Останні статті і огляди
Новини
Выбор оперативной памяти
-
Ray2000gt
Advanced Member
Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 11.11.2011 19:33 користувачем Ray2000gt, всього редагувалось 8 разів.
-
a_z_z_y
Member
MaksymCRMaksymCR: ↑ 22.08.2023 18:56 Є Ryzen 3600х, Asus b450 tuf gaming pro та 16ГБ озу https://imgur.com/a/eIKPSG0
підкажіть що краще взяти та замінити на 32, чи додати чи замінити на 32ГБ*3600.
Якщо можна то по розетці - хочу в оплату частинами взяти.
Дякую!
У вас мікрони серії "AES" 3200мгц CL16.
Знайдіть б/в такі самі або ж 3000 CL15.
4х8гб вони легко гонються до 3600сл16 а скоріше за все і всі 3800мгц підкорють.
В мене нещодавно забрали останній такий комплект до пари. Плашки однакові, розгон є, людина щаслива!
Якщо з нуля брати - беріть будьякі 3600 с16..с18. Якщо не женетесь за 0.1% low fps.
-
MaksymCR
Junior
Дякую!a_z_z_y: ↑ 22.08.2023 23:47 Якщо з нуля брати - беріть будьякі 3600 с16..с18. Якщо не женетесь за 0.1% low fps.
На диво перестало вистачати 16ГБ - з 2010 мабуть уже час перейти на 32.
Не женусь - я на приставці граю, пк для стратегій та rimworld. Хоча Балдур3 - РХ590 не тягне...
-
Clumsy
Junior
Вибачаюсь, прошу перенести повідомлення в розділ "Підбір комплектуючих" випадково розмістив тут.
Чи може хтось підказати з чого краще зібрати ПК для комфортної роботи в adobe premiere? Дивився результати роботи різних комплектуючих і склалося враження, що найкраще справляються проци Intel і відеокарти GeForce 4-го покоління. По оф. сайту вказують, що процесор має бути 8-ядерний для найкращих результатів. Але що саме краще взяти в умовному бюджеті на МП+проц+пам’ять+відео десь до 800 usd зрозуміти важко. До б.в. відношуся більш ніж спокійно, відео планую брати у Buldozer чи просто десь на форумі.
Порадьте хто в темі будь ласка.
Чи може хтось підказати з чого краще зібрати ПК для комфортної роботи в adobe premiere? Дивився результати роботи різних комплектуючих і склалося враження, що найкраще справляються проци Intel і відеокарти GeForce 4-го покоління. По оф. сайту вказують, що процесор має бути 8-ядерний для найкращих результатів. Але що саме краще взяти в умовному бюджеті на МП+проц+пам’ять+відео десь до 800 usd зрозуміти важко. До б.в. відношуся більш ніж спокійно, відео планую брати у Buldozer чи просто десь на форумі.
-
Megaclite
Member
12700kClumsy: ↑ 23.08.2023 18:31 Вибачаюсь, прошу перенести повідомлення в розділ "Підбір комплектуючих" випадково розмістив тут.
Оператива, мать
І може ще хвате на 3070
11-12к
Або 3060ti
-
Artem_M
Member
Привіт.
Народ, маю декілька дибільних запитань щодо ОП для ноутбука.
З пам'яттю для ПК у мене проблем немає, а от для ноута, ще й DDR3 трохи ступор.
Маю ось таке чудо: Наче два слота по 4 гб.
В одних тестах аіда64 пише таймінги 10-10-10-28, в інших 16-20-20-45... чому вірити?
Те саме з частотою. Десь 2133, десь 532, а ше є якісь memory bus - 1064,1 мГц...
Яка тут частота?
Ну і пам'ять це DDR3 чи DDR3L?
Питання виникли через бажання проапгрейдитись до 2х8, і щоб вибрати максимально ефективний варіант для мого девайса.
Підкажіть, що мені підійде, а ще краще скиньте якесь посилання на конкретну пам'ять.
Завчасно вдячний за витрачений вами час на відповідь!!!
Народ, маю декілька дибільних запитань щодо ОП для ноутбука.
З пам'яттю для ПК у мене проблем немає, а от для ноута, ще й DDR3 трохи ступор.
Маю ось таке чудо: Наче два слота по 4 гб.
В одних тестах аіда64 пише таймінги 10-10-10-28, в інших 16-20-20-45... чому вірити?
Те саме з частотою. Десь 2133, десь 532, а ше є якісь memory bus - 1064,1 мГц...
Яка тут частота?
Ну і пам'ять це DDR3 чи DDR3L?
Питання виникли через бажання проапгрейдитись до 2х8, і щоб вибрати максимально ефективний варіант для мого девайса.
Підкажіть, що мені підійде, а ще краще скиньте якесь посилання на конкретну пам'ять.
Завчасно вдячний за витрачений вами час на відповідь!!!
-
Pathfinder
Member
- Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
Artem_M
Розібрати і подивитися на стікері. Тоді можна пошукати аналогічні планки.
-
Artem_M
Member
Ну я це в першу чергу хотів зробити. Але маю 14 днів для гарантійного повернення (брав б.у. вчора) - не хочу лізти поки.Pathfinder: ↑ 28.08.2023 10:10 Artem_M
-
Pathfinder
Member
- Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
Artem_M
Тоді почекати. Скоріше за все там 3l, таймінги в aida бенчі пам'яті пише наче вірні. В іншому - джуліа чи шось схоже скоріше помилкові.
Тоді почекати. Скоріше за все там 3l, таймінги в aida бенчі пам'яті пише наче вірні. В іншому - джуліа чи шось схоже скоріше помилкові.
-
Krupik
Member
Artem_M
в Dell Latitude 3301 оперативка розпаяна на платі, слотів не має.
-
Artem_M
Member
ось так поворот...Krupik: ↑ 28.08.2023 11:53 Artem_M
Значить питання закрите)
Дякую!
-
vovazavg
Junior
маю ноутбук lenovo v14 g2 alc (ryzen 5500u) з 4gb впаяними і 4gb одною планкою 3200mhz ОЗП(див. фото).
збираюся замість 4gb вставити 16gb, щоб вийшло 20gb
от тільки вибрати одно- чи дворангову пам'ять? і якого краще виробника (kingston, crucial, тощо)?
- спойлер
от тільки вибрати одно- чи дворангову пам'ять? і якого краще виробника (kingston, crucial, тощо)?
-
truereason
Junior
але є деякі проблеми з математикою)vovazavg: ↑ 03.09.2023 00:06збираюся замість 4gb вставити 16gb, щоб вийшло 20gb
-
Grava
Member
4 вже розпаяно, замість планки на 4 ставимо 16. 4+16=20.truereason: ↑ 03.09.2023 08:57але є деякі проблеми з математикою
-
a_z_z_y
Member
Поставивши щось окрім 4+4гб ви втратите двоканал. Тобто 4+16 буде працювати повільніше Десь були тести що -10-15% на процесорних задачах, але то на більш старих процесорах було.vovazavg: ↑ 03.09.2023 00:06 маю ноутбук lenovo v14 g2 alc (ryzen 5500u) з 4gb впаяними і 4gb одною планкою 3200mhz ОЗП(див. фото).Використовується ноутбук для серфінгу та, іноді, ігор (forza horizon 4, cs go).
- спойлер
До того ж для вбудованої відяхи це дає майже вдвічі менше фпс, бо пропускна здатніть оперативки стане вдвічі менша
Тести Vega 8 - 1x8GB vs 2x4GB RAM (Single vs Dual Channel): Part 1, Part 2, Part 3 - однакова кількість оперативи, наочно бачимо приріст від двоканалу.
Single Channel (1x8GB) vs Dual Channel (2x8GB) RAM Comparison - Vega 7 (APU)
- тут лише одна GVA V і їй банально може не вистачати 8гб оперативи, тому просадка фпс більше ніж удвічі.
Single vs Dual Channel Performance Featuring Ryzen 5 Pro 4650U
- більш наочний тест, коли в одноканалі маємо 16гб. Бачимо в середньому втрату фпс десь на третину.
Тут вам вирішувати що важливіше - гарний фпс але закривати броузер перед запуском гри, чи тримати все відкритим але з помітно гіршою швидкодією.
-
vovazavg
Junior
у самого на старому пк стоїть 4+8, і двоканал спокійно працює (див. фото)a_z_z_y: ↑ 03.09.2023 13:23 Поставивши щось окрім 4+4гб ви втратите двоканал.
а саме цікаве, що 6gb оперативки (2gb виділяється під відеопам'ять) з прожерливою windows 10 (3-4gb при парі-трійці фонових завдань типу steam і discord) з *увага* закритим браузером не вистачає багатьом іграм (фото)a_z_z_y: ↑ 03.09.2023 13:23 Тут вам вирішувати що важливіше - гарний фпс але закривати броузер перед запуском гри, чи тримати все відкритим але з помітно гіршою швидкодією.
Відправлено через 22 хвилини 14 секунд:
фото з відкритим system tray
-
a_z_z_y
Member
vovazavg
У інтола скоріше працює так званий Flex-mode при встановленні щось типу 4+8 чи 1+1+1 (в мене на ддр2 було таке).
Flex-mode у випадку 1+1+1 мені давав дуал-канал при адресації перших 2гб і одноканал з останнім 1гб.
В аіда показники теж наче норм були. Але ж то звісно тестився аля двоканал.
Я вам вище накидав тести на райзенах, як у вас і там чітко видно падіння фпс при одноканалі.
Що там у райзенів при 4+8/16гб буде яхз, але трошки погугливши не зустрів повідомлень, що там працює двоканал і вбудована графіка шпарить на всі гроші.
Буду радий помилятися. Як апгрейднетеся відпишіть чи стало краще/гірше по фпс. Можете бенч КС/ГО прогнати до/після для прикладу
У інтола скоріше працює так званий Flex-mode при встановленні щось типу 4+8 чи 1+1+1 (в мене на ддр2 було таке).
Flex-mode у випадку 1+1+1 мені давав дуал-канал при адресації перших 2гб і одноканал з останнім 1гб.
В аіда показники теж наче норм були. Але ж то звісно тестився аля двоканал.
Я вам вище накидав тести на райзенах, як у вас і там чітко видно падіння фпс при одноканалі.
Що там у райзенів при 4+8/16гб буде яхз, але трошки погугливши не зустрів повідомлень, що там працює двоканал і вбудована графіка шпарить на всі гроші.
Буду радий помилятися. Як апгрейднетеся відпишіть чи стало краще/гірше по фпс. Можете бенч КС/ГО прогнати до/після для прикладу
-
l-m
Member
a_z_z_y
На десктопних працює так само, 2*об'єм меншої планки у двоканалі, решта — одноканал.
Але на ноутбуках, ще й з розпаяною, хто зна, як воно буде.
На десктопних працює так само, 2*об'єм меншої планки у двоканалі, решта — одноканал.
Але на ноутбуках, ще й з розпаяною, хто зна, як воно буде.
-
a_z_z_y
Member
l-m
За АМ4 не скажу, бо не мав з тим досвіду.
Вангую що на десктопі то і на ноуті буде, бо різниці якоїсь немає. Хоча з іншої сторони сам проц трошки іншу архітектуру має - монолітний кристал. Багато чого відрізали як непотрібне. Лінії PCI-ex тому яскравий приклад. Може й Flex mode під ніж пішов, хто зна
Але схоже в нас вже є бета-тестер
За АМ4 не скажу, бо не мав з тим досвіду.
Вангую що на десктопі то і на ноуті буде, бо різниці якоїсь немає. Хоча з іншої сторони сам проц трошки іншу архітектуру має - монолітний кристал. Багато чого відрізали як непотрібне. Лінії PCI-ex тому яскравий приклад. Може й Flex mode під ніж пішов, хто зна
Але схоже в нас вже є бета-тестер
-
kot@work
Member
чи є серед "алішного" шлаку типа кллісре, валрам та інш. щось привабливе (DDR4, 3200+, 32Гб). Тобто насправді 3200+ а не закриті радіаторами 2400 чіпи.
-
911kent
Member
Привіт.
Планую апдейт з 5800х3д на 7800х3д.
Конфіг буде:
7800х3д
4090
32 озу
Відповідно буде зміна платформи на ам5.
Зупинився на мп Б650.
Питання по ОЗУ.
Подивився такий огляд: Судячи з нього, що 6000мгц, що розігнана в 8000, в дворанзі приріст наскільки мізерний, що навіть морочитися з ним не треба)
Можливо тільки невеликі підналаштування.
Порекомендуйте що взяти?
Яка оптимальна частота буде?
Чи дивитися на таймінги найнижчі чи брати більше частоту і більші таймінги?
Є різниція в чіпах чи ні?
Наприклад:
Corsair 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Vengeance RGB (CMH32GX5M2B6000C30) - 6000 МГц • штатні таймінги: CL30-36-36-76
Чи
G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Trident Z5 Neo RGB - 6000 МГц • штатні таймінги: CL30-38-38-96
Чи
PATRIOT 32 GB (2x16GB) DDR5 6400 MHz Viper Venom RGB - 6400 МГц • штатні таймінги: CL32-40-40-84
Чи
PATRIOT 32 GB (2x16GB) DDR5 7600 MHz Xtreme 5 RGB (PVXR532G76C36K) -7600 МГц • штатні таймінги: CL36-48-48-84
Планую апдейт з 5800х3д на 7800х3д.
Конфіг буде:
7800х3д
4090
32 озу
Відповідно буде зміна платформи на ам5.
Зупинився на мп Б650.
Питання по ОЗУ.
Подивився такий огляд: Судячи з нього, що 6000мгц, що розігнана в 8000, в дворанзі приріст наскільки мізерний, що навіть морочитися з ним не треба)
Можливо тільки невеликі підналаштування.
Порекомендуйте що взяти?
Яка оптимальна частота буде?
Чи дивитися на таймінги найнижчі чи брати більше частоту і більші таймінги?
Є різниція в чіпах чи ні?
Наприклад:
Corsair 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Vengeance RGB (CMH32GX5M2B6000C30) - 6000 МГц • штатні таймінги: CL30-36-36-76
Чи
G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Trident Z5 Neo RGB - 6000 МГц • штатні таймінги: CL30-38-38-96
Чи
PATRIOT 32 GB (2x16GB) DDR5 6400 MHz Viper Venom RGB - 6400 МГц • штатні таймінги: CL32-40-40-84
Чи
PATRIOT 32 GB (2x16GB) DDR5 7600 MHz Xtreme 5 RGB (PVXR532G76C36K) -7600 МГц • штатні таймінги: CL36-48-48-84