Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Mad Dog
Member

Повідомлення

Та нікуди не повернулись. Продають і те і те. Китай по якості зараз дуже не погані залізяки робить. Питання фактично у софті, який з часом допилюють.
kolesnukm: 06.08.2023 13:16 в всіх специфічні задачі але це і якби не форум домогосподарок де сидять блондинки а все таки комп'ютерний )
Та у абсолютної більшості задача одна єдина - раздати інет на певній території з максимальною швидкістю (щоб вузьким місцем не була вафля)...

Але навіть домогосподарка може сказати яка пательня для яких блюд їй краща... а тут виходять що додому беруть ентерпрайз залізяки щоб швидкість була менша. :lol:
kolesnukm
Member

Повідомлення

...
Але навіть домогосподарка може сказати яка пательня для яких блюд їй краща... а тут виходять що додому беруть ентерпрайз залізяки щоб швидкість була менша. :lol:
Чому менша? і від чого? від того каналу в 100 який в 90% всіх ??
Mad Dog
Member

Повідомлення

kolesnukm: 06.08.2023 14:08
...
знов ця пісня :facepalm:
І нахіба для соточки ті рукуси? У мене древній тп-лінк з віфі4 двісті мегабіт видавав.

Отправлено спустя 10 минут 13 секунд:
kolesnukm: 06.08.2023 14:08

kolesnukm: 06.08.2023 13:16 Так ентерпрайз не для всіх, і в загалі ідеального рішення ні для кого не існує, в всіх специфічні задачі але це і якби не форум домогосподарок де сидять блондинки а все таки комп'ютерний )

Ось вони подвійні стандарти. ентерпрайз не для всіх, але як доходить до порівняння швидкості то дивимость на швидкість для всіх. :gigi:
kolesnukm
Member

Повідомлення

Як видавав? на один пристрій з постійними підвисаннями і перевантаженнями? Пів форуму на скарги які погані дешеві роутери і як працюють і щось жодної на ентерпрайз. Так він не для всіх, тому що їх не купити в звичайному магазині і з цим потрібно трохи заморочитися ebay ОЛХ і т.д. Просто якийсь дивний підхід ентерпрайз який включив і він чуть не роками працює погано, ок може він не дотягне до швидкості китайського AX але в кого ця швидкісті є, а вот китай який не для нашого регіону що б швидкість більша була, який на щось прошивати потрібно то так нормальний варіант. З власного досвіду де для знайомих замінив всякі сяомі, тп-лінки на "старий" рукус ніяких скарг і проблем які були до того, але це ж звісно співпадіння, китай краще можна похвалитися що в тебе AX9000))
Mad Dog
Member

Повідомлення

kolesnukm: 06.08.2023 16:08 Як видавав? на один пристрій з постійними підвисаннями і перевантаженнями?
оо, типові наклепи пішли. :facepalm: Він і досі працює у тещі на соточному інеті без жодних скарг. Телевізори там на іптв, як інет пропадає крик зразу стоїть... І це роутеру вже років з 10. Є у тебе рукус що стільки відпрацював і досі активно використовується? B-)

kolesnukm: 06.08.2023 16:08 Пів форуму на скарги які погані дешеві роутери і як працюють і щось жодної на ентерпрайз. Так він не для всіх
І знову ти відповів на своє ж питання. Масових скарг не буде, бо ними ніхто масово не користується.
А поодинокі ви просто не помічаєте:
Pathfinder: 03.08.2023 22:29 Рукус мій ріже швидкість, такшо буду шось шукати на заміну. Може візьму пропоновану Арубу.

kolesnukm: 06.08.2023 16:08Просто якийсь дивний підхід ентерпрайз який включив і він чуть не роками працює погано, ок може він не дотягне до швидкості китайського AX але в кого ця швидкісті є, а вот китай який не для нашого регіону що б швидкість більша була, який на щось прошивати потрібно то так нормальний варіант.
Ти видихай коли такі довгі думки пишеш, а то якийсь маразм вийшов. Регіон змінюють не для більшої швидкості, а для кращого покриття.

Все зводиться до брехливого обсираня сохо сегменту даби на фоні свого ж гівна хоч якось виправдати покупку ентерпрайз залязяки.
kolesnukm
Member

Повідомлення

оо, типові наклепи пішли. :facepalm: Він і досі працює у тещі на соточному інеті без жодних скарг. Телевізори там на іптв, як інет пропадає крик зразу стоїть... І це роутеру вже років з 10. Є у тебе рукус що стільки відпрацював і досі активно використовується? B-)
Є 6 років, але як працював так і працює
І знову ти відповів на своє ж питання. Масових скарг не буде, бо ними ніхто масово не користується.
А поодинокі ви просто не помічаєте:
Pathfinder: 03.08.2023 22:29 Рукус мій ріже швидкість, такшо буду шось шукати на заміну. Може візьму пропоновану Арубу.
та звіно, на форумі багато хто пиши про ентерпайз через те і почалася дана дискусія, так про швидкість було, що буде менше, все таки порівння АС і АХ, але щось жодного згадування про перевантаження, підвисання при 6 клієнтах і т.д.

Ти видихай коли такі довгі думки пишеш, а то якийсь маразм вийшов. Регіон змінюють не для більшої швидкості, а для кращого покриття
Я десь писав про зміну регіону? Більшість рекомендації хуавей чи сяомі зводиться до купівлі китайської версії.
Все зводиться до брехливого обсираня сохо сегменту даби на фоні свого ж гівна хоч якось виправдати покупку ентерпрайз залязяки.
до якого обсирання? що за тіж самі гроші а то і частіше дешевше можна купити ентерпайз пристрій який буде стабільніше і краще працювати ? Ок не буде AX але і AX теж на ebay можна купити за хороші ціни, ніби топові Китайці коштують копійки. Так ентрепрайз не для всіх, бо потріно заморочитися із покупкою, блок живлення докупити або poe-інжектор, інколи прошити що б точка була контролером, але як краще на ebay за 40-50 баксів візьму H510 чи R310 чи інші що тут рекомендували ніж Tp-link, D-link, Xiami такого ж цінового діапазону.

Я пробував сяомі, то проший з глобалки на китай що б краще працювало, а потім ще якийсь падаван чи порт ще чогось постав, а потім при якосмусь стрибку світла воно не завантажилося ((( або tp-link які при 5-6 користввачах підвисають і т.д.

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
Тут кожен обирає що кому зручніше, чи трішки заморочитися, чи сходити в магазин і купити новий пристрій
Mad Dog
Member

Повідомлення

kolesnukm: 06.08.2023 17:04 та звіно, на форумі багато хто пиши про ентерпайз через те і почалася дана дискусія, так про швидкість було, що буде менше, все таки порівння АС і АХ
Так у нього навіть для АС швидкість маленька.
kolesnukm: 06.08.2023 17:04 Я десь писав про зміну регіону? Більшість рекомендації хуавей чи сяомі зводиться до купівлі китайської версії.
AX3200 це повний аналог AX6S, вмикаєш телнет, змінюєш регіон і воно працює один в один як китайська версія. Треба дивитись по конретному девайсу, а не кричати про якусь більшість рекомендацій.
kolesnukm: 06.08.2023 17:04 до якого обсирання?
Та йде суцільне обсирання:
kolesnukm: 06.08.2023 17:04 але щось жодного згадування про перевантаження, підвисання при 6 клієнтах і т.д.
kolesnukm: 06.08.2023 17:04 ентерпайз пристрій який буде стабільніше і краще працювати
kolesnukm: 06.08.2023 17:04 Я пробував сяомі, то проший з глобалки на китай що б краще працювало, а потім ще якийсь падаван чи порт ще чогось постав, а потім при якосмусь стрибку світла воно не завантажилося ((( або tp-link які при 5-6 користввачах підвисають і т.д.
І це тільки у одному твоєму повідомленні. Тебе послухай то все крім ентерпрайза гівно. :gigi:

Але навіть жодного пруфа, що сучасні віфі 6 роутери зависають від 5 користувачів я не бачу. :lol:
kolesnukm
Member

Повідомлення

ще швидше із твоїх коментарів весь ентерпарйз якому пару років гівно. Я написав що при 40-50 баксах ентерпайз буде краще і стабільніше ніж нові конкуренти, не всім потрібні швидкості AX, хоча навіть за 100$ можна буде щось знайти на ebay вже із АХ. І більшість порад тут теж про не дорогий ентрепайз. Я розумію якби було порівняння якось сяомі чи тп-лінка за 50-100$ і точки за 700$ одного сандарту де вони її рвуть ну то так, тоді б ентерпрайз був гамном, але чомусь не бачив жодної великої мережі побудованої на меші сяомі )

Свої висновки зробив з того чим користувався а не десь там щось прочитав і побачив. Тому кожен в праві обирати що йому подобається, що по сегменту продажу, що навіть по кольору і.д.
Mad Dog
Member

Повідомлення

kolesnukm: 06.08.2023 17:55 ще швидше із твоїх коментарів весь ентерпарйз якому пару років гівно.
Не правда. У ентерпрайза свій сегмент і в ньому вони кращі. А от коли додому тягнуть щось що вже викинули за копійки, на застарілих технологіях, і взагалі те що було розроблене для своєї ніші, а не для СОХО сегменту... то так - гівно. :gigi:

При чому на питання нахіба ви його тягнете додому внятної відповіді немає окрім загальних і нічим не підтверджених "буде краще і стабільніше". :lol:

Так що то за вайфай 6 роутер що вмирає від 5 клієнтів?
kolesnukm: 06.08.2023 17:55 але чомусь не бачив жодної великої мережі побудованої на меші сяомі )
Відповідь така сама як і чого крім деяких гіків ніхто не тягне ентерпрайз додому.
kolesnukm
Member

Повідомлення

і чим це вже АС став застарілим? а чим сегмент ентепрайз відрізняється від сохо в плані призначення, що один що інший має роздавати WI-FI, і де я написав саме про вайфай 6 роутер що вмирає від 5 клієнтів?

Також відкрию великий секрет, це закордоном їх замінюють і продають за копійки, в нас більшість об'єктів які працюють на цьому "гівно" ентерпрайзі не мають ніяких проблем і в ближчий час точно не будуть оновлюватися.
Mad Dog
Member

Повідомлення

kolesnukm: 06.08.2023 18:51 і чим це вже АС став застарілим?
а чим він не засторілий? Працює тільки на 5 гГц, 160 мГц підтримує фактично тільки в теорії, меш по повітрю хоч і є але фактично мертвонароджений і так далі аж до
kolesnukm: 06.08.2023 18:51 де я написав саме про вайфай 6 роутер що вмирає від 5 клієнтів?
Бо це якраз камінь у огород саме старих сохо роутерів.

Який сенс порівнювати одне гівно з іншим? Питання виникло виключно у розрізі: нащо брати старе гівно якщо є сучасні рішення?
І тут понеслось... у старого мікротіка хренове покриття та швидкість, якійсь невідомий старий роутер висне при 5 клієнтах і т.д.
До чого тут це все? :gigi:
kolesnukm: 06.08.2023 18:51 а чим сегмент ентепрайз відрізняється від сохо в плані призначення, що один що інший має роздавати WI-FI,
Комусь треба швидкість, комусь простота налаштування, комусь можливість підключитись в один клік або навіть по nfc, юсб (самба, фтп, торрент, длна, прин сервер) і безліч всього іншого. Он дехто навіть 2,5 гб/с комутатор вбудований чекає :super:
Навіть тема ця називається "Выбор роутера" а не вибір точки доступа.
kolesnukm: 06.08.2023 18:51 Також відкрию великий секрет, це закордоном їх замінюють і продають за копійки, в нас більшість об'єктів які працюють на цьому "гівно" ентерпрайзі не мають ніяких проблем і в ближчий час точно не будуть оновлюватися.
Не будуть оновлювати бо то дуже дорого, а не тому що старе гівно офігенне. Хоча за бюджетні кошти будуть оновлювати аж бігом.
kolesnukm
Member

Повідомлення

Комусь треба швидкість, комусь простота налаштування, комусь можливість підключитись в один клік або навіть по nfc, юсб (самба, фтп, торрент, длна, прин сервер) і безліч всього іншого. Он дехто навіть 2,5 гб/с комутатор вбудований чекає :super:
Навіть тема ця називається "Выбор роутера" а не вибір точки доступа.
Та у абсолютної більшості задача одна єдина - раздати інет на певній території з максимальною швидкістю (щоб вузьким місцем не була вафля)...
Коли я сказав що всіх різні потреби то тут почалося що головне покриття і швидкість, ніби сяомі має usb чи прошивка на китайську версію це простота встановлення )). Ентрепрайз теж багато чого може хочаб той ruckus unleashed, і додаток є і налаштування і точка як комутатор виступає (H510). Ще раз кажу як на мене в сигменті 40-50 баксів ентрепрайз буде краще.
Не будуть оновлювати бо то дуже дорого, а не тому що старе гівно офігенне. Хоча за бюджетні кошти будуть оновлювати аж бігом.
не оновлюють бо все і так чудово працює і буде працювати із звичайного AС ще вистачить)
Noveon
Member

Повідомлення

kolesnukm: 06.08.2023 18:51і чим це вже АС став застарілим?
kolesnukm, чувак, быдь осторожен, общаясь с бракованным ChatGPT - можно словить Brain Damage, т.к. бот пишет:
Mad Dog: 06.08.2023 19:39у AX потужність сигналу більша, ніж у АС, особливо на 160MHz
да, да, именно мощность сигнала и именно на 160 МЕГАгерц - не перепутай!
kolesnukm
Member

Повідомлення

Тільки не можеш сказати чим саме краще. :facepalm:
Можеш накидати загальних фраз і типу порівняти з чимось застарілим. Звісно без жодних пруфів. :gigi:
не технічний форум, а якась релігійна секта. :D
так звичайною стабільністю, і я щось теж не бачив жодного реального від тебе тесту що AX буле крутіше того самого ентепрайзу в однакових умовах і по всьому приміщенні яке потрібно покрити, а не в межах 2-3 метрів від роутера, сам казав що ніколи в дома не використовував але ж все рівно гівно

вот банальний приклад, знайомий купив tp-link, навіть з AХ, крутий за 6000 грн., і при черговому виключні світла він просто не включився, циклічний ребут і все, точно теж саме злови був на сяомі але під падаваном
kolesnukm: 06.08.2023 21:26 не оновлюють бо все і так чудово працює і буде працювати із звичайного AС ще вистачить)
:gigi: Повір, гівняно це не те саме що чудово.
от цікаво звідки така інформація? домисли? От не давно був на об'єкті де ще старіші рукуси R500, і о чудо закривають весь об'єкт і жодної скарги ні від кого ні на швидкість ні на стабільність, але наступного разу передам їм що це гамно, нехай краще Xiaomi куплять
Mad Dog
Member

Повідомлення

kolesnukm: 07.08.2023 00:25 сам казав що ніколи в дома не використовував
Можна цитату? :popcorn:
kolesnukm
Member

Повідомлення

Я і сам колись працював у сфері комунікацій... але ентерпрайз залізяки додому не тягнув.
А це що ? Навіть банальна підтримка, 5-6 річний ентерпрайз h510 постійно отримує оновлення і підтримка буде до якось там місяця 28 року, а на сяомі чи тп-лінк скільки часу ще будуть виходити якісь оновлення?
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Нові технології, робота над сигналом. :lol: Мікротік hap AX2 поїде назад, на заводському - wave 2 не має 160 МГц, без взагалі не бачить віфі. Добре може хоч на 80 буде краще ніж старий рукус. Так під роутером дав 500-700 мб, але на тому місці де ПК здувся до меньших значень десь 180. Перевірив не в самому кутку але в кінці іншої кімнати 80-90. Поставив назад рукус - комп 200-250, інша кімната 120-160.
Отаке.
Mad Dog
Member

Повідомлення

kolesnukm: 07.08.2023 00:25 так звичайною стабільністю
Знов загальні нічим не підтверджені фрази. :facepalm:
І навіть аргумент про ціну з минулих постів то тупа маніпуляція. Так, якщо порівнювати з ВіФі6 роутерами то дійсно не дорого. Але якщо порівнювати між віфі 5 роутерами то ціна ніфіга не дешева, а якщо врахувати що це вживане гівно мамонту, що приїхало з закордону із відповідними додатковими ризиками то ціна взагалі :facepalm:
kolesnukm
Member

Повідомлення

Це в тебе не підтверджені фрази, а в мене реальні приклади де ставив знайомим і родичам рукус і ніяких скарг після того
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

kolesnukm: 06.08.2023 11:43
До тих хто беруть їх під якісь корпоративні проекти у мене питань нема. Інша справа для дому...
Ті хто їх бере знає як налаштувати і купує не по 19 тис. а по ціні значно дешевше
Налаштувати ТД рукус значно простіше ніж мікрот. Меньше налаштувань ніж у старенькому лінксіс 610.
Відповісти