Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
7mindfields
Member
На фото 980 про, ще й 23 рокуMelofon: ↑ 05.09.2023 08:06 7mindfields
Ну возможно то большинство сата в китае собирают:А вот мой самс 850 ево в Китае так что может я и прав.
- спойлер
-
Ostin
Member
Оті перехідники PCIe X1 - M2 можна використовувати без задньої планки? В самому роз'ємі воно буде міцно сидіти, чи краще фіксувати гвинтом до корпусу, як повноцінну карту розширення?
-
7mindfields
Member
Зважаючи на вагу самого ссд (це з не відеокарта, чи навіть звукова), не обовязково кріпити до корпуса, імхоOstin: ↑ 05.09.2023 10:25 Оті перехідники PCIe X1 - M2 можна використовувати без задньої планки? В самому роз'ємі воно буде міцно сидіти, чи краще фіксувати гвинтом до корпусу, як повноцінну карту розширення?
-
Alex+
Member
Ostin
краще фіксувати. Від вібрації чи перекосу може контакт порушитись, а це не дуже добре
краще фіксувати. Від вібрації чи перекосу може контакт порушитись, а це не дуже добре
-
7mindfields
Member
Alex+ ну раз ти вже тут, то підкажи, будь-ласка, з приводу графи у смарті під назвою POR recovery count (бачив тільки на різних ссд від самсунга), яких значень треба лякатись та як це впливає на стан ссд
-
Alex+
Member
7mindfields: ↑ 05.09.2023 10:42POR recovery count
Формально це проблеми не з ССД, а з БЖ, або якимись налаштуваннями системи, при яких вимикається живлення накопичувача, поганий контакт в слоті тощо.POR Recovery Count: A count of the number of sudden power off cases. If there is a sudden power off, the firmware must recover all of the mapping and user data during the next power on. This is a count of the number of times this has happened
Краще, якби там взагалі було по нулям, але якщо там є не активне збільшення, то нічого страшного. Якщо активно росте кількість втрат живлення, то треба дивитись на причини в комплексі
-
Melofon
Member
Это я к тому что возможно нвме собирают на других заводах в Корее в основном, а сата уже давно делают в Китае.7mindfields: ↑ 05.09.2023 08:22На фото 980 про, ще й 23 року
-
Alex+
Member
Melofon
Я особисто бачив нвме самсунг виробництва Корея, Тайвань, Китай і В'єтнам. І скоріше за все це не повний список
Я особисто бачив нвме самсунг виробництва Корея, Тайвань, Китай і В'єтнам. І скоріше за все це не повний список
-
7mindfields
Member
Ну я до того, що старі диски на млц також цілком можуть бути зібрані в китаї, і тут немає нічого страшногоMelofon: ↑ 05.09.2023 11:00Это я к тому что возможно нвме собирают на других заводах в Корее в основном, а сата уже давно делают в Китае.7mindfields: ↑ 05.09.2023 08:22На фото 980 про, ще й 23 року
Доречі виглядає старий 840 про куди приємніше за 860 про, і фаска на фронтальній поверхні, і вага ніби то більша
ДякуюAlex+: ↑ 05.09.2023 10:597mindfields: ↑ 05.09.2023 10:42POR recovery countФормально це проблеми не з ССД, а з БЖ, або якимись налаштуваннями системи, при яких вимикається живлення накопичувача, поганий контакт в слоті тощо.POR Recovery Count: A count of the number of sudden power off cases. If there is a sudden power off, the firmware must recover all of the mapping and user data during the next power on. This is a count of the number of times this has happened
Краще, якби там взагалі було по нулям, але якщо там є не активне збільшення, то нічого страшного. Якщо активно росте кількість втрат живлення, то треба дивитись на причини в комплексі
І все таки, повертаючись до архаїчних сата накопичувачів, потрібен, в ідеалі 256гб (але можна і 128) консумерський невбиваємий ссд з «вічним» контролером для системного диску, чи варто розглядати 840 та 850 pro, бо щось по відгукам 840 буває втрачає дані та має швидкий знос комірок (принаймні на 840 ево, знову ж таки для 840 pro на 128gb гарантований tbw всього 73gb, розумію, що реальний більше, але все одно таке собі для mlc), на 850 pro також є скарги (принаймні на старих прошивках, незважаючи на найбільший гарантійний строк і тести, де він витримує близько 4 петабайт запису), чи все ж таки не варто звертати увагу на більш старі варіанти і розглядати тільки 860 pro? Більше цікавить реальний досвід використання
-
Ostin
Member
7mindfields
З точки зору теорії, то пайка не вічна. А з особистого досвіду, у мене були Kingston V300 і Micron C400 на MLC. Вони відчутно тормозніше працювали навіть в порівнянні з новішими бюджетниками типу IRDM S11 MLC. Тому пішли на продаж. Я до того, що не треба шукати вічне, достатньо сучасне і надійне, бо воно буде все одно швидше.
З точки зору теорії, то пайка не вічна. А з особистого досвіду, у мене були Kingston V300 і Micron C400 на MLC. Вони відчутно тормозніше працювали навіть в порівнянні з новішими бюджетниками типу IRDM S11 MLC. Тому пішли на продаж. Я до того, що не треба шукати вічне, достатньо сучасне і надійне, бо воно буде все одно швидше.
-
Alex+
Member
Якщо вже на то пішло, то в природі не існує ссд, на який взагалі б не було скарг.7mindfields: ↑ 05.09.2023 11:50 також є скарги
Якщо ж дивитись взагалі, то найнадійніші це будуть якісь ентерпрайс-моделі (типу там від інтеля, самсунгу, мікрону) або ж навіть той же 850про.
Їх зараз якщо і продають, то в основному по причині малого об'єму. А ресурсу там хоч відбавляй
-
Melofon
Member
Так я тоже не думаю что китайские заводы Самсунга делают хуже корейских, просто они так изначально распределили мощностя да и всё, а то что раньше делали лучше и качественней это факт, но зато сейчас намного дешевле и быстрее и тоже достаточно надёжно если не попадаться на брак или не брать откровенный шлак.7mindfields: ↑ 05.09.2023 11:50Ну я до того, що старі диски на млц також цілком можуть бути зібрані в китаї, і тут немає нічого страшного
Доречі виглядає старий 840 про куди приємніше за 860 про, і фаска на фронтальній поверхні, і вага ніби то більша
-
ck_ua
Member
Так вони двох видів бувають. Відповідно і "остання версія прошивки" у них різна.ARomanA: ↑ 04.09.2023 22:55Хтось чув таке, що не всі 970 EVO Plus 2TB можна оновити до останньої версії прошивки через ПЗ самсунга?
-
Alex+
Member
ck_ua
маєте на увазі фенікс\елпіс?
маєте на увазі фенікс\елпіс?
-
7mindfields
Member
І так, і ні. Поперше samsung pro серії (принаймні 850/860, за 840 не знаю) навіть на 128-256gb пишуть на весь об'єм без падіння швидкості (на відміну від моделей на TLC з SLC кешем) при тому ціни на них за б/в зараз десь на рівні або трохи вище на якийсь обісраний kingston a400 (хай і новий), тому якщо в умовний ноут можна поставити тільки сата 2.5", то стаєш перед тяжким виборомOstin: ↑ 05.09.2023 12:03 7mindfields
тобто все-таки 850 про (знову ж таки, як я зрозумів з тестів на витривалість, він в декілька разів таки живіший за 860 про), дякуюAlex+: ↑ 05.09.2023 12:51Якщо вже на то пішло, то в природі не існує ссд, на який взагалі б не було скарг.7mindfields: ↑ 05.09.2023 11:50 також є скарги
Якщо ж дивитись взагалі, то найнадійніші це будуть якісь ентерпрайс-моделі (типу там від інтеля, самсунгу, мікрону) або ж навіть той же 850про.
Їх зараз якщо і продають, то в основному по причині малого об'єму. А ресурсу там хоч відбавляй
-
z_mashine
Member
ARomanA: ↑ 04.09.2023 22:55 Хтось чув таке, що не всі 970 EVO Plus 2TB можна оновити до останньої версії прошивки через ПЗ самсунга?
Щось на зразок того, що Корея оновиться,а Таіланд - ні?
Чи з різними регіонами, можливо, питання?
Сьогодні перший раз почув це від людини однієї, здивувався.
к примеру на pm9a1 с elpis для 256/512/1024 и 2048 идут разные прошивки. возможно, и для 970 есть такое разделение. хотя на сайте в исо прошивальщике только один фай прошивки лежит за 29 ноября 2021.
или какой-то локальный глюк. я недавно 850 pro пробовал обновлять из dos с флешки. не получилось, пришлось magician ставить.
-
Artem_K
Member
z_mashine
у 970 Evo Plus на 1Тб было два контроллера - те, что шли с родным имели прошивку, начинающуюся с 2-ки, а те, что были на контроллере от 980-й серии с 3-ки. Может и в 2Тб серии что-то такое сделали. и тогда для одной из моделей обновления прошивки может не требоваться.
у 970 Evo Plus на 1Тб было два контроллера - те, что шли с родным имели прошивку, начинающуюся с 2-ки, а те, что были на контроллере от 980-й серии с 3-ки. Может и в 2Тб серии что-то такое сделали. и тогда для одной из моделей обновления прошивки может не требоваться.
-
ARomanA
Member
Artem_K
970 EVO PLUS 2TB
4B2QEXM7 - последняя на сайте самсунга
2B2QEXM7 - прошивка на новом диске 2023 года Тайвань, каже, що стара, не оновлюється, поганий диск.
Чуть не поругался с человеком, доказывая, что на диске 2023 года не может быть старая прошивка, и скорее утилита, которая не распознает диск не обновлена производителем, чем прошивка на диске старая.
970 EVO PLUS 2TB
4B2QEXM7 - последняя на сайте самсунга
2B2QEXM7 - прошивка на новом диске 2023 года Тайвань, каже, що стара, не оновлюється, поганий диск.
Чуть не поругался с человеком, доказывая, что на диске 2023 года не может быть старая прошивка, и скорее утилита, которая не распознает диск не обновлена производителем, чем прошивка на диске старая.
-
Artem_K
Member
ARomanA
2B2QEXM7 - у меня такая сейчас на 1Тб, который брал в начале 2022-го и потом он где-то в том же 22-м обновился. Больше их программа не предлагала. А вот прошивка, начинающаяся с 4-ки больше напоминает использование другого контроллера, как я писал выше с 3-кой.
Цитата из обзора этих ыерсий - "Дополнительным различием между версиями 970 EVO Plus является прошивка. У оригинального накопителя прошита версия 2B2QEXM7, у новой ревизии — 3B2QEXM7".
2B2QEXM7 - у меня такая сейчас на 1Тб, который брал в начале 2022-го и потом он где-то в том же 22-м обновился. Больше их программа не предлагала. А вот прошивка, начинающаяся с 4-ки больше напоминает использование другого контроллера, как я писал выше с 3-кой.
Цитата из обзора этих ыерсий - "Дополнительным различием между версиями 970 EVO Plus является прошивка. У оригинального накопителя прошита версия 2B2QEXM7, у новой ревизии — 3B2QEXM7".
-
ARomanA
Member
Нужен ответ от самсунга официальный, обещал покупателю запрос отправить. Только руки не доходят.
Может займусь на днях.
Может займусь на днях.