Serg_astonishing: ↑
07.08.2023 19:42
Усім привіт і героям слава.
Заздалегідь вибачаюсь якщо буде забагато тексту, але я дуже давно не цікавився пк залізом та й сама потреба в новому пк виникла дуже несподівано. Я трохи полазив інтернетом, і загалом, визначився з тим що мені потрібно, но і питань залишилось багато.
Призначення: android studio,PS, Visual studio, можливо трошки Blender і UE5 повчитись. Загалом, нічого такого, але дружина хоче щось потужніше для ігр та можливо стрімінг. Ось тут я взагалі не розумію на що орієнтуватись (остання гра в яку я грав, була witcher 3) Зрозуміло що потрібна потужна GPU, але наскільки потужна?
Мій приблизній конфіг:
CPU: Ryzen 7700X або 7900Х. Мені здається що брати новий сокет, це вдала ідея з огляду на апгрейд. Мені вистачить 7700, але для ігр та стрімів я не впевнений
motherboard: MSI MAG X670E TOMAHAWK - можливо є сенс заощадити і взяти якийсь 650? але економія не така вже і суттєва на фоні цін відео та проц.
GPU: вагаюсь десь між 4070 та 4080. Також незрозуміло який бренд обрати, одні кажуть що дешеві паліти і зотаки с гігабітами горять, а асус має кращу електроніку, але різниця ціни дуже велика між ними. Невже дійсно така прірва в якості деталей?
memory:Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz FURY Beast Black
Power supply: MSI MPG 1000W PCIE5 - з новими конекторами дорожче, але чи варто того?
cooler: - не визначився, бо все залежить від корпусу. але хотілося б хорошу та надійну 360 воду без зайвих ргб та екранів
SSD: Kingston NV2 3D NAND 1TB M.2 - 2шт
HDD: Western Digital Purple Surveillance 4TB 256MB 5400RPM 3.5" - 2шт
case: Дуже спантеличений вибором кейсу - їх сотні. Розумію що це парадокс, але потрібен недорогий, проте досить надійний кейс, бо пк, скоріш за все, буде багато подорожувати. З часом, кейс і процесор будуть замінені, але потрібно щоб цей дожив до світлих днів і зберіг систему. Ютуб радить Zalman z10 duo але можливо є інші варіанти.
У підсумку, мені потрібен мінімум для вище описаних цілей і без прикрас. Проц та кейс, з часом будуть замінені, а кількість накопичувачів(HDD) буде збільшена, умови експлуатації важкі. Я згоден заплатити і більше, якщо це суттєво покращить надійність чи продуктивність, але хотілося б цього уникнути.
Можливо я щось забув, але наразі це все. Буду дуже вдячний за ваші поради та оцінку конфігу.