Огляд ігрової механічної клавіатури Hator Rockfall 2 TKL Mecha

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Avenger80: 22.09.2023 15:34 Donate
Там находятся светодиоды подсветки, вот и сделали, наверное из-за этого сверху, чтоб подсвечивались. Точно так же сверху и в Dark Project KD87A Game Sapphire.
спойлер
Зображення
Эта Дарк Проджект у них бюджетный вариант, ещё и скелетон, у них все что скелетон это бюджетные так себе клавы, нормальные у них это те что с апперкейсом KD87A, типа как у меня на оптических гетеронах, а ещё прикольные новые модели KD83A с крутилкой громкости слева и юсб хабом на резиновых виброгасах с шумкой, появилась бы такая год назад купил бы эту, и топ у них это кастом KD83A с корпусом из цельнофрезерованной болванки алюминия, там уже гаскет-маунт, шумка и всё как у полноценных кастомах, но и цена 8+.
Avenger80
Member

Повідомлення

Melofon
Та то понятно, что бюджетный вариант, хотя цена около 2000грн - это тоже ничего так... учитывая, что я за клавой в 280грн (сейчас она 360грн) не испытываю особо дискомфорта при печати. :gigi: Ну да, светится, ну да, чуть другой звук и ход клавиш... Но и цена... А клавы по 3, 5, 8 тыс. грн... В принципе, если честно, это как бы баловство для тех кто это может себе позволить. Когда и на клавиатуре за 300грн можно нормально печатать. Это если честно совсем. :)
В той же Dark Project мне не совсем понравилось, что без подсветки на ней неудобно печатать, так как буквы очень тусклые из-за их прозрачности для подсветки. В обычной клавиатуре они контрастно белые, а тут... Хотя сын в восторге. Но теперь ему интересна эта Hator. :gigi:
Melofon
Member

Повідомлення

Avenger80

Почти все кейкапы для подсветки плохо пригодны для печати без подсветки бо эти прозрачные легенды везде не особо контрастные, даже на моих оранжевых кейкапах оно так себе видно легенды без подсветки, на черных и подавно, на белых может с этим получше но всё равно не то, на таких кейкапах подсветку лучше не вырубать.
diftar47
Junior

Повідомлення

WalkMan: 22.09.2023 10:01 це перший випадок коли відсутні рос літери!?
До моєї від хатор, клали окремо у комплекті
Serg78
Junior

Повідомлення

Melofon: 22.09.2023 16:35
Serg78: 22.09.2023 11:16 А як купити кабель від цієї клавіатури окремо? :)
Как и любой другой тайп-С на юсб А :gigi:
Там не будь-який, там із фіксатором на штекері type-C.
er[socrates]
Member

Повідомлення

Прикольный мятный цвет. Наличие съемного кабеля тоже в плюс. Делать упор на тишину, слои пены и ставить при этом оранж свичи? Как-то непонятно.
Jay228
Member

Повідомлення

Gordiy: 22.09.2023 15:48
fuelen: 22.09.2023 11:20 В hator якась дуже дивна розкладка. Я купив ковпачки від них на розетці. Буква г і ґ на одній клавіші, проте насправді воно на ж іншій - над enter. Тут, бачу, ти сама проблема.
Ну і, особисто я, клавіатуру без механічного барабана для регулювання звуку навіть не розглядаю до покупки.
Аналогічно. Придивляюсь до механіки, але розглядаю тільки з колесом, бо віджет звуку від rainmeter вже трохи набрид :)
Ідеально для мене було б Nuphy Air96 + volume wheel. Але поки таких не зустрічав.
гляньте FEKER IK75 Ultra Pro . там i регулятор + два потужних акомулятора + приемнi кейкапи
Gordiy
Junior

Повідомлення

Donate: 22.09.2023 15:56 Поставте собі на мишку регулювання звуку і забудьте... В моеї колесо є яким я користувався рівно один раз щоб скинути налаштування бо заглючило там все :laugh:
Маєте на увазі на бічні клавіші? Якщо так, то не варіант, користуюсь ними доволі активно за основним призначенням.

Jay228: 22.09.2023 21:06 гляньте FEKER IK75 Ultra Pro . там i регулятор + два потужних акомулятора + приемнi кейкапи
Ну все ж таки, кейкапи в nuphy мені більше до душі. Шукаю щось саме низькопрофільне, бо дуже звик до своєї k380.
Melofon
Member

Повідомлення

Serg78: 22.09.2023 19:03
Melofon: 22.09.2023 16:35
Как и любой другой тайп-С на юсб А :gigi:
В том то и дело что подойдёт любой, вам тот фиксатор нафиг не нужен, вы же не собираетесь клавиатурой вертеть взявшись за шнур, на нормальных клавах есть зажим для шнура на двух шурупах, у моей Дарк Проджект так и без всяких спец фиксаторов на самом кабеле, но и это на самом деле лишнее бо это не мышь чтобы случайно выдернуть кабель можно было во время работы, если вы захотите поменять его на кабель типа авиатор то вам точно не нужно будет искать кабель с фиксатором, бо это просто лишнее, как часто вы выдерживает кабель из клавиатуры? Вопрос риторический ;)
Барбарис
Member

Повідомлення

Gordiy, клави від кейрон на гатеронах, лоджітеки бувають, багато є низькопрофільних механік.
Jay228
Member

Повідомлення

я теж тiльки почав звикати до високих клавiш . доречi я змiнив кейкапи . цi гострiшi по краям але актуальнi на зараз =)
спойлер
Зображення
а ще придбав отаку цяцю . також з регулятором навiть з трьома + вони натискаються наприклад для повного приглушення звуку . та можна назначати будьякi клавiшi та поеднання клавiш .
спойлер
Зображення
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

Serg78
Зверніться у тех підтримку.
Melofon
Member

Повідомлення

Jay228: 22.09.2023 21:35а ще придбав отаку цяцю . також з регулятором навiть з трьома + вони натискаються наприклад для повного приглушення звуку . та можна назначати будьякi клавiшi та поеднання клавiш .
Сылку на приблуду пожалуйста дайте :lick:

Отправлено спустя 14 минут 46 секунд:
Polybius: 22.09.2023 10:11 WalkMan
На Хаторах давно так. Це ж типу український бренд.
Але думаю все залежить від того, чи може завод зробити у тому чи іншому випадку
На сколько давно? У меня была Хатор рокфол на синих оутему с русскими и украинскими легендами, а я её ещё в 18-м покупал, через годик примерно как бренд вообще у нас появился., я её продал через 2,5 года в полностью рабочем состоянии.

Отправлено спустя 6 минут 30 секунд:
er[socrates]: 22.09.2023 19:20 Прикольный мятный цвет. Наличие съемного кабеля тоже в плюс. Делать упор на тишину, слои пены и ставить при этом оранж свичи? Как-то непонятно.
Когда-то до них дойдет что если делать Клаву с упором на тишину то надо и сайлент свитчи ставить, хотя шумка и с обычными свитчами луче звук делает, убирает лишние призвуки типа звона плэйта при ударе и сам удар получается более глухой, на моей профильной тоже есть шумка между платой и плэйтом, но вот под платой уже нет, всё руки не дойдут добавить туда, а свитчи я смазал сразу после покупки и хоть они не сайлент и не имеют демпферов тише стало раза в два как минимум.
Jay228
Member

Повідомлення

Melofon
брав на алi . якщо нетреба бездротовий режим (в ньому без пiдсвiтки) то можна взяти лише проводну версiю вона на багато дешевша
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005005951266433.html
ще взяв прозорi кейкапи але ще не пробував ставити
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005003458085668.html
буду друкувати легенду для них на принтерi
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Melofon: 22.09.2023 21:21
Serg78: 22.09.2023 19:03
В том то и дело что подойдёт любой, вам тот фиксатор нафиг не нужен, вы же не собираетесь клавиатурой вертеть взявшись за шнур, на нормальных клавах есть зажим для шнура на двух шурупах, у моей Дарк Проджект так и без всяких спец фиксаторов на самом кабеле, но и это на самом деле лишнее бо это не мышь чтобы случайно выдернуть кабель можно было во время работы, если вы захотите поменять его на кабель типа авиатор то вам точно не нужно будет искать кабель с фиксатором, бо это просто лишнее, как часто вы выдерживает кабель из клавиатуры? Вопрос риторический ;)
Цей фіксатор - дуже корисна річ, люди які паяють, відновлюють в СЦ ці роз'єми зі мною погодяться, скільки виламаних цих type-C трапляється вам не передати, і саме такий фіксатор вирішує це слабке місце роз'єму, воно точно не зайве ви помиляєтесь.

Так а хто переймається за гучність та довжину ходу, тим скоріше б порадив звернути увагу на клавіатури оптичні, в мене одна з клавіатур оптична от вона взагалі майже безшумна, та ход перемикача до спрацювання там близько 1мм, але правда там кейкапи не рідні з шумкою, змащенні перемикачі, встановлена підкладка у корпусі, силіконові кільця та мод стабів зроблено, ну і щільність корпусу перероблено. Це на базі Скелі з оптикою та хотсвапом від Хатор робив мод, ще вдома є перероблений КейХрон та інший Хатор на синіх перемикачах, вони відчутно гучніше.

Але так додам ложку дьогтю у бочку Хатор, їх підтримка мене засмутила дуже сильно, придбати їх перемикачі Каіл оптик неможливо, дуже швидко їх припинили продавати, буквально декілька місяців, і так досі не де не придбати їх. Ну тільки як варіант замовляти по 1000шт на Амазоні подібні, але то занадто, хотілось щоб Хатор більш відповідально відносився до своїх продуктів.
artko
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 23.09.2023 11:23 Але так додам ложку дьогтю у бочку Хатор, їх підтримка мене засмутила дуже сильно, придбати їх перемикачі Каіл оптик неможливо, дуже швидко їх припинили продавати, буквально декілька місяців, і так досі не де не придбати їх. Ну тільки як варіант замовляти по 1000шт на Амазоні подібні, але то занадто, хотілось щоб Хатор більш відповідально відносився до своїх продуктів.
хатор це невеличкий покупець на китайских заводах зі своєю лейбою.. Тому так і виходить. ПЗ вони сами не роблять, мабуть тільки ото дизайнери коробок і є у штаті :)
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

А з оптичними світчами є тільки в чорному і білому корпусі? Чи я десь не там дивлюсь? Зелененький і бузковий корпуси гарні :shuffle:
спойлер
https://hator.gg/ua/keyboards/rockfall-2-optical-tkl/
Захар Беркут
Member

Повідомлення

artko: 23.09.2023 12:49

хатор це невеличкий покупець на китайских заводах зі своєю лейбою.. Тому так і виходить. ПЗ вони сами не роблять, мабуть тільки ото дизайнери коробок і є у штаті :)
І шо? Що їм заважає замовити партію змінних перемикачів Каіл оптік?
Попит на них є - це 100%, бо дуже багато запитів про те коли будуть, це якраз недбалість.
artko
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 23.09.2023 13:00 І шо? Що їм заважає замовити партію змінних перемикачів Каіл оптік?
Попит на них є - це 100%, бо дуже багато запитів про те коли будуть, це якраз недбалість.
нічого, тільки якщо вони замовлять 1000 перемикачив на продаж (наприклад) - вам не сподобається ціна. а якщо 1млн перемикачив - то будуть їх продавати до другого пришестя.
попит то є, а скільки це у штуках? вони знають, скільки клавіатур на таких перемикачах продали. щось мені здається, що не кожний з покупців купить собі ще комплект (навіщо?)

доречі, а що, у вас зламалися вони? мої доки ще живі усі (2+ роки)
Захар Беркут
Member

Повідомлення

artko: 23.09.2023 13:36
Захар Беркут: 23.09.2023 13:00 І шо? Що їм заважає замовити партію змінних перемикачів Каіл оптік?
нічого, тільки якщо вони замовлять 1000 перемикачив на продаж (наприклад) - вам не сподобається ціна. а якщо 1млн перемикачив - то будуть їх продавати до другого пришестя.
попит то є, а скільки це у штуках? вони знають, скільки клавіатур на таких перемикачах продали. щось мені здається, що не кожний з покупців купить собі ще комплект (навіщо?)

доречі, а що, у вас зламалися вони? мої доки ще живі усі (2+ роки)
Ні не зламались, але я хотів придбати про всяк випадок 4-5 пакунків, і не встиг тоді, вони так швидко закінчились, буквально за 2-3 місяці. Та 1000 розберуть за хвилину, і судячи з вартістю 1000шт ціна мене влаштувала б і з 200% надбавкою, це було б по 260грн за 10шт. І то ціна від перекупів, тобто вже з наваром, так що Хатор могли б заробити і більше 200%.

Хоча я вже думаю реально узяти тупо клавіатуру цілу на чорних Каіл оптичних, вийде 100+ перемикачів і дешевше ніж брати окремо перемикачі, плюс запасний корпус та плата з дротом, і не забивати собі голову.
Відповісти