Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Vlaad13
Member

Повідомлення

Prescott: 14.09.2023 10:44
karokum: 14.09.2023 10:41AsRock в нас не дістати, як мінімум зараз. Їх продають одні ноунейм магази на базі prom.ua
А по гігах з тим функціоналом що я хочу це від B650 AORUS PRO AX, яку згадували вище. Будуть якісь рекомендації по гігах ще? Чи ця буде норм під мої потреби?
https://can.ua/asrock-b650-pg-lightning/p312972/

wi fi платку сами докупите потом по потребности
человек не хочет покупать асрок - мы ему предлагаем все время асрок в серых конторах :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
karokum: 14.09.2023 10:41
Mixx: 14.09.2023 10:03 Пцие5й версии под который ещё не выпустили ни одной видяшки?
За PCI 5 для карти згоден, почитав трохи, і потенційно це юзлес штука. Але вот PCI 5 для SSD виглядає нормально, і на перспективу, коли останні подешевшають. А мамки з PCI 5 для SSD і так стартують від 10к

Prescott: 14.09.2023 09:59 1. Мать меняем, как выше сказали (гига-азрок)
AsRock в нас не дістати, як мінімум зараз. Їх продають одні ноунейм магази на базі prom.ua
А по гігах з тим функціоналом що я хочу це від B650 AORUS PRO AX, яку згадували вище. Будуть якісь рекомендації по гігах ще? Чи ця буде норм під мої потреби?
у вас и была норм материнка - ну если вы так ведетесь на чужые уговоры берите хотя б гигу :weep:
у людей не укладывается в голове что у человека есть деньги и он может позволить себе купить себе что то подороже :lol:
karokum
Junior

Повідомлення

Vlaad13: 14.09.2023 11:09 человек не хочет покупать асрок - мы ему предлагаем все время асрок в серых конторах :laugh:
Генії :rolleyes: Я справді не хочу купляти в якомусь сірому магазі мамку з тонною компромісів. Для чого мені потім махатися з додатковим модулем WiFi, якщо він зразу може йти в комплекті. Плюс мамка без заглушки на портах так собі виглядає :rotate:

Не зрозумів, чому у фразі "оцінити збірку" люди побачили "вижати макс перформенс за бакс"
Vlaad13: 14.09.2023 11:09 у вас и была норм материнка - ну если вы так ведетесь на чужые уговоры берите хотя б гигу :weep:
Ну в Asus була проблема з овервольтінгом процесорів, там навіть 7800X3D норм так горіли, але це в нових біосах пофіксили вроді як (Бтв ця проблема була і на інших вендорах, на тих же гігах, але там в меншій кількості репортили). Ще на реддітах пишуть за проблеми з пам'яттю, і ці треди відносно нові. Тому і зайшов сюди запитати, але жодного аргументу так і не почув чомусь :(

Можна і Aorus Pro AX взяти, мені не принципово. Там різниця у відсутності псі5 для карти, простішому аудіо і гігбатному езернету замість 2.5, на що мені в принципі всерівно наразі. Але чи має сенс?
Prescott
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.09.2023 11:09мы ему предлагаем все время асрок в серых конторах
Какая серая контора, АЛЁ, это кен серая контора?? :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
karokum: 14.09.2023 11:26Генії Я справді не хочу купляти в якомусь сірому магазі мамку з тонною компромісів. Для чого мені потім махатися з додатковим модулем WiFi, якщо він зразу може йти в комплекті. Плюс мамка без заглушки на портах так собі виглядає
Ну так и покупайте то что хотите, уже который раз наблюдаю посты с основной темой "я уже всё собрал, похвалите мою сборку, а если не похвалите - то и нечего советовать". ;)

PS
Кен торговал комплектухой когда телемарта даже в проекте ещё не было ;)

Отправлено спустя 29 секунд:
karokum: 14.09.2023 11:26Ще на реддітах пишуть за проблеми з пам'яттю, і ці треди відносно нові. Тому і зайшов сюди запитати, але жодного аргументу так і не почув чомусь
Так вы сами уже всё прочитали. Какие ещё советы вы хотите?
Mixx
Member

Повідомлення

Prescott
Забей, там у ребят своя атмосфера, какой смысл им мешать :gigi:

А то, что за те же деньги я соберу машинку на 7900х это мелочи, пусть всерают кешь в свистоперделки, вайфай, потом ещё темы создают, мол хмп не едет на асусе, последней такой 2 дня :lol: зачем на уговаривание таких пассажиров, тратить время, вон владичек, который с обедов на рыксу отложил всем всё подскажет и похвалит :beer: :gigi:

Чел попросил оценить - мы оценили, треть бюджета всраты на ветер, при том что кулер откровенно слаб даже для того железа, а там пусть делает что хочет.
Востаннє редагувалось 14.09.2023 11:42 користувачем Mixx, всього редагувалось 4 разів.
Prescott
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.09.2023 11:09и он может позволить себе купить себе что то подороже
НЕ равно лучше-рациональнее. Прекращайте уже свои бесполезные советы давать, ей богу, то водянка за 13к по цене кастома, то матери от асус на ам5. :facepalm:

Отправлено спустя 3 минуты 9 секунд:
Mixx: 14.09.2023 11:39Забей, там у ребят своя атмосфера, какой смысл им мешать
спойлер
Если человек разбирается лучше нас и всё уже перечитал - зачем он просит совета? А если просит зачем критикует? А если критикует то почему не предлагает лучшую альтернативу? Ей богу, народ в последнее время немного пугает. Каждый сам себе сборщик-разгонщик-эксперт по всем экспертизам.
karokum
Junior

Повідомлення

Prescott: 14.09.2023 11:37 Так вы сами уже всё прочитали. Какие ещё советы вы хотите?
Ну це вже після того як тут Асус закенселили
Prescott
Member

Повідомлення

karokum: 14.09.2023 11:26Не зрозумів, чому у фразі "оцінити збірку"
Оценили, на 3- из 5. Что дальше?
Mixx
Member

Повідомлення

Prescott
Ну так Ютуб же провели в каждый телефон, эксперты плодятся как сурикаты весной.
Prescott
Member

Повідомлення

karokum: 14.09.2023 11:43Ну це вже після того як тут Асус закенселили
Да потому что потратив ровно 10 минут вы увидите все аргументы почему асус НЕ нужно брать на ам5. В 100500й раз это здесь обсудили-обсосали и в 100501й раз это уже писать надоедает.
lewerlin
Member

Повідомлення

Prescott: 14.09.2023 10:44wi fi платку сами докупите потом по потребности
З особистого досвіду - хрінь. Що слоти не гумові, ще пів біди, а от, що по реальній якості, близьке до ах200/210 в материнках, ні разу не дешево - сюрприз неприємний. Я вже людям так збирав - як не знати, що воно таке, то норм. А сам розумієш, що дома ах200 якось сильно цікавіше працює.
karokum
Junior

Повідомлення

Prescott: 14.09.2023 11:43 Оценили, на 3- из 5. Что дальше?
Я не за похвалою чи буквально оцінкою прийшов.
Але і не за збіркою з тонною компромісів лиш би завести покраще проц тут і зараз :-/

Вище згадували B650 Aorus Pro Х, вона норм буде?
Підходить під всі хотілки вроді як (5 псі на ссд, вайфай/блютуз і потенціал на докидку кращого проца)
Там ще є X670 Aorus Elite дорожча, але чи є сенс? Як ж і в Aorus Pro зможу потім без проблем докинути 9 райзен?
DuckRider
Member

Повідомлення

Prescott: 14.09.2023 11:42 по цене кастома, то матери от асус на ам5. :facepalm:
Ну кстати, им сейчас полегчало, менее всратые биосы повыходили
karokum
Junior

Повідомлення

lewerlin: 14.09.2023 12:01 З особистого досвіду - хрінь.
Теж не раз чув таке, тому зразу мамку з вбудованим хочу
lewerlin
Member

Повідомлення

karokum: 14.09.2023 11:26жодного аргументу так і не почув чомусь :(
У АСУСа спостерігаються регулярні косяки на АМ5, від прошивки до прошивки. Пофіксили одне - зламали інше і так по колу. Тобто не разова розхайплена проблема, а купа регулярних. Що вказую на системну проблему, пов'язану з АМ5 всередині компанії. Що в них там саме не клеїться - не знаю, але краще поки цього уникати.
DuckRider
Member

Повідомлення

lewerlin: 14.09.2023 12:09
karokum: 14.09.2023 11:26жодного аргументу так і не почув чомусь :(
У АСУСа спостерігаються регулярні косяки на АМ5, від прошивки до прошивки. Пофіксили одне - зламали інше і так по колу. Тобто не разова розхайплена проблема, а купа регулярних. Що вказую на системну проблему, пов'язану з АМ5 всередині компанії. Що в них там саме не клеїться - не знаю, але краще поки цього уникати.
Останнє що бачив - після патчу восени напруга буда неадекватно низька на контроллер пам'яті, тому пам'ять не брала частоти. Потім це пофіксили. Ще щось нове є?
Vlaad13
Member

Повідомлення

DuckRider: 14.09.2023 12:16
lewerlin: 14.09.2023 12:09
Останнє що бачив - після патчу восени напруга буда неадекватно низька на контроллер пам'яті, тому пам'ять не брала частоти. Потім це пофіксили. Ще щось нове є?
вы полностью правы - последние биосы всё исправили
но люди не в курсе и у них до сих пор асус гамно :lol:

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Prescott: 14.09.2023 11:37
Vlaad13: 14.09.2023 11:09мы ему предлагаем все время асрок в серых конторах
Какая серая контора, АЛЁ, это кен серая контора?? :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
karokum: 14.09.2023 11:26Генії Я справді не хочу купляти в якомусь сірому магазі мамку з тонною компромісів. Для чого мені потім махатися з додатковим модулем WiFi, якщо він зразу може йти в комплекті. Плюс мамка без заглушки на портах так собі виглядає
Ну так и покупайте то что хотите, уже который раз наблюдаю посты с основной темой "я уже всё собрал, похвалите мою сборку, а если не похвалите - то и нечего советовать". ;)

PS
Кен торговал комплектухой когда телемарта даже в проекте ещё не было ;)

Отправлено спустя 29 секунд:
karokum: 14.09.2023 11:26Ще на реддітах пишуть за проблеми з пам'яттю, і ці треди відносно нові. Тому і зайшов сюди запитати, але жодного аргументу так і не почув чомусь
Так вы сами уже всё прочитали. Какие ещё советы вы хотите?
я тебе открою секрет всё что не Телемарт и не Розетка - не официал и не платят налоги, не платишь налоги = не помогаещь ЗСУ, дальше продолжать?

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
karokum: 14.09.2023 11:26
Vlaad13: 14.09.2023 11:09 человек не хочет покупать асрок - мы ему предлагаем все время асрок в серых конторах :laugh:
Генії :rolleyes: Я справді не хочу купляти в якомусь сірому магазі мамку з тонною компромісів. Для чого мені потім махатися з додатковим модулем WiFi, якщо він зразу може йти в комплекті. Плюс мамка без заглушки на портах так собі виглядає :rotate:

Не зрозумів, чому у фразі "оцінити збірку" люди побачили "вижати макс перформенс за бакс"
Vlaad13: 14.09.2023 11:09 у вас и была норм материнка - ну если вы так ведетесь на чужые уговоры берите хотя б гигу :weep:
Ну в Asus була проблема з овервольтінгом процесорів, там навіть 7800X3D норм так горіли, але це в нових біосах пофіксили вроді як (Бтв ця проблема була і на інших вендорах, на тих же гігах, але там в меншій кількості репортили). Ще на реддітах пишуть за проблеми з пам'яттю, і ці треди відносно нові. Тому і зайшов сюди запитати, але жодного аргументу так і не почув чомусь :(

Можна і Aorus Pro AX взяти, мені не принципово. Там різниця у відсутності псі5 для карти, простішому аудіо і гігбатному езернету замість 2.5, на що мені в принципі всерівно наразі. Але чи має сенс?
вы полностью правы - некоторые из тут сидящих пишут про ваши комплектующие хотя у самих ничего похожего нет, небыло и скорее всего не будет :laugh:
но они чето то там рассуждают о материках Асус Стрикс :lol:
езжу на жигуле - осуждаю Мерседесы :gigi:
Mixx
Member

Повідомлення

lewerlin
С момента фикса "овервольтажа", проблемы с памятью особо так и не решились 1 таф из 15-20 выше 4800-5200 не едет, у них что-то всрато глубоко в корнях прошивки, по стриксах или полноценных рогах инфы крайне мало ибо их у нас не покупают в принципе, но если на праймах и тафах проблемы присутствуют до сих пор, с чего бы им не быть на других платах? Вряд ли они под каждую плату с нуля профивку пишут... При чем у других производителесь ничего подобного нет.
Prescott
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.09.2023 12:30я тебе открою секрет всё что не Телемарт и не Розетка - не официал и не платят налоги
Господи, какая чушь :facepalm:

Отправлено спустя 27 секунд:
Vlaad13: 14.09.2023 12:30вы полностью правы - некоторые из тут сидящих пишут про ваши комплектующие хотя у самих ничего похожего нет, небыло и скорее всего не будет
Это ты про себя?

590 nitro 2
13400f
b 760 asus tuf
Ram 2x8 3200 kingston
karokum
Junior

Повідомлення

То яку гігу взяти?...
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.09.2023 12:30
я тебе открою секрет всё что не Телемарт и не Розетка - не официал и не платят налоги, не платишь налоги = не помогаещь ЗСУ, дальше продолжать?
Який ідіот. Я в шоці.
Відповісти