Radeon™ RX 470 G1 Gaming 4G проблемка з охолодженням

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
Bogdanp73
Member

Повідомлення

Значить як зазвичай перед циклонними температурами вирішив обслужити охолодження пк,пилючку прибрати,тп замінити ...
Але є проблема з вк,вірніше їх дві але основна - карту брав бу,з майнінгу і її вже раніше обслуговували але схоже той нехороший людина схоже посадив радіатор на термоклей
бо зняти аж ніяк при адекватних зусиллях не вдалося,кожух знімав продув почистив але при стресс тестах гпу легко йде до 80(може і більше але не знущався і вимикав)
перестроювати графік то ніяк не рішення бо вилазить вже інша проблема на 50%+ відсотків обертів починають цокотіти самі вентилі та і так досить шумно виходить
так що просто заміна вентилів кардинально проблему не вирішить
як же зняти радіатор???
там зовсім не пятачок який тільки гпу накриває,а досить велика пластина яка і память теж накриває...
хочу замінити тп але зірвати радіатор вимагає якихось неадекватних зусиль
так можна і зламати легко карту/відірвати чіпи
а так карта вже років 3 в мене майже 24/7 працює але якось з моменту покупки і не грався майже тож претензій по температурам і не виникало
waryag
Member

Повідомлення

Bogdanp73

Пробуйте нагреть.
Как вариант - снизить температуру андервольтом.
Mixx
Member

Повідомлення

Вряд ли термоклей, у них эффективность как у зубной пасты, скорее просто прикипело, вверх рвать не стоит, аккуратно прокручивайте по чуть-чуть влево-вправо, должно поддаться с какой-то попытки, ну или в сервис и греть :gigi:
Bogdanp73
Member

Повідомлення

Mixx: 05.08.2023 17:52 Вряд ли термоклей, у них эффективность как у зубной пасты, скорее просто прикипело, вверх рвать не стоит, аккуратно прокручивайте по чуть-чуть влево-вправо, должно поддаться с какой-то попытки, ну или в сервис и греть :gigi:
сервіс зараз не варік теж,ні грошенят ні тим паче нормального сервісу думаю в радіусі 200км немає(
також на памяті здалось що термопрокладки,з одного чіпа ледь звисала,так вона деревяна...може теж клеем намазюкана через те така?

Отправлено спустя 2 минуты 47 секунд:
waryag: 05.08.2023 17:50 Bogdanp73

Пробуйте нагреть.
Как вариант - снизить температуру андервольтом.
раніше пробував чисто стрестестом нагріти і знімати швиденько то нічого не вийшло,паяльник в мене слабенький,можна спробувати але 25вт паяльник на такий радіатор :lol: не знаю скільки часу піде щоб розігріти,а газовою горілкою то страшнувато
Aleksandr1973
Member

Повідомлення

Bogdanp73
Я тут думал , ещё раз свою sapphire 470 разобрать ( при район 62 градуса обороты кулеров 2100 и их слышно хорошо ) но после вашего случая думаю не стоит трогать .
Bogdanp73
Member

Повідомлення

Aleksandr1973: 05.08.2023 18:16 Bogdanp73
Я тут думал , ещё раз свою sapphire 470 разобрать ( при район 62 градуса обороты кулеров 2100 и их слышно хорошо ) но после вашего случая думаю не стоит трогать .
ну в мене графік стандартний то крутить набагато слабше,2к то вже десь після 75 градусів дає тільки,тільки на 60 вентилі запускає вк,
доречі камінь в сторону гіги - на профілі турбо вк взагалі не вмикає вентилі!!!! добре хоч що все моніторив а то тикнув би стрес тест пішов покурити і вк теж би прикурилась)
waryag
Member

Повідомлення

Bogdanp73: 05.08.2023 18:00раніше пробував чисто стрестестом нагріти і знімати швиденько то нічого не вийшло,паяльник в мене слабенький,можна спробувати але 25вт паяльник на такий радіатор :lol: не знаю скільки часу піде щоб розігріти,а газовою горілкою то страшнувато
Спробуйте поставити карту на балкон/вікно під сонце. І, як сказали вище, здвигати вбік, а не відривати. Ну і перевірте, що не залишилось закручених гвинтів.
Bogdanp73
Member

Повідомлення

waryag: 05.08.2023 18:44
Bogdanp73: 05.08.2023 18:00раніше пробував чисто стрестестом нагріти і знімати швиденько то нічого не вийшло,паяльник в мене слабенький,можна спробувати але 25вт паяльник на такий радіатор :lol: не знаю скільки часу піде щоб розігріти,а газовою горілкою то страшнувато
Спробуйте поставити карту на балкон/вікно під сонце. І, як сказали вище, здвигати вбік, а не відривати. Ну і перевірте, що не залишилось закручених гвинтів.
болтів там 6,мало б бути якби 1го вже до мене не пролюбили)добре що то хоч не з центрових навкого гпу,бекплейт там серйозний підозрюю чи немає там яких виточок чи ще чого для точного кріплення з радіатором,бо тоді нанівець ті рухи в право/ліво,так ще треба такий болтик пошукати бажано,вони 2є там притримують радіатор до системи живлення(я так думаю)але він капець який мілкий так ще і шапка невеличка бо він в шахточку має влазити
Alex+
Member

Повідомлення

Десь бачив процес ремонту, теж приклеєлося намертво, так майстер відмочував прокладки ізопропиловим спиртом через шприц з довгою голкою доставав з усіх боків і через деякий час воно відділилося. Не впевнений чи воно завжди працює, проте майте на увазі
Bogdanp73
Member

Повідомлення

Alex+: 05.08.2023 19:04 Десь бачив процес ремонту, теж приклеєлося намертво, так майстер відмочував прокладки ізопропиловим спиртом через шприц з довгою голкою доставав з усіх боків і через деякий час воно відділилося. Не впевнений чи воно завжди працює, проте майте на увазі
поки що таке не знайшов,але знайшов ось цікаве та скоріш за все якраз як у мене ,таж вк,і приклеені прокладки(((
але що видно так те що в мене температура задалеко більша ніж нормальна,треба якось знімати та ще прокладки шукати...
Fen1xz
Member

Повідомлення

А звичайним феном гріли ? Знімаєте, и радіатор прогріваєте феном. Хвилин 5, потім круговими рухами намагаєтесь відклеїти. Якщо не допоможе, тоді як вище написали, на балко під сонце + фен.
richardreedd
Junior

Повідомлення

[/quote]
раніше пробував чисто стрестестом нагріти і знімати швиденько то нічого не вийшло,паяльник в мене слабенький,можна спробувати але 25вт паяльник на такий радіатор :lol: не знаю скільки часу піде щоб розігріти,а газовою горілкою то страшнувато
[/quote]
А якими стестестами гріли? Можливо є сенс фурмарк і осст одразу ввімкнути? І так довгенько потримати
Buldozer.
Member

Повідомлення

richardreedd: 05.08.2023 20:54 А якими стестестами гріли? Можливо є сенс фурмарк і осст одразу ввімкнути? І так довгенько потримати

Шоп не мучалась старушка? :laugh:
richardreedd
Junior

Повідомлення

Buldozer.: 05.08.2023 21:11
richardreedd: 05.08.2023 20:54 А якими стестестами гріли? Можливо є сенс фурмарк і осст одразу ввімкнути? І так довгенько потримати

Шоп не мучалась старушка? :laugh:
ну а що поробиш :shuffle:
Buldozer.
Member

Повідомлення

А вообще по делу-не бывает чтоб именно паста так прикипела.

Прокладки-еще могут. И то если АККУРАТНО вращательными движениями по плоскости туда-сюда они срываються.

если прикипело именно к ГПУ-то скорее всего ЖМ. Паста так не вмие
darlo0k
Member

Повідомлення

Buldozer.
по досвіду роботи в сц амудешні проци прикіпали і витягались з сокету, потім ще хрін відшкребеш його
Buldozer.
Member

Повідомлення

darlo0k: 05.08.2023 22:02 Buldozer.
по досвіду роботи в сц амудешні проци прикіпали і витягались з сокету, потім ще хрін відшкребеш його
процы? Да то ясно,у меня тоже такое было 100500 раз. Но сокетный прижим АМ3 чутка отличаеться от пайки BGA кристала, там из-за пасты сорвать кристал крайне трудно.

ну вкрайнемслучае у меня не вышло (слава удаче) ни разу оторвать GPU из-за присохшей пасты.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

waryag: 05.08.2023 18:44
Спробуйте поставити карту на балкон/вікно під сонце.
Нащо? Типу солярій для карти?
Чи ви радите нагріти її в такий оригінальний спосіб? :rotate:
Думаю, вдома у всіх є фен, ним і можна скористатись. Або ще кращій варіант, покрутить бублик 15 хв і одразу розбирати.

Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
darlo0k: 05.08.2023 22:02 Buldozer.
Сам регулярно достаю проци разом з кулерами на АМ3/4. :lamer: Це нормально.
P.S. Якщо не піде на гарячу, то є радикальні способи. Можна пшикнути обільно WD40, через деякий час все відпаде само, тільки потім саму ВД-шку треба буде відтерти. Також можна гарно полити зі шприца щось типу бензину Калоша (можна Zippo :) ), він дуже текучий та прекрасно розчиняє пасти і прокладки.
Востаннє редагувалось 05.08.2023 22:29 користувачем Ray2000gt, всього редагувалось 1 раз.
Hum
Member

Повідомлення

Вероятней всего, что прикипели термопрокладки. У меня был такой случай с Gigabyte RX 480 Gaming. Мне помог тогда растворитель, что был под рукой но советую использовать бензин калоша или уайт спирит. Они менее агрессивные. Потом сушить сутки при комнатной температуре. Это уже как последнее средство если ничто не поможет.

Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
У моей карты, купленной с рук после разборки были радужные разводы на текстолите вокруг чипов памяти. Мучали ещё жестоко :(
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Hum, саме так. Прилипають прокладки. Чудово розчиняются Калошею. Доречі, нею ж видаляються сліди потекших прокладок.
От тільки нащо стільки сушити? Він випаровується як спирт, якщо не швидше.
Відповісти