Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Mixx
Member

Повідомлення

er[socrates]
Вы ничего не путаете? 5700х на 4400-4700 очень холодный, там любого подобия башни со 120мм вертушкой с головой, особенно без снятия лимитов, особенно в играх. Лично владею таким камнем, знаю о чем говорю, более того с пбо+200, курва -20 на все, в аиде потребление 110вт, в играх 4700-4750 стабильно по всем ядрам, охлаждается обычным 4 трубочным гуанокульком с большим запасом.
Ostin
Member

Повідомлення

Шановні, хто мав справу купівлі процесорів 5500-5600 з аліекспрес, там є шанс купити якусь підробку абощо?
По цінам, там значно дешевше купити типу "новий" 5500-5600, ніж в нас із рук. Значно - це значить може бути різниця в тисячу і більше..
Тому й цікавлюсь.
Востаннє редагувалось 11.08.2023 13:38 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
SergN
Member

Повідомлення

Ostin: 11.08.2023 13:35Шановні, хто мав справу купівлі процесорів 5600 з аліекспрес, там є шанс купити якусь підробку абощо?
Купував колись, але які тут можна надати гарантії за весь аліекспрес про шанси взяти щось не те?
Ostin
Member

Повідомлення

SergN
Я тому й питаю, чи сама платформа якось слідкує, чи там може бути що завгодно?
Допустим, якщо магазин років зо два працює і є якісь підписники 10к+.
По факту, для мене ОЛХ це те ж саме, але дорожче. Тоу, по суті, для мене важлива різниця із офіційною новою ціною у нас. Бо б\в в когось на олх я не брав би все одно.
SergN
Member

Повідомлення

Ostin: 11.08.2023 13:39Я тому й питаю, чи сама платформа якось слідкує, чи там може бути що завгодно?
Так а чим процесор відрізняється від інших типів товарів, що торгуються на платформі? Підхід же платформи уніфікований.
От двічі ліхтарики за 2 дол. приходили бракованими чи не такими, як в описі, а 2 процесори в цей час прийшли такі, як замовляв. Обов'язковий (задля можливих претензій до продавця) процес відеозйомки розпаковки пакетів з алі ніхто не відміняв.
Ostin
Member

Повідомлення

SergN: 11.08.2023 13:44чим процесор відрізняється від інших типів товарів, що торгуються на платформі?
Я взагалі мав на увазі підробки. Допустимо, ссд Kingston KC600 масово йде підроблений. А щодо браку все ясно.
От наприклад якусь фіговину від югріна я купую неодноразово з їх фірмового магазину і все ок. Бо, по-перше, його навряд чи підроблюють, по-друге, беру з офіційного типу магаза.
Mixx
Member

Повідомлення

Ostin
При получении одним дублем видео распаковки и запуска в подготовленном стенде, со всеми серийниками, почтовыми наклейками и тд, чтоб в случае спора спокойно получить деньги назад, админы с али кидал не любят, риски не высоки, но время ожидания от пары недель до пары месяцев, возможно бу на барахолке обойдется в ту же цену и без танцев с бубном.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Ostin: 11.08.2023 13:35 Шановні, хто мав справу купівлі процесорів 5500-5600 з аліекспрес, там є шанс купити якусь підробку абощо?
По цінам, там значно дешевше купити типу "новий" 5500-5600, ніж в нас із рук. Значно - це значить може бути різниця в тисячу і більше..
Тому й цікавлюсь.
Смотрел одного блогера, так он утверждал что все процы с плохими камнями идут на китайский рынок(что у АМД что у Интел)
Из за этого они дешевле - но в разгоне будут хуже.
Зачем они это делают и как этот отбор происходит я вообще не понимаю... :laugh:
Может очередная теория заговора, но суть в том что иногда проц с Али (настоящий) стоит дешевле самой низкой цены на ОЛХ и как это объяснить я не понимаю.( И это с бесплатной доставкой к тому же - ИЗ Китая :insane: )
Ostin
Member

Повідомлення

Mixx: 11.08.2023 14:24возможно бу на барахолке обойдется в ту же цену и без танцев с бубном
Ні
Vlaad13: 11.08.2023 14:51проц с Али (настоящий) стоит дешевле самой низкой цены на ОЛХ
Так
Donate
Member

Повідомлення

Vlaad13: 11.08.2023 14:51 Смотрел одного блогера, так он утверждал что все процы с плохими камнями идут на китайский рынок(что у АМД что у Интел)
Э підтвердження? А то це все рівень умовного andronews якому інсайди школота малювала :lol:
Grava
Member

Повідомлення

Ostin
На аліку бачив 5600 за 3800грн, в Запоріжжі в оффлайн магазині знайшов за 4200. На питання звідки проци власник відповів що напряму від тих магазів що ними на аліку торгують.
Придбав собі за 4200, не схотів чекати місяць. Зараз працює з пбо +200 та курвою -25 на всі ядра.
Востаннє редагувалось 11.08.2023 15:10 користувачем Grava, всього редагувалось 1 раз.
Lowrider
Member

Повідомлення

Vlaad13: 11.08.2023 14:51 Может очередная теория заговора, но суть в том что иногда проц с Али (настоящий) стоит дешевле самой низкой цены на ОЛХ и как это объяснить я не понимаю.( И это с бесплатной доставкой к тому же - ИЗ Китая :insane: )
Як це пояснити? Людина купляє на Алі і продає на OLX :idea:
lewerlin
Member

Повідомлення

Lowrider: 11.08.2023 15:03Як це пояснити? Людина купляє на Алі і продає на OLX :idea:
Половина ЛОХа - перепродажа з алі. Особливо всяке навколосмартфонне.
wigar
Member

Повідомлення

Шось по цим бенчам, 7800х3д дуже сильно вперед уходить від 5600х та 5800х3д, всюди він має 100фпс+, коли решта до них не добирається - шось я не розумію :-/
спойлер
Невже так ддр5 та трошки герців - рішає? Може є сенс придбати 7600, щоб потім не шкодувати - систему на виріст? Але загальна ціна не приємно виростає :spy:

Та може є сенс дивитись на якийсь сучасний і5?
Lorichic
Member

Повідомлення

wigar
Это фейковые тесты, в первой же игре у 7800x3d загрузка видеокарты ниже, а фпс выше, бред, 7800x3d конечно быстрее 5600x и 5800x3d, но не в 4K с 3090ти, если с нуля берёшь зачем на ам4? бери 7600 и B650
Ostin
Member

Повідомлення

wigar: 11.08.2023 15:53Може є сенс придбати 7600
Якщо з нуля збирати - то звісно що так. Навіщо зараз купувати АМ4 взагалі?
lewerlin
Member

Повідомлення

wigar: 11.08.2023 15:53Шось по цим бенчам,
Всі подібні
"тести", без беку і диктора - фантазії чистої води, заради переглядів. Навіть ексель має об'єктивність в порівнянні з таким.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Ostin: 11.08.2023 13:35 Шановні, хто мав справу купівлі процесорів 5500-5600 з аліекспрес, там є шанс купити якусь підробку абощо?
Тому й цікавлюсь.
Мав справу минулого місяця, придбав 5600. Заявлено, що новий, і виглядає як абсолютно новий. Перевірив - працює. Тому можете спробувати замовити в цьому ж магазині, але звичайно 100%-ї гарантії ніхто не дасть.
Був якийсь черговий розпродаж, по грошам вийшло 3250 грн. (tray), що на 1700 дешевше мінімальних цін у нас на той час:
спойлер
Зображення
lordep
Member

Повідомлення

wigar: 11.08.2023 15:53 ...Може є сенс придбати 7600, щоб потім не шкодувати - систему на виріст? Але загальна ціна не приємно виростає :spy:
Як варіант...
Процесор AMD Ryzen 5 7600 (100-100001015BOX)
Материнська плата ASRock A620M-HDV/M.2+ (якщо в майбутньому буде заміна ЦП тоді ASRock B650M-HDV/M.2)
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Flare X5 (F5-6000J3238F16GX2-FX5)
= 16 912 грн (comtrading.ua)
спойлер
Зображення
Mixx
Member

Повідомлення

wigar
7800-3д спокойно делает от 50+% фпс в 1080 до 15-20+% в 4к по сравнению с 5600-5700х, разница будет практически везде, кроме хорошо оптимизированых игр с полным упором в гпу, особенно в играх на подобии хогварца (простой пример, моя система в профиле, 2к разрешение, все на максимуме, лучи ультра, длсс качество, со сток памятью фпс 50-80, если память разогнать поднимается до 70-110, и это на 7*** райзене с ддр5, больше 20% прироста чисто от настройки памяти, и такая игра не одна), влияние 3д кеша на фпс куда сильнее просто хорошего разгона озу, на этих камнях нет такого затыка в память, ядра "дышат" куда свободнее, соответственно фпс выше будет в любом разрешении, вопрос только на сколько. И да, это более актуально для новинок и онлайн игр.

Вы на предыдущей странице писали о бюджете 14к, в нем оптимально взять младший 5000 (прирост у иксов и 8ми ядерников на сегодня до 10% что не существенно, но возможность апгрейда до 3д остается) с матерью на 550 и 32гб нормальной ддр4, если есть вариант расширить бюджет до 7000 райщена то конечно стоит, даже 7600 с пбо+200 и небольшой курвой в среднем по больнице будет быстрее самого быстрого камня под ам4, а с учетом того, что на ам5 выйдет еще 2 поколения можно совсем не переживать за актуальность платформы.

Касательно того видео - может и фейк, ибо мониторинг странный, но в 1080-2к разница может быть и больше чем на видео, и чем игра новее - тем она будет выше.
Відповісти