GreenMile: ↑
07.08.2023 11:09
360 арктік від 420 нічим не відрізняється в цьому плані окрім того, що він тихіший, температура тепоносія там фігня, у найгарячішій точці десь 35 градусів було, коли проц в 99 стукався (в кімнаті 26). Тобто, розмір радіатора там не впливає, проблема там вже з відводом тепла з проца, а не з розсіюванням на радіаторі. А от у ноктуа проблема вже таки з розсіюванням такої кількості тепла, я коли ПК збирав багато читав, на редіті був пост чувака, який в такому самому конфігу як у мене (13900к+ фрактал торрент) поставив Д15, і типу резюме таке, що для ігор норм, а для 100% навантаження типу беріть воду, бо він перестав тротлити по перегріву тільки коли обмежили ПЛ проца чи то на 200, чи то на 220Вт. Але не забуваємо, що водянка крутиться на значно менших обертах
Д15
може скласти конкуренцію АІО-водянкам до 360 включно в залежності від проца, провітрюваності ящика, задач, тощо, але "
наваляти" 360-й воді він не зможе. Якщо Д15 вже є то так, має сенс на ньому лишатись, а якщо купляти з нуля, то я не знаю, на момент моєї покупки Д15 коштував однаково з 420м арктіком - 4500 грн
да расскажите, нету разницы между 360 и 420. все то 27 процентов разницы по рассеиваемой площади. угу точно. это как сравнить 2х куллерку и 3х куллерку.
и вчитайтесь хорошо, в то что написал я про нокту. ХОРОШО ПРОДУТАЯ НОКТА, это не только 2 родных вентилятора, а и правильно разделенный поток, приход чисто холодного, и выброс.
Отправлено спустя 7 минут 3 секунды:
GreenMile: ↑
07.08.2023 14:04
Потолок для воздуха где-то 150-200Вт, это все мы знаем, но зачем оно на экономичных цпу это загадка, там даже в тестах разницы нет.
Ну так, почали за здоров'я, а кінчили за упокій, що Д15 виявляється краще за 360 водянки, ага

На економічних ЦПУ сенсу немає, звісно, окрім якихось специфічних випадків, типу мікро-ПК, куди башти не влазять норм.
[/quote]
І далі буду казати, що нокта 15та гарно продута, краще ніж середня водянка 360. 13900к на максималках, що на нокті що, на асус руджин сраному, працює рівно однаково, 100 граудусів, и по баллам однаково. а коли розвернули поток для 15ї нокти, і дали їй приток холодного повітря, все стало набагато краще, а воду вже ніяк не придумати. або 100 вентилів лупити по всьму корпусу щоб нормального його продути. На відкритому стенді завжди у води все добре, а коли в комплексі і на дистанціі, не все там так весело.