Пропоную обговорити ASUS випустила ROG Ally на процесорі AMD Ryzen Z1 за ціною від $599
За екран можна і переплатити відносно стім-дека.
Останні статті і огляди
Новини
ASUS випустила ROG Ally на процесорі AMD Ryzen Z1 за ціною від $599
-
akvit
Member
-
1234waltz
Member
Воно не конкурент Дека. Екосистеми немає, оптимізацій поки теж.akvit: ↑ 18.09.2023 14:30 За екран можна і переплатити відносно стім-дека.
В Z1 відносно Aerith у Дека в половину менше CU в gpu - 4 проти 8.
-
fantomrulezz
Member
На 7" різниця між hd та fullhd мінімальна, а швидкодії мобільного SoC-у і так впритик.akvit: ↑ 18.09.2023 14:30За екран можна і переплатити відносно стім-дека.
У аналога від Lenovo взагалі 2к і це дурість, мобільний чип його нормально не вивозить.
Стім дек виглядає більш сбалансовано, оптимізація під свою ОС, коштує суттєво дешевше.
Мені здається, що вибір очевидний.
-
DiSEqC
Member
Це якась хибна ланка розвитку портативок.
Всі побачили успіх світча і почали ліпити свої пк ігрові планшети з аналоговими стіками.
Як по мені то на портативках нічого робити x86 платформам зі своєю віндою.
В Стім Дек ще якось постарались все адаптувати через свою сбірку лінуха, та все одно це не те.
Той Z1 постійно вариться у духоті 70-90С від слабої СО, колись він таки спіймає відвал чипу чи деградує до стану праски.
Всі побачили успіх світча і почали ліпити свої пк ігрові планшети з аналоговими стіками.
Як по мені то на портативках нічого робити x86 платформам зі своєю віндою.
В Стім Дек ще якось постарались все адаптувати через свою сбірку лінуха, та все одно це не те.
Той Z1 постійно вариться у духоті 70-90С від слабої СО, колись він таки спіймає відвал чипу чи деградує до стану праски.
-
_clawfinger_
Member
Ну от, починається дойка фанатів асуса. База сформована й можна її доїти.
А якщо серйозно, то ця версія не цікава, краще доплатити й взяти топову версію. А ця...
До речі, для стіма теж є продається окремо дисплей full HD сумісний. Хоча, я не бачу в ньому сенсу, ну якщо грати слабенькі казуалки.
ЗІ: Стім дек там нова обнова капітальна прийшла для бета версії, там є HDR та VRR то що.
А якщо серйозно, то ця версія не цікава, краще доплатити й взяти топову версію. А ця...
До речі, для стіма теж є продається окремо дисплей full HD сумісний. Хоча, я не бачу в ньому сенсу, ну якщо грати слабенькі казуалки.
ЗІ: Стім дек там нова обнова капітальна прийшла для бета версії, там є HDR та VRR то що.
-
Kravan
Member
Вот это реально непонятное устройство. По факту Z1E обзодит Стим Дек на невероятные +20% производительности в режиме 20-25ВтРОГ.
В 15 Вт он в основном такой же.
В режиме 10 Вт. он сливает Стим деку 20-50%!!
Эта приблуда получается в пике (режим Турбо) как Стим Дек, а в остальных режимах будет ему сливать. Как известно RDNA3 не получила значительных приимуществ перед RDNA2 потому меньшее количество видео блоков (CU) скажеться на девайсе печально......
Ну и кстати РОГ не стал конкурентом Деку. Похайпил неделю, и в принципе получил достаточно смешанные отзывы. Никаких хитов продаж там и близко нет.
В 15 Вт он в основном такой же.
В режиме 10 Вт. он сливает Стим деку 20-50%!!
Эта приблуда получается в пике (режим Турбо) как Стим Дек, а в остальных режимах будет ему сливать. Как известно RDNA3 не получила значительных приимуществ перед RDNA2 потому меньшее количество видео блоков (CU) скажеться на девайсе печально......
Ну и кстати РОГ не стал конкурентом Деку. Похайпил неделю, и в принципе получил достаточно смешанные отзывы. Никаких хитов продаж там и близко нет.
-
Scoffer
Member
2k якраз норм, ставиш масштаб 200%, отримуєш 720р і вперед. А от що робити з FHD дійсно не зрозуміло. Теж мабуть масштабуватись.fantomrulezz: ↑ 18.09.2023 14:39У аналога від Lenovo взагалі 2к і це дурість
-
fantomrulezz
Member
Не всі навіть сучасні ігри мають налаштування рендера, в старих же такого точно не буде, а така портативка як раз актуальна для "пройти старі хіти, які в свій час пропустив".Scoffer: ↑ 18.09.2023 20:122k якраз норм, ставиш масштаб 200%, отримуєш 720р і вперед.
Тому доведеться саме знижувати роздільну здатність, щоб тягнуло.
Воно мало б сенс в робочому ноуті, щоб мати більшу щільність пікселів та чіткіші шрифти під час роботи, а і грах кратно зменшувати, щоб понизити навантаження на відяху. Я так на ультрабуці з 3к екраном грав в ігри, в роботі - 3200x1800 для "ретіни", в іграх 1600x900, щоб інтегряшка якось тянула.
Але то повноцінний ноут, на ньому працювати можна, в портативках це зовсім неактуально.
Буде картинка милити, якщо масштабувати не піксель в піксель. Тобто або доведеться ставити 960x540, або бачити мило.Scoffer: ↑ 18.09.2023 20:12А от що робити з FHD дійсно не зрозуміло. Теж мабуть масштабуватись.