SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
0trog0
Member

Повідомлення

VovaII: 10.08.2023 14:12сховище для сучасних/майбутніх інстальованих ігор
Всі ігрові огляди майже одностайні в тому, що для ігрового сховища підходить будь-який накопичувач. От взагалі від слова будь-який, якщо брати сегмент NVMe. Ну єдине уточнення можна виділити - щоб це був TLC, але для ігор ніби не критично)
Alex+
Member

Повідомлення

VovaII: 10.08.2023 14:12 Для великого радіатора місця не має. — Тобто бажано щоб не гарячий.
прим.: "жаба" дозволяє брати лише по скидці, і без гарантії.
Так вам треба hynix p31 брати.
Якщо розмова виключно про ті два, то WD 750 буде дещо холодніший (десь в межах 85с). Приблизно на тому ж рівні буде WD 770, він безбуферний але це йому не дуже заважає
0trog0
Member

Повідомлення

Alex+: 10.08.2023 15:10він безбуферний
Десь в цій гілці раніше бачив вже обговорювали тему буферів. Я теж з цього приводу трохи гуглив, цікавився. І виходить так, що навіть в межах PCI 3.0 буфер для ссд не має ніякого значення в практичних користувацьких завданнях (не спеціалізованих). От взагалі ніяк не відчувається користувачем в тих же іграх чи ос.
В спец.програмах можна, напевно, показати різницю. Але тут же був запит про ігри, яким взагалі все одно. Хоч сата безбуферний став.
VovaII
Member

Повідомлення

Alex+: 10.08.2023 15:10Так вам треба hynix p31 брати.
Можете пару слів про нього? Чому його?
Дякую.

0trog0
Alex+
Я так розумію варто орієнтуватись на чим холодніший? В розумних межах.

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
І що скажете за ціну приблизно: 3300грн - 3800грн за 2Тб?
Crossbow
Member

Повідомлення

VovaII: 10.08.2023 16:04Можете пару слів про нього? Чому його?
холодний \економний.
Alex+
Member

Повідомлення

Crossbow: 10.08.2023 16:24холодний \економний.
+ швидкий
VovaII: 10.08.2023 16:04за ціну приблизно: 3300грн
Це не погана ціна, але треба шукати ще дешевше, бо за 3300+ і навіть дешевше можна і по місцю підібрати годні варіанти з гарантією в 5 років, наприклад:
https://exe.ua/ua/product/p631773/
https://pcsmart.ua/adata-agammixs11p-2tt-c-p93715
ARomanA
Member

Повідомлення

Alex+
Якщо мова про 2ТБ P31, то 3300 -3800 дуже хороша ціна навіть за б/у.
Alex+
Member

Повідомлення

ARomanA
Ясно, питань нема. :beer: Я не коректне порівняння зробив порівнявши ціни на бюджетні по характеристикам варіанти та топові. Все ж порівнювати треба близькі по тх моделі.
Хоча якщо дивитись чисто на сценарій використання (ігри+помийка), то особисто мені вважається, що р31 це дуже жирно
canek
Member

Повідомлення

Добрый день. Решил немного оживить пк - перейти на ssd sata3.
Взял под ось новый Samsung 870 EVO 250GB , а под остальное подвернулся б/у SSD Samsung 860 EVO 1TB
Подскажите пожалуйста по смарту, вроде все отлично!?
Спасибо.
Вкладення
S.M.A.R.T.
S.M.A.R.T.
Screenshot_2023-08-10-17-24-33-672_pl.tablica.png
Alex+
Member

Повідомлення

canek: 10.08.2023 18:44 вроде все отлично
так, все добре
canek
Member

Повідомлення

А по цене (2300 грн ~64$.) не много?
Melofon
Member

Повідомлення

canek

За б/у много :gigi:
Alex+
Member

Повідомлення

canek
Ну, новий 870ево коштує 2500 а МХ500 на 1тб - 2200.
Думаю що дорогувато для БВ
ck_ua
Member

Повідомлення

Ну так то теплий ламповий 860ЕВО :) А взагалі, чиї гроші - той і вирішує дорого чи ні.
Alex+
Member

Повідомлення

ck_ua: 10.08.2023 19:40о теплий ламповий 860ЕВО

аби ж то "прошка" була...

Відправлено через 14 хвилин 52 секунди:
Доречі не зрозуміло звідкіля, але з'явилися у продажу SanDisk Ultra 3D по адекватній ціні, наприклад:
https://stylus.ua/uk/sandisk-ultra-3d-1 ... 11129.html
Це по суті той самий WD Blue до того як йому "обрізали" все що можна було.
Контролер Marvell 88SS1074, пам'ять SanDisk 3D TLC, драм буфер є. Швидкості пристойні.
Кому буде цікаво, можна теж розглянути
Melofon
Member

Повідомлення

Alex+

У меня два Micron 1100 2 TB с этим же контроллером но на микроновской 3D TLC памяти и тоже с драм буфером, скорости хорошие как для сата, за пределом SLC буфера видел не ниже 360-380 мб/с что для сата на TLC очень не плохо.
Feral
Member

Повідомлення

Привіт!
Шановні, почитав про wd sn750 - бачу, що був у топі порад. Буферний, 3д тлс; в оглядах (старі, бо модель досить давно на ринку) моделей на 500 гб - при заповнюваності накопичувача швидкість не міняється, сам буфер, здається, до 10 гб для 500гб версії, швидкість при заповненні буферу - 850.

Огляди старі, та виробники можуть з часом міняти залізо для здешевшання і/або через те, що воно більше не виготовляється.
Власне, питання, як воно із сн750 на 2 тб зараз по залізу? актуально про топ чи не дуже?
z_mashine
Member

Повідомлення

Melofon: 08.08.2023 18:25 это у тебя нет принципа, а у меня есть принципы, чувствуешь разницу?
Melofon: 08.08.2023 20:06 Послан в ЧС и ещё куда подальше, сначала умничал, потом жопу лизал выклянчивая ссылку, а теперь показал своё лицо :tomat:
поскольку очень не принципиальный человек, что-то с меня хочет, но за свои слова ответить так и не смог (про проецирование извращений на других людей я только один раз упомяну)
Melofon: 06.08.2023 12:33 Я не знаю бывший или какой он там в профиле но я считаю что лучше было бы их вставить в плату расширения х4 на два диска и тогда бы они получили по 2 линии и оно бы ещё не так сильно резало им производительность, а так одной линии топовым ссд на pci-e 3.0 явно не достаточно. Интересно было бы увидеть хотябы результат кристал марк, думаю там скорости хуже или на уровне самых донных нвме ссд.
то ссылку попробую дать я. это самое недорогое, что нашел. смотреть на цену 2812 ибо 1812 - это 2.0 х4. но если судить по этому видео, то и по скоростям не все однозначно.
Alex+
Member

Повідомлення

Feral: 10.08.2023 22:16 як воно із сн750 на 2 тб зараз по залізу
Тільки уточніть про який саме ссд мова - чорний 750 це буферний, синій 570 - безбуферний. Інформації по підміні начинки поки ще не траплялось для обох.
Feral
Member

Повідомлення

Alex+: 10.08.2023 22:47
Feral: 10.08.2023 22:16 як воно із сн750 на 2 тб зараз по залізу
Тільки уточніть про який саме ссд мова - чорний 750 це буферний, синій 570 - безбуферний. Інформації по підміні начинки поки ще не траплялось для обох.
Чорний.
Відповісти