Вчора до ночі читав про цей гелій . Не впевнений в його довговічності . А як він по шуму ?MessiaH: ↑ 02.08.2023 07:28у меня такой 2 года где-то уже или 3, не помню когда точно покупал. Нормально робитJay228: ↑ 01.08.2023 21:57зупинився на виборi мiж WD Ultrastar DC HC550 18 TB
Останні статті і огляди
Новини
Выбор HDD
-
Jay228
Member
-
neo89skynet
Member
Сильно гучний?MessiaH: ↑ 02.08.2023 07:28Нормально робит
-
MessiaH
Member
Jay228
neo89skynet
Нет, я не могу сказать что он шумный, слышно конечно тарахтение в процессе иногда когда инсталится игруха допустим на него, но я не парюсь. У меня нет пунктика по поводу бесшумности компа. Я кулера видях всегда в ручном режиме настраиваю и они под 100% маслают. На водянке на проце родные кулеры заменены на iceberg thermal ice gale extra 140mm, когда они три штуки на 2250об. маслают там реально гул как пылесос, но мне пофиг ибо главное температура. Так и тут, важен объем и по скорости копирования там около 300мб/с и нормально. Я на него игры ставлю, требующие ссд и летают как ссаный веник
neo89skynet
Нет, я не могу сказать что он шумный, слышно конечно тарахтение в процессе иногда когда инсталится игруха допустим на него, но я не парюсь. У меня нет пунктика по поводу бесшумности компа. Я кулера видях всегда в ручном режиме настраиваю и они под 100% маслают. На водянке на проце родные кулеры заменены на iceberg thermal ice gale extra 140mm, когда они три штуки на 2250об. маслают там реально гул как пылесос, но мне пофиг ибо главное температура. Так и тут, важен объем и по скорости копирования там около 300мб/с и нормально. Я на него игры ставлю, требующие ссд и летают как ссаный веник
-
yura2k
Junior
Приветствую,
рассматриваю к покупке
WD VelociRaptor 1 TB (WD1000CHTZ)
на Хотлайне 20 не самых последних инет магазинов продают. В пару звонил, клянутся что новые, не refurbished.
Подозрительно, где они 10 лет пролежали новые?
Все продают без радиатора IcePack, с которым обычно продавались подобные 10-ти тыячники, (у меня пару таких на 300 Гб). Терабайтники что, меньше греются?
И гарантия 2 а не 5, как ранее была на эту серию, лет.
Вот такие вопросы. Кто в курсе что это такое - отпишитесь.
Дякую.
рассматриваю к покупке
WD VelociRaptor 1 TB (WD1000CHTZ)
на Хотлайне 20 не самых последних инет магазинов продают. В пару звонил, клянутся что новые, не refurbished.
Подозрительно, где они 10 лет пролежали новые?
Все продают без радиатора IcePack, с которым обычно продавались подобные 10-ти тыячники, (у меня пару таких на 300 Гб). Терабайтники что, меньше греются?
И гарантия 2 а не 5, как ранее была на эту серию, лет.
Вот такие вопросы. Кто в курсе что это такое - отпишитесь.
Дякую.
-
lewerlin
Member
Тут більш питання - навіщо?(при нинішніх цінах на ссд). Під файлопомийку то вистачить і значно тихішого 5400.
Цілком могли. Товар надто нішевий.yura2k: ↑ 03.08.2023 20:07Подозрительно, где они 10 лет пролежали новые?
-
yura2k
Junior
шум не пугает, мне этот хруст приятен, был еще раптор 74 гб, купленный году в 2005-м, потом пара 300-к - как что то живое ))lewerlin: ↑ 04.08.2023 13:04Тут більш питання - навіщо?(при нинішніх цінах на ссд). Під файлопомийку то вистачить і значно тихішого 5400.
Смысл - скорость, надежность, стОит как обычный терабайтник с сомнительной надежностью, большой объем не нужен, имеющихся 2 шт по 300 хватает (заменю их), есть куда их поставить в старые компы или под бэкапы, отработали больше 10 лет без проблем, нет ни бэдов, ни медленных секторов. Пара ссд М.2 под систему и рабочие файлы в компе имеется.
-
lewerlin
Member
yura2k: ↑ 04.08.2023 14:26Смысл - скорость, надежность,
В такому випадку вам блек не потрібен. Різниці в швидкості між ним і сучасними 5400/7200, без черепички, на практиці не буде, а надійність у 5400 - вище(хоча це відносне поняття. Надійно - це дзеркальний рейд).yura2k: ↑ 04.08.2023 14:26Пара ссд М.2 под систему и рабочие файлы в компе имеется.
Тут хіба що питання бюджету, якщо вже на пурпл/ред/айронвульф від 2тб, кілька сотень ніяк не докинути.
-
yura2k
Junior
Что то мы друг друга не понимаем... Я ни где не упоминал Black. Я говорю о WD VelociRaptor 1 TB...lewerlin: ↑ 05.08.2023 22:57 В такому випадку вам блек не потрібен.
10 000. И среднее время доступа 7 мс. И надежность серверного ХД. Имеющиеся у меня более 10 лет 300-ки надежность подтверждают. И цена как у WD Blue. Почему бы не получить скорость и надежность за те же деньги? Хотя вцелом Вы правы - в моём случае (для моих задач) вообще все равно какой.lewerlin: ↑ 05.08.2023 22:57 Різниці в швидкості між ним і сучасними 5400/7200
-
x0taby4
Member
Доброго дня комради.
Хто що може сказати за KIOXIA EXCERIA G2?
Ціна непогана але.... Варто купляти чи є якийсь варянт покраще?
Хто що може сказати за KIOXIA EXCERIA G2?
Ціна непогана але.... Варто купляти чи є якийсь варянт покраще?
-
Alex+
Member
можу сказати, що це не HDDx0taby4: ↑ 12.09.2023 10:12Хто що може сказати за KIOXIA EXCERIA G2

-
VovaII
Member
Як у воду дивитесь!
-
x0taby4
Member
Тонко, але хотлайн не згоденAlex+: ↑ 12.09.2023 10:14можу сказати, що це не HDDx0taby4: ↑ 12.09.2023 10:12Хто що може сказати за KIOXIA EXCERIA G2![]()

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
Азаха туплю, не зрозумів....
Так все таки варто купляти чи дивитись щось інше?
-
Alex+
Member
У вас в профільному компі майже такий самий. А G2 буде ще швидшим, але він гарячий.
Якщо своїм задоволені, то і цим будете задоволені.
Якщо ще будуть питання, то переходьте в профільну гілку: viewtopic.php?f=8&t=13327
тут це вже офтоп
Якщо своїм задоволені, то і цим будете задоволені.
Якщо ще будуть питання, то переходьте в профільну гілку: viewtopic.php?f=8&t=13327
тут це вже офтоп

-
GTX690
Junior
Добрий день.
Ось дивлюся на
Toshiba MG08 16 TB (MG08ACA16TE),
Toshiba MG09 18 TB (MG09ACA18TE)
цікаве співвідношення об'єму і ціни.
Ніколи немав і не розглядав ЖД Toshiba.
Як думаєте, чи можна брати дані диски?
Ось дивлюся на
Toshiba MG08 16 TB (MG08ACA16TE),
Toshiba MG09 18 TB (MG09ACA18TE)
цікаве співвідношення об'єму і ціни.
Ніколи немав і не розглядав ЖД Toshiba.
Як думаєте, чи можна брати дані диски?
-
МОНАХ
Member
►МОНАХ: ↑ 01.07.2023 16:37 ...то ж насмерть "вдушив в собі жабу", доклався кількома сотнями грошей і таки вибрав найдешевший "професійний ред" на СMR, що знайшовся, модель - WD20EFZX...

► Ну, і щоб вже точно-точно закрити тему: загнувся, червоний "красень" на третьому місяці роботи. Причому РАПТОВО: ► Спочатку була підозра що причина в платі чи прошивці, бо на діагностиці пробувався стартувати і все впиралося в помилку вводу-виводу, але, схоже, що здохла таки механіка, бо спроби старту дуже швидко припинилися

► "Годі збочень!", - вигукнув я і закопав стюардесу...

-
Gruzz
Member
Доброго дня. Може хто знає, як вирішити мою проблему, під час переходу з 7 на 10 виникли проблеми з копіюванням великих файлів на HDD, встановленому в кишеню Maiwo K3568. Сьогодні, наприклад, пробував на нього закинути фільм на 3,9 гіга, після того як індикатор дійшов до 70%, копіювання просто зависло, і накопичувач перестав відповідати, рятує лише вимикання та ввімкнення кишені від мережі. Копіював прогою TeraCopy. Хоча якщо копіювати з кишені на ПК то жодних проблем немає.
-
taxi911
Member
Gruzz
Бо запис не= читанню.
Прогоніть диск в прозі Вікторія хдд на наявність бедів.
Було б не погано диск підключити до контролера мп, задля виключення несправності контролера в кармані.
Бо запис не= читанню.
Прогоніть диск в прозі Вікторія хдд на наявність бедів.
Було б не погано диск підключити до контролера мп, задля виключення несправності контролера в кармані.
-
Gruzz
Member
taxi911
Проблеми явно не в контролері, оскільки на win7 таких проблем не було, вони почалися, коли я перейшов на win 10
Проблеми явно не в контролері, оскільки на win7 таких проблем не було, вони почалися, коли я перейшов на win 10
-
taxi911
Member
Gruzz
В момент зависання, непогано було поглянути на графік Продуктивності ХДД в Диспетчері задач. Якщо там по нулях, то скоріш за все проблема з драйверами/контроллерами (МП, карман).
Можна спробувати підключити в інший роз'єм ЮСБ Чіпсет/окремий контроллер ЮСБ (якщо є).
В момент зависання, непогано було поглянути на графік Продуктивності ХДД в Диспетчері задач. Якщо там по нулях, то скоріш за все проблема з драйверами/контроллерами (МП, карман).
Можна спробувати підключити в інший роз'єм ЮСБ Чіпсет/окремий контроллер ЮСБ (якщо є).
-
Ostin
Member
Що за раптори з'явились в продажу за 1к грн?
https://www.itbox.ua/ua/product/JHorstk ... Z-p856913/
Звичайні ноутбучні слоупоки по 1,5к-2к грн. А тут раптор і 1200.
По темі - хочу взяти 1-2 Тб 2,5 під бекапи, буде у зовнішньому кармані. Орієнтуюсь на б\в. Щось порадите? Є там моделі без черепиці? 500-ок валом і дешево, але замалий об'єм.
https://www.itbox.ua/ua/product/JHorstk ... Z-p856913/
Звичайні ноутбучні слоупоки по 1,5к-2к грн. А тут раптор і 1200.
По темі - хочу взяти 1-2 Тб 2,5 під бекапи, буде у зовнішньому кармані. Орієнтуюсь на б\в. Щось порадите? Є там моделі без черепиці? 500-ок валом і дешево, але замалий об'єм.