Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
SergN
Member
А в темі вибирається вам апгрейд 3600-го чи, може, людина древнющого Інтела замінює? Коли прийдете сюди за порадою свого апгрейду, то і порада буде відповідна.Donate: ↑ 16.08.2023 17:21Навіщо? Ось у мене 3600 та 2070S. 2070S +/- схожа на 3060ti. І що думаєте я б при апгрейді взяв би AM5 чи умовну RTX4070SergN: ↑ 16.08.2023 15:08
Якщо збирати за 40, то порадив би зібрати на АМ5, зокрема 7600, але з відяхою почекати місяць до виходу 7700/7800 і активізації конкуренції в середньому ціновому діапазоні. Судячи по попередніх повідомленнях, там ще монітор потребує негайної заміни, тож є куди зараз спрямувати кошти.
-
Kinax888
Junior
Задача максимум це середня ігрова платформа з напрямком на сетевые шутеры ,ну і хотілося б влізти в Буджет 40000т я прийшов на форум просто замінити відеокарту а зараз треба змінити все крім блоку живлення 650(це якщо він потягне 3060ті ?)і корпусу такі реалііі ) раз в 10 років я роблю ап і стараюсь вміститись в штуку $ і потрапити в середину золоту (це вже 3 ап )щоб без супер графині ,якшо в грі я непобачу відображення в калюжі я це переживу і щоб більшість проектів оцінити на середніх настройках і непідвисало , всі технічні аспекти я кожних 10 років вникаю не все розумію кожен раз це тяжче зробити ,і чи взагалі реально зараз за штуку$ зібрати ігрового середняка ) дякую всім за коментарі
-
Mixx
Member
Kinax888
Тогда упор в видеокарту, она устареет быстрее, ну и добавим 1тб простенький но достаточный для игрушек ссд, и обязательно меняем бп (у данного внутри фсп и 5 лет гарантии), еще 10 лет старый не переживет.
AMD Ryzen 5 5600 или Ryzen 7 5700X - cмотреть по бюджету.
AsRock B550 Phantom Gaming 4 - адекватный минимум на сегодня, хотя в целях экономии можно взять модель на б450.
Kingston DDR4 32GB (2x16GB) 3600Mhz CL16 - просто 32гб с ужатыми первичками.
Deepcool GAMMAXX 400 - или любой другой аналог с креплениями под ам4.
Palit GeForce RTX 4070 JetStream - стоит как 2х вентиляторные модели, но чуть получше в плане охлаждения.
PATRIOT P310 960GB - простой ссд с TLC памятью.
Zalman GigaMax 650W - 5 лет гарантии.
Последний пост на эту тему.
Тогда упор в видеокарту, она устареет быстрее, ну и добавим 1тб простенький но достаточный для игрушек ссд, и обязательно меняем бп (у данного внутри фсп и 5 лет гарантии), еще 10 лет старый не переживет.
AMD Ryzen 5 5600 или Ryzen 7 5700X - cмотреть по бюджету.
AsRock B550 Phantom Gaming 4 - адекватный минимум на сегодня, хотя в целях экономии можно взять модель на б450.
Kingston DDR4 32GB (2x16GB) 3600Mhz CL16 - просто 32гб с ужатыми первичками.
Deepcool GAMMAXX 400 - или любой другой аналог с креплениями под ам4.
Palit GeForce RTX 4070 JetStream - стоит как 2х вентиляторные модели, но чуть получше в плане охлаждения.
PATRIOT P310 960GB - простой ссд с TLC памятью.
Zalman GigaMax 650W - 5 лет гарантии.
Последний пост на эту тему.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
колдаKinax888: ↑ 16.08.2023 20:41на сетевые шутеры
батла
кс
всё это сетевые шутеры, но под каждый из них нужен отдельный упор:
где ВК, где ЦП, а где котлетный монитор
давайте чуть предметнее
-
manbearboar
Member
Тогда надо пытаться влезть в R5 7600.Kinax888: ↑ 16.08.2023 20:41напрямком на сетевые шутеры
Можно с А620 платой.
Или хотя бы 5700Х.
-
faunel
Junior
Ось бюджетна "народна" збірка під ваші потреби.Kinax888: ↑ 16.08.2023 20:41 Задача максимум це середня ігрова платформа з напрямком на сетевые шутеры
Відеокарту мінімум таку як вказано.
Але можете розглянути з цих, на що вистачить бюджету RTX 3060TI, RTX 3070, RTX 4060TI, RTX 4070
Наскільки зрозумів ви не вимогливий користувач.
FULL HD 60 k/c я правильно зрозумів?
Якщо так то вам вистачить цієї збірки
Процесор потужніший за цей вам не потрібно якщо граєте на 60 кадрах
А от якщо потрібно 120 і більше кадрів тоді процесор бажано більш потужний
https://hotline.ua/buymatrix/a209d7bd2ee369cd20c8/
- спойлер
-
observer
Member
"Збірка на будущєє" ілі фігня?
Преамбула
У 2016му ледве нашкріб собі на топовий і5 на міцній мамці. Думав "зароблю - і заміню проц на і7 чи тіпа того". Але у 2016му і5 6600к вистачало, і про апгрейд підзабув. А у 2020х навіть розігнаний до 4,6 ГГц 6600k вже не витягує. і7 7700k дорівнює розігнаному 6700k, і ці два ледь кращі за 6600k. Можна ще зашаманити проц з восьмого покоління інтел і поставити лівий біос, але це теж не дасть суттєвого приросту у продуктивності... Тож ідея з майбутнім апгрейдом провалилась і мені потрібна нова система.
Знову є думка купити систему з претензією на майбутній апгрейд. Зараз я би брав або Ryzen 7700x, або Intel 13600 чи 13700k.
Інтел не апгрейдиться, тож треба брати конфіг з запасом, мабуть таки 13700k i жити з ним наступні 7 років. З ризиком того, що через 3 роки залізо змінить техпроцеси і архітектури, і надлишковий проц буде застарілим. Витратним в плані електрики і охолодження, не мати нових фіч для ШІ і тд.
АМД ніби кілька років буде підтримувати АМ5. Але якщо я зараз куплю b650 і 7700x - чи не виявиься, що умовний 9700x через два роки не встане у мамку b650?
Може треба брати середній проц і міняти мамку+проц через 3 роки, і не розглядати апгрейд в рамках мамки? І фактично інтел дорівнює амд у дисципліні апгрейду? Просто брати новий корпус, новий БЖ голд чи сільвер на 850 Вт, і проц+мать під поточні задачі, а потім просто вийняти їх і продати як вони є? Замінити на нову свіжу зв'язку...
Як воно було з АМ4 та АМ3?
-----
Задачі - ігри а-ля Bethesda, Total War. А також програмування, інколи, рідко - рендер відео.
Схоже, що на сьогодні для цього треба 7700x або i5 13600k. Але на скільки цього вистачить?..
Преамбула
У 2016му ледве нашкріб собі на топовий і5 на міцній мамці. Думав "зароблю - і заміню проц на і7 чи тіпа того". Але у 2016му і5 6600к вистачало, і про апгрейд підзабув. А у 2020х навіть розігнаний до 4,6 ГГц 6600k вже не витягує. і7 7700k дорівнює розігнаному 6700k, і ці два ледь кращі за 6600k. Можна ще зашаманити проц з восьмого покоління інтел і поставити лівий біос, але це теж не дасть суттєвого приросту у продуктивності... Тож ідея з майбутнім апгрейдом провалилась і мені потрібна нова система.
Знову є думка купити систему з претензією на майбутній апгрейд. Зараз я би брав або Ryzen 7700x, або Intel 13600 чи 13700k.
Інтел не апгрейдиться, тож треба брати конфіг з запасом, мабуть таки 13700k i жити з ним наступні 7 років. З ризиком того, що через 3 роки залізо змінить техпроцеси і архітектури, і надлишковий проц буде застарілим. Витратним в плані електрики і охолодження, не мати нових фіч для ШІ і тд.
АМД ніби кілька років буде підтримувати АМ5. Але якщо я зараз куплю b650 і 7700x - чи не виявиься, що умовний 9700x через два роки не встане у мамку b650?
Може треба брати середній проц і міняти мамку+проц через 3 роки, і не розглядати апгрейд в рамках мамки? І фактично інтел дорівнює амд у дисципліні апгрейду? Просто брати новий корпус, новий БЖ голд чи сільвер на 850 Вт, і проц+мать під поточні задачі, а потім просто вийняти їх і продати як вони є? Замінити на нову свіжу зв'язку...
-----
Задачі - ігри а-ля Bethesda, Total War. А також програмування, інколи, рідко - рендер відео.
Схоже, що на сьогодні для цього треба 7700x або i5 13600k. Але на скільки цього вистачить?..
-
Mixx
Member
faunel
970 эво в бюджетную сборку для игрушек? 16гб вместо 32, и бонусом одна из худших мамок на b660, здорово
Відправлено через 1 хвилину :
observer
7800x3d как быстрейший камень для игр на сегодня, и если нужен будет апгрейд лет через 5 - без проблем, на ам5 выйдет еще 2 поколения.
970 эво в бюджетную сборку для игрушек? 16гб вместо 32, и бонусом одна из худших мамок на b660, здорово
Відправлено через 1 хвилину :
observer
7800x3d как быстрейший камень для игр на сегодня, и если нужен будет апгрейд лет через 5 - без проблем, на ам5 выйдет еще 2 поколения.
Востаннє редагувалось 17.08.2023 21:38 користувачем Mixx, всього редагувалось 1 раз.
-
Ostin
Member
Оверпрайс геть усе, окрім процесора. Це якщо вже титул "народна" присвоїли.faunel: ↑ 17.08.2023 14:33Ось бюджетна "народна" збірка під ваші потреби
-
manbearboar
Member
1) AM5 лучше даже если не учитывать "потенциал", так что не особо есть пространство для колебаний.observer: ↑ 17.08.2023 21:11Може треба брати середній проц і міняти мамку+проц через 3 роки
2) Почему если апгрейд, то сразу убер матплата с "запасом"?
Самые простые B350 за 80$, которые брались с Ryzen 1600, по итогу работают с 5600 и 5700Х, у которых такое же потребление.
В этом и смысл, а не в том чтобы в 2 раза сразу переплатить за плату чтобы потом не платить ещё раз, считая что обманул систему.
Просто берётся B650+7700, устроит вас как на ней будет работать 9700 - поменяете только проц, не устроит - поменяете целиком.
Вообще никаких проблем.
-
Vlaad13
Member
вы самое главное не написали - сколько у нас денег, какой у нас мониторobserver: ↑ 17.08.2023 21:11 "Збірка на будущєє" ілі фігня?
Преамбула
-----
без этих двух пунктов трудно чето советовать
если вы так долго сидели на этом проце - там интел новое поколение выкатывает через месяц - подождать не хотите?
видюху меняем или не?
-
Timedemo
Member
Навіщо так заморочуватись? берете сьогодні актуальне, мамка і проц на три роки, не топове рішення, щоб мінімум втрат було на майбутньому продажі. Сподіватись в сьогоднішніх реаліях на життя платформи в 7 років, не краща ідея. Проц по потребі, мамка по функціоналу без фанатизму, і все буде добре. Тимпаче програмування, це робота, яка приносить гроші, отже комп це розхідний матеріал в принципі.observer: ↑ 17.08.2023 21:11 "Збірка на будущєє" ілі фігня?
Преамбула
-----
-
SergN
Member
Людині, яка до сих пір сидить на 6600К, цього вистачить надовго.observer: ↑ 17.08.2023 21:11Схоже, що на сьогодні для цього треба 7700x або i5 13600k. Але на скільки цього вистачить?..
-
Timedemo
Member
откуда такая уверенность? АМ5 почти за год существования не прадлагает для рядового пользователя, офисный вариант компа, ни дешевых плат, ни дешевых атлонов и т.д. это уже намек на то, что это средний плюс сегмент, не для полного спектра платформа. и скорее всего она не повторит историю АМ4.Mixx: ↑ 17.08.2023 21:32 и если нужен будет апгрейд лет через 5 - без проблем, на ам5 выйдет еще 2 поколения.
-
EvgeniyK86
Member
Це щоб не допустити внутрішньокорпоративного канібалізму. Для цього є відпрацьований і дешевий ам4Timedemo: ↑ 17.08.2023 23:38АМ5 почти за год существования не прадлагает для рядового пользователя, офисный вариант компа, ни дешевых плат, ни дешевых атлонов и т.д.
-
Timedemo
Member
чого ж тоді такого не було за АМ3 і АМ4?EvgeniyK86: ↑ 17.08.2023 23:47Це щоб не допустити внутрішньокорпоративного канібалізму. Для цього є відпрацьований і дешевий ам4Timedemo: ↑ 17.08.2023 23:38АМ5 почти за год существования не прадлагает для рядового пользователя, офисный вариант компа, ни дешевых плат, ни дешевых атлонов и т.д.
-
faunel
Junior
Людина просила збірку до 40 тисяч, вийшла 31 тисяча, так що в бюджет же вклалися, що не так?
От якби задача була зібрати якогомога дешевше, то це інша справа, але ж такої задачі не було.
Що з 970 не так, це дуже надійний SSD, якого вистачить гарантовано до наступного апгрейду.
32 Гб, Навіщо? Ви знаєте ігри де 16 Гб буде мало?
Тобто замість надійного SSD ви пропонуєте поставити самий бюджетний, зате пам'яті 32 Гб коли скільки не потрібно. Не думаю що це оптимально.
Може у вас якесь інше бачення.
-
EvgeniyK86
Member
Думаю причина в тому, що Ам3 був сильно відсталим. Наче і були там дешеві атлони але їх ніхто не брав, бюджетний Інтел був краще, тому ам3 швидко замінив ам4 сокет.Timedemo: ↑ 17.08.2023 23:56чого ж тоді такого не було за АМ3 і АМ4?
-
Timedemo
Member
Бюджентний інтел і сьогодні кращий. І Ам5 все одно не намагєтся конкурувати. І сьогодні АМ4 маємо безперспективним, а в АМ5 дорогий вхід. Я гадаю, що АМ5 будет прохідним просто.EvgeniyK86: ↑ 18.08.2023 00:04Думаю причина в тому, що Ам3 був сильно відсталим. Наче і були там дешеві атлони але їх ніхто не брав, бюджетний Інтел був краще, тому ам3 швидко замінив ам4 сокет.Timedemo: ↑ 17.08.2023 23:56чого ж тоді такого не було за АМ3 і АМ4?
-
Donate
Member
Які продажі? Як показує практика те що купується мусолится до останнього. Тому найкращій вибір це середній ЦП і гарна відяшка. Так як відеокарта це саме те що дохне впершу чергу. Гарний ЦП взагалі ніяк не допоможе в геймінгу якщо в тебе відяшка дноTimedemo: ↑ 17.08.2023 23:34 Навіщо так заморочуватись? берете сьогодні актуальне, мамка і проц на три роки, не топове рішення, щоб мінімум втрат було на майбутньому продажі. Сподіватись в сьогоднішніх реаліях на життя платформи в 7 років, не краща ідея. Проц по потребі, мамка по функціоналу без фанатизму, і все буде добре. Тимпаче програмування, це робота, яка приносить гроші, отже комп це розхідний матеріал в принципі.
Він був дико відсталим. Топові рішення А10 наприклад конкурували з целеронами, FX-и хотіли рук і розгону одразу після того як ти купуєш їхEvgeniyK86: ↑ 18.08.2023 00:04Думаю причина в тому, що Ам3 був сильно відсталим. Наче і були там дешеві атлони але їх ніхто не брав, бюджетний Інтел був краще, тому ам3 швидко замінив ам4 сокет.Timedemo: ↑ 17.08.2023 23:56чого ж тоді такого не було за АМ3 і АМ4?