Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Ostin
Member

Повідомлення

GreenMile
Я й відповів про зараз. Бестбай - 580 карта. 1660 дорожче ні за що, 3060 виглядає сумнівно для платформи з ддр3.
І грати на низько-середніх в 60 фпс.

Відправлено через 14 хвилин 9 секунд:
GreenMile: 10.09.2023 12:06якщо ПК більше, ніж 4-5 років, то він вже перетворився на доісторичний гарбуз
Приклад збірки з літа 2018: райзен 1700, 16 ГБ 2666, rx580. Що це, актуальний пк чи щось застаріле?
SergN
Member

Повідомлення

Ostin: 10.09.2023 12:163060 виглядає сумнівно для платформи з ддр3.
Тоді 4070 виглядає сумнівно для платформи з ддр4, а 4090 - для ддр5. Десь того ж самого рівня абсурдності заяву навів. Бо не про якусь віртуальну "платформу" треба говорити, а про конкретний конфіг, а тут мова про той варіант, для якого вільно можна брати 3060. З уточненням про економічну доцільність - лише вживану, бо якраз цінник нової вже не варто вливати в ту платформу. Карта рівня 1080Ті, і от в момент виходу останньої ніхто б не сказав, що під 4770 вона не підходить, а от зараз чомусь такі заяви звучать.
Prescott
Member

Повідомлення

Ostin: 10.09.2023 12:31Що це, актуальний пк чи щось застаріле?
Смотря какие запросы и требования)

Отправлено спустя 35 секунд:
Актуальный это АМ5, ЛГА 1700, ибо актуальный подразумевает свежую платформу.
Ostin
Member

Повідомлення

SergN
Бо зараз процесорозалежність сильно виросла.
В 2015 році я проходив відьмака 3 на феномі х4 з 60 фпс (якщо карта дозволяла, на низьких, наприклад). Зараз це теж актуальний процесор?

Відправлено через 7 хвилин 11 секунд:
В принципі, якщо взяти 3060 б/в і не говорити, що вона згодиться для апгрейду колись - то можна і так. Але я так не робив би. Ми ж тут ділимося думками.
Востаннє редагувалось 10.09.2023 12:42 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
manbearboar
Member

Повідомлення

Ostin
Кто мешает сейчас пройти Ведьмака 3 на феноме х4?

Есть миллиард игор, которые нормально идут на 4/8.

3060 12 это никакой не космолет, а просто более современная версия 1080ti, с которой началось обсуждение.
Востаннє редагувалось 10.09.2023 12:44 користувачем manbearboar, всього редагувалось 1 раз.
Ostin
Member

Повідомлення

manbearboar
Ніщо не заважає. Але ж не відьмаком єдиним, я про це)
manbearboar
Member

Повідомлення

Ostin
Ну да, единым Киберпанком, без которого уже никуда.
И который всё равно будет играбелен на таком комплекте.
DuckRider
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.09.2023 12:06
Ostin: 10.09.2023 11:41 Людина в 2023 році сидить на якомусь доісторичному залізі
Так "доісторичне залізо" цілком відповідає картам названого рівня. Чи ви вважаєте, що для карт рівня ±3060 потрібно не менш як 7800х3д? :rolleyes:
Ostin: 10.09.2023 11:41І ні в якому разі не вкладати гроші у відяху зараз з планами на апгрейд! Лише у долари і все купувати разом, коли грошей буде достатньо.
Людина прийшла з питанням як зробити так, щоб пограти зараз, а йому пропозиція - купіть долари і пограйте через 2 роки, коли назбираєте на повну систему :up:

Чесно кажучи, на форумі більшість як показилась. У вибір відеокарт зайдеш - так менше ніж 4080 брати не можна, бо за 3 роки її не вистачить в ФХД, у вибір материнок зайдеш - так якщо ВРМ не тримає 1000А, то брати не можна навіть під нулячі проци, бо перегріється без радіатора, у підбір комплектуючих зайдеш - то, якщо ПК більше, ніж 4-5 років, то він вже перетворився на доісторичний гарбуз, купляйте новий :eek: Страшне :horror:
Ну ему по факту нужно взять нормальную карту, попытаться втыкнуть максимальный множитель турбобуста (+3 позиции было, если на хасвеле ничего глобально не меняли) и попытаться выставить шину на 103-105, чтоб выжать ещё что-то по частоте. Если память пнётся в 1800-2000 - тоже будет хорошо и ещё пару лет поиграет, потому что большинство игр 8 поточные. Потом уже менять платформу. Да, затык по фреймтайму будет в проце, но карта позволит иметь лучше графику. Как уже сказали, это около 1080ти с лучами и связка 2600к-подобных с такой картой это вполне приемлемо
er[socrates]
Member

Повідомлення

Ostin: 10.09.2023 11:41До існуючого взяти якусь 580 до 3к і забути про апгрейди.
забыть про апгрейды с 580? с картой, которой уже 6 лет? серьезно?)
Ostin: 10.09.2023 11:41Коли не буде можна запустити вже нічого - зібрати новий пк.
собрать новый пк среднего уровня с нуля - это 45к. не у всех есть возможность выделить такую сумму сразу. у товарища бюджет 10к, как раз на б/у видео и хватит. байки про недогруз или несовместимость отставить. та же 3060 даст сразу больше профита, нежели условная 580 с 3600 на дешевейшей материнке.
Vlaad13
Member

Повідомлення

я вважаю та людина давно вiд нас втекла - а ми продовжуемо давати рiзнi поради :laugh:
тодi вже треба не 580, а 590
саме з неї починаеться fc3 - виправте мене якщо помиляюсь :banghead:
Ostin
Member

Повідомлення

Вам не вгодиш :dontknow:
То 5 років це не термін, то "карта вже стара" :-/
Podolyanin
Member

Повідомлення

Почитав останні сторінки теми і добряче посміявся. ''Розкривателі'' відеокарт Ви вічні :laugh: Конфіг в профілі - доісторична платформа як деякі тут пишуть, старий фулл хд монітор - 60hz.
Вже 8 місяців кайфую від 6700xt на 11 річній основі.
За цей час грався в: Кіберпанк, Horizon, Death Stranding, Control, God of War, RDR2, Metro Exodus, Elden Ring, A Plague Tale, Last of Us.
З усіх перерахованих ігор на початку з проблемою просадок фпс зіштовхнувся тільки в God of War і Elden Ring, але зараз в багатьох проектах вже в налаштуваннях гри є настройка масштабування зображення, яка ренедерить картинку в більшому розрішенні і цим самим знижує завантаження CPU і при цьому ще й покращує картинку, якщо ж немає в грі такої настройки, то є прекрасна альтернатива від АМД - VSR (Virtual Super Resolution).
Навіть в дуже вибагливому до процесора Last of us, з останніми патчами збільшивши масштабування до 120% і знизивши деякі настройки графіки, що навантажують CPU, я зміг добитися стабільних 50-60 фпс при чудовій картинці. Все це я веду до того, що зараз налаштувань як в іграх так і в драйвері дуже багато, які дозволяють збільшити навантаження на відеокарту і знизити на процесор і мій принцип для іграшок в першу чергу змінювати відеокарту, а вже потім все інше вже не вперше мене не підвів. :super:
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Podolyanin: 10.09.2023 15:50 Почитав останні сторінки теми і добряче посміявся. ''Розкривателі'' відеокарт Ви вічні :laugh: Конфіг в профілі - доісторична платформа як деякі тут пишуть, старий фулл хд монітор - 60hz.
Вже 8 місяців кайфую від 6700xt на 11 річній основі.
За цей час грався в: Кіберпанк, Horizon, Death Stranding, Control, God of War, RDR2, Metro Exodus, Elden Ring, A Plague Tale, Last of Us.
З усіх перерахованих ігор на початку з проблемою просадок фпс зіштовхнувся тільки в God of War і Elden Ring, але зараз в багатьох проектах вже в налаштуваннях гри є настройка масштабування зображення, яка ренедерить картинку в більшому розрішенні і цим самим знижує завантаження CPU і при цьому ще й покращує картинку, якщо ж немає в грі такої настройки, то є прекрасна альтернатива від АМД - VSR (Virtual Super Resolution).
Навіть в дуже вибагливому до процесора Last of us, з останніми патчами збільшивши масштабування до 120% і знизивши деякі настройки графіки, що навантажують CPU, я зміг добитися стабільних 50-60 фпс при чудовій картинці. Все це я веду до того, що зараз налаштувань як в іграх так і в драйвері дуже багато, які дозволяють збільшити навантаження на відеокарту і знизити на процесор і мій принцип для іграшок в першу чергу змінювати відеокарту, а вже потім все інше вже не вперше мене не підвів. :super:
:lol: - ты еще круче, чем ''Розкривателі'.
odessitmws
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 10.09.2023 16:03ты еще круче, чем ''Розкривателі'.
так то он все правильно сказал... проц берется под герцовку монитора и тяжесть движков игр, а видеокарта под разрешение с графонием
только вот юзать VSR который мало что дает, а только фактически просто загружает карту для видимости полной загрузки такое себе, лучше монитор большего разрешения взять ;)
Podolyanin
Member

Повідомлення

_FYA_EXel
І що смішного - це мій суб'єктивний досвід 8 місячного геймінгу на сучасній карті і старій платформі і на даний час, і в тих іграх, в які я граю мене все повністю влаштовує.

Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
odessitmws
Я VSR юзаю не стільки для того щоб просто догрузити карту (хоча я різницю дуже добре бачу, зір хороший), а щоб позбутися фрізів там де вони є. Для прикладу Год оф Вар в фулл хд на макс налаштуваннях жорстко фрізив, постійні стрибки фпс 70-35 дратували, а виставивши VSR 3072-1728. отримав плавну картинку в 50фпс.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

odessitmws: 10.09.2023 16:20
_FYA_EXel: 10.09.2023 16:03ты еще круче, чем ''Розкривателі'.
так то он все правильно сказал... проц берется под герцовку монитора и тяжесть движков игр, а видеокарта под разрешение с графонием
только вот юзать VSR который мало что дает, а только фактически просто загружает карту для видимости полной загрузки такое себе, лучше монитор большего разрешения взять ;)
Ты знаешь какие расчеты производит проц в играх - из твоего ответа очевидно, что нет :lamer:
Podolyanin: 10.09.2023 16:25 _FYA_EXel
І що смішного - це мій суб'єктивний досвід 8 місячного геймінгу на сучасній карті і старій платформі і на даний час, і в тих іграх, в які я граю мене все повністю влаштовує.
Вот именно в ваших играх, поставь 2042 и лицезри макс. 30фпс на 6700, но проц тут не при чем :laugh: да и выкручивать дальность прорисовки, объекты и физику в минимум, что бы разгрузить проц сомнительное занятие. :rolleyes:
С таким успехом можно рассказывать что 4гб озу достаточно, ведь есть же файл подкачки :gigi:
Востаннє редагувалось 10.09.2023 17:01 користувачем _FYA_EXel, всього редагувалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Podolyanin: 10.09.2023 16:25 _FYA_EXel
я граю мене все повністю влаштовує.

Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
odessitmws
отримав плавну картинку в 50фпс.
:lol: :lol: :lol:
вам нужно срочно бежать в тему выбора оперативы и говорить им что они занимаются непойми чем, так как не то что ddr5 не нужна - а даже ddr4
в тему процев тоже загляните :laugh:
odessitmws
Member

Повідомлення

Podolyanin: 10.09.2023 16:25а щоб позбутися фрізів там де вони є
для этого есть лок кадров
_FYA_EXel: 10.09.2023 16:56 Ты знаешь какие расчеты производит проц в играх - из твоего ответа очевидно, что нет :lamer:
если я ответил поверхностно это не означает что я этого не знаю
manbearboar
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 10.09.2023 16:56объекты и физику в минимум, что бы разгрузить проц сомнительное занятие.
Непонятно что вас смущает в этой методе.
Если проц загружен на 100%, будут фризы, если подгрузить карту, пусть и искусственно, загрузка проца будет меньше 100% и будет более плавный фреймрейт.
Спокойные 50гц лучше рваных 70, что ту такого?
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

manbearboar: 10.09.2023 17:16
_FYA_EXel: 10.09.2023 16:56объекты и физику в минимум, что бы разгрузить проц сомнительное занятие.
Непонятно что вас смущает в этой методе.
Если проц загружен на 100%, будут фризы, если подгрузить карту, пусть и искусственно, загрузка проца будет меньше 100% и будет более плавный фреймрейт.
Спокойные 50гц лучше рваных 70, что ту такого?
Потому что это называется компромисс, а никак не то, о чем вы пишите - что проц не важен.
Відповісти