Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Death
Member

Повідомлення

дайте посилання на фото плати можна на око прикинути куди 5в прилетіло
radical
Member

Повідомлення

Death: 23.08.2023 18:20 дайте посилання на фото плати можна на око прикинути куди 5в прилетіло
частина 1
спойлер
IMG_20220131_183826.jpg
IMG_20220131_183832.jpg
IMG_20220131_183843.jpg
IMG_20220131_183852.jpg
IMG_20220131_183859.jpg

radical
Member

Повідомлення

частина 2
спойлер
IMG_20220131_183916.jpg
IMG_20220131_183924.jpg
IMG_20220131_183929.jpg
IMG_20220131_183936.jpg

Був легкий запах паленого, але місце прогару я не знайшов.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Death: 23.08.2023 17:50 Катаеться садиться геть легко 0.6 кульки.
А на чому саджаєте, феном чи маєте доступ до інфрачервоного розжарювального станка?
Death
Member

Повідомлення

spoglyadach
без преднагрівача яб не ризикнув.
Е саморобна станція, низ зроблений з нагрівача якогось сушильного подарованного з нашої паперової фабрики, верх кітай кераміка, також китай під-и. А такі відеокарти як сьогодні я взагалі на переробленій прасці з також кітай підом + фен.
там теплоемність невелика все легко.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Не такий модний підігрівач як у вас ) :D
спойлер
_storage_emulated_0_Android_data_com.miui.gallery_cache_SecurityShare_1692831613930.jpg
1692831613955.jpg
acidburn
Member

Повідомлення

Death: 23.08.2023 17:50 Катаеться садиться геть легко 0.6 кульки.
Так а з трафаретом чи без? Взагалі на курсі наскільки це складно, я поки що тільки знімав у колекцію вбиті
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV: 24.08.2023 02:04 Не такий модний підігрівач як у вас ) :D
спойлер
_storage_emulated_0_Android_data_com.miui.gallery_cache_SecurityShare_1692831613930.jpg1692831613955.jpg
Максимально варварська метода, що заважає купити якийсь елементарний нагріваючий елемент в тих же китайців та прикрутити до нього регулятор. Там хоч не такі дельти зміни температур будуть, та й ще великий лаг через товсте нагріте скло. Карочє я таким методом дуже давно пару разів з непотрібних плат знимав чіпи заради експеременту, але це дуже жорстко :-/
Death
Member

Повідомлення

ApostolCV
колись давно, ще в еру кнопочних телефонів пробував прожектор 500ват з регулятором, не зайшло.
acidburn
легко, якщо рука набита, можна й без трафарета але в мене немає стільки вільного часу :gigi:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ось і в мене був на 500Вт, але в мене був прикручений дімер, то я десь на 350-400 його крутив. Це просто адова піч для текстоліту, що б його не поплющило треба мати великий досвід та й мабуть чимало везіння. Але не сумніваюсь що в когось був випадковий вдалий ремонт таким методом :laugh:
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach , ті що бачив малі. Якщо порадите що толкове буду радий.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Толкове то тільки нижній+верхній підігрів початкового рівня для сервісів, я ось про таку штуку - https://s.click.aliexpress.com/e/_Dm6U22R і якийсь хоча б простий дімер типу такого https://s.click.aliexpress.com/e/_DmoiciX + контролювати температуру з попередніми репетиціями на мертвих платах.
Death
Member

Повідомлення

если по дешману то советую такую штуку https://epicentrk.ua/ua/shop/mplc-termo ... ggEALw_wcB
ApostolCV
Member

Повідомлення

У зеленого Radeon 8500 діагностував як мінімум відвал. Покачування на шарах не помогло ... деякі злиплися і карта перейшла у режим D.N.D.
ДО цього ж виявилося , що піц цей ГПУ треба 0,7-0,75 шари які буду докуплять.
А оскільки я майно для "експериментів" розчехив то і за одно покачав на шарах артефачний 9800PRO.
Схоже домогло.... скоріше всього тимчасово. Тож можна срочно на ОЛХ я "не бита,не крашена , клянуся сусідським тигром альбіносом"..
По такому випадку бетл між R9800 PRO > :dispute: і < FX5900.
спойлер
Ax26k_R98PRO_M03.JPG
Ax26k_FX59_M03.JPG
Death
Member

Повідомлення

не помню кто писал (в личке общались) есть дохлая 5900хт, а может еще у кого, хочу приобрести попался новый (реально новый) гпу B-)

Відправлено через 36 хвилин 31 секунду:
не ну вы видели ? ну вы видели да ? :lol:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/vide ... PFgve.html
spoglyadach
Member

Повідомлення

Death: 24.08.2023 20:43 не ну вы видели ? ну вы видели да ? :lol:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/vide ... PFgve.html
Вотєта прікооол, пару років тому знайомому викупав на наібей 5900 ультру за щось там 100+ баксів в селлера з величезним рейтингом. Так вона ще й з рідною коробкою була, правда прим'ятою добряще. Можу знайти фотки, десь були в архіві :)

Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
ApostolCV: 24.08.2023 17:33 У зеленого Radeon 8500 діагностував як мінімум відвал. Покачування на шарах не помогло ... деякі злиплися і карта перейшла у режим D.N.D.
ДО цього ж виявилося , що піц цей ГПУ треба 0,7-0,75 шари які буду докуплять.
Якщо жарили на прожекторі то не дивно що злиплись :)
А взагалі не факт що треба було покачувати, там же могла бути справа не в шарах зовсім, взагалі із практики сервісників, відвалюється кристал від підложки, десь у 80% випадків але в залежності від серії. Ну і статистики по ретро-відяхам ні в кого немає, але ж що там відрізняється, там той самий кристал припаяний на підложку. А ще якщо подумати, на скільки часто траплявіся відвал на відяхаха де немає відкритого кристалу, отож ;)
Death
Member

Повідомлення

ApostolCV
по своему опыту гпу в таком форм факторе как 8500 и прочие от нвидии включительно оч хрупкие в плане перебора по термопроффилю, чутка поспешил или перегрел все вафли,а 0.7-0.75 дабы слиплись етож нифига себе нужно шатнуть :gigi: там мой кот нежравший просочится между шарами :rolleyes:
ApostolCV
Member

Повідомлення

У кого э на руках 775DUAL-VSTA.
У вас вдавалося міняти множник у QX6850??
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV
у асрока для того треба виключати спідстеп
ApostolCV
Member

Повідомлення

radical,виключаю. Воно не застосовує множник ні у біосі , ні софтиною.
У QX9659 біосом не міняє але софтом так. (
Відповісти