Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
Vlaad13
Member
человек не хочет покупать асрок - мы ему предлагаем все время асрок в серых конторахPrescott: ↑ 14.09.2023 10:44https://can.ua/asrock-b650-pg-lightning/p312972/karokum: ↑ 14.09.2023 10:41AsRock в нас не дістати, як мінімум зараз. Їх продають одні ноунейм магази на базі prom.ua
А по гігах з тим функціоналом що я хочу це від B650 AORUS PRO AX, яку згадували вище. Будуть якісь рекомендації по гігах ще? Чи ця буде норм під мої потреби?
wi fi платку сами докупите потом по потребности
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
у вас и была норм материнка - ну если вы так ведетесь на чужые уговоры берите хотя б гигуkarokum: ↑ 14.09.2023 10:41За PCI 5 для карти згоден, почитав трохи, і потенційно це юзлес штука. Але вот PCI 5 для SSD виглядає нормально, і на перспективу, коли останні подешевшають. А мамки з PCI 5 для SSD і так стартують від 10кMixx: ↑ 14.09.2023 10:03 Пцие5й версии под который ещё не выпустили ни одной видяшки?
AsRock в нас не дістати, як мінімум зараз. Їх продають одні ноунейм магази на базі prom.uaPrescott: ↑ 14.09.2023 09:59 1. Мать меняем, как выше сказали (гига-азрок)
А по гігах з тим функціоналом що я хочу це від B650 AORUS PRO AX, яку згадували вище. Будуть якісь рекомендації по гігах ще? Чи ця буде норм під мої потреби?
у людей не укладывается в голове что у человека есть деньги и он может позволить себе купить себе что то подороже
-
karokum
Junior
Генії Я справді не хочу купляти в якомусь сірому магазі мамку з тонною компромісів. Для чого мені потім махатися з додатковим модулем WiFi, якщо він зразу може йти в комплекті. Плюс мамка без заглушки на портах так собі виглядаєVlaad13: ↑ 14.09.2023 11:09 человек не хочет покупать асрок - мы ему предлагаем все время асрок в серых конторах
Не зрозумів, чому у фразі "оцінити збірку" люди побачили "вижати макс перформенс за бакс"
Ну в Asus була проблема з овервольтінгом процесорів, там навіть 7800X3D норм так горіли, але це в нових біосах пофіксили вроді як (Бтв ця проблема була і на інших вендорах, на тих же гігах, але там в меншій кількості репортили). Ще на реддітах пишуть за проблеми з пам'яттю, і ці треди відносно нові. Тому і зайшов сюди запитати, але жодного аргументу так і не почув чомусьVlaad13: ↑ 14.09.2023 11:09 у вас и была норм материнка - ну если вы так ведетесь на чужые уговоры берите хотя б гигу
Можна і Aorus Pro AX взяти, мені не принципово. Там різниця у відсутності псі5 для карти, простішому аудіо і гігбатному езернету замість 2.5, на що мені в принципі всерівно наразі. Але чи має сенс?
-
Prescott
Member
Какая серая контора, АЛЁ, это кен серая контора??Vlaad13: ↑ 14.09.2023 11:09мы ему предлагаем все время асрок в серых конторах
Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
Ну так и покупайте то что хотите, уже который раз наблюдаю посты с основной темой "я уже всё собрал, похвалите мою сборку, а если не похвалите - то и нечего советовать".karokum: ↑ 14.09.2023 11:26Генії Я справді не хочу купляти в якомусь сірому магазі мамку з тонною компромісів. Для чого мені потім махатися з додатковим модулем WiFi, якщо він зразу може йти в комплекті. Плюс мамка без заглушки на портах так собі виглядає
PS
Кен торговал комплектухой когда телемарта даже в проекте ещё не было
Отправлено спустя 29 секунд:
Так вы сами уже всё прочитали. Какие ещё советы вы хотите?karokum: ↑ 14.09.2023 11:26Ще на реддітах пишуть за проблеми з пам'яттю, і ці треди відносно нові. Тому і зайшов сюди запитати, але жодного аргументу так і не почув чомусь
-
Mixx
Member
Prescott
Забей, там у ребят своя атмосфера, какой смысл им мешать
А то, что за те же деньги я соберу машинку на 7900х это мелочи, пусть всерают кешь в свистоперделки, вайфай, потом ещё темы создают, мол хмп не едет на асусе, последней такой 2 дня зачем на уговаривание таких пассажиров, тратить время, вон владичек, который с обедов на рыксу отложил всем всё подскажет и похвалит
Чел попросил оценить - мы оценили, треть бюджета всраты на ветер, при том что кулер откровенно слаб даже для того железа, а там пусть делает что хочет.
Забей, там у ребят своя атмосфера, какой смысл им мешать
А то, что за те же деньги я соберу машинку на 7900х это мелочи, пусть всерают кешь в свистоперделки, вайфай, потом ещё темы создают, мол хмп не едет на асусе, последней такой 2 дня зачем на уговаривание таких пассажиров, тратить время, вон владичек, который с обедов на рыксу отложил всем всё подскажет и похвалит
Чел попросил оценить - мы оценили, треть бюджета всраты на ветер, при том что кулер откровенно слаб даже для того железа, а там пусть делает что хочет.
Востаннє редагувалось 14.09.2023 11:42 користувачем Mixx, всього редагувалось 4 разів.
-
Prescott
Member
НЕ равно лучше-рациональнее. Прекращайте уже свои бесполезные советы давать, ей богу, то водянка за 13к по цене кастома, то матери от асус на ам5.Vlaad13: ↑ 14.09.2023 11:09и он может позволить себе купить себе что то подороже
Отправлено спустя 3 минуты 9 секунд:
Mixx: ↑ 14.09.2023 11:39Забей, там у ребят своя атмосфера, какой смысл им мешать
- спойлер
- Если человек разбирается лучше нас и всё уже перечитал - зачем он просит совета? А если просит зачем критикует? А если критикует то почему не предлагает лучшую альтернативу? Ей богу, народ в последнее время немного пугает. Каждый сам себе сборщик-разгонщик-эксперт по всем экспертизам.
-
karokum
Junior
Ну це вже після того як тут Асус закенселилиPrescott: ↑ 14.09.2023 11:37 Так вы сами уже всё прочитали. Какие ещё советы вы хотите?
-
Prescott
Member
Оценили, на 3- из 5. Что дальше?karokum: ↑ 14.09.2023 11:26Не зрозумів, чому у фразі "оцінити збірку"
-
Mixx
Member
Prescott
Ну так Ютуб же провели в каждый телефон, эксперты плодятся как сурикаты весной.
Ну так Ютуб же провели в каждый телефон, эксперты плодятся как сурикаты весной.
-
Prescott
Member
Да потому что потратив ровно 10 минут вы увидите все аргументы почему асус НЕ нужно брать на ам5. В 100500й раз это здесь обсудили-обсосали и в 100501й раз это уже писать надоедает.karokum: ↑ 14.09.2023 11:43Ну це вже після того як тут Асус закенселили
-
lewerlin
Member
З особистого досвіду - хрінь. Що слоти не гумові, ще пів біди, а от, що по реальній якості, близьке до ах200/210 в материнках, ні разу не дешево - сюрприз неприємний. Я вже людям так збирав - як не знати, що воно таке, то норм. А сам розумієш, що дома ах200 якось сильно цікавіше працює.Prescott: ↑ 14.09.2023 10:44wi fi платку сами докупите потом по потребности
-
karokum
Junior
Я не за похвалою чи буквально оцінкою прийшов.Prescott: ↑ 14.09.2023 11:43 Оценили, на 3- из 5. Что дальше?
Але і не за збіркою з тонною компромісів лиш би завести покраще проц тут і зараз
Вище згадували B650 Aorus Pro Х, вона норм буде?
Підходить під всі хотілки вроді як (5 псі на ссд, вайфай/блютуз і потенціал на докидку кращого проца)
Там ще є X670 Aorus Elite дорожча, але чи є сенс? Як ж і в Aorus Pro зможу потім без проблем докинути 9 райзен?
-
DuckRider
Member
Ну кстати, им сейчас полегчало, менее всратые биосы повыходилиPrescott: ↑ 14.09.2023 11:42 по цене кастома, то матери от асус на ам5.
-
karokum
Junior
Теж не раз чув таке, тому зразу мамку з вбудованим хочуlewerlin: ↑ 14.09.2023 12:01 З особистого досвіду - хрінь.
-
lewerlin
Member
У АСУСа спостерігаються регулярні косяки на АМ5, від прошивки до прошивки. Пофіксили одне - зламали інше і так по колу. Тобто не разова розхайплена проблема, а купа регулярних. Що вказую на системну проблему, пов'язану з АМ5 всередині компанії. Що в них там саме не клеїться - не знаю, але краще поки цього уникати.karokum: ↑ 14.09.2023 11:26жодного аргументу так і не почув чомусь
-
DuckRider
Member
Останнє що бачив - після патчу восени напруга буда неадекватно низька на контроллер пам'яті, тому пам'ять не брала частоти. Потім це пофіксили. Ще щось нове є?lewerlin: ↑ 14.09.2023 12:09У АСУСа спостерігаються регулярні косяки на АМ5, від прошивки до прошивки. Пофіксили одне - зламали інше і так по колу. Тобто не разова розхайплена проблема, а купа регулярних. Що вказую на системну проблему, пов'язану з АМ5 всередині компанії. Що в них там саме не клеїться - не знаю, але краще поки цього уникати.karokum: ↑ 14.09.2023 11:26жодного аргументу так і не почув чомусь
-
Vlaad13
Member
вы полностью правы - последние биосы всё исправилиDuckRider: ↑ 14.09.2023 12:16Останнє що бачив - після патчу восени напруга буда неадекватно низька на контроллер пам'яті, тому пам'ять не брала частоти. Потім це пофіксили. Ще щось нове є?lewerlin: ↑ 14.09.2023 12:09
У АСУСа спостерігаються регулярні косяки на АМ5, від прошивки до прошивки. Пофіксили одне - зламали інше і так по колу. Тобто не разова розхайплена проблема, а купа регулярних. Що вказую на системну проблему, пов'язану з АМ5 всередині компанії. Що в них там саме не клеїться - не знаю, але краще поки цього уникати.
но люди не в курсе и у них до сих пор асус гамно
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
я тебе открою секрет всё что не Телемарт и не Розетка - не официал и не платят налоги, не платишь налоги = не помогаещь ЗСУ, дальше продолжать?Prescott: ↑ 14.09.2023 11:37Какая серая контора, АЛЁ, это кен серая контора??Vlaad13: ↑ 14.09.2023 11:09мы ему предлагаем все время асрок в серых конторах
Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:Ну так и покупайте то что хотите, уже который раз наблюдаю посты с основной темой "я уже всё собрал, похвалите мою сборку, а если не похвалите - то и нечего советовать".karokum: ↑ 14.09.2023 11:26Генії Я справді не хочу купляти в якомусь сірому магазі мамку з тонною компромісів. Для чого мені потім махатися з додатковим модулем WiFi, якщо він зразу може йти в комплекті. Плюс мамка без заглушки на портах так собі виглядає
PS
Кен торговал комплектухой когда телемарта даже в проекте ещё не было
Отправлено спустя 29 секунд:Так вы сами уже всё прочитали. Какие ещё советы вы хотите?karokum: ↑ 14.09.2023 11:26Ще на реддітах пишуть за проблеми з пам'яттю, і ці треди відносно нові. Тому і зайшов сюди запитати, але жодного аргументу так і не почув чомусь
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
вы полностью правы - некоторые из тут сидящих пишут про ваши комплектующие хотя у самих ничего похожего нет, небыло и скорее всего не будетkarokum: ↑ 14.09.2023 11:26Генії Я справді не хочу купляти в якомусь сірому магазі мамку з тонною компромісів. Для чого мені потім махатися з додатковим модулем WiFi, якщо він зразу може йти в комплекті. Плюс мамка без заглушки на портах так собі виглядаєVlaad13: ↑ 14.09.2023 11:09 человек не хочет покупать асрок - мы ему предлагаем все время асрок в серых конторах
Не зрозумів, чому у фразі "оцінити збірку" люди побачили "вижати макс перформенс за бакс"
Ну в Asus була проблема з овервольтінгом процесорів, там навіть 7800X3D норм так горіли, але це в нових біосах пофіксили вроді як (Бтв ця проблема була і на інших вендорах, на тих же гігах, але там в меншій кількості репортили). Ще на реддітах пишуть за проблеми з пам'яттю, і ці треди відносно нові. Тому і зайшов сюди запитати, але жодного аргументу так і не почув чомусьVlaad13: ↑ 14.09.2023 11:09 у вас и была норм материнка - ну если вы так ведетесь на чужые уговоры берите хотя б гигу
Можна і Aorus Pro AX взяти, мені не принципово. Там різниця у відсутності псі5 для карти, простішому аудіо і гігбатному езернету замість 2.5, на що мені в принципі всерівно наразі. Але чи має сенс?
но они чето то там рассуждают о материках Асус Стрикс
езжу на жигуле - осуждаю Мерседесы
-
Mixx
Member
lewerlin
С момента фикса "овервольтажа", проблемы с памятью особо так и не решились 1 таф из 15-20 выше 4800-5200 не едет, у них что-то всрато глубоко в корнях прошивки, по стриксах или полноценных рогах инфы крайне мало ибо их у нас не покупают в принципе, но если на праймах и тафах проблемы присутствуют до сих пор, с чего бы им не быть на других платах? Вряд ли они под каждую плату с нуля профивку пишут... При чем у других производителесь ничего подобного нет.
С момента фикса "овервольтажа", проблемы с памятью особо так и не решились 1 таф из 15-20 выше 4800-5200 не едет, у них что-то всрато глубоко в корнях прошивки, по стриксах или полноценных рогах инфы крайне мало ибо их у нас не покупают в принципе, но если на праймах и тафах проблемы присутствуют до сих пор, с чего бы им не быть на других платах? Вряд ли они под каждую плату с нуля профивку пишут... При чем у других производителесь ничего подобного нет.
-
Prescott
Member
Господи, какая чушьVlaad13: ↑ 14.09.2023 12:30я тебе открою секрет всё что не Телемарт и не Розетка - не официал и не платят налоги
Отправлено спустя 27 секунд:
Это ты про себя?Vlaad13: ↑ 14.09.2023 12:30вы полностью правы - некоторые из тут сидящих пишут про ваши комплектующие хотя у самих ничего похожего нет, небыло и скорее всего не будет
590 nitro 2
13400f
b 760 asus tuf
Ram 2x8 3200 kingston
-
karokum
Junior
То яку гігу взяти?...
-
AlexKuzovkov
Member
Який ідіот. Я в шоці.Vlaad13: ↑ 14.09.2023 12:30
я тебе открою секрет всё что не Телемарт и не Розетка - не официал и не платят налоги, не платишь налоги = не помогаещь ЗСУ, дальше продолжать?