Останні статті і огляди
Новини
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
Vpupkin
Member
Troy
Ещё есть такой вариант, как по мне даже посимпатичней будет.
https://m.vi.aliexpress.com/item/400049 ... 076dad7823
Ещё есть такой вариант, как по мне даже посимпатичней будет.
https://m.vi.aliexpress.com/item/400049 ... 076dad7823
-
SORBEX
Member
Добрий вечір. А хтось може порадити, як правильно налаштувати криву для Арктики 420 під процессор Ryzen 7 7700X?
-
l-m
Member
SORBEX
правильність у цьому питанні це ваш комфорт
правильність у цьому питанні це ваш комфорт
-
GreenMile
Member
Рекомендації для налаштування кривих прямо прямо в інструкції Арктіка на сайті написані. Немає значення який проц, мають значення лише ваші задачі і акустичний комфорт.SORBEX: ↑ 28.07.2023 20:02 Добрий вечір. А хтось може порадити, як правильно налаштувати криву для Арктики 420 під процессор Ryzen 7 7700X?
-
Chester_pl
Member
Fractal Design Celsius S36
переезжаю на 1700 сокет. есть варинты поставить его туда ил нуно новый охлад искать?
переезжаю на 1700 сокет. есть варинты поставить его туда ил нуно новый охлад искать?
-
WSavage
Member
На офф сайте заявлена поддержка, напишите им в саппорт, возможно вышлют для 1700 китChester_pl: ↑ 31.07.2023 21:36 Fractal Design Celsius S36
-
vltk
Member
Добрый день всем, хочу перевести модули памяти TeamGoup 7200 на воду. И надо снять радиаторы, может у кого-нибудь есть опыт. Та крышка радиатора, что на чипах и на пмик через термопрокладку, как я понял, снимается достаточно легко под феном, а вот с обратной стороны использована какая-то клеистая пена и как посмотрел на течпверапе и игорлабе снимается трудно и не температурно (или может надо греть до 150С или совать в жидкий азот - что не подходит и не на чем). Может есть практический опыт (лучше) или слышали/читали, чем можно растворить жидкостно этот тип клея. Так как даже если механически удастся отрвать заднюю планку, то чистка текстолита может тоже стать проблемой. Если бы была снятая пластина/сторона алюм.радиатора с этой пеной, можно было бы самому подобрать растворитель. Лезвийный метод не подходит по причине того, что сзади у меня кроме пены еще чип управления светодиодам и если даже резать снизу, со стороны контактов модуля, есть риски. И при этом вся срань (или половина) клея останется на текстолите. Плюс к этому чел на трубе режет относительно мягкие термопрокладки, а мне там надо будет резать практически твердый клей (пену, пропитанную клеем).
Структура пены визуально и ссылка откуда взял
https://www.igorslab.de/en/its-over-700 ... rdown-2/4/
Структура пены визуально и ссылка откуда взял
https://www.igorslab.de/en/its-over-700 ... rdown-2/4/
-
Sterkh
Member
vltk
Пробуй ізопропіл (ізопропіловий спирт). Ним успішно розмʼякшують або зовсім розчиняють клейкі стрічки, подвійний скотч і клей, на які зібрані телефони, приклеєні батареї, і тому подібне.
Пробуй ізопропіл (ізопропіловий спирт). Ним успішно розмʼякшують або зовсім розчиняють клейкі стрічки, подвійний скотч і клей, на які зібрані телефони, приклеєні батареї, і тому подібне.
-
vltk
Member
Sterkh
Спасибо, попробую, тем более он безопасен для металлизации. Положу модули после термообработки феном часика на 2 в изоприл.
Спасибо, попробую, тем более он безопасен для металлизации. Положу модули после термообработки феном часика на 2 в изоприл.
-
nik1985
Member
vltk Ізопропіл + підпихаєш пластикову плівку (типу ламінату або з упаковки типу мишок чи памяті), просовуєш і піливаєш спирту і так поступово відклеюєш.
-
Vpupkin
Member
vltk
Антисиликон должен помочь, но придется понюхать.
Антисиликон должен помочь, но придется понюхать.
-
Dima4s
Member
Маю таку траблу, постійно зеленіють трубки. Брав жижу від сіманта, вона зацвіла прям дуже швидко. Потім купив ekwb. Ця краще, але через пару місяців також цвіте. Чи хтось пробував взяти наприклад подвійну дозу? На літру два концентрата.
Задовбався я вичищати трубки![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Задовбався я вичищати трубки
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
Stamb
Member
в мене 2 роки була double protect ultra (синя) - 0 проблемів
-
InfinityUA
Member
А ви берете концентрат і додаєте свою воду? Якщо так, то чи використовуєте дистилят?Dima4s: ↑ 08.08.2023 10:28 Маю таку траблу, постійно зеленіють трубки. Брав жижу від сіманта, вона зацвіла прям дуже швидко. Потім купив ekwb. Ця краще, але через пару місяців також цвіте. Чи хтось пробував взяти наприклад подвійну дозу? На літру два концентрата.
Задовбався я вичищати трубки![]()
Я використовую концентрат від сіманта з дистильованою водою і все ок.
-
Cirax
Member
Вариантов не так много. Основной, что у вас проблема с руками, которые занесли водоросли.Dima4s: ↑ 08.08.2023 10:28 Маю таку траблу, постійно зеленіють трубки. Брав жижу від сіманта, вона зацвіла прям дуже швидко. Потім купив ekwb. Ця краще, але через пару місяців також цвіте. Чи хтось пробував взяти наприклад подвійну дозу? На літру два концентрата.
Задовбався я вичищати трубки![]()
Контуры не цветут годами, как бы.
Решение.
Контур разобрать полностью,
Живность убить альгицидами,
Промыть дистиллированной водой пару раз,
Собрать
Залить дистиллированной воды,
Добавить присадку.
-
Dima4s
Member
Ставив все нове. Не зовсім розумію як можна було занести водорослі.Cirax: ↑ 08.08.2023 15:33Контуры не цветут годами, как бы.
Так і рідина ж для того і спеціальна, щоб не цвіло. Бо якщо з нею цвіте- то толку купувати щось дорожче дистиляту.
Дистилят в епіку взяв. він, доречі, не цвіте і досі. вже другий рік стоїть.
Останній раз кожну трубку ватним шаріком з хлоркою пройшов. ПОфіг, все одно зацвіло.
За альгіцид дякую. спробую. Може хоч це допоможе.
-
Cirax
Member
Dima4s
Чудес не бывает. Цветёт, значит в контуре водоросли. Вода была не дистиллированная, а присадка возможно антикоррозийная.
Вот живность и буяет.
Присадки, они разные бывают.
Чудес не бывает. Цветёт, значит в контуре водоросли. Вода была не дистиллированная, а присадка возможно антикоррозийная.
Вот живность и буяет.
-
super37
Member
ЕСТЬ один способ, берем лимонную кислоту делаем раствор ( чем концентрированей тем лучше) собираем контур вне корпуса но весь со всеми водоблоками и радиаторами и заливааем лимонкой часа на 2-3 а лучше 4. потом сливаем и промываем дестилятом минут 10. и все будет гуд
-
Dima4s
Member
напевно в мене дуже криві руки)) Або жижа ек 21 року виготовлення вже накривалась..( взяв на розетці по знижці)Cirax: ↑ 08.08.2023 15:56 Dima4s
Вот живность и буяет.
ПРомив альгіцидом на основі міді, промив всі трубки хлоркою, зібрав, прогнав контур кислотою 30 грам на літру гарячої води. двічі промив контур дистилятом, залив ЕК з дитилятом. через 3 дні - дивлюсь знову зеленіє)) то якась напасть...
Промив ще раз, профільтрував жижу, залив і тупо в жижу вальнув 5мл альгіциду. від чого жижа помутніла чуть. гляну чи поможе. А ні то буду пробувати G13
![insane :insane:](./images/smilies/insane.gif)
-
Cirax
Member
Dima4s
Радиаторы, водоблоки, фитинги мыл?
Глупый вопрос: "контур герметичный?"
Может трубки цвет меняют, а не жидкость цветёт? Иначе, даже не представляю как такое может быть.
16 лет на воде, никогда с таким не сталкивался.
При этом жидкость иногда по 3 года не менялась.
Радиаторы, водоблоки, фитинги мыл?
Глупый вопрос: "контур герметичный?"
Может трубки цвет меняют, а не жидкость цветёт? Иначе, даже не представляю как такое может быть.
16 лет на воде, никогда с таким не сталкивался.
При этом жидкость иногда по 3 года не менялась.