Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Kassatka

Ну так это уже нифига не монитор а телевизор и за ним соответственно нужно сидеть на большем расстоянии, никогда не понимал тех кто ставит впритык перед собой как монитор одоробло в 50 дюймов на стол, за таким удобно только на диванчике в паре метрах или более, тогда и усталости никакой не будет ни для шеи ни для глаз даже если он выше их уровня бо можно развалится удобно с головой на подушке.
SergN
Member

Повідомлення

Kassatka
Для обговорення телевізорів є сусідня гілка.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Kassatka: 25.09.2023 20:09Ну я не уявляю, як можна розмістити перед собою мій 50-дюймовий екран
Никак, мы говорим о мониторах, а не о телевизорах :)
Важно, чтобы зритель мог охватывать взглядом весь экран, не меняя положения головы. Этот же принцип применяется в кинотеатрах.
Есть несколько стандартов с рекомендуемым расстоянием до экрана. Я выбрал CNET-стандарт, так как он считается самым престижным.
Таблица зависимости диагонали дисплея с расстоянием до телевизора:

32 дюйма — 1.2 метра;
40 дюйма — 1.5 метра;
43 дюйма — 1.6 метра;
50 дюймов — 1.9 метра;
55 дюймов — 2.1 метр;
60 дюймов — 2.3 метра;
65 дюймов — 2.5 метра;
70 дюймов — 2.7 метра;
75 дюймов — 2.9 метра;
80 дюймов — 3 метра;
85 дюймов — 3.2 метра.

GetOutTheWay
Member

Повідомлення

Melofon: 24.09.2023 19:40Так вроде правильная посадка это когда центр монитора немного ниже прямой линии от глаз чтобы на монитор вы смотрели немножко вниз, при таком расположении усталость наступает позже других вариантов, тем более не понимаю людей которые поднимают монитор над собой чтобы вверх на него смотреть, перед собой это ещё норм но лучше всё таки немножко ниже.
окей, вмовили, передивився ще раз, як сиджу.
Дивлюся не в центр, а в точку верхньої 2/3 екрану :beer:
Radio Bay
Member

Повідомлення

GetOutTheWay: 25.09.2023 23:49окей, вмовили, передивився ще раз, як сиджу.
Желательно, чтобы локоть не был ниже стола
Зображення
Подставка для ног с изменяемым углом - отдельная тема, меньше затекают, всегда меняешь угол по желанию
Зображення
sem_beliy
Junior

Повідомлення

Підкажіть будь-ласка! AOC AGON AG275QXL норм вибір? І чи варта напр переплата в 2р. за Asus ROG Strix XG27AQMR у порівнянні з АОС?
Artem_M
Member

Повідомлення

sem_beliy: 26.09.2023 15:10 Підкажіть будь-ласка! AOC AGON AG275QXL норм вибір? І чи варта напр переплата в 2р. за Asus ROG Strix XG27AQMR у порівнянні з АОС?
Щось мені підказкує, що Agon від ЛОСя це пепеплата за брендування та свистопердєлкі ргб... Є дешевші аналоги.
Той самий ROG XG27AQ... без MR. Хоч і тут без переплати за бренд не обійдеться)
Eduard1980
Member

Повідомлення

Всім привіт.
Вибираю монітор для браузингу і WOТ, Відьмак, майбутній сталкер і подібних ігор. Використовуватись буде з профільним ноутом 5600h+3060.
Що шукав: 27-28", 4K, IPS, 60Hz, входи/виходи щоб були не "в стіну".
Бюджет 350$, більше не готовий, дешевше з радістю :)
Трохи покопав. Зупинився на таких:
1. Monitor AOC U28G2AE-BK 28" 3840x2160px IPS 1 ms(повівся на 1мс)
2. Monitor ASUS TUF Gaming VG289Q 28" 3840x2160px IPS(в цього найкраща ніжка, але є дешевший на 30$ аналог(?)VG289Q1A на тринозі)
3. Monitor MSI G281UV 27.9" 3840x2160px IPS 4 ms(цей найновіший).
Порівняння: https://www.displayspecifications.com/e ... 5a6227a0c1
Буду радий і вдячний зауваженням і пропозиціям. Можливо є які дешевші аналоги, монітор не обов'язково повинен бути "ігровим", просто в мене так вийшло, але щоб на ньому було комфортно грати.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Eduard1980
ASUS TUF не советую, они все ущербные.
Melofon
Member

Повідомлення

Eduard1980

Вы конечно можете потом очень пожалеть что купили 4к 28" 60Гц вместо QHD 27" 144Гц что для игр будет куда приятней, а учитывая что вы и карты не покупаете топового уровня вы будете сидеть и печально смотреть на тот фремрейт что у вас будет :weep: , на такой диагонали и 2к смотрится отлично, а фпс будет сильно выше на таком разрешении, хотя и 3060 карта не для него, но танки хотя бы потянет с хорошим фпс на ультрах, а вот в 4к на ультрах уже врядли, будут просадки ниже 60-ти точно, что уже говорить за ведьмака и будущий сталкер :facepalm: Уже были пара знакомых которые имея 3060ти и 3070 покупали себе 4к мониторы с 60Гц и потом быстро понимали что лучше бы они взяли 2к 144Гц поэтому быстренько приходилось их потом сплавлять теряя деньги.
SergN
Member

Повідомлення

Eduard1980: 27.09.2023 10:34Можливо є які дешевші аналоги
Ну тоді перша сторінка хотлайна при сортуванні по ціні і вибраних фільтрах. На маркетингові "1мс" не варто звертати увагу, тим більше з таким залізом, що до нього підключатиметься.
Eduard1980
Member

Повідомлення

Дякую всім.
Залізо я міняю частіше за монітори (на вскидку за останні 10 років маю четвертий ноут, а в стаціонарі стояли декілька s1150,s1151 і стільки ж am4, до цього довго був s775, а моніторів було всього два), тому і беру "на виріст"))

Трохи ще порився і знайшов ось такий: DELL S2721QSA, здається по огляду на rtings має бути нормальним.
Melofon
Member

Повідомлення

4к 27" 60Гц на вырост :lol:
Без хотя бы предтоповой карты смысла брать 4к никакого нет, я вот понимаю на вырост это например 4к 32" 144Гц, но никак не 60Гц, человек не понимает что от высокой герцовки но чуть меньшего разрешения он получит куда больше эффекта и кайфа чем от 4к 60Гц которое не тянет нормально даже 3090 а тут 3060, позже поменяете карту например снова на мидл следующего поколения (хотя 3060 это лоу-мидл) и он снова не будет тянуть 4к современные игры и так будет ещё очень долго длится.
4к:
спойлер
Зображення
ниочём
QHD:
спойлер
Зображення
Совсем другое дело.
glumak
Member

Повідомлення

Доброго дня, хочу взяти не дорогий монітор для себе. На очі потрапив 23.6" hp x24c. Хтось юзав такий? За свої гроші ок?
Eduard1980
Member

Повідомлення

Melofon
Жертви маркетингу)) мабуть через 60Hz очі витікають)) Коли це 60Hz стало недостатньо для некіберкотлетних ігор? Може коли стало потрібно продавати 144 і більше? Ставлю лок на 60Hz і не парюсь.
На ноуті маю матрицю 144Hz, ніякого такого особливого кайфу не відчуваю.
Так, різницю в тесті ufo видно. Але ж то безпосереднє порівняння. В іграх, що граю, різниці якоїсь особливої не бачу. Мене навіть прекрасно влаштовує якість телевізора kiwi 32" 1080p 60Hz, на якому іноді граю, тільки 32 завеликий для мене на робочому столі, втомлююсь, а брати 27" 1080p, якось не хочеться в 23 році.
До того ж високогерцові монітори мають якісь проблеми із відображенням при зниженні герцовки(спочатку сплутав з інпутлагом, але то щось інше, на rtings є виміри, не розбирався, просто відкинув високогерцовку для себе), а ті, що не мають тих проблем на меншій герцовці, більше мого бюджету, а так як дійсно не багато відекарт витягують сьогодні навіть 2к 144 Hz, то і монітор відповідно буде працювати в чомусь гірше. Не розбирався наскільки це гірше вплинуло б на мої відчуття, просто дивився монітори без тих проблем на 60 герцах.
Зараз на 4к моніторі я буду грати в розширенні 1080p з апскейлом, коли буде апгрейд буду грати без апскейла, а от на 2к моніторі через умовні два роки, як би я не хотів, я 4к не зроблю.
І взагалі, питаєш про монітори по своїм критеріям вибору, може хто більше в темі розуміється, бо я тиждень провів на форумах і сайтах по вибору моніторів і трохи собі щось розібрався, але точно не досконало, а тобі навалюють, що критерії вибору в тебе гівно, нічого ти не розумієш))
Замовив Dell.
Ostin
Member

Повідомлення

Eduard1980: 29.09.2023 10:41високогерцові монітори мають якісь проблеми із відображенням при зниженні герцовки
Можна посилання про таке? Бо це для мене особисто теж вивело б із зони розгляду монітори з герцовкою 144+.
IvanCh
Member

Повідомлення

Eduard1980
бо ти не туди дивишся.

суть високої герцовки в плавності при динаміці. в статиці дійсно і 25 кадрів вистачає.
але чим більш динамічне відео/гра тим більше проблем з чіткістю.

проблема в тім що монітор дискретний, в нього нема проміжних позицій зображення, мінімальний крок 1 піксель.
а око це аналоговий пристрій і за рахунок цього є ряд проблем які можна зменшити лише одночасним збільшенням частоти та розширення.
тут десь на формах колись кидали відео з детальним розбором всіх цих проблем. годин десь так на 2 воно було.
Ostin
Member

Повідомлення

IvanCh
Якщо на високогерцовому моніторі знизити до 60 Гц - будуть негаразди чи проблема надумана?
Ганятись за 144фпс в усіх проектах марна затія. Я б не став. А от мати 144 в одних, а в інших стабільні 60 - інша справа.

Відправлено через 4 хвилини 30 секунд:
Eduard1980: 29.09.2023 10:41ті, що не мають тих проблем на меншій герцовці, більше мого бюджету
Можна пару прикладів таких гарних моніторів?
Eduard1980
Member

Повідомлення

Ostin: 29.09.2023 11:36
Eduard1980: 29.09.2023 10:41високогерцові монітори мають якісь проблеми із відображенням при зниженні герцовки
Можна посилання про таке? Бо це для мене особисто теж вивело б із зони розгляду монітори з герцовкою 144+.
Питання схоже на моє в обговореннях і відповідь від rtings: https://www.rtings.com/discussions/cVh2 ... ferents-hz
Також у них є виміри інпут лагу в залежності від герцовки монітору.
Востаннє редагувалось 29.09.2023 12:02 користувачем Eduard1980, всього редагувалось 1 раз.
Shkrabaliuk
Member

Повідомлення

Порадьте хороший монітор для роботи (fullHD) з адекватними вбудованими колонками.
Відповісти