він там не потрібен, я якось ставив на мікрот по гайду - шопопало, багато чого немає, наприклад macvlan, а ресурсів їсть... І це у мене жирний 5009.artko: ↑ 12.09.2023 16:40докер вже досить давно є у роутерах.
Для докерів тільки NAS. Той же Adguard чи там Qbittorent для роутерів досить важкі, а будь-який 10 літній інтел за 20 баксів буде тягнути 20 контейнерів аж бігом, це я мовчу про оперативу яка копійки коштує.
-
Васильович
Member
Прикольна машинкаTesseract: ↑ 12.09.2023 19:03Dell Wyse 5070 на Celeron J4105
"4К торентів" - це типу великих дуже файлів?Tesseract: ↑ 12.09.2023 19:03Для мене єдиний його мінус - це те, що зовнішній хард дуже гальмує на закачці 4К торентів
Думаю, як тимчасове рішення - обмежити швидкість скачування до 100 Мбіт/с чи скільки там може вінт, не захлинаючись.
Але тут такі розмови - оффтоп, то варто в профільну тему перейти.
-
BigTypoon
Member
От як і казав, вартість WiFi 7 роутера, вже сягнула приголомшливі 900$ за юніт
І старт продажу: 2300$ !!! за роутер з двома сателітами
https://www.anandtech.com/show/20059/ne ... esh-system
Правда, це топ меш від Нетгір, класу BE27000
ПіСі. Хто там збирається крутити докер на роутері wifi7 ?! чи не дешевше робити це на N серії Штеуда) мініПС за 150$
І старт продажу: 2300$ !!! за роутер з двома сателітами
https://www.anandtech.com/show/20059/ne ... esh-system
Правда, це топ меш від Нетгір, класу BE27000
ПіСі. Хто там збирається крутити докер на роутері wifi7 ?! чи не дешевше робити це на N серії Штеуда) мініПС за 150$
-
Scoffer
Member
BigTypoon
І жере мабуть ват сто
І жере мабуть ват сто
-
_clawfinger_
Member
Scoffer
Угу, кожна...
Адже там 3 точки доступу в комплекті.
Угу, кожна...
Адже там 3 точки доступу в комплекті.
-
Mad Dog
Member
Прогрес не спинити.BigTypoon: ↑ 19.09.2023 21:47 ПіСі. Хто там збирається крутити докер на роутері wifi7 ?! чи не дешевше робити це на N серії Штеуда) мініПС за 150$
Ходити пішки дешевше ніж платити за таксі. Кожному своє... Звісно знайдуться ті хто до смерті будуть розповідати, що колись трава була зеленіша, а морозиво смачнішим.
-
iamduxa
Junior
Добрый день, подскажите пожалуйста, хочу подключиться к интернет провайдеру в частном секторе. У меня есть роутер TP-LINK XC220-G3V, написано что он поддерживает стандарт Gpon. Собственно нужно ли покупать абонентский терминал ONU который будет стоять перед роутером или нет? Спасибо.
-
Scoffer
Member
iamduxa
Провайдер сам термінал видасть і запрограмує.
Провайдер сам термінал видасть і запрограмує.
-
IvanCh
Member
iamduxa
варіянта 2, onu термінал або onu sfp модуль. Як правило або операторам влом розбиратися з модулем і вони настільки дорого за нього просять що він втрачає будь-який практичний чи економічний сенс. врахуйте що і роутерів споживацького сегменту з sfp практично немає. а ті 1.5 моделі що є це супер дорогі топові рішення.
onu термінал це маленька коробочка, яка їсть десь 1-5 вт в залежності від навантаження. жре 12в на вхід
і з ним проблем нуль.
Більше проблем з самими оптичними кабелями, які жорсткі, обмежено гнуться, і грають від теплового розширення та вітру.
п.с я теж колись думав за такий модуль, потім поразував ціну затії і вирішив що все одно нада2 резервний канал gpon, тому в мене взагалі 2 onu термінала,
варіянта 2, onu термінал або onu sfp модуль. Як правило або операторам влом розбиратися з модулем і вони настільки дорого за нього просять що він втрачає будь-який практичний чи економічний сенс. врахуйте що і роутерів споживацького сегменту з sfp практично немає. а ті 1.5 моделі що є це супер дорогі топові рішення.
onu термінал це маленька коробочка, яка їсть десь 1-5 вт в залежності від навантаження. жре 12в на вхід
і з ним проблем нуль.
Більше проблем з самими оптичними кабелями, які жорсткі, обмежено гнуться, і грають від теплового розширення та вітру.
п.с я теж колись думав за такий модуль, потім поразував ціну затії і вирішив що все одно нада2 резервний канал gpon, тому в мене взагалі 2 onu термінала,
-
WalkMan
Member
iamduxa
Треба уточнити у провайдера чи він використовує gpon, і наявність патчкордів з sc-apc, але патчкорд можна придбати самому.
Треба уточнити у провайдера чи він використовує gpon, і наявність патчкордів з sc-apc, але патчкорд можна придбати самому.
-
IvanCh
Member
там пишен XPON,WalkMan: ↑ 01.10.2023 11:17TP-LINK XC220-G3V
це означає що дівайс має бути всєядним і конфігуруватися як під gpon так і під epon
але так, треба просити оператора щоб він налаштовував.
Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
там внизу же пише
Compliant with the ITU G.983/G.984/G.988 EPON/GPON standards, ...
-
WalkMan
Member
-
kolesnukm
Member
До речі, хто що використовує мало потужне на випадок виключення світла, що б на довше від банки чи ups вистачило чи просто всі заживили свої пристрої?
Колись з Linkcom спілкувався на рахунок модуля для мікротіка щоб без onu, їх підтримка відмовляється таке підключати і навіть не мають в наявності. Хтось колись тут скидав посилання на такий модуль на Алі, але там ціна біля 50-60$ і пишуть що дуже гріється і всерівно не має 100% впевненості що запрацює
Колись з Linkcom спілкувався на рахунок модуля для мікротіка щоб без onu, їх підтримка відмовляється таке підключати і навіть не мають в наявності. Хтось колись тут скидав посилання на такий модуль на Алі, але там ціна біля 50-60$ і пишуть що дуже гріється і всерівно не має 100% впевненості що запрацює
-
iamduxa
Junior
Спасибо. Спрошу. На сайте указано Підключення за технологією GPONWalkMan: ↑ 01.10.2023 11:17 iamduxa