Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Xardas_95
Member

Повідомлення

Vlaad13
Ну і чим так сильно насолили мсай і асус пану експерду що він їх радить "вычеркнуть"?
Artem_K
Member

Повідомлення

dimon2277
У Вас монітор, наскільки бачу зі специфікації, підтримує обидві синхронізації FreeSync та G-Sync. У цей бік точно паритись сенсу немє. І навіть, якщо б g-sync не було - у нвідії при підключенні по DP працює Adaptive Sync.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

dimon2277: 05.09.2023 15:20 завтра якби завезуть, єдине що відворачує від амд це монітор який маю (MSI g274qpf-qd), тепер питання чи треба всякі г-сінки і так далі, бо ніколи не мав справи
Краще ігнорувати цього ютуб експерта.

Ваш монітор підтримує FreeSync Premium. Це як раз технологія від AMD.
GreenMile
Member

Повідомлення

Vlaad13: 05.09.2023 15:13
dimon2277: 05.09.2023 12:08 вітаю панство, цей час настав) є бюджет в 36-37к, залізо AMD Ryzen 7 7700/FSP Hydro PTM Pro 750W (HPT2-750M)/ Lian Li Lancool 216 Black і 2к 165 Гц монік (поки з ним граюсь, ще питання чи залишити чи замінити). Я так розумію в бюджет попадає або 4070ті або десь знайти найдешевшу 7900XT (так так про 6 вересня знаю, чекаю раптом від амд буде "чудо"). Поки питання що із 4070ті норм?
Поки фаворити по ціні (можливо хтось має таку вк):
MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12G
ASUS TUF-RTX4070TI-12G-GAMING
INNO3D GeForce RTX 4070 Ti ICHILL X3 (C407T3-126XX-186148H)
Palit GeForce RTX 4070 Ti GamingPro OC (NED407TT19K9-1043A)
Палит хороша(хотя есть и получше но на чуток) ;)
Inno3d ichill тоже неплохо :)
Msi и Асус лучше вычеркнуть :laugh:
Не берите вы эту 7900хт - горячая и технологий нет :weep:
Нічого особистого, але у вас просто якась особиста відраза до МСІ/Асуса, на основі якої ви даєте якісь дивні поради, які тупо не відповідають вашим же аргументам і посиланням :dontknow:
От по вашому, "Паліт - гарна карта", при тому, що з вашого ж відео Паліт має найгірший VRM (хоча і він є оверкілом для 4080, але зараз не про це) і знаходиться в самому нижньому списку, тоді як МСІ/Асус, які на щабель вище оцінені - то слід "викреслити" :insane: :dontknow: Якісь взаємовиключні параграфи :apes:
dimon2277
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 05.09.2023 15:37
dimon2277: 05.09.2023 15:20 завтра якби завезуть, єдине що відворачує від амд це монітор який маю (MSI g274qpf-qd), тепер питання чи треба всякі г-сінки і так далі, бо ніколи не мав справи

хоча на коробці ні слова про це, зато про г-сінк всюди пишуть (ще лейба на моніці), навіть на офф сайті (взагалі дивний опис трохи як на мене)
https://ru.msi.com/Monitor/G274QPF-QD
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

dimon2277: 05.09.2023 16:02
AlexKuzovkov: 05.09.2023 15:37

хоча на коробці ні слова про це, зато про г-сінк всюди пишуть (ще лейба на моніці), навіть на офф сайті (взагалі дивний опис трохи як на мене)
https://ru.msi.com/Monitor/G274QPF-QD
Нічого не помічаєте на картинці? :)))))
спойлер
Screenshot 2023-09-05 161206.png
Xardas_95
Member

Повідомлення

dimon2277
Перейшовши по вашому посиланню перше що побачив це фото монітора з надписом амд фрісінк преміум
Якщо нижче прогорнуть буде напис
Сертификация NVIDIA G-SYNC Compatible: адаптивная синхронизация для устранения эффекта «разрыва кадра».
Ну і на завершення - після того як натиснув "спецификации" побачив
ТЕХНОЛОГИЯ ДИНАМИЧЕСКОГО ОБНОВЛЕНИЯ
FreeSync Premium
Я думаю більше не потрібно доказів що там є підтримка фрісінка? :)
Telcontar
Member

Повідомлення

GreenMile
Ну людина ж попросила не цитувати і не турбувати її через такі дрібниці. Він же просто кидає відосики, які зазвичай сам не дивиться, тим паче англійською :rotate:
dimon2277
Member

Повідомлення

Xardas_95: 05.09.2023 16:15 dimon2277
Перейшовши по вашому посиланню перше що побачив це фото монітора з надписом амд фрісінк преміум
Сертификация NVIDIA G-SYNC Compatible: адаптивная синхронизация для устранения эффекта «разрыва кадра».
ТЕХНОЛОГИЯ ДИНАМИЧЕСКОГО ОБНОВЛЕНИЯ
FreeSync Premium
ну по останньому пункту мабуть треба було ще і гсінк написати, ладно я вірю, але питання все ж по вк, що поки з 4070ті вибрати? чи вірити в амуде і взяти 7900 :rotate:
Artem_K
Member

Повідомлення

dimon2277
Якщо Вам цікаві 165Гц, то без варіантів підключати будете по DP (по HDMI в моніторі обмеження в 144 гц), а по DP сінхронізація працює у обох виробників.
Востаннє редагувалось 05.09.2023 16:23 користувачем Artem_K, всього редагувалось 1 раз.
Telcontar
Member

Повідомлення

dimon2277
Я б на вашому місці подивився свіжі актуальні огляди від популярних західних оглядачів(Hardware Unboxed, Gamers Nexus і т.д.) і в залежності від продуктивності у цікавих вам проектах вирішував що вам потрібніше.
В по FPS/$, сирій потужності та пам'яті варіант від АМД буде кращим.
Nvidia менший жор, більша підтримка технологій і невелика перевага в RT.
Vlaad13
Member

Повідомлення

GreenMile: 05.09.2023 16:02
Vlaad13: 05.09.2023 15:13
Палит хороша(хотя есть и получше но на чуток) ;)
Inno3d ichill тоже неплохо :)
Msi и Асус лучше вычеркнуть :laugh:
Не берите вы эту 7900хт - горячая и технологий нет :weep:
Нічого особистого, але у вас просто якась особиста відраза до МСІ/Асуса, на основі якої ви даєте якісь дивні поради, які тупо не відповідають вашим же аргументам і посиланням :dontknow:
От по вашому, "Паліт - гарна карта", при тому, що з вашого ж відео Паліт має найгірший VRM (хоча і він є оверкілом для 4080, але зараз не про це) і знаходиться в самому нижньому списку, тоді як МСІ/Асус, які на щабель вище оцінені - то слід "викреслити" :insane: :dontknow: Якісь взаємовиключні параграфи :apes:
Палит - палиту рознь, там та же ситуация что и с Гигабайтом, дешёвые карты плохие и их лучше не брать, а вот карты подороже очень даже. :super:
Это подтверждает множество тестов - да и откуда я знаю почему инженеры msi напихали дешмана в серию вантус. Спросите лучше у них :laugh:
Чел выше советует амуде, но себе конечно купил nvidia :lol: :lol: :lol:
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

dimon2277: 05.09.2023 16:18
ну по останньому пункту мабуть треба було ще і гсінк написати, ладно я вірю, але питання все ж по вк, що поки з 4070ті вибрати? чи вірити в амуде і взяти 7900 :rotate:
Ну десь так.
спойлер
Screenshot 2023-09-05 162415.png
Це якщо Starfield.

А так - без RT - 7900XT швидша. Якщо з RT - 4070Ti
dimon2277
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 05.09.2023 16:38

Ну десь так.
спойлер
Screenshot 2023-09-05 162415.png
Це якщо Starfield.

А так - без RT - 7900XT швидша. Якщо з RT - 4070Ti
якщо чесно лучі мо в соло проектах будуть цікаві (разок треба побачити), а так по іграх граю в різне, багато в онлайн проекти, соло також полюбляю побігати, треба якогось універсального монстра)
Xardas_95
Member

Повідомлення

фрісінк працює разом з зеленими картами якщо підключати через DisplayPort, може й є якісь нюанси але як мінімум в мене все працює чудово :shuffle:
спойлер
Зображення
а по вибору між 7900 вс 4070ті - я наприклад думаю в майбутньому пересісти з 3070 на 4070ті через наявність длсс + там як бонус буде генератор кадрів. Все таки якщо порівнювати длсс і фср, фср дає більше мила. а щодо генератора кадрів від червоних - думаю буде трохи гірше ніж в зелених. це виключно моя думка, нікому нічого не нав'язую :)
GreenMile
Member

Повідомлення

Vlaad13: 05.09.2023 16:35
GreenMile: 05.09.2023 16:02 Нічого особистого, але у вас просто якась особиста відраза до МСІ/Асуса, на основі якої ви даєте якісь дивні поради, які тупо не відповідають вашим же аргументам і посиланням :dontknow:
Палит - палиту рознь, там та же ситуация что и с Гигабайтом, дешёвые карты плохие и их лучше не брать, а вот карты подороже очень даже. :super:
Это подтверждает множество тестов - да и откуда я знаю почему инженеры msi напихали дешмана в серию вантус. Спросите лучше у них :laugh:
Яка множина тестів, у чому вони полягають? Можна хоч один тест, де пересічний геймер відчує різницю між дєшманським і топовим VRM?
Ну припустимо, "напхали дєшмана в вантуз" і що, від цього у нього ФПС став некошерним, чи що? Ну, от у мене вантуз, це був усвідомлений вибір, яким чином я маю відчути його "дєшманскість" в іграх можете просвітити? :puzzle:
Telcontar
Member

Повідомлення

GreenMile
От нащо ви його цитуєте?
Вантуз - дешман, на ньому і FPS дешманський, і кожух не стильний, і RGB немає! Мені соромно повертати корпус віконцем на видноту і бачити цей дешман, огидно стає :weep:
А якщо серйозно, то паверліміт низький, але я не знаю хто буде брати його під серйозний оверлокінг та й кому у сучасних реаліях воно потрібно(окрім рекордів).
Ну і охолодження трохи гірше ніж у дорожчих колег. А в іншому така ж сама лотерея як і всюди - брак, писк дроселів, вдалість чіпу.
Vlaad13
Member

Повідомлення

GreenMile: 05.09.2023 17:22
Яка множина тестів, у чому вони полягають? Можна хоч один тест, де пересічний геймер відчує різницю між дєшманським і топовим VRM?
Ну припустимо, "напхали дєшмана в вантуз" і що, від цього у нього ФПС став некошерним, чи що? Ну, от у мене вантуз, це був усвідомлений вибір, яким чином я маю відчути його "дєшманскість" в іграх можете просвітити? :puzzle:
Я вам скинул видео - рекомендую посмотреть его внимательно
Да палит я бы себе не купил( я бы взял гигабайт) но я чередовал относительно его списка. Понятное дело что в фпс там разница не особо видна. Там дело в нагреве и шуме.
Вы мне сейчас пытаетесь доказать что дорогущий Асус Стрикс - не будет отличаться от геймварда дешманского? Вы это имеете в виду? Ну поясните
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 05.09.2023 17:22
про дроселі то класична страшилка відносно асуса і зараз вже і мсі, а про вантузи - там десь в неті гуляє табличка, в якій написали, що 4070 (чи ті) с поганою комплектухою опираючись на те, що там один чи два мосфети без охолодження - впевнений на 99%, що це основа подібних рекомендацій :D
Vlaad13
Member

Повідомлення

oversteve: 05.09.2023 18:23
GreenMile: 05.09.2023 17:22 Яка множина тестів, у чому вони полягають? Можна хоч один тест, де пересічний геймер відчує різницю між дєшманським і топовим VRM?
про дроселі то класична страшилка відносно асуса і зараз вже і мсі, а про вантузи - там десь в неті гуляє табличка, в якій написали, що 4070 (чи ті) с поганою комплектухою опираючись на те, що там один чи два мосфети без охолодження - впевнений на 99%, що це основа подібних рекомендацій :D
Куча отзывов на редите и теплофотография(и видео хотспота) - вам не доказательство? :lol: :lol: :lol:
Вам на первый канал нужно - они так же говорят - не всё так ясно, сейчас много фейков и т д. Думаю вы бы сработались.
Відповісти