Останні статті і огляди
Новини
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
darlo0k
Member
Count
Пробачте, а ви саме повідомлення уважно прочитали? Спереду корпуса стоять великі 180мм вентилятори, в корпусі (судячи по фото), радік і карлсони доведеться ставити окремо, тобто радіатор-корпус-вентилятор, при тому вентилятор вже буде тягнути повітря через невелику щілину між своїм корпусом і склом. ПЛЮС та схема котру ви скинули розрахована на повний контур, а тут тільки айо вода на проц.
І да, при вашій схемі потрібно добре гратись з обертами, адже в корпусі інакше буде понижений тиск і весь пил буде там.
Пробачте, а ви саме повідомлення уважно прочитали? Спереду корпуса стоять великі 180мм вентилятори, в корпусі (судячи по фото), радік і карлсони доведеться ставити окремо, тобто радіатор-корпус-вентилятор, при тому вентилятор вже буде тягнути повітря через невелику щілину між своїм корпусом і склом. ПЛЮС та схема котру ви скинули розрахована на повний контур, а тут тільки айо вода на проц.
І да, при вашій схемі потрібно добре гратись з обертами, адже в корпусі інакше буде понижений тиск і весь пил буде там.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Є ще варіант поставити третю D5 і позбавитись радіатру взагали.Count: ↑ 09.09.2023 00:01Да, правильно! Но только в том случае если радиатор вообще не охлажается вентиляторами и в нем напрочь отсутствует поток жидкости. Напомню, что у меня установлены дуалом две PWM помпы D5. Во всех других случаях он, радиатор, никогда не будет иметь температуру равную температуре выделяемой процессором. А вот температура самой жидкости будет практически одинаковой в любом месте контура СВО.Ray2000gt: ↑ 08.09.2023 23:47 З нього буде йти рівно стільки тепла, склільки відилить проц.
-
Sterkh
Member
Давно мене тут не було
-
darlo0k
Member
доречі, панство, раптом комусь таке потрібно, валяється в мене водоблок-фулкавер на HD7950 від ЕК, використовував на карточці PowerColor з референсною платою, якщо комусь цікаво можу помінять на банку пива
-
911kent
Member
Так, спереду стоять два великих вентилятори, зняти які буде проблемно (переднє скло там так прикручено, що спробуй його ще зніми щоб отримати доступ до вентиляторів)darlo0k: ↑ 09.09.2023 00:02 Count
На фото відстань ві дстінки корпусу до відеокарти 37мм:
- спойлер
Також, судячи по статті вище різниця суттєва в температурі ЦП буде тільки в якихось аномальних навантаженнях на систему:
- спойлер
- спойлер
Відправлено через 4 хвилини 54 секунди:
Підкажіть на яку водянку дивитися?)
2 секційна чи 3х секційна?
Різниця буде в температурах?
Бюджет 5-7к.
-
darlo0k
Member
911kent
на цьому і закінчимо, у вас буде грітись або відік і все інше або проц на пару градусів вище, якщо для вас +2-3-4 градуси на процесорі не критично то ставте нагору та і всьо.
Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
911kent
якщо на гору можна поставити 3 секції то ставте 3, якщо ні то ставте 280, а як і вона не влізе то тоді вже 240 хоча буду відвертим, я тоді не дуже бачу сенс міняти нокту на воду
на цьому і закінчимо, у вас буде грітись або відік і все інше або проц на пару градусів вище, якщо для вас +2-3-4 градуси на процесорі не критично то ставте нагору та і всьо.
911kent
якщо на гору можна поставити 3 секції то ставте 3, якщо ні то ставте 280, а як і вона не влізе то тоді вже 240 хоча буду відвертим, я тоді не дуже бачу сенс міняти нокту на воду
-
Piopi_2
Member
вообще без разницы за сколько остывает, хоть за секунду. Ты же сам спрашиваешь о высокой темпе жижи. Судя по всему, у тебя большая часть вентиляторов гонят воздух внутрь корпуса, через горячие радиаторы. В итоге, температуры достигают 45 градусов. При этом, поднятие комнатной на 5 градусов (до 24 градусов), приведет к температурам жижи почти максимальным, больше 50 градусов. Это реально очень горячая водичка будет. Такого быть не должно это 100%.Cirax: ↑ 08.09.2023 06:30После снятия нагрузки, вода остывала до 22 градусов примерно за 2 минуты. В контуре 1,5л воды.
зы. Я не пытаюсь тебе навязать свое мнение, просто высказываю свою точку зрения исходя из личного опыта. Возможно, я не прав, так как контур твой не видел.
-
911kent
Member
Дякую за поради!)darlo0k: ↑ 09.09.2023 01:21 911kent
911kent
Та ноктуа просто бандура розміром з футбольний м"яч
Порівняйте її розміри зі звичайним охолодженням і скільки місця вона займає):
- спойлер
Відправлено через 1 годину 1 хвилину 30 секунд:
Подивився поверхнево варіанти.
Схиляюсь до Deepcool LT720 Є ще NZXT Kraken 280 Є більш бюждетна Aerocool Mirage L360 Я так розумію NZXT Kraken 280 це якийсь преміум.
Чи варта переплата за нього? Він менший за розмірами ніж Deepcool
-
GreenMile
Member
Це помилкове твердження, немає ніяких "самих адекватних рішень" для всього підряд, тому що саме адекватне рішення залежить від конкретного білда. Куди краще ставити радіатор залежить від того, що у вас більше термонагружене - процессор чи, наприклад, відеокарта.WSavage: ↑ 08.09.2023 21:36Так це саме адекватне рішення, ставити радіатор наверх, оскільки радіатор на морді буде дути гаряче повітря на інші компонентиdarlo0k: ↑ 08.09.2023 21:32 911kent
Хай мене заплюють, але я би ставив на верх, тимпаче у вас спереду, якщо не помиляюсь, місця не те щоб багато і по нормальному радіатор не поставити + залишаться великі і , мабуть, тихі карлосони
У мене 13900k і 420 радіатор стоїть на вході (і на ньому 6 140-х вентилів: три на вході і три на виході), бо це пекельне поріддя гріється як сволота і його треба охолоджувати якнайкраще. Так от, всупереч вашому розумінню, після радіатора під повним навантаження там ледве тепленьке повітря виходить (і це про 250Вт жере), яке на все інше впливає дуже незначно, може десь на 3-5 градусів більше, що в межах похибки та і то, це може вже від перегрітого VRM ще іде. В іграх, коли ВК навантажена, то проц взагалі простоює ,там на 10-15% зайнятий, тому майже ніяк не впливає на внутрішні компоненти.
Коротше, якщо дуже грубо узагальнити і не брати до уваги кип'ятильники типу мого 13900, то радіатор на вході підніме температури ВК на 3-5 градусів, а радіатор зверху на виході нагріє ЦП градусів на 5-10 в залежності від ВК, бо вона дуже багато тепла розсіює всередині корпусу, яке разом із теплом від пам'яті і VRM буде охолоджувати радіатор ЦП.
Востаннє редагувалось 09.09.2023 12:45 користувачем GreenMile, всього редагувалось 2 разів.
-
-Tex-
Junior
Народ, а есть здесь кто то из Днепра кто может обслужить необслуживаемую AIO?
-
911kent
Member
Так NZXT Kraken 280 справиться з р7 7800х3д чи ні?)
Тільки ігри)
В нього є якісь переваги перед більш дешевими водянками?)
Тільки ігри)
-
GreenMile
Member
В іграх і звичайне повітря справиться911kent: ↑ 09.09.2023 14:02 Так NZXT Kraken 280 справиться з р7 7800х3д чи ні?)
Тільки ігри)
Ну то подивіться тести водянок їх повно в ютюбах, ви враховуйте, що ціна цього кракена обумовлена ще наявністю ЛСД монітора. Вангую, що той же 280 арктік фрізер буде не гірше по охолодженню, при цьому майже в 2 рази дешевше так ще має вентилятор для охолодження ВРМ.
-
l-m
Member
911kent
по співвідношенню ціна/продуктивність/тиша серед АіO найкращий вибір це Arctic Liquid Freezer II.
Найкраще брати 420 як що влазить, потім 280, далі 360.
240 вже трохи журба, але залежить, якщо якийсь Райзен, який мало споживає, то все одно буде профіт від більшої швидкості відводу тепла у порівнянні зі звичайними кулерами.
по співвідношенню ціна/продуктивність/тиша серед АіO найкращий вибір це Arctic Liquid Freezer II.
Найкраще брати 420 як що влазить, потім 280, далі 360.
240 вже трохи журба, але залежить, якщо якийсь Райзен, який мало споживає, то все одно буде профіт від більшої швидкості відводу тепла у порівнянні зі звичайними кулерами.
-
911kent
Member
А що на рахунок термопасти?
Та що буде нанесена з коробки, норм?
Чи треба перемазувати?
Та що буде нанесена з коробки, норм?
Чи треба перемазувати?
-
l-m
Member
911kent
У Артика буде йти маленький тюбик їх MX-4/5/6 (залежно від ревізії), це гарна паста, краще неї не так багато, та вони значно дорожчі.
До речі, друзі, підкажіть й мені с приводу термопасти — з водобоком на ГПУ йде Alphacool Subzero, можна її використовувати чи MX-6 буде краще?
У Артика буде йти маленький тюбик їх MX-4/5/6 (залежно від ревізії), це гарна паста, краще неї не так багато, та вони значно дорожчі.
До речі, друзі, підкажіть й мені с приводу термопасти — з водобоком на ГПУ йде Alphacool Subzero, можна її використовувати чи MX-6 буде краще?
-
911kent
Member
Короче, я захотів екранчик на помпі і придбав кракена 280)
В телемарті ще хотів придбати мх-6, бо там же порекомендували зразу перемазати замість термопасти кракена.
Але вона була в резерві - придбав Kryonaut 1g замість неї. Сказали, що ця це бест оф зе бест)
Перемазувати новий райзен з їх формою таке собі задоволення) раніше було простіше) чи то паста така в"язка)
Дякую всім за поради!
Ще був такий момент - після встановлення і запуску софта на кракен - вентилятори увімкнулися на максимальні оберти на секунд 30 і потім перейшли в сайлент мод.
Пксля цього кілька хвилин підійшовши до пк було чутно бульчання. Таке враження ніби десь малесенька дірка є і воно туди стравлює рідину)
Але нічого не тече ніде)
Це норм поведінка для воднянок?
В телемарті ще хотів придбати мх-6, бо там же порекомендували зразу перемазати замість термопасти кракена.
Але вона була в резерві - придбав Kryonaut 1g замість неї. Сказали, що ця це бест оф зе бест)
Перемазувати новий райзен з їх формою таке собі задоволення) раніше було простіше) чи то паста така в"язка)
Дякую всім за поради!
Ще був такий момент - після встановлення і запуску софта на кракен - вентилятори увімкнулися на максимальні оберти на секунд 30 і потім перейшли в сайлент мод.
Пксля цього кілька хвилин підійшовши до пк було чутно бульчання. Таке враження ніби десь малесенька дірка є і воно туди стравлює рідину)
Але нічого не тече ніде)
Це норм поведінка для воднянок?
-
GreenMile
Member
911kent
Нормально, в контурі є певна кількість повітря, тому потрібен деякий час поки воно все спливе у верхню точку системи і перестане булькати. Якщо ви покладете ПК на бік, а потім знову поставите, то при першому включенні знову буде булькати.
Нормально, в контурі є певна кількість повітря, тому потрібен деякий час поки воно все спливе у верхню точку системи і перестане булькати. Якщо ви покладете ПК на бік, а потім знову поставите, то при першому включенні знову буде булькати.
-
strang
Member
Доброго вечора.
Трохи випав з теми..
Що на разі з водоблоків бестбай для AM5?
Можна без екстримального перформансу, "не за всі гроші світу"...
Якщо прям лінки будуть де вигідно купити буду взагалі сильно вдячний
Трохи випав з теми..
Що на разі з водоблоків бестбай для AM5?
Можна без екстримального перформансу, "не за всі гроші світу"...
Якщо прям лінки будуть де вигідно купити буду взагалі сильно вдячний
-
vortice
Member
Всім привіт!
Хочу спробувати використати рідкий метал під водоблоком з нікелю.
хто має досвід, чим можна надійно захистити проц АМ5 від протікання на його контакти того металу?
треба певно робити якісь бортики з силіконового термоклею/термопасти чи якимись термопрокладками заліпити...?
Хочу спробувати використати рідкий метал під водоблоком з нікелю.
хто має досвід, чим можна надійно захистити проц АМ5 від протікання на його контакти того металу?
треба певно робити якісь бортики з силіконового термоклею/термопасти чи якимись термопрокладками заліпити...?
-
nik1985
Member
Планую збирати контур в корпусі, думав і прикидав як розмістити та дивився як зроблені контура в різних людей, вийшло 2 варіанти.
Перший більш правильний але помпа перекриває установку відеокарт більше 24 см довжини, в 2 варіанті добавляється +4 см на установку довших відеокарт на преспектиктиву, але думаю чи варто , PCB більшості нових відеокарт вроді навіть до 20 см.
Не впевнений і за розміщення резервуару в 2 варіанті, вроді вища точка і йде зразу на помпу як має бути, поправте якщо не так.
Варіант 1
Радий всім зауваженням та пропозиціям.
Дякую!
Перший більш правильний але помпа перекриває установку відеокарт більше 24 см довжини, в 2 варіанті добавляється +4 см на установку довших відеокарт на преспектиктиву, але думаю чи варто , PCB більшості нових відеокарт вроді навіть до 20 см.
Не впевнений і за розміщення резервуару в 2 варіанті, вроді вища точка і йде зразу на помпу як має бути, поправте якщо не так.
Варіант 1
- спойлер
- Варіант 1
- спойлер
- Варіант2
- спойлер
- фото
Радий всім зауваженням та пропозиціям.
Дякую!