ні, тільки для зовнішних клієнтів. клієнти які в домашній мережі - напряму усе роблять. (це виключно для некстклауда та зовнішніх, які через впн отримують домашню мережу)Ray2000gt: ↑ 13.09.2023 21:02 Тобто роутер весь трафік з домашньої мережі направляє через VPS?
Останні статті і огляди
Новини
NAS: выбор, обсуждение, настройка, эксплуатация
-
artko
Member
-
Ekz0rcyst
Member
Ray2000gt
Там же можна як split tunel так можна і full tunel. Налаштовується в AllowedIPs.
artko
Думаю розберусь із реєстрацією і теж організую собі щось подібне
Там же можна як split tunel так можна і full tunel. Налаштовується в AllowedIPs.
artko
Думаю розберусь із реєстрацією і теж організую собі щось подібне
-
j3s0n
Member
Для мене він був досить нестабільним взагалі, разів 5 намагався користуватися, а по факту купив собі 2ТБ в гуглдрайві і голова не болить, додав до родини родичів, залив фотки зі своїх двох айфонів і все, сервак лишив суто під торенти, фільми, серіали, різалку реклами і т.і.Васильович: ↑ 09.09.2023 14:20я все ж відмовився від NextCloud на NAS
Ще був у мене Bitwarden і мав wireguard для vpn, також спочатку спробував на vps якийсь перейти через відключення світла, а коли щось трапилося у провайдера з серваком кожен раз згадувати шо там і як не хочу, то ж Bitwarden виявилося за 10 доларів річна ліцензія з їх серверами існує, придбав, дуже зручно і вважаю копійки, а для vpn surfshark за 2.3 на місяць, купа країн, зміна адреси і також голова не болить з приводу інфраструктури і підтримки.
-
Ekz0rcyst
Member
j3s0n
У кожного свої пріоритети і потреби тому, практично кожне рішення має право на життя. Це не більше ніж інструмент для досягнення поставленої мети. Якщо завдання не виконується і відповідно мета не досягається, значить використовується неправильний інструмент або не за призначенням.
У кожного свої пріоритети і потреби тому, практично кожне рішення має право на життя. Це не більше ніж інструмент для досягнення поставленої мети. Якщо завдання не виконується і відповідно мета не досягається, значить використовується неправильний інструмент або не за призначенням.
-
j3s0n
Member
Ekz0rcyst
повністю згоден, просто коли це не твоя робота і ти місяці 3-4 не чіпав сервера, то вже забув шо там і як робити, витрачати час дорожче, то ж я за готове рішення
повністю згоден, просто коли це не твоя робота і ти місяці 3-4 не чіпав сервера, то вже забув шо там і як робити, витрачати час дорожче, то ж я за готове рішення
-
Васильович
Member
Непогана ціна, якщо платити за рік і користуватися разом з друзями/родичами.j3s0n: ↑ 14.09.2023 11:22купив собі 2ТБ в гуглдрайві
Але особисто мені не потрібні такі об'єми, плюс в "вогонь параної" часто "підливають оливи" новини про видалення техногігантами певних файлів з "хмар" користувачів
Мені вистачає безкоштовної версії, навіть не задумувався про перехід на щось платне.j3s0n: ↑ 14.09.2023 11:22Bitwarden виявилося за 10 доларів річна ліцензія з їх серверами існує
Мені VPN потрібен в 99% випадках для блокування реклами на iPhone.j3s0n: ↑ 14.09.2023 11:22для vpn surfshark за 2.3 на місяць, купа країн, зміна адреси
А такі сценарії (втручання в трафік користувачів), на скільки мені відомо, з недавніх пір заборонені в магазинах додатків.
Тому тут також навіть не розглядав сторонніх рішень. Поставив Pi-hole і засетапив необхідний інструментарій сам.
Тут погоджуюся. Це також не моя робота, скоріше хоббі.j3s0n: ↑ 14.09.2023 12:07просто коли це не твоя робота і ти місяці 3-4 не чіпав сервера, то вже забув шо там і як робити, витрачати час дорожче, то ж я за готове рішення
Але після правильного налаштування я тільки пакети оновити інколи заглядаю
Коротше, все як завжди - кожному своє. І хвала небесам, що в нас є вибір
-
_clawfinger_
Member
Народ, як вам таке чудо під NAS?
-
Васильович
Member
Цікава штука._clawfinger_: ↑ 20.09.2023 11:42Народ, як вам таке чудо під NAS?
Думаю, вирішуватиме ціна і скромність потреб користувача.
Але свою аудиторію точно знайде.
Пригадую, бачив відео з подібним по назві девайсом:
- спойлер
-
_clawfinger_
Member
Так я теж бачив, коли вони тільки з'явилися, не зацікавили, а тепер є інтерес.Васильович: ↑ 20.09.2023 12:05Пригадую, бачив відео з подібним по назві девайсом:
Ці зацікавили розміром й функціональністю, перш за все цікавить ZimaBlade 7700 Advanced Kit там виходить ціна 128+20 за доставку, баксів.
-
Tesseract
Member
Візьміть краще вживаний Dell Wyse 5070 з Celeron J4105. Там і роз'єм M.2 присутній, і оперативка в комплекті (DDR4). Якщо брати на OLX, то вийде вдвічі дешевше, і доставка за кілька днів.
-
_clawfinger_
Member
Там же тільки один роз'єм М2, й жодного сата. А в тому 2 сата, плюс через карту підключити можна отримати більше. У мене адаптер є М2 на 6 сата. Ще й бувше вжитку, а нове вийде ще дорожче.Tesseract: ↑ 20.09.2023 17:28Візьміть краще вживаний Dell Wyse 5070 з Celeron J4105. Там і роз'єм M.2 присутній, і оперативка в комплекті (DDR4). Якщо брати на OLX, то вийде вдвічі дешевше, і доставка за кілька днів.
ЗІ: вже замовив, тож буду очікувати.
-
Smok
Member
фігня. візьми asrock deskmini - 2 nvme, 2 sata в коробці на 2 літри
або якийсь intel nuc на 1 sata + 1 m.2
-
j3s0n
Member
Я якось хотів щось подібне узяти, але куди диски ставити, по USB так швидкість не так, це щось городити, а шуму буде..._clawfinger_: ↑ 20.09.2023 11:42Народ, як вам таке чудо під NAS?
А ще коли береш навіть міні ПК тіпа Dell, то рано чи пізно буде замало сата портів і знов будеш апгрейдити...
Краще якийсь старий корпус в ідеалі фрактал узяти з шумкою чи самому поклеїти (вона 140грн за квадрат коштує), ПК залізо старе чи нове вже на власний розсуд і все.
У мене питання - а хтось BTRFS користується? Щось я так погрався кілька разів, ставив його на диски, писав скрипти для снепшотів, потім зрозумів шо я ними не користуюся, думаю мабуть тільки COW це добре, але і з EXT4 чи XFS проблем не мав ніколи.
От і думаю є nvme під торенти, поставити ext4, xfs чи btrfs
Відправлено через 38 хвилин 38 секунд:
Схоже треба xfs або ext4 https://www.phoronix.com/review/linux418-nvme-raid/3
-
Smok
Member
я вважаю, що для торентів краще щось попростіше, xfs або ext4 - саме теj3s0n: ↑ 08.10.2023 18:24 Відправлено через 38 хвилин 38 секунд:
Схоже треба xfs або ext4 https://www.phoronix.com/review/linux418-nvme-raid/3
-
j3s0n
Member
Smok
ага дякую, якраз зробив mdadm md0 з двох nvme і форматнув у ext4, менше гемору з тими скрабами.
ага дякую, якраз зробив mdadm md0 з двох nvme і форматнув у ext4, менше гемору з тими скрабами.
-
Васильович
Member
USB 3+ з головою для утилізації швидкості жорстких дисків, я саме USB використовую, але вінчестер в мене тільки один.j3s0n: ↑ 08.10.2023 18:24по USB так швидкість не так
-
Tesseract
Member
У мене зимою малинка була з файлопомийкою на цій FS. Коли світло вимикали, то ясна річ в файловій системі з'явилося кілька помилок. Самі файли не постраждали, але в середині літа я вирішив проекспериментувати, і ці помилки виправити. Подивився в інтернеті якими командами можна пофіксати проблеми на BTRFS і як ви думаєте що сталось? Через день танців з бубном помилок були уже тисячі. Я злякався, що втрачу файли, тому перекинув їх на інший хард, а цей відформатував наново. От така от файлова система, можна сказати одноразова.j3s0n: ↑ 08.10.2023 18:24У мене питання - а хтось BTRFS користується?
-
BigTypoon
Member
Tesseract
Для Хоумюз достатньо XFS/EXT4 і рознесені бекапи.
Снапшоти і інша маячня - це корпорат.
Швидше розгорнути новий інстанс, чим розібратись що відремонтувати в старому
Для Хоумюз достатньо XFS/EXT4 і рознесені бекапи.
Снапшоти і інша маячня - це корпорат.
Швидше розгорнути новий інстанс, чим розібратись що відремонтувати в старому
-
Grava
Member
Є знавці omv? Потрібно переїхати на інше залізо з 1155 на ам4 щоб працював транскодинг на гпу та меньше споживало, знаходив багато варіантів як це робити. Обрав найпростіший - просто переставив ссд та конфігурація мережевого адаптера через omv-firstaid. І воно все працює, навіть транскодинг в jellyfin на гпу athlon 200ge якось налаштував. Але чи це все? Може воно так просто взяти і запрацювати? Може щось важливе ще потрібно зробити?
-
Васильович
Member
Та ні, то ж драйвери всеодно в ядрі, а диски змонтовані по UUID.Grava: ↑ 21.10.2023 18:48Може щось важливе ще потрібно зробити?
Затик тільки з мережевою картою (якщо інший чіп) та ІР адресою (якщо було автоматом по МАС).
Я на профільному NAS на Intel в docker якось транскодинг "завів" в Jellyfin. Але за звичкою користуюся Plex, плюс Jellyfin чомусь інколи не може субтитри підвантажитиGrava: ↑ 21.10.2023 18:48навіть транскодинг в jellyfin на гпу athlon 200ge якось налаштував