Последние статьи и обзоры
Новости
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
-
kassiop
Junior
Ні, система на HDD, звичайно.Ostin: ↑ 25.09.2023 12:57 Linear Test повинен писати на НЕ основний системний накопичувач. У вас він як диск 0, що натякає, що система на ньому (чи ні?).
Там є папки:
$RECYCLE.BIN
System Volume Information
Що підозріло, така помилка, як у мене не гуглиться.
-
z_mashine
Member
странное дело. вроде, нумерация с саташных устройств должна начинаться. тем более вы пишете, что система на hdd стоит. ваш nvme должен быть disk drive #1 или выше в нумерации.kassiop: ↑ 25.09.2023 12:27 1. AIDA64 (різних версій) видає Linear Write Test: Cannot open drive 'Disk Drive #0 [KINGSTON SKC3000S1024G] (953.9 GB)'
если прописываете весь объем, то желательно. если, конечно, не стоит задача писать напрямую во флеш/по мусору.kassiop: ↑ 25.09.2023 12:27 2. яка взагалі методика тестування? чи треба переформатовувати кожен раз диск перед тестом, або якісь інші операції?
сделать se, инициализировать, разметить на весь объем, дать минут 10 отстояться.kassiop: ↑ 25.09.2023 12:27 3. Що в цій статті значить фраза А вот второй прогон «по мусору» — одинаковый Як повернутися до першого прогону?
-
kassiop
Junior
А тут детальніше, як це зробити?z_mashine: ↑ 25.09.2023 18:03 сделать se, инициализировать, ...
-
Ostin
Member
kassiop
Там у кінгстонів замість SE робиться скидання даних через оту фішку шифрування Opal, TG Revert чи якось так. Треба гуглити. Там має зійтись трохи зірок (біос, ос, утиліта Kingston SSD Manager). І як ягідка, треба ввести код, написаний на самому ссд (і більше ніде) перед зануленням накопичувача.
Коротше кажучи, я забив і вам раджу. Нові ссд не мають потреби в такому дійстві, особливо коли вони фізично нові і тільки поставлені в систему.
Там у кінгстонів замість SE робиться скидання даних через оту фішку шифрування Opal, TG Revert чи якось так. Треба гуглити. Там має зійтись трохи зірок (біос, ос, утиліта Kingston SSD Manager). І як ягідка, треба ввести код, написаний на самому ссд (і більше ніде) перед зануленням накопичувача.
Коротше кажучи, я забив і вам раджу. Нові ссд не мають потреби в такому дійстві, особливо коли вони фізично нові і тільки поставлені в систему.
-
z_mashine
Member
через kingston ssd manager либо parted magic или средствами платы из uefi. инициализация и разметка из виндовой оснастки управление дисками.kassiop: ↑ 25.09.2023 20:13 А тут детальніше, як це зробити?
kc3000 это не касается. он шифрование не поддерживает.Ostin: ↑ 25.09.2023 20:21 Там у кінгстонів замість SE робиться скидання даних через оту фішку шифрування Opal, TG Revert чи якось так. Треба гуглити. Там має зійтись трохи зірок (біос, ос, утиліта Kingston SSD Manager). І як ягідка, треба ввести код, написаний на самому ссд (і більше ніде) перед зануленням накопичувача.
-
sdbndfgn
Member
Порадьте надійний nvme pci-e 3.0 4x ssd на 1-2 Тб під ОС та ігри.
-
ya98
Member
sdbndfgn
Надёжность это скорее из категории везения а не технических характеристик. Поэтому в моём понимании выбор оптимального ccd выглядит так: заходим в удобный магазин, выставляем "от дешёвых к дорогим" и смотрим первый попавшийся с tlc и буферной памятью. Всё остальное от лукавого. Именно таким образом я взял этот диск: Есть смысл сразу озаботиться радиатором к нему, диск довольно горячий.
Надёжность это скорее из категории везения а не технических характеристик. Поэтому в моём понимании выбор оптимального ccd выглядит так: заходим в удобный магазин, выставляем "от дешёвых к дорогим" и смотрим первый попавшийся с tlc и буферной памятью. Всё остальное от лукавого. Именно таким образом я взял этот диск: Есть смысл сразу озаботиться радиатором к нему, диск довольно горячий.
-
sdbndfgn
Member
ya98
клас, дякую. підходить такий варіант пошуку.
клас, дякую. підходить такий варіант пошуку.
-
ck_ua
Member
Тут камрад повідомляє, що в терабайтнику Mushkin Element стоїть SM2263XT і Micron 176L(N48R) QLC.Alex+: ↑ 12.09.2023 10:53Я найшов тільки одну живу фотку, там innogrit 5216 мелькав
А тут все-таки TLC - Рhison PS5019-E19 і Toshiba 112L BiCS5 TLC.ck_ua: ↑ 12.09.2023 10:37З недорогого є Seagate BarraCuda. Підозрюю, що це наступник Q5, тобто QLC.
-
Dante_Salyeri
Member
lewerlin
Alex+
ScorpionRRR
ARomanA
Дякую за поради!
Але таке питання, все ж таки хотілося б під систему окремий диск, ну усяке буває, а так хоч вірогідність збереження даних більша. Як це краще реалізувати? Я розумію що в моєму випадку було б краще ставити 2 nvme, але нажаль, є можливість комбінації тільки nvme m2 та sata ssd.
Alex+
ScorpionRRR
ARomanA
Дякую за поради!
Але таке питання, все ж таки хотілося б під систему окремий диск, ну усяке буває, а так хоч вірогідність збереження даних більша. Як це краще реалізувати? Я розумію що в моєму випадку було б краще ставити 2 nvme, але нажаль, є можливість комбінації тільки nvme m2 та sata ssd.
-
ck_ua
Member
Dante_Salyeri
Невеликий САТА під систему, великий NVME під дані.
Невеликий САТА під систему, великий NVME під дані.
-
Dremjke
Member
В бытовых сценариях использования разницы между sata и nvme Вы не заметите.Dante_Salyeri: ↑ 26.09.2023 21:16Як це краще реалізувати?
-
Васильович
Member
Дивно, я подумав би, що варто робити навпакиck_ua: ↑ 26.09.2023 23:05Невеликий САТА під систему, великий NVME під дані.
-
LiquidStorm
Member
Якщо під даними мається на увазі і забавки, то цілком норм нвме під то. Системі ті швидкості читання нідочого, а от 100+ гб забавкам - так.
-
ck_ua
Member
LiquidStorm
Крім забавок і робота буває якась і швидкість там також не зашкодить.
Крім забавок і робота буває якась і швидкість там також не зашкодить.
-
Ostin
Member
Підтримую сценарій "Сата під ОС - НВМе під все інше". Якщо ви не сервер заводите і ОС це просто фон, який іноді оновлюється, то там всієї роботи від системи - це запуститись. Далі все в ОЗУ і робота безпосередньо з НВМе.
Десь навіть такі порівняння свого часу бачив, саме для ігрового застосування. Тому, якщо 2 НВМе немає як, це оптимальний сценарій для геймера.
Це якщо на системному не планується крутити якісь важкі програмні комплекси.
Десь навіть такі порівняння свого часу бачив, саме для ігрового застосування. Тому, якщо 2 НВМе немає як, це оптимальний сценарій для геймера.
Це якщо на системному не планується крутити якісь важкі програмні комплекси.
-
Melofon
Member
Ну так у нвме и мелкоблочка быстрее и для системы это то что нужно, так что нвме системе тоже даст немного буста и более быстрый отклик, но я сам пока пользуюсь сата для системы а для игр и сата и нвме.LiquidStorm: ↑ 26.09.2023 23:43 Якщо під даними мається на увазі і забавки, то цілком норм нвме під то. Системі ті швидкості читання нідочого, а от 100+ гб забавкам - так.
-
ya98
Member
Господа, а теперь давайте включим свет и как-то организуемся... У Dante_Salyeri материнка MSI B350 TOMAHAWK, полноразмерная. Помимо одного слота для м2 имеется дополнительный длинный пси-е слот. То есть вполне можно соорудить второй м2 через переходник на четыре линии. Падение скорости от использования второй версии шины(чипсет b350) всё равно не сравнить с "маленьким сата диском". А если принять во внимание текущую конъюнктуру рынка то и вовсе нормальный сата сейчас дороже чем м2. Так что переходник можно на разницу в цене купить.
-
Ostin
Member
ya98
Не дуже вдала компоновка другого слоту. Прямо під відеокартою буде. Я б вже краще у верхній Х1 поставив би, якщо питання стоїть купівлі нового ссд, бо дійсно, зараз нвме краще і дешевше брати. А швидкості будуть обмежені десь на рівні гарного саташника.
Але, чи стане туди ос?
Не дуже вдала компоновка другого слоту. Прямо під відеокартою буде. Я б вже краще у верхній Х1 поставив би, якщо питання стоїть купівлі нового ссд, бо дійсно, зараз нвме краще і дешевше брати. А швидкості будуть обмежені десь на рівні гарного саташника.
Але, чи стане туди ос?
-
lewerlin
Member
А от різницю в ціні помітите щей як. І не на користь сата. І річ не про ширпотреб. 1.6к за 1тб нвме кіоксію, проти 2.5к за 1тб мх500( а вже за 3к розетка віддає 2тб нвме).Dremjke: ↑ 26.09.2023 23:18В бытовых сценариях использования разницы между sata и nvme Вы не заметите.
Чесно вже трохи набридає розжовувати, ніби сата в людей як релігія.
Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
Для UEFI все одно, через що там воно підключено.Ostin: ↑ 27.09.2023 09:58Але, чи стане туди ос?