Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
odessitmws
Member

Повідомлення

Tesseract: 17.09.2023 00:10або працювати ночами
ночью с приглушенным светом даже 50кнд будет очень ярко выглядеть ;)
опять же светочувствительность у всех разная
Alexey1977
Member

Повідомлення

у меня на ОЛЕДе яркость 30, для работы вполне норм.
Chainyk
Member

Повідомлення

Поюзав я пару днів н90б , і згадав чого я ненавиджу самси. Так, що той хто їх поливав брудом був правий. Сонька і самс, небо і земля. Хоч одне радує, що за адекватну ціну купив.
І це телік, який ідіоти з ртінгс, радять, як монік
heidfeld
Member

Повідомлення

Chainyk: 17.09.2023 21:31 Поюзав я пару днів н90б , і згадав чого я ненавиджу самси. Так, що той хто їх поливав брудом був правий. Сонька і самс, небо і земля. Хоч одне радує, що за адекватну ціну купив.
жаль только что их нормальным людям втюхивают вместо сонек. оплачивая из их карманов рекламных ботов которые советуют это непотребство.
terminahtor
Member

Повідомлення

Chainyk
Нік каже сам за себе.
Chainyk
Member

Повідомлення

heidfeld: 17.09.2023 23:23
Chainyk: 17.09.2023 21:31 Поюзав я пару днів н90б , і згадав чого я ненавиджу самси. Так, що той хто їх поливав брудом був правий. Сонька і самс, небо і земля. Хоч одне радує, що за адекватну ціну купив.
жаль только что их нормальным людям втюхивают вместо сонек. оплачивая из их карманов рекламных ботов которые советуют это непотребство.
Повторюсь, в Соні ціни космос, навіть сірий мінілед по ціні оледа вже

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
terminahtor: 18.09.2023 00:03 Chainyk
Нік каже сам за себе.
Та-та-та,
Kassatka
Member

Повідомлення

Chainyk: 17.09.2023 21:31 Поюзав я пару днів н90б , і згадав чого я ненавиджу самси. ...
То чим все-таки погані самси й у першу чергу при використанні їх у ролі моніка? Що саме Вас у них засмутило?
Я от мрію можливо якось колись в перспективі перейти з 4K на 8K, нарешті вперше в житті опробувати що таке високий ppi, запускати стратегії на RTX 3090/4090 24 Гб у 8K 15-30 FPS, побачити наскільки чіткіше виглядають фотки 6000x4000/4000x6000 пікселів на 8K-дисплеї, ніж на 4K.
Зараз у мене 50-дюймова 4K-Сонька 50X94J, модель 2021 року. Обирав заради високої частоти ШІМ та найкрутіших покращувачів зобращення типу апскейла/уплавнялок з застосуванням ШІ та подібного при перегляді Youtube чи фільмів. Загалом дуже подобається. З радістю замінив би з часом на аналогічну Соньку 8K@60 Гц замість 4K@120 Гц, але просто нема Соньки 8K з придатною в ролі моніка діагоналлю та не скаженою ціною. Є лише 75 та 85 дюймів і якщо не брати до уваги проблемні в плані HDMI 2.1 моделі 2020 року, то ціна стартує понад 180 тис. грн. Але якби навіть ціна була 40-60 тис. грн., то все рівно 75 дюймів у ролі моніка ніяк не підходить, а 55 дюймів чи тим більше ідеальних 50 дюймів нема.
У результаті виходить, що окрім самсунговських 8K-теликів нічого фактично нема, щоб перевищити 4K чи досягти ppi вище за стандартний офісний Full HD монік 22-24 дюйми при умові не менше 50 дюймів чи хоча б 43 дюймів. Ні серед теликів, ні серед моніків, ні 8K, ні 5K чи 6K. Раніше 8K-моніки випускала LG, але вже давно припинила, а ті залишки що є (не факт що там нема глюків з HDMI 2.1) згідно оглядів мають затримку близько 85 мс у 8K-режимі, тож який з них монік. Ще одна альтернатива TCL 65X925, має перевагу у Android-системі та одночасній підтримці HDR10+ та Dolby Vision, але він 65 дюймів, що набагато гірше за 55 дюймів, ну і досить дорогий, а з часом тільки все більше зникає з продажу і стає все дорожчим. Поки на нього націлюся і назбираю грошей, то напевно й купити вже буде зовсім нереально.
А у Самсів є Samsung QE55QN700B нормальної діагоналі 55, де сіряк стартує в районі 40000 грн., ну і значно дорожчий новітній актуальний Samsung QE55QN700C, який наступного року може зайняти цінову нішу нинішнього QE55QN700B, коли стане моделлю попереднього року.
Поки це все зовсім не на часі, але я подумував може з часом варто було б назбирати грошей на QE55QN700B чи QE55QN700C і не продаючи Соньку спробувати спочатку спеціально купити смартфон з можливістю знімати відео 960 кадрів у секунду для замірювання ШІМ, замовити самс 8К та обов'язково спробувати вживу підключити мій комп при купівлі в Києві й не купувати, поки не переконаюся, що споглядати на екран комфортно і ніякі мерехтіння не створюють дискомфорту саме в найважливішому для мене режимі використання в ролі монітора для ПК через HDMI.

Також для майбутньої долі 8K дуже негативно вплинуло рішення ЄС жорстко обмежити максимальне споживання телевізора в межах діагоналі, та божевілля з тим довбаним HDR, що всі хочуть якомога більшої максимальної яскравості, а оскільки 8K споживає енергії відчутно більше за 4K, то в межах доступної потужності 8K-теліки мають меншу пікову яскравість, ніж 4K. Ще всі поскаженіли ганятися за OLED'ами, а 8K OLED нема, бо можливо складно (хоча був би 8K OLED навіть за доступною ціною, я б не хотів його купувати, бо OLED не для використання в ролі моніка коли більшу частину часу маю справу з вікнами зі статичним білим фоном). Нішу дорогих продуктів займають OLED замість 8K. У результаті замість того, щоб відбувалося поступове все більше поширення 8K у маси, натомість, здається, 8K-телевізори ризикують відмерти як невдалий експеримент. :weep:
То чим самси настільки погані як моніки, особливо у порівнянні з сонькою?
Востаннє редагувалось 18.09.2023 00:28 користувачем Kassatka, всього редагувалось 1 раз.
Chainyk
Member

Повідомлення

Тут кути всі засвічені, в соні вони були затемнені. Я юзаю дарк мод і мене це виморожує. Перегрузити комп не виходить, придурошний самс зразу скидає хдмі до іншого профілю. Кольори в соні соковитіші, менюшка в самса зависає( на 7-10 сек)буває не реагує. І цей дурацький ореол від білого. Я просто докинув 400 баксів і махнув соні 65 18 року на самс 2022.Який 8к... тут відяхи 4к не тянуть, потім ці апскейли юзати у вінді...
Kassatka
Member

Повідомлення

Chainyk: 18.09.2023 00:23 Який 8к... тут відяхи 4к не тянуть, потім ці апскейли юзати у вінді...
У кого відяхи в 4K не тягнуть, а у кого навпаки літають. Дивлячись який жанр/спектр ігор цікавить і кому який FPS потрібен для комфорту. Я тиждень покористувався RX 6800 (на жаль потрібно нести на діагностику/ремонт, можливо доведеться викинути і купити щось інше), то на ній навіть найвибагливіші з мого спектру ігор літають у 4K на ультрах і без будь-якої потреби у FSR чи інших апскейлах/милицях. Total War: Warhammer 3 з увімкненим DLC на ефекти крові у найважчому режимі все рівно видавала, наскільки пам'ятаю 33 FPS. А так від 40 FPS і вище. При тому, що для мене достатньо комфортний FPS у стратегіях 15, а в гоночках 40. Diablo 4 взагалі часом вище 100 FPS видавав, тому я на 60 FPS лок виставив, бо навіщо мені такі захмарні FPS зайвий раз навантажувати залізо. Отже для моїх цілей RX 6800 в 4K достатньо й навіть з великим запасом, а це далеко не найпотужніша й не найновіша відеокарта. Наскільки можна судити по тестам в інтернеті сучасні відеокарти у 8K показують приблизно удвічі менший FPS, ніж у 4K. Звісно, якщо не виникне упору в об'єм відеопам'яті. Тому якщо взяти RTX 3090 значно потужнішу за RX 6800 та з 24 Гб пам'яті, то вже її цілком вистачить для моїх потреб у 8K, а є ще й RTX 4090, яка значно впаде у ціні після виходу RTX 5090 десь всього лише через 15 місяців. Навіть на RX 6800 у 8K буде краще, ніж у 4K на GTX 960 4 Гб, на якій я просидів рік чи RX 580 8 Гб, на якій сиджу зараз.
А у тих двох з половиною іграх, що використовують трасування променів серед нормальних жанрів, завжди можна використовувати апскейли/генерацію кадрів, знижувати налаштування якості, зменшити розширення нарешті до 4K чи взагалі хоч до Full HD.

Ну а для любителів сучасних ААА-ігор та високих FPS є зв'язка 4090 + DLSS Performance, що в більшості випадків цілком дасть змогу отримати віддачу від 8К, бо все рівно це буде чіткіше виглядати на великому екрані, ніж 4K.

Тому знайти відяху для 8K для себе не бачу жодних проблем, навіть не дуже вже й дорого. А якщо не для ігор, а для робочого столу Windows, то будь-яку затичку з HDMI 2.1 можна легко використати. Величезна проблема віднайти нормальний 8K-диспей. Серед моніторів їх нема абсолютно, у 42+ діагоналі навіть не думають випускати. Серед телевізорів щось є, але з купою недоліків. Й вони розроблені майже зовсім без урахування можливого сценарію використання їх у ролі монітора на відстані витягнутої руки. А таких дисплеїв 8K у діапазоні 42-55 дюймів, щоб були розроблені саме для використання як монік на відстані витягнутої руки нема зовсім.

Відправлено через 27 хвилин 35 секунд:
Chainyk: 18.09.2023 00:23 Перегрузити комп не виходить, придурошний самс зразу скидає хдмі до іншого профілю.
Моя Сонька дуже добре дружила з моєю попередньою MSI GTX 960 Gaming 4G, а от з нинішньою Sapphire Nitro+ RX 580 8 Гб частенько конфліктує, коли Windows автоматично гасить екран при неактивності. Найчастіше при вже вимненому екрану телевізора. Якщо вмикнути телік і поворушити мишею/натиснути клаву, то повинно з'явитися зображення робочого столу, натомість не з'являється, а Соньку сильно глючить. Вона продовжує показувати заставку відсутності сигналу по HDMI і врешті вивалюється в перезавантаження своєї системи Android, а то й узагалі було що зависла і припинила відповідати на натиснення будь-яких кнопок на пульті. Я думав, що то відяха зображення не подає, а перезавантажував комп, а виявилося, що перезавантажити треба було Соньку витягенням шнура з розетки.
Але все-таки після перезавантаження компа чи соньки налаштування HDMI-входу не втрачаються. Якщо самс так робить, то це ще неприємніше, ніж мої перезавантаження Соньки після гасіння/увімкнення екрану на RX 580. І такі тонкощі навряд прочитаєш у оглядах, хіба якщо переглянути велику кількість відгуків користувачів.
timetron666
Member

Повідомлення

Народ, таке питання!? В телевізорі філіпс в налаштунках по зображенню є такі параметри, як яскравість-підсвітка і покращення HDR. Я так розумію, що це одне те саме, тільки в опції (покращення HDR), це яскравість викрученна на 100%? Просто все стає таке яскраве, кольорове, але боюсь вмикати такі опції, щоб нашкодити телевізору
st17
Junior

Повідомлення

timetron666: 19.09.2023 15:11 Народ, таке питання!? В телевізорі філіпс в налаштунках по зображенню є такі параметри, як яскравість-підсвітка і покращення HDR. Я так розумію, що це одне те саме, тільки в опції (покращення HDR), це яскравість викрученна на 100%? Просто все стає таке яскраве, кольорове, але боюсь вмикати такі опції, щоб нашкодити телевізору
А в чому шкода?
heidfeld
Member

Повідомлення

st17: 20.09.2023 14:59
timetron666: 19.09.2023 15:11 Народ, таке питання!? В телевізорі філіпс в налаштунках по зображенню є такі параметри, як яскравість-підсвітка і покращення HDR. Я так розумію, що це одне те саме, тільки в опції (покращення HDR), це яскравість викрученна на 100%? Просто все стає таке яскраве, кольорове, але боюсь вмикати такі опції, щоб нашкодити телевізору
А в чому шкода?
сгорит подсветка.
Avenger80
Member

Повідомлення

timetron666
st17
heidfeld
Получается с тех же соображений смотреть фильмы с HDR (в HDR) вредно для телевизора и ресурса?
st17
Junior

Повідомлення

Avenger80: 20.09.2023 16:09 timetron666
st17
heidfeld
Получается с тех же соображений смотреть фильмы с HDR (в HDR) вредно для телевизора и ресурса?
...і на машині не варто їздити, бо від їзди вона псується ж.

Тому купуємо яскравий сучасний телевізор, ну і підкручуємо яскравість на мінімум, щоб він часом не зламався. Це ж ми для телевізора, а не він для нас.
Avenger80
Member

Повідомлення

st17
Кстати, на счёт яркости - в дешёвых телевизорах слабая подсветка, поэтому её пользователи подкручивают на максималку или очень близко к максималке чтоб была хоть комфортная яркость и из-за этого она сгорает раньше времени.
st17
Junior

Повідомлення

Avenger80: 20.09.2023 18:36 st17
Кстати, на счёт яркости - в дешёвых телевизорах слабая подсветка, поэтому её пользователи подкручивают на максималку или очень близко к максималке чтоб была хоть комфортная яркость и из-за этого она сгорает раньше времени.
Для того штобі кинєскоп подсвєтка нє вігорєла раньше врємєні достаточно взять лішь старую совєтскую шапочьку із фольгі
Avenger80
Member

Повідомлення

st17
Не надо быть таким категоричным...
спойлер
timetron666
Member

Повідомлення

Чому я цікавлюсь!? Я так розумію, шо яскравість підсвітки це одне, а опція покращення HDR, це просто підвищення яскравості і на ресурс праці телевізора воно не впливає, так? Тв філіпс 8807
Bl0kbaster
Member

Повідомлення

Добрий вечір, потрібно придбати на подарунок телевізор (50-55 ) для серіалів та ютуба.
Бюджет невеликий 20 000грн .
1. LG 55UQ751C
2. Samsung UE-55CU7172
3. Samsung UE-55CU8002
4. Hisense 55E7HQ
5. Kivi 55U750NB
6. TCL 55C645
https://pn.com.ua/compare/1201/?positio ... iewruvNd8k
:beer:
heidfeld
Member

Повідомлення

Bl0kbaster: 20.09.2023 22:08 Добрий вечір, потрібно придбати на подарунок телевізор (50-55 ) для серіалів та ютуба.
Бюджет невеликий 20 000грн .
1. LG 55UQ751C
2. Samsung UE-55CU7172
3. Samsung UE-55CU8002
4. Hisense 55E7HQ
5. Kivi 55U750NB
6. TCL 55C645
https://pn.com.ua/compare/1201/?positio ... iewruvNd8k
:beer:
такой бери https://hotline.ua/av-televizory/panasonic-tx-50lx800e/
обзор на 55 диагональ, но думаю с 50 различия минимальны https://www.trustedreviews.com/reviews/ ... x-55lx800b
Відповісти