Инфа по кондиционерам (домашним сплит-системам)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ortyomko
Member

Повідомлення

Alex+: 28.08.2023 14:53 Головне щоб світло було. У ТСа ще й опалення електричне. Якщо блекаути будуть, то все одно мерзнути буде. Усілякими інверторами тут не врятуєшся.
у мене таке саме. і тому тепловий насос непогана штука бо коли все ж таки включають, доволі швидко нагріває. я ще запланував повне утеплення квартири, через два тижні, тож повинно трошки легше з цим бути. Але ж звісно у разі довгих блекаутів нічого не допоможе і треба у село їхати на пічку/котел/генератор.

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Engineer_1988: 28.08.2023 15:01 Ставиться циркуляційний насос, акумулятор+інвертор і гоняє воду чудово, навіть у 9-12 пов. будинку.
Щодо насосів, то чудово сама вода підіймається до 8-9 поверху, далі погано, але вона є.
2022 рік показав, що з опаленням проблем не було як раз, навіть коли світла не було доби 4(найбільше що застав), бо Тец вже мали генератори..
кому що показав 2022? :facepalm:
у всьому Дніпрі коли вимикало світло у багатоповерхівках, тепло пропадало разом із ним.
який повинен бути акум+інвертор щоб тягнути насос який буде 12-16 поверхівку качати? народ собі для цього дизельні гени на 15+квт ставили :facepalm:
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Ortyomko: 28.08.2023 15:06 у всьому Дніпрі коли вимикало світло у багатоповерхівках, тепло пропадало разом із ним.
який повинен бути акум+інвертор щоб тягнути насос який буде 12-16 поверхівку качати? народ собі для цього дизельні гени на 15+квт ставили :facepalm:
.... писарчук...я сидів з теплом, постійно, навіть коли Ж була велика...Не пиши дурню за генератори 15 кВт...почитай взагалі як працює цирк. насос і потім вже кажи. він працює недовго лише тоді - коли падає межа темпер. необх. Ти як завжди читаєшь через одне місце...
Востаннє редагувалось 28.08.2023 15:27 користувачем Engineer_1988, всього редагувалось 2 разів.
Alex+
Member

Повідомлення

Оце дивлюсь на характеристики кондіка, того що до -30, прямо якісь фантастичні показники:
Компрессор производства компании Mitsubishi Electric (Japan);
Энергоэффективность класса A+++, интеллектуальная оттайка, подогрев компрессора и поддона;
Режим энергосбережения. Энергопотребление в режиме ожидания составляет всего 1 Вт;
Запуск и работа в диапазоне от 95 В до 260 В;
Технология «Stable Frequency Control» — стабильная работа на сверхнизких частотах (15 Гц);
Система «мягкого» старта компрессора с пусковым током ниже 5А;
Потребляемая мощность (охлаждение) 0.77 кВт
Потребляемая мощность (обогрев) 0.8 кВт
З таким споживанням в теорії воно і від підходящого інвертора буде працювати спокійно, і схоже що навіть без синуса
Ortyomko
Member

Повідомлення

Alex+: 28.08.2023 15:20 Оце дивлюсь на характеристики кондіка, того що до -30, прямо якісь фантастичні показники:
Энергоэффективность класса A+++, интеллектуальная оттайка, подогрев компрессора и поддона;
Режим энергосбережения. Энергопотребление в режиме ожидания составляет всего 1 Вт;
Технология «Stable Frequency Control» — стабильная работа на сверхнизких частотах (15 Гц);
З таким споживанням в теорії воно і від підходящого інвертора буде працювати спокійно, і схоже що навіть без синуса
у мене 9-ка китайська якась інверторна. споживає 500-800ват що на охолодження що на обігрів (реально заміряні), тому цифри Mitsubishi логічні.
Alex+
Member

Повідомлення

Ortyomko
то з 12-ки характеристики. Чудово, якщо підтверджено замірами! :beer:
Ortyomko
Member

Повідомлення

Engineer_1988: 28.08.2023 15:18
Ortyomko: 28.08.2023 15:06 у всьому Дніпрі коли вимикало світло у багатоповерхівках, тепло пропадало разом із ним.
.... писарчук...я сидів з теплом, постійно, навіть коли Ж була велика...Не пиши дурню за генератори 15 кВт...почитай взагалі як працює цирк. насос і потім вже кажи. він працює недовго лише тоді - коли падає межа темпер. необх. Ти як завжди читаєшь через одне місце...
так може ти там сидів бо у вас котел у під'їзді свій? Газ то нормально ходив. Проблема у великих містах була саме доставити гарячу воду у батареї, бо насоси виключались разом зі світлом у районі. куди той циркуляційний насос запхати? батарею вирізати? і він всосе? щось я дуже сумніваюсь.
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Ortyomko: 28.08.2023 15:30
так може ти там сидів бо у вас котел у під'їзді свій? Газ то нормально ходив. Проблема у великих містах була саме доставити гарячу воду у батареї, бо насоси виключались разом зі світлом у районі. куди той циркуляційний насос запхати? батарею вирізати? і він всосе? щось я дуже сумніваюсь.

Будинок електро. ЦО.. Прикинь!
Насос врізається в підвалі, після лічильника і працює в залеж. від навкол. середовища(температури) та темпер. води в СО.
От якби почитав - не писав б дурниці...І якщо трішки розумієшься, у всіх приватних будинках цей насос стоїть. І він не сосе, а воду гоняє крильчаткою(обертаючись із величезною швидкістю, створює ... силу. У такий спосіб нагнітається тиск у водяній системі)... Боже-боже :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

В нас в багатьох багатоповерхівках ставили циркуляційні насоси ще до 2022.
Особливо якщо більше 9 етажів, часто тиску подачі від котельної не вистачало щоб подавати теплоносій на висоту 10-12 поверхів.
Під час вторгнення воно стало у нагоді. Циркуляційний насос небагато енергії витрачає.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Engineer_1988: 28.08.2023 15:38
Ortyomko: 28.08.2023 15:30

Будинок електро. ЦО.. Прикинь!
Насос врізається в підвалі, після лічильника і працює в залеж. від навкол. середовища(температури) та темпер. води в СО.
От якби почитав - не писав б дурниці...І якщо трішки розумієшься, у всіх приватних будинках цей насос стоїть. І він не сосе, а воду гоняє крильчаткою(обертаючись із величезною швидкістю, створює ... силу. У такий спосіб нагнітається тиск у водяній системі)... Боже-боже :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
як це вирішує питання, якщо горяча вода не доходе до будинку, бо у всьому районі немає світла і центральні насоси не працюють?
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Ortyomko: 28.08.2023 15:43 як це вирішує питання, якщо горяча вода не доходе до будинку, бо у всьому районі немає світла і центральні насоси не працюють?
Читай вище. Бо скажу негарне слово
Ortyomko
Member

Повідомлення

Engineer_1988: 28.08.2023 15:44
Ortyomko: 28.08.2023 15:43 як це вирішує питання, якщо горяча вода не доходе до будинку, бо у всьому районі немає світла і центральні насоси не працюють?
Читай вище. Бо скажу негарне слово
і що я маю там побачити? він всеж таки сосе, бо це насос бляха, тільки робить це за рахунок нагнічування тиску. ок.
я хочу нашому ОСББ такий запропонувати. який треба для 16-поверхового будинку? це десь 40-50м, та цю характеристику дивитись?
і ти не відповів на головне: якщо котельня знеструмлена та не виробляє тепло, то як у цьому допоможе насос? або якщо котельня у сусідному районі працює, то чи хвате потужності насоса щоб витягти звідти гарячу воду (десь 3+км труб)
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Ortyomko: 28.08.2023 16:02 і що я маю там побачити? він всеж таки сосе, бо це насос бляха, тільки робить це за рахунок нагнічування тиску. ок.
я хочу нашому ОСББ такий запропонувати. який треба для 16-поверхового будинку? це десь 40-50м, та цю характеристику дивитись?
і ти не відповів на головне: якщо котельня знеструмлена та не виробляє тепло, то як у цьому допоможе насос? або якщо котельня у сусідному районі працює, то чи хвате потужності насоса щоб витягти звідти гарячу воду (десь 3+км труб)
що стоїть в 12 повр. можу сказати, а який тобі треба - запитуй в спеців. Для прикладу (ось місцевий дядька https://www.youtube.com/@igor-bugeria/about , він любить поговорити - пиши, дзвони). Якщо котельня знеструмлена і не виробляє тепло, ще пройде більше 5 годин, поки все вистигне. за цей час, цей насос буде гоняти воду по підїзду до рівномірної температури. Все просто.. Його задача - рівномірність температури+тиск.. Не путай з роботою насосу глибинного.. Все, далі це оффтоп
Ortyomko
Member

Повідомлення

Engineer_1988: 28.08.2023 16:13
Ortyomko: 28.08.2023 16:02 і що я маю там побачити? він всеж таки сосе, бо це насос бляха, тільки робить це за рахунок нагнічування тиску. ок.
що стоїть в 12 повр. можу сказати, а який тобі треба - запитуй в спеців. Для прикладу (ось місцевий дядька https://www.youtube.com/@igor-bugeria/about , він любить поговорити - пиши, дзвони). Якщо котельня знеструмлена і не виробляє тепло, ще пройде більше 5 годин, поки все вистигне. за цей час, цей насос буде гоняти воду по підїзду до рівномірної температури. Все просто.. Його задача - рівномірність температури+тиск.. Не путай з роботою насосу глибинного.. Все, далі це оффтоп
оце вже інша розмова. :up:
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Ortyomko: 28.08.2023 16:17
оце вже інша розмова. :up:
будь-ласка, але за заяву не забудь :gigi: :gigi:
yan1x
Member

Повідомлення

Ortyomko: 28.08.2023 15:06
Alex+: 28.08.2023 14:53 Головне щоб світло було. У ТСа ще й опалення електричне. Якщо блекаути будуть, то все одно мерзнути буде. Усілякими інверторами тут не врятуєшся.
у мене таке саме. і тому тепловий насос непогана штука бо коли все ж таки включають, доволі швидко нагріває. я ще запланував повне утеплення квартири, через два тижні, тож повинно трошки легше з цим бути. Але ж звісно у разі довгих блекаутів нічого не допоможе і треба у село їхати на пічку/котел/генератор.

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Engineer_1988: 28.08.2023 15:01 Ставиться циркуляційний насос, акумулятор+інвертор і гоняє воду чудово, навіть у 9-12 пов. будинку.
Щодо насосів, то чудово сама вода підіймається до 8-9 поверху, далі погано, але вона є.
2022 рік показав, що з опаленням проблем не було як раз, навіть коли світла не було доби 4(найбільше що застав), бо Тец вже мали генератори..
кому що показав 2022? :facepalm:
у всьому Дніпрі коли вимикало світло у багатоповерхівках, тепло пропадало разом із ним.
Процитирую это сообщение, т.к. наиболее подходит к моей идеи.
В общем, чего я и решил ставить кондиционер, т.к. батареи тупо не успевают нагреть даже на пару градусов, когда появлялся свет. Кондей нагонит тепло быстрее, квартира утеплена, окна рехау, не помню точно какой профиль, но что-то супер-мега энергосберегающее.
ГАО не вариант, т.к. мы всем стояком в свое время обрезали газ, дураки? Да. Но, что имеем, то имеем.
P.S. Заказал слегка другую модель, Cooper&Hunter NORDIC PREMIUM (BLACK) CH-S12FTXN-PB, отакую, нашел купоны -5к, как бы сэкономил на установку)
В общем, время покажет, как оно будет, надеюсь не буду так мерзнуть, как мерз.
Всем спасибо за ответы, информации подчерпнул для себя :beer:
Alex+
Member

Повідомлення

так це як раз та що до -30
Ortyomko
Member

Повідомлення

Alex+: 28.08.2023 17:02
так це як раз та що до -30
ціна там звичайно така собі :insane:
але ж наче аналоговнєт, тому можуть собі дозволити)
аби працювала добре :beer:
Alex+
Member

Повідомлення

Ortyomko: 28.08.2023 17:09але ж наче аналоговнєт
та воно то скоріше за все є, просто треба шукати і вивчати.
Наприклад за три хвилини гугління знайшовся Osaka STA-12 HW, теж інвертор до -30, гарантія 5 років і дешевше десь на 10к.
Але у нього трохи менший клас ефективності. Десь 1квт споживання проти 800ват у купера
Timedemo
Member

Повідомлення

Alex+: 28.08.2023 15:20 Оце дивлюсь на характеристики кондіка, того що до -30, прямо якісь фантастичні показники:
по-перше це мітсубіши.
по-друге це нормальні показники для інверторів.
95 відсотків, що він буде працювать від любого інвертора.

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
Alex+: 28.08.2023 17:34
Ortyomko: 28.08.2023 17:09але ж наче аналоговнєт
та воно то скоріше за все є, просто треба шукати і вивчати.
Наприклад за три хвилини гугління знайшовся Osaka STA-12 HW, теж інвертор до -30, гарантія 5 років і дешевше десь на 10к.
Але у нього трохи менший клас ефективності. Десь 1квт споживання проти 800ват у купера
то в них можуть бути і різні показники тепло-холодо утворення на це споживання.
купера чудові кондики.
Alex+
Member

Повідомлення

Timedemo: 29.08.2023 00:54це мітсубіши
То характеристики купера який купили.
Відповісти