Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Andrey2005
Member

Повідомлення

spoglyadach: 31.08.2023 21:42 Це як купити найдорожчий RTX 4090 і побачити що там найдешевші дрмоси та електроліти замість полімерів по живленню.
Як раз згадав новини, 2020 Рік, горіли або глючили RTX 3080 від MSI (Gaming X Trio і Ventus); ASUS (TUF Gaming і ROG Strix) через дешеві конденсатори в системі живлення :gigi:

Відправлено через 6 хвилин 8 секунд:
Також додам плюс за ЕАХ, в декількох іграх він мене приємно вразив. Чесно давно нічого такого з ЕАХ не грав, але були якісь нюанси, що ЕАХ останній раз був на ХР, а Win 7 і вище його або прибрали, або щось треба було додатково ставити.
geka3250
Member

Повідомлення

Andrey2005: 31.08.2023 23:09Win 7 і вище його або прибрали, або щось треба було додатково ставити.
Чудово працював на 7 в актуальних на той час іграх, однак для старих треба було ставити костиль - alchemy
mklm
Member

Повідомлення

spoglyadach: 31.08.2023 21:03
mklm: 31.08.2023 09:26 як раз біостар один з не багатьох вендорів який на p45 міг брати 700+ fsb, при чому судячи по відгукам робив це легко навідміну від інших
Якісь є скріни або блог того хто оце робив? Бо весь топ по розгону 775 на хоботку зайнятий отими Асусами та Гігобатами :)
1) http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... -FSB-720-)
2) https://hwbot.org/submission/948302_

маю надію що досить
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Аукціон на старі материнські плати - 51 штука
Стан плат - невідомий
https://skylots.org/6593514195/1072+MEG ... t+51+sht#?
spoglyadach
Member

Повідомлення

Andrey2005: 31.08.2023 23:09 Як раз згадав новини, 2020 Рік, горіли або глючили RTX 3080 від MSI (Gaming X Trio і Ventus); ASUS (TUF Gaming і ROG Strix) через дешеві конденсатори в системі живлення :gigi:

Відправлено через 6 хвилин 8 секунд:
Також додам плюс за ЕАХ, в декількох іграх він мене приємно вразив. Чесно давно нічого такого з ЕАХ не грав, але були якісь нюанси, що ЕАХ останній раз був на ХР, а Win 7 і вище його або прибрали, або щось треба було додатково ставити.
В епоху майнінгу якість компонентної бази та в цілому інженерна робота над розводкою плат сягнули дна за останні мабуть 10 років, у половини навіть запобіжників копійчаних не стояло. Дуже круті борди 10 серії від того ж паліту, перетворились з дивуючих у хорошому сенсі в шокуючі з негативного боку. При чому в них там траплялось таке що якась 3070 краще пропрацьована ніж 3090.

Щодо EAX в цілому згоден, але я теж маю позитивний досвід лиш з кількома проектами в яких це було відчутно та доречно. Крута технологія свого часу, але занадто дорога для пересічного користувача + була реалізована в малій кількосьті проектів + не завжди була доречна або добре пропрацьована. Взагалі такі штуки дуже чудово залітають в іграх типу System Shock 2 або STALKER але не в Battlefield 2 де якось на той EAX начхати та й якогось приросту від активації я не пам'ятаю, грав без нього.

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Та досить звісно, але це 12 сходинка і там значно вище є відносно бюджетна гігабайт яка на 5 позиції, можливо плата карпизна до пам'яті і треба підбирати. Ніхто ж не каже що це фігня, просто питання скільки таких плат в арсеналі цього виробника, які щось могли :)
46Tolik
Member

Повідомлення

geka3250: 31.08.2023 21:50
spoglyadach: 31.08.2023 21:42Це тоді EAX було щось неймовірне, зараз вже всім зрозуміло що це просто улучшайзер, який накидує різні ревербератори і ехо, звісно що це все апаратно і економить ресурси процесора яких було і так мало + буфер не з оперативної пам'яті.
Не можу погодитись. Після епохи ЕАХ звук в іграх переклався повністю на розробників гри, коли ті у більшості випадків забивали на його реалізацію, робили звичайне стерео з імітацією реверберації у закритих приміщеннях.
ЕАХ же створював атмосферу в іграх, у мультиплеєрних іграх давав перевагу за можливість чути далі і точніше, ніж з софтверним звуком. Де у нових іграх можна з закритими очами орієнтуватись у просторі? А ЕАХ дозволяв відчувати: дивишся прямо, вгору чи вниз, давати реалістичне відлуння від стін, а також від розміру закритого приміщення.
при появлении многоядерности всю эту фигню мог делать ЦП ничуть не хуже. И было куча недостатков и багов у этого ЕАХ. Есть звук в комнате, ты его слышешь как через стену, но вот если разбить окно в этой комнате то звук не меняется...
Он и рядом не стоял со звуком на консолях где было заложено под каждое место свое звучание.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Це правда, якщо подивитись перелік іграшок з реалізованим EAX то там мабуть в більшості воно зроблено для галочки, а в деяких ще й купа нюансів бо мало увімкнути ці всі улучшайзєри, їх ще треба налаштувати і воно має бути хоч трохи в тему. Тому я хоч і мав топову звукову з купою цього всього, грав лише в кілька іграшок з цим EAX, бо в деяких воно було не доречно або взагалі заважало. Це ж ель класіко, є якась технологія і ніби все круто є іграшки які підтримують, але там з'являються нюанси, а потім виходить нова Windows і ти пів року чекаєш драйверів для свої звуковох за 380 баксів як це було з 8.1 :-/

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Vlad Tepec-Dracula: 01.09.2023 14:54 Аукціон на старі материнські плати - 51 штука
Стан плат - невідомий
Це лот більше для афінажників, що б їм пусто було :)
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 01.09.2023 22:57 Це лот більше для афінажників, що б їм пусто було
я там побачив один суперсокет на алі
ну і багато всіляких пень-486-386 і старіше, хто любить з ними возитися
але згоден, цю купу мотлоху можуть купити хіба що "на золото" або дуже прошарені спекулі
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Через тиждень деякі з цих плат зʼявляться на єбей по 1000 доларів за штуку :D

Отправлено спустя 3 минуты 50 секунд:
Біла Soltek SL-85LIR-L нікому не потрібна? Обʼява висить з 14 серпня
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/komple ... SJlyM.html
ApostolCV
Member

Повідомлення

Купити солтек ! Поміняй кольори/конденсатори!👍 :laugh:
Востаннє редагувалось 01.09.2023 23:39 користувачем ApostolCV, всього редагувалось 1 раз.
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Позавчора продавали на olx білу відеокартку Soltek MX440 в Запоріжжі, написав продавцю але вже була замовлена разом з простою платою s370
Зізнавайтесь хто купив?
spoglyadach
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula: 01.09.2023 23:27 Через тиждень деякі з цих плат зʼявляться на єбей по 1000 доларів за штуку :D

Отправлено спустя 3 минуты 50 секунд:
Біла Soltek SL-85LIR-L нікому не потрібна? Обʼява висить з 14 серпня
Ага, на наібей якраз оці тупіє амєріканци і інші пєндоси з англосаксамі купують пачками мотлох по 1000 долярєй :laugh:
По білому солтеку написав у перший же день і навіть замовив, але там якась цікава баба його продає, яка мені скинула скрін що вже є 2 чи 3 замовлення після мого і всі вона відхиляє. Суто продаж по передплаті на карту, при тому що має на акаунті кілька продажів олх-доставкою. Я подумав і зрозумів що йде вона нахєр з своїми умовами, бо угода або проходить зрозуміло або не потрібно :)
Хоча плату таку дуже хочеться, бо є до неї відяха срібляста :up:

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Vlad Tepec-Dracula: 01.09.2023 23:38 Позавчора продавали на olx білу відеокартку Soltek MX440 в Запоріжжі, написав продавцю але вже була замовлена разом з простою платою s370
Зізнавайтесь хто купив?
Є таке враження що хтось тупо сидить на лохє і рефрешить пропозиції весь день, я навіть не бачив цей лот. Не травіть вже душу, бо відяшки Soltek то моя слабкість

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
ApostolCV: 01.09.2023 23:38 Купити солтек ! Поміняй кольори/конденсатори!👍 :laugh:
Поміняй конденсатори це легко сказати, в мене позакінчувались вирішив замовити. Понакидав трохи найбільш привабливих пропозицій по ціна\якість і маю - 50$ :-/
Якщо тут у нас брати то мабуть буде мінімум 100$ і ще сиди весь вечір з паяльником
acidburn
Member

Повідомлення

radical: 01.09.2023 23:16
spoglyadach: 01.09.2023 22:57 Це лот більше для афінажників, що б їм пусто було
я там побачив один суперсокет на алі
ну і багато всіляких пень-486-386 і старіше, хто любить з ними возитися
але згоден, цю купу мотлоху можуть купити хіба що "на золото" або дуже прошарені спекулі
SS7 з AGP, кілька четвірок з VLB, штуки три турбо-XT, ну там є що перепродати. Але з усіх витягнуто все, що витягується (а десь ніби й випаяно), як мінімум біоси шукати та шити, контролери, кеш. Плюс я уявляю, який там буде стан у тій коробці після переїзду поштою, особливо у нижніх плат.
Насправді по 100 грн за штуку оптом воно цілком коштує, може й більше, але роботи там дуже багато.
Death
Member

Повідомлення

спойлер
зображення_viber_2023-09-02_06-51-40-237.jpg
потрібна DDR відео озу BGA, бажано 2.5нс і нижче, стояла на серії FX здебільшого в ультрах, 4TI, 9600 PRO\XT, FIRE GL. Піде засмажена тушка, стан дошки пофіг аби озу не чіпали. samsunynix не зовсім дружить між собою :gigi:
anyname
Member

Повідомлення

ApostolCV: 31.08.2023 22:07 geka3250, доброго вечора. Я хоч і не балуваний геймер , оскільки реал бере своє та є один проект до розробки якості звуку/оточення/ побічних звуків /напрямку віднеслися на дуже високому рівні.
спойлер
у народі скорочена назва EFT
Проект ще у Беті , з своїми болячками...
Віднеслись на словах , а на ділі ..... Якщо за півтора роки війни краще не стало то з звуком там насправді все погано. Воно з реальністю не має нічого спільного. В підвалі Розв'язки чути як навшпиньки йде чоловік нагорі (а між тим там стеля по якій камази , урали й навантажувачі з 20 тонними контейнерами їздять).
radical
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula: 01.09.2023 23:27 Біла Soltek SL-85LIR-L нікому не потрібна? Обʼява висить з 14 серпня
хіба що на стіну прикрутити...
там GL чипсет без AGP, отой слот це DVO, для платки з DVI OUT
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

radical
Точно! Ви дійсно праві, ото хтось купить ії за такі гроші, та ще й матиме гембель. Тому мабуть на платі і конденсатори цілі бо нею мало користувались через той нюанс зі слотом.

Отправлено спустя 31 минуту 6 секунд:
Кулер Thermaltake MiniTyp 90 Value Pack
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/ekskly ... SO8Ct.html
Andrey2005
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula: 01.09.2023 14:54 Аукціон на старі материнські плати - 51 штука
Стан плат - невідомий
Я би забрав парочку плат (ну нехай 5-7), але купляти 50шт. це не реально.
spoglyadach
Member

Повідомлення

acidburn: 02.09.2023 02:47 SS7 з AGP, кілька четвірок з VLB, штуки три турбо-XT, ну там є що перепродати. Але з усіх витягнуто все, що витягується (а десь ніби й випаяно), як мінімум біоси шукати та шити, контролери, кеш. Плюс я уявляю, який там буде стан у тій коробці після переїзду поштою, особливо у нижніх плат.
Насправді по 100 грн за штуку оптом воно цілком коштує, може й більше, але роботи там дуже багато.
Вам не шкода свого часу та життя на оце внікуди? Одна історія коли є якась історія плати і точно знаєш що полетить, а інша це взяти плату як з смітника і вкласти купу часу та грошей з абсолютно непередбачуваним результатом. Хібащо якийсь проект робиш і то потім буде якось використано, інакше я не знаю як для себе виправдати оті години з паяльником та мультиметром в обіймах :)

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Death: 02.09.2023 06:56
спойлер
зображення_viber_2023-09-02_06-51-40-237.jpg
потрібна DDR відео озу BGA, бажано 2.5нс і нижче, стояла на серії FX здебільшого в ультрах, 4TI, 9600 PRO\XT, FIRE GL. Піде засмажена тушка, стан дошки пофіг аби озу не чіпали. samsunynix не зовсім дружить між собою :gigi:
Як буду біля свого пєкарника з списками павших, подивлюсь, здається там була 9600 XT ;)

Відправлено через 7 хвилин 24 секунди:
Хтось заберіть білого солтека з афінажних брудних лапок :laugh:
https://violity.com/ua/114167896-rizne-na-afinazh
ApostolCV
Member

Повідомлення

В мене точно є дефектний 9800PRo 9600xt які не шкода. Тож можу віддати заради віків ОЗУ.
Відповісти