yan1x: ↑
28.08.2023 12:53
Здравствуйте! Квартира сталинка, 4к, все комнаты разбросаны коридорами, стоит сейчас эл. отопление, как показала зима, за 3 суток отключений, квартира промерзла, и батареями уже не прогреть.
Смотрю в сторону установки нескольких кондиционеров Cooper&Hunter Supreme Continental (Full Black) CH-S12FTXAL2-FB, как минимум двух на данный момент, т.е. первый поставить в комнату с кухней(планировка студией сделана), второй поставить в спальню, с учетом открытых дверей, хватит и на остальные комнаты.
По ТТХ, заявляют о его работе при -25, если температура упадет еще ниже, как они себя ведут, кто-то сталкивался?
Звичайний кондиціонер інверторний можна зробити до -15 чи -23 град. Ставиться, якщо не передбачено виробником з конвеєру, і назив. "Низькотемпературний комплект"(можливість зовн. блоку працювати на даній температурі): це підігрів картера компресора, підігрів піддону, плата управління оборотами вентилятора зовнішнього блоку.
При нижчій темпер. просто не буде працювати.
Це більш для серверних приміщень, для будинку достатньо вимоги - 15. Все одно ви не зможете нагріти будинок, коли навулиці буде за 18-20 морозу

.
Я знаю, що можна зробити по іншому: кондиціонер 2 шт, зовн. блок 1

або 1 потужний побутовий з запасом від площі на 10м2 більше.
Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
Ortyomko: ↑
28.08.2023 13:23
це не просто кондиціонер, це тепловий насос. їх ставлять у Норвегіях усіляких. Тобто помиляєшся.
по сабжу не можу відповісти, не в курсі.
ми в Україні, чи насос, чи кондиціонер, що від цього міняється? в чому був пост твій?
Отправлено спустя 4 минуты 46 секунд:
Евгений King: ↑
28.08.2023 13:52
Газову теплову пушку/газовий обігрівач взяти не? І не буде прив'язки до світла і дешевше. Тільки правила ТБ виконувати чітко!
вроді квартира і люди живуть. Це ж не сарай.. кондиц. наразі економні.. газовий обігрівач? - щоб гепнуло?. Він відкриє газовий балон і буде вонь на пів будинку, бо вентиляції як правило працюють. Скарга, наприклад від такого як Ortyomko, і до тебе прийдуть, з проханням прибрати це з будинку..Як правило , купують ж те що дешевше... Он деякі тут до цього дня бояться газ використовувати