Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Xardas_95
Member

Повідомлення

timetron666
Взять 1мм і розкатати
або взять 1мм м'яких, вони вжмуться при збірці відіка
timetron666
Member

Повідомлення

Xardas_95: 10.08.2023 13:29 timetron666
Взять 1мм і розкатати
або взять 1мм м'яких, вони вжмуться при збірці відіка

А не підзкажете які термопрокладки хорошо підійдуть?
Xardas_95
Member

Повідомлення

timetron666
Брав колись LAIRD Tflex HD90000 thermal pad тут, вони дуже м'які і добре вжимаються
З аналогів х-з, не підкажу
Artem_M
Member

Повідомлення

timetron666: 10.08.2023 12:57 Народ, може хтось мав опит!? Підзкажіть, які розміри термопроклалок у цієї відеокарти GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8G
Не лізьте туди. Дайте спеціалісту що б замінив термоінтерфейс. По-перше по грошам вийде одне на одне, по-друге карта довше проживе.
Prescott
Member

Повідомлення

В КЕНе Відеокарта PALIT GeForce RTX 4080 JetStream (NED4080019T2-1032J) за 47 с копейками, уж прям облизываюсь, впереди осень а что там с ценами и курсом не ясно :-/
Telcontar
Member

Повідомлення

Prescott
Брав на тому тижні 4080 Вантуз за 50к, у комплекті дали БЖ MSI MPG A850G PCIE5 та 60 Євро на Steam-гаманець(але запит ще розглядають, тому не факт)
Prescott
Member

Повідомлення

Telcontar: 11.08.2023 11:15Брав на тому тижні 4080 Вантуз за 50к, у комплекті дали БЖ MSI MPG A850G PCIE5 та 60 Євро на Steam-гаманець(але запит ще розглядають, тому не факт)
Ага, и как вантуз? Совсем шляпа или терпимо? Как-то палит у меня больше доверия вызывает. :-/
Telcontar
Member

Повідомлення

Prescott: 11.08.2023 11:20 Ага, и как вантуз? Совсем шляпа или терпимо? Как-то палит у меня больше доверия вызывает. :-/
Чекаю на материнку та проц на завтра, буду тестувати вже на новій системі.
По всім оглядам нормально, охолодження з запасом. Поганих 4080 немає на відміну від 4070, там Вантуз - повне дно.
Prescott
Member

Повідомлення

Telcontar: 11.08.2023 12:36Чекаю на материнку та проц на завтра, буду тестувати вже на новій системі.
По всім оглядам нормально, охолодження з запасом. Поганих 4080 немає на відміну від 4070, там Вантуз - повне дно.
Поделитесь плиз, думаю между вантузом и палитом. У вантуза БП подкупает, хотя в целом он мне не то чтобы нужен. Я бы на скидку деньгами охотнее согласился.
Timedemo
Member

Повідомлення

Prescott: 11.08.2023 11:03 В КЕНе Відеокарта PALIT GeForce RTX 4080 JetStream (NED4080019T2-1032J) за 47 с копейками, уж прям облизываюсь, впереди осень а что там с ценами и курсом не ясно :-/
курс то до чого? купіть валюту і чекайте
Prescott
Member

Повідомлення

Timedemo: 11.08.2023 15:55курс то до чого? купіть валюту і чекайте
В нашей стране можно ждать чего угодно. Логике тут уже сложно следовать.
Andreyka
Member

Повідомлення

Павло
LiquidStorm
Sploit
Дякую за відповіді.
Буду орієнтуватись на 3060/12. Брати щось більш потужне є сенс під мою систему?
Якщо розглядати 3060, то карту якого виробника можна брати?
Artem_M
Member

Повідомлення

Andreyka: 11.08.2023 16:31 Павло
LiquidStorm
Sploit
Дякую за відповіді.
Ti шукайте. Вона краща за 3060/12.
По грошам різниця не велика, по співвідношенню грн/фпс точно виграє!!!
Подивіться в ютубі є безліч порівнянь.
Брати Strix, Suprime, Aorus...
Але зараз прийдуть адепти "многогігабайтники" і зафукають))) :rotate:
GreenMile
Member

Повідомлення

Andreyka: 11.08.2023 16:31Буду орієнтуватись на 3060/12. Брати щось більш потужне є сенс під мою систему?
Для ФХД - точно ні, максимум ті-версію. У мене i7-3770 з гтх1060 в Дес Стрендінгу, наприклад, був зайнятий всіма потоками під 100% і це ще гра дуже класно оптимізована і чудово паралелиться, на відміну від більшості. Я думаю, що 3060(ti) для цього проца - то вже стеля. Знову ж таки, якщо мова про ФХД.

Відправлено через 25 хвилин 10 секунд:
Andreyka: 09.08.2023 13:12 Маю два проца, i7 2600k та i7 3770k. Велика різниця буде між pci express 2.0 та 3.0 ?
До речі, вам тут дали абсолютно правильні відповіді, але вони для вас безглузді і навіть трохи шкідливі. Пояснюю чому, усі ті тести версій РСI-е роблять на одній тестовій системі, зазвичай, сучасній і топовій ;) Вже розумієте до чого я веду, так? Включили РСІе на 2.0 на якомусь 7800X3D з DDR5 і по тестах дійсно все гарно і різниці немає. А в реальності люди питають про це тому, що в них якісь старі корчі зі слабкими процами і пам'яттю ДДР3 на якихось 1066 :D І в результаті по тестам різниці немає, а грати чомусь неможливо ;)
У вас питання має стояти не між РСІе 2.0 і 3.0. а між процами, бо 3770к на іншому техпроцесі і окрім 3.0 ще і пам'ять підтримує 1600, а це відчутна різниця, у мене 10 років був 3770 я це по собі знаю. От і вийде - там 5-10% повільніше, тут 5-10% повільніше, наче невелика різниця, а сумарно замість умовно 60 ФПС будете мати 40.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Andreyka
маю 3060 12 GAMING X (мса) - двухветнільна , дуже тиха і холодна, якщо зробити легкий андервольт = то 60-65 градусів в їграх стабильна температура.

Але ражду брати 3060 тількі б\у за -10 тис грн, бо далі можливо купувати значно кращу 3070.
А якщо купувати нове - то я б купував 4060, бо там дллс3 та більш РТ ядер + нови кодеки + менш споживання.

Хто говорить про 12 гігів в 3060 - це маячня, бо в що не граю в 99 ге загружає і 7 гігів, і багато де треба знижати налаштування, бо чип у 3060 вже слабкий.
Купував її для нейронок, для іграшок взяв би 3070
Andreyka
Member

Повідомлення

Artem_M
Версія Ti тільки на 8 GB.
Для монтажу відео не краще буде мати більший обсяг відеопам'яті ?
Чи там ядра та шина більше вирішують?
Ще дуже багато читав, що там були якісь проблеми з пам'яттю в Ti.
GreenMile
На рахунок ФХД зрозумів. А якщо брати монітор з більшою здатністю, це міняє ситуацію?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Andreyka: 11.08.2023 16:31 Павло
LiquidStorm
Sploit
Дякую за відповіді.
Msi gaming x - самая норм
Но она стоит 15 к - а это цена 4060, и тут уже непонятно что лучше :-P
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Andreyka: 11.08.2023 18:44Для монтажу відео не краще буде мати більший обсяг відеопам'яті ?
Чи там ядра та шина більше вирішують?
з вашим пк нічого переживати, все упреться в проц та озу. В мене в Премьері упирається в Куда ядра (відео 4к 100мб\с 4:2:0 ХЛГ)

Купуйте на що є гроші, запис гри робить за допомогою відеокарти - це в Нвідія ГфорсЄкспірієнс, в Амде теж щось, але можливо налаштувати і в ОБС.
Ще бажано купити сторонній нормальній ССД на який буде йти запис, та находитись відоси для монтажу.

Потім як спробуєте в роботі - дивиться чого не вистачає, ще ражду спробувати різний софт від Вегаса\Давинчі\Премьера до якись нових простих.
GreenMile
Member

Повідомлення

Andreyka: 11.08.2023 18:44На рахунок ФХД зрозумів. А якщо брати монітор з більшою здатністю, це міняє ситуацію?
Для 2к можна дивитись в 3070, але все одно ваше слабке місце - це процесор і застаріла платформа, налюбити систему не вийде. 3770k в ФХД вже на межі і подекуди навіть не довантажує 3070, присутні мікрофрізи і статтери, а про 2600к краще забути взагалі.
Тому, в будь якому випадку - тільки і7-3770к і для ФХД можна 3060, для 2к - 3070.
спойлер
divinity
Member

Повідомлення

Klon
там все упреться в блок живлення. Чіфтек на 650Вт якому 12+ років і тут ще пропонують шукати 3060ті :lol: під монтаж. Де буде і проц, і відео грузити блок дуже сильно. (це не ігри де з включеною вертикалкою не буде 100% постійного навантаження).

all у 3070 пік до 300 вт (залежно від моделі), ви серйозно зараз?
https://tpucdn.com/review/nvidia-geforc ... spikes.png

Andreyka
яку ви карту будете брати - нову чи бу? Якщо нову - то 3060-12 гірша за 4060 (є запис хардварний запис AV1, що круто і допоможе для 2600к/3770). На інших картах попередніх поколінь NVidia є NVENC, на AMD є h.264. Все це працює в OBS Studio. Далі редагувати можна і в прем'єрі.

Щодо процесора - у вас два і ви їх міняєте чи як?

Якщо під майнкрафт, то вище 3060 12 і не треба, і то під фуллхд буде достатньо 6600 радеона (бу) імхо, і 100 вт не так буде завантажувати ваш бж. Крім того, якщо ви будете брати бу, то більшість 3060ті на хайніксі. Воно вам треба? Тут треба купити, поставити і все.

з бу можна брати 6600, 6600 хт та 3060 12 гб як відносно холодні і стабільні карти. Нову карту імхо тільки 4060, ну або 3060 12 якщо прям ті 12 треба (для майнкрафту ні, щоб побавитися AI - так).

3070 і вище - це під важкі ігри, але точно треба міняти блок живлення.
Відповісти