Порада ТСу, дрогувато вийде, проте одразу відповісте на всі питання і собі і стосовно ситуації.
На GPU Honeywell 7950, на пам'ять і все інше візьміть як об'єктивний мінімум рідкий Laird 607, або якщо найдете - то щось краще і все.
І по товщині гадати не треба і Honeywell 7950 ніколи і нікуди з чипа не злізе бо змочує поверхні дуже добре, а за рахунок свого принципу роботи він заповнить у вас всі можливі недоліки СО.
Пошукайте тут по форуму, раніше тут хтось всіма цими іграшками приторговував, я брав собі такий комплект на обслуговування ноута, були тільки позитивні емоції
Останні статті і огляди
Новини
Gigabyte RTX 3070 Eagle (Обслуговування)
-
Евгений King
Member
-
shad_1985
Member
Вот чоловік viewtopic.php?p=2972238#p2972238
-
Евгений King
Member
Так, саме у нього і брав колись
-
AntonyKandaurov
Member
Евгений King
Птм 7950 треба брати якщо у карти зазор між чіпом та СО 0.25мм та менше. Якщо він більший то треба вже тільки термопасту.
Птм 7950 треба брати якщо у карти зазор між чіпом та СО 0.25мм та менше. Якщо він більший то треба вже тільки термопасту.
-
Canibus
Junior
Автор, как у вас дела ? Получилось в итоге что то ? У самого 3070 EAGLE и задумываюсь что пора уж раз за 2 года какое нибудь ТО провести.
Если кстати вам еще актуально, писал в поддержку, мне прислали вот такие спецификации по термопрокладкам. Картинку или схемку предоставить не могут.
63mm x 6mm x 1mm
63mm x 9mm x 1mm
28mm x 9mm x 1mm
40mm x 14mm x 0.75mm (2pcs)
27mm x 14mm x 0.75mm
Если кстати вам еще актуально, писал в поддержку, мне прислали вот такие спецификации по термопрокладкам. Картинку или схемку предоставить не могут.
63mm x 6mm x 1mm
63mm x 9mm x 1mm
28mm x 9mm x 1mm
27mm x 14mm x 0.75mm
-
Alex646
Member
В таких випадках не думають, а дивляться на температури. Якщо там норм, то заспокоюються і застосовують енергію в іншому місці.Canibus: ↑ 20.09.2023 03:30 Автор, как у вас дела ? Получилось в итоге что то ? У самого 3070 EAGLE и задумываюсь что пора уж раз за 2 года какое нибудь ТО провести.
-
Canibus
Junior
температуры высокие были. Вскрыл посмотреть что там происходит. Термопаста почти высохла. Половина термопрокладок просто посыпалась, другая половина еле еле держится с виду. Потому вот, задумываюсь что туда лепить. Если б на эту тему не наткнулся - купил бы термопрокладки от RozetkedAlex646: ↑ 20.09.2023 10:37В таких випадках не думають, а дивляться на температури. Якщо там норм, то заспокоюються і застосовують енергію в іншому місці.Canibus: ↑ 20.09.2023 03:30 Автор, как у вас дела ? Получилось в итоге что то ? У самого 3070 EAGLE и задумываюсь что пора уж раз за 2 года какое нибудь ТО провести.
-
AntonyKandaurov
Member
Canibus
Напишіть сюди memberlist.php?mode=viewprofile&u=21479
Купив гарні термопрокладки laird hd90000 flex для своєї 1080ті, вони як пластилін і добре утискаються. Для чіпів пам'яті на моїй карті треба 1,5 мм - я брав 2мм і вони добре утиснулись та працюють.
Напишіть сюди memberlist.php?mode=viewprofile&u=21479
Купив гарні термопрокладки laird hd90000 flex для своєї 1080ті, вони як пластилін і добре утискаються. Для чіпів пам'яті на моїй карті треба 1,5 мм - я брав 2мм і вони добре утиснулись та працюють.
-
Dess88
Junior
Да, именно такие параметры я и нашел на стороннем форуме, и собственно их и использовал.Canibus: ↑ 20.09.2023 03:30 Автор, как у вас дела ? Получилось в итоге что то ? У самого 3070 EAGLE и задумываюсь что пора уж раз за 2 года какое нибудь ТО провести.
63mm x 6mm x 1mm
63mm x 9mm x 1mm
28mm x 9mm x 1mm
27mm x 14mm x 0.75mm
Проблему частично решил поменяв Arctic MX-4 на Noctua NT-H2, смог получить 75-80 нагрев (вместо 80-85), но тем не менее до замены все еще было лучше, поэтому я б вам не советовал ничего там обслуживать если у вас ситуация с температурами лучше моей.
Отправлено спустя 4 минуты 16 секунд:
По термопрокладкам ничего не скажу, датчика температуры памяти нет, и спец оборудования что б замерить тоже, но по своему не рыхлому виду и отпечатку розетковские термопрокладки вроде свое дело делают.
-
Евгений King
Member
Наче на всіх картах гвинти підпружинені, а за рахунок рідких прокладок все сяде як треба, то ж мені ваш комент не зрозумілийAntonyKandaurov: ↑ 12.09.2023 08:59 Евгений King
Чи ви натякаєте що гнилобайт в Eagle настільки схалтурили, що там нерівномірний зазор та ще й більше 0.25мм?
-
Dess88
Junior
Доречі, там реально якась проблема з тим прямим контактом з термотрубками, провівши пальцем я явно можу сказати яка з чотирьох трубок більше випирає ніж решта...може треба робити додаткову шліфовку?))Евгений King: ↑ 21.09.2023 12:51 гнилобайт в Eagle настільки схалтурили, що там нерівномірний зазор та ще й більше 0.25мм?
-
Евгений King
Member
В теорії шліфовка вирівняє температури Hot Spot і в цілому, а на практиці це буде не так легко як здається, є досить великі шанси, що вийде гірше, аніж було )Dess88: ↑ 21.09.2023 13:03Доречі, там реально якась проблема з тим прямим контактом з термотрубками, провівши пальцем я явно можу сказати яка з чотирьох трубок більше випирає ніж решта...може треба робити додаткову шліфовку?))Евгений King: ↑ 21.09.2023 12:51 гнилобайт в Eagle настільки схалтурили, що там нерівномірний зазор та ще й більше 0.25мм?
Я взагалі зарікся лізти в техніку, працює - добре, ні - на сервіс. Те що я обслуговував собі ноут було скоріше вийнятком з правил, бо гарантії не було, я взагалі хотів віддати його людині з форуму, але захворів на ковід, часу було багато, а робити нічого
У вас же трохи протилежна історія, вам захотілось пригод на одне місце і тепер ситуація потребує дій, як вам здається.
Але є ще кілька факторів, котрі ви не врахували. Цілком ймовірно що старі прокладки не ефективно відводили тепло (не виключено що вони були не якісні з заводу). І тому ви бачите погіршення температурних показників, бо ви зняли додаткове тепло з інших компонентів плати на той самий радіатор СО, це перше, про це можна подивитись відео на трубі, дуже часта проблема ноутів, коли прокладки не ефективні і не знамають тепло і при заміні CPU+GPU підростають в дельті на 3-5 градусів, бо їх гріє вже сам радіатор.
Ну й другий момент - оберти крутиляторів, можливо ваша карта регулює їх по якихось середніх значеннях GPU або по Hot Spot і до обслуговування оберти були більші, тому на основному датчику були менші показники. У мене була RX 5700XT вертушки якої були прив'язані до Hot Spot (дякую MSI) і їй було фіолетово що чип 60 градусів, бо Hot Spot 72 і треба крутити крутилятори на 80%
-
AntonyKandaurov
Member
Евгений King
Усі чудово знають що культура виробництва суттєво впала за часів першого буму мойнінга, тож не дивно що в дешманській серії жижабайт ігол зроблено як попало.
Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
60-72 хотспот для 5700 це дуже круто. Частіше 60-85 і далі по прогресії.
Усі чудово знають що культура виробництва суттєво впала за часів першого буму мойнінга, тож не дивно що в дешманській серії жижабайт ігол зроблено як попало.
Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
60-72 хотспот для 5700 це дуже круто. Частіше 60-85 і далі по прогресії.