Останні статті і огляди
Новини
Выбор телевизора
-
Avenger80
Member
strang
Почему? Многие пишут, что только не Kiwi... Кстати, у моего брата 55 дюймов Xiaomi, у меня 50 дюймов бюджетный Самсунг на VA матрице, модель 2020г., так вот, когда он приходит в гости, постоянно говорит, что Самсунг лучше показывает, чем Сяоми.
Почему? Многие пишут, что только не Kiwi... Кстати, у моего брата 55 дюймов Xiaomi, у меня 50 дюймов бюджетный Самсунг на VA матрице, модель 2020г., так вот, когда он приходит в гости, постоянно говорит, что Самсунг лучше показывает, чем Сяоми.
-
strang
Member
Avenger80
по хайсенсу видел много положительных обзоров. киви свежие, этого года видел глазами + адекватная локальная гарантия.
сравнение самсунг - сяоми имхо не очень корректное, надо смотреть конкретные модели.
по хайсенсу видел много положительных обзоров. киви свежие, этого года видел глазами + адекватная локальная гарантия.
сравнение самсунг - сяоми имхо не очень корректное, надо смотреть конкретные модели.
-
Allezz
Member
Підкажіть, якщо телевізор потрібен в основному для перегляду ефіру, то чи варто розглядати опцію 100+гц?
-
Maxhope
Member
Allezz
Смотря что под ней имеет ввиду производитель , 120гц частота обновления экрана имеет смысл только для игр...
Но в характеристиках пишут 100500 гц имея ввиду уплавнялку , вот уплавнялка нужна для эфира , что бы не дергалась картинка в динамике.
Смотря что под ней имеет ввиду производитель , 120гц частота обновления экрана имеет смысл только для игр...
Но в характеристиках пишут 100500 гц имея ввиду уплавнялку , вот уплавнялка нужна для эфира , что бы не дергалась картинка в динамике.
-
Allezz
Member
Maxhope
А чи не знімає навантаження на очі більш висока частота?
А чи не знімає навантаження на очі більш висока частота?
-
Kassatka
Member
Навантаження на очі в першу чергу знімає більш висока частота ШІМ, а не частота оновлення кадрів. Ще краще, коли у нас FlickerFree, тобто ШІМ взагалі не використовується, але таке зазвичай буває лише у дуже бюджетних телевізорів, бо вони просто не вміють світити дуже яскраво. І на превеликий жаль, на відміну від моніторів, де хоча б пишуть про наявність FlickerFree, в телевізорах про наявність і частоту ШІМ не пишуть анічого. Потрібно або читати огляди, або йти в магаз зі смартфоном, що знімає SlowMo 960 чи 480 кадрів/сек і перевіряти саме ту модель, яку збираємось купувати. 120 Гц ШІМ дуже-дуже погано, а от 720 Гц в принципі чудово. Також слід мати на увазі, що ШІМ може працювати по різному в різних режимах використання ТБ, часто десь там за лаштунками вмикається Black Frame Insert, який поліпшує чіткість, але по ходу навіть якщо блимало з ШІМ 720 Гц, то стає блимати 60-120 Гц. Іноді це можна вимкнути, іноді не можна, іноді можна використовувати ті режими, де Black Frame Insert не вмикається.
Мій Sony XR-50X94J, який я більше використовую в ролі моніка, ніж власне звичайного смарт-ТБ, блимає 720 Гц, а щоб Black Frame Insert не вмикалося, я ставлю повзунок "Настройки зображення->Рух->MotionFlow->Чіткість" на мінімум. Хоча в режимі джерела HDMI-ПК просто весь блок MotionFlow по замовчуванню вимкнений. Хоча смартфона зі SlowMo в мене нема, я нічим блимання не міряв, а повірив на слово тестам RTings. У всякому разі сидіти за ним як за моніком на відстані витягнутої рукицілком комфортно. От в стародавні часи ЕЛТ-монік своїм блиманням 85 або 100 Гц створював мені дискомфорт (ефект втоми й розбитості після тривалого сидіння перед монітором), який різко й дуже відчутно зник після переходу з ЕЛТ на LCD. Після того мав справу з 4 LCD-моніторами і 2 LCD-телевізорами і вже більше цього дискомфорту 15 років не відчуваю, хоча попередній телевізор, який теж використовував в ролі моніка, ШІМ мав і швидш за все не надто високочастотний.
У Sony так склалося, що традиційно всі LCD-телевізори блимають з високою частотою, якщо не взагалі FlickerFree. А от у Samsung зазвичай з блиманням все погано і навіть якщо телевізор має високу частоту ШІМ, то все рівно в добрій половині режимів блимає 120 Гц і потрібно або вмикати який недолугий режим, або тримати повзунок яскравості в певних межах (47-50 з 50, або навпаки не більше 30 з 50). Це одна з найважливіших причин, чому я обирав саме серед ТБ Sony. Якщо є огляд бажаної моделі ТБ на RTings - значить дуже сильно пощастило, там обов'язково буде розглянута ситуація з ШІМ у цієї моделі, тільки треба не лише на оцінку RTings та значення частоти ШІМ дивитися, а й почитати чи працюватиме висока частота ШІМ у тих режимах, в яких телевізор планується використовувати.
Хоча людина може бути нечутливою до ШІМ, і тоді Black Frame Insert приносить користь, значно поліпшуючи чіткість, з якою око+мозок сприймають зображення.
-
Allezz
Member
Kassatka
Дуже дякую!
Дуже дякую!
-
Alex122112
Junior
Допоможіть будь ласка обрати між Філіпс та Xiaomi https://cenakachestvo.com/luchshie-tele ... uymov.html. Звісно в мережі немає порівнянь, а лише по характеристикам зрозуміти нереально, може хтось знає у чому різниця. P.S Я кажу про моделі з однаковою ціною.
-
Kassatka
Member
От якраз по характеристикам бачу дві дуже значні переваги в бік Xiaomi. У Xiaomi в ролі Smart TV універсальна ОС Андроїд, де в Google Play знайдеться софт під усі потреби, також є підтримка звуку DTS. Встановити плейер VLC або за 100 грн. платний ViMu і можна відтворювати практично будь-які відеофайли через локальну мережу, в тому числі як через DLNA, так і через звичайний Samba-протокол від підключеного до мережі ПК. Теки з великою кількістю файлів краще розшарювати через Samba. Ну і будь-які кодеки в цих файлах, включаючи звук DTS, що дуже зручно. Практично будь-яка фірма, що розповсюджує свій контент для Смарт-ТБ буде мати додаток в Google Play Market під Android, а от під інші ОС все не факт. Не знаю, як там лінуксова ОС Saphi на Philips, адже Андроїд - це теж різновид Лінукса, чи можна на неї встановити VLC, ViMu чи інший настільки універсальний плейер, всеядний до кодеків та з підтримкою Samba-протоколу, але DTS Philips відтворювати не буде. Я зараз користуюся плейерами VLC та ViMu на своєму Sony з Google-TV, тобто Android, які відтворюють фактично все, що побажаю по локальній мережі чи з USB-носія, а також мій провайдер в пакеті до інтернету дає доступ до IPTV та каталогу відео, так от прога для цього є старого зразка дуже незручна і малофункціональна, яка встановлюється на все - WebOs для TV LG, Android TV, PC Windows, а от поліпшена прога є лише під Android. Тому дуже зручно, що ТБ на Андроїд, а універсальні плейери відтворюють все і підключаються до компа через Samba.Alex122112: ↑ 31.07.2023 00:59 Допоможіть будь ласка обрати між Філіпс та Xiaomi https://cenakachestvo.com/luchshie-tele ... uymov.html. Звісно в мережі немає порівнянь, а лише по характеристикам зрозуміти нереально, може хтось знає у чому різниця. P.S Я кажу про моделі з однаковою ціною.
З іншого боку Xiaomi - чисто китайська фірма, через неї як і через багатьох Китай розповсюджує свій вплив, завойовує ринок і нав'язує свою екосистему за допомогою агресивної цінової політики, через що товари від фірм, подібних до Xiaomi, відчутно дешевші, як раніше подібним чином ринок завойовував Хуавей. А разом зі своєю екосистемою Китай розповсюджує незадокументовані "сюрпризи", з яких шпигунська відсилка даних на сервери в Китай щонайперше. І подібно до того, як США перекрили кисень Хуавей, так само можуть почати воювати з Xiaomi, так що заборонять Google з їхнім Плеймаркетом з ними співпрацювати. Ну і взагалі Китай - редиски, що де-юре нейтральні, а дефакто нашого ворога підтримують. Сам зараз користуюся телефоном Xiaomi, досить непоганий варіант за свої гроші, в усякому разі нічого надто секретного, що було б на руку китайським комунякам, у мене нема, а опускатися до крадіжки моєї невеличкої зарплати з банківської карти вони точно не стануть.
-
Kassatka
Member
Статтю про те, як Китай демпінговими цінами завойовує ринок і підсажує на свою екосистему, а потім використовує залежність в своїх цілях та в своїх цілях збирає інфу через цю екосистему тоді ще не читав, так би не купував отой смартфон Xiaomi.
-
ig0ru4
Junior
Привіт!
Зараз в пошуках нового телевізора на 65 дюймів.
Основні задачі - перегляд YouTube та фільмів.
Бюджет - до $900.
Зараз зупинився на 2х моделях з польського ринку:
- Samsung QE65Q77BAT
- Philips 65PUS8807/12
Звісно, можу легко розглянути і інші моделі, якщо є якісь альтернативи.
Буду радий почути думки та поради.
Дякую!
Зараз в пошуках нового телевізора на 65 дюймів.
Основні задачі - перегляд YouTube та фільмів.
Бюджет - до $900.
Зараз зупинився на 2х моделях з польського ринку:
- Samsung QE65Q77BAT
- Philips 65PUS8807/12
Звісно, можу легко розглянути і інші моделі, якщо є якісь альтернативи.
Буду радий почути думки та поради.
Дякую!
-
Tesseract
Member
У Самса матриця VA - тому він буде краще виглядати в темноті, але кути огляду у нього гірші. У Філіпса матриця IPS - відповідно усе навпаки.
Смарт у Філіпса набагато функціональніший, але через слабке залізо, через кілька років він перетвориться на гарбуз. Тому усе одно доведеться купувати якусь приставку типу Хромкаста.
Смарт у Філіпса набагато функціональніший, але через слабке залізо, через кілька років він перетвориться на гарбуз. Тому усе одно доведеться купувати якусь приставку типу Хромкаста.
-
ig0ru4
Junior
Дякую за відповідь!Tesseract: ↑ 07.08.2023 23:04 У Самса матриця VA - тому він буде краще виглядати в темноті, але кути огляду у нього гірші. У Філіпса матриця IPS - відповідно усе навпаки.
Все ж вирішив піти в сторону Samsung через (сподіваюсь) вищу якість зображення, ще й ціна вийшла орієнтовно на $100 меншою.
Ціле життя працюю з Аndroid, тому миритись з Tizen буде складно
З іншого боку, для перегляду YT і Tizen підійде, а для чогось складнішого є ще бокс X4Pro від Ugoos або ПК
-
Maxhope
Member
Мне вот всегда интересно, а что люди такого на телик ставят что им нужен обязательно Андроид Ютуб , Твич , Нетфликс и ТД и ТД , все есть на любой ОС , ДЛНА настроил , смотришь фильмы из домашней сети... Или нужен обязательно Андроид только для каких-то пиратских приблуд , типа смотреть с торрента или пиратские эфирные каналы ? Кому это вообще нужно в конце 23 года тем более что в телеках слабое железо, реально профитнее купить ТВ приставку , если ваши вкусу довольно специфическиеig0ru4: ↑ 07.08.2023 23:18Ціле життя працюю з Аndroid, тому миритись з Tizen буде складно
-
Avenger80
Member
Maxhope
Тот же Самсунг со своим Tizen своим проигрывателем не все кодеки воспроизводит, не очень удобный плеер, не очень удобный проводник, всё тормознутое - поэтому у меня, к примеру, приставка стоит - там всё мощнее и универсальнее. У брата Сяоми на андроид TV, скажу, что тоже самое, что и Сяоми Mi box S - тоже свобода действий. Всё базовое как на приставке есть. А вот управление самим телевизором, качество изображения лучше на Самсунге. Поэтому у меня как монитор - телевизор Самсунг, а как Смарт - андроид приставка и мне это нравится и подходит. А что изменил 2023г. в плане торрентов и просмотра? Я вот взял и посмотрел весной Аватар: Путь воды - торрент-онлайн, не скачивая, в 4k, с HDR, в 70Гб и ничего никому не платил. Удобно? Удобно.
Тот же Самсунг со своим Tizen своим проигрывателем не все кодеки воспроизводит, не очень удобный плеер, не очень удобный проводник, всё тормознутое - поэтому у меня, к примеру, приставка стоит - там всё мощнее и универсальнее. У брата Сяоми на андроид TV, скажу, что тоже самое, что и Сяоми Mi box S - тоже свобода действий. Всё базовое как на приставке есть. А вот управление самим телевизором, качество изображения лучше на Самсунге. Поэтому у меня как монитор - телевизор Самсунг, а как Смарт - андроид приставка и мне это нравится и подходит. А что изменил 2023г. в плане торрентов и просмотра? Я вот взял и посмотрел весной Аватар: Путь воды - торрент-онлайн, не скачивая, в 4k, с HDR, в 70Гб и ничего никому не платил. Удобно? Удобно.
-
Maxhope
Member
У меня Samsung 18года , я ниразу не сталкивался что бы он не воспроизводил кодеки , естественно я знаю что он не поддерживает DTS и такие фильмы просто не качаю. В остальном он и работает шустро и все там удобно.Avenger80: ↑ 08.08.2023 08:49Тот же Самсунг со своим Tizen своим проигрывателем не все кодеки воспроизводит, не очень удобный плеер, не очень удобный проводник
Про LG Oled C1 вообще молчу , все летает , все удобно
-
Avenger80
Member
Maxhope
У меня Самсунг 2020г, и он, к примеру, avi вообще не воспроизводит. И проводник убогий. Другое дело, когда через приставку и проигрыватель Vimu и DLNA и NUM. Всё ещё зависит от модели телевизора - у меня 7-я серия Самсунг, бюджетная - там и пульт ублюдочный кнопочный как на старых телевизорах... Поэтому приставочный более удобный - есть аэромышь, есть голосовой поиск. Но по качеству изображения Самсунг делает всяких китайцев. Поэтому - экран (Самсунг), а Смарт - приставка. А чтоб всё в одном - это надо что-то брендовое и подороже... Но финансы поют романсы...
У меня Самсунг 2020г, и он, к примеру, avi вообще не воспроизводит. И проводник убогий. Другое дело, когда через приставку и проигрыватель Vimu и DLNA и NUM. Всё ещё зависит от модели телевизора - у меня 7-я серия Самсунг, бюджетная - там и пульт ублюдочный кнопочный как на старых телевизорах... Поэтому приставочный более удобный - есть аэромышь, есть голосовой поиск. Но по качеству изображения Самсунг делает всяких китайцев. Поэтому - экран (Самсунг), а Смарт - приставка. А чтоб всё в одном - это надо что-то брендовое и подороже... Но финансы поют романсы...
-
ig0ru4
Junior
Ну так, ви маєте рацію.Maxhope: ↑ 08.08.2023 08:40Мне вот всегда интересно, а что люди такого на телик ставят что им нужен обязательно Андроид Ютуб , Твич , Нетфликс и ТД и ТД , все есть на любой ОС , ДЛНА настроил , смотришь фильмы из домашней сети... Или нужен обязательно Андроид только для каких-то пиратских приблуд , типа смотреть с торрента или пиратские эфирные каналы ? Кому это вообще нужно в конце 23 года тем более что в телеках слабое железо, реально профитнее купить ТВ приставку , если ваши вкусу довольно специфическиеig0ru4: ↑ 07.08.2023 23:18Ціле життя працюю з Аndroid, тому миритись з Tizen буде складно
Для базових речей цілком пійде будь-яка сучасна ТВ-ОС.
Але, якщо звик постійно користуватись певним набором програм, то складно від того відмовитись
Наприклад:
- x-plore
- stremio
- vlc
- smarttube
З відсутністю останнього на Tizen змиритись буде найважче.
Пора переходити на YT Premium, одним словом
-
Maxhope
Member
Я давным-давно подписан , ну нафиг эти костылиig0ru4: ↑ 08.08.2023 14:23Пора переходити на YT Premium
-
Avenger80
Member
Maxhope
И везде плати... За каждый чих, за каждый вздох, за каждый фильм, за каждую песню - это хорошо, что вы так можете (исключая все другие жизненные платежи и не замечая эти) и привыкли. Так конечно - любая ОС телевизионная подойдёт. Всё ж стриминговое, всё платное.
Отправлено спустя 5 минут 6 секунд:
ig0ru4
Так и зачем отказываться - подсоединяете приставку и пользуйтесь.
И везде плати... За каждый чих, за каждый вздох, за каждый фильм, за каждую песню - это хорошо, что вы так можете (исключая все другие жизненные платежи и не замечая эти) и привыкли. Так конечно - любая ОС телевизионная подойдёт. Всё ж стриминговое, всё платное.
Отправлено спустя 5 минут 6 секунд:
ig0ru4
Так и зачем отказываться - подсоединяете приставку и пользуйтесь.