Стабілізатор напруги для інверторного холодильника

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
taxi911
Member

Повідомлення

Стало питання вибору стабілізатора для інверторного холодильника в сільській місцевості. Прошу спільноту порадити, може хто використовує подібне.
Холодильник звичайний інверторний по паспорту споживання 350 ватт, стартовий струм поки що невідомий.
murzik
Member

Повідомлення

у мене звичайний холодильник, багато років рятує APC Line-R 1200VA (LE1200-RS) :dontknow:
taxi911
Member

Повідомлення

murzik: 02.08.2023 18:56 у мене звичайний холодильник, багато років рятує APC Line-R 1200VA (LE1200-RS) :dontknow:
В мене була молодша версія LE600-RS, вона дуже голосно клацала релюшками. Але вона поїхала в інше село під ПК.
Сумнів в тому, чи достатя швидкість перемикання обмоток тих реле для холодильника.
Alex+
Member

Повідомлення

taxi911
Великого стартового струму у інверторних холодильників бути не повинно, бо там все керується електронікою та оберти набираються поступово.
Але 350 ват для сучасного холодильника забагато. Може він двокомпресорний, чи з відтайкою теном - нема чогось такого?
А яка робоча напруга вказана для того холодильника? Там нема часом розширеного діапазону?

Якщо стрибки напруги не різкі та не часті, то можна розглянути сервопривідний - він не має проблем з часом перемикання, буде м'яко підлаштовуватись.
Або інверторний, але то дороге задоволення. Дешеві не знаю як по надійності будуть, а якісні, типу Квант, будуть дорогі - їх якщо брати, то на всю хату
taxi911
Member

Повідомлення

Alex+
Модель холодильника Самсунг RB36T677FSA
Номинальний ток 1,5А виходить щось біля 200-250 Ватт по шильдику
Пускового немає.
Думаю в піку десь 1-1,5кВт (мабуть 1,5 то вже забагато й буде)

Чудово, по сайтах отаке пишуть
Система защиты от перепадов напряжения Volt Control (115-400 В)
Посібник користувача навіть не занає про такі слова як Volt Control
Alex+
Member

Повідомлення

taxi911: 03.08.2023 11:37Система защиты от перепадов напряжения Volt Control (115-400 В)
Ага, ось це і мав на увазі. Бо є також інверторний сунг і там досить широкий діапазон напруги.
taxi911: 03.08.2023 11:37Думаю в піку десь 1-1,5кВт (мабуть 1,5 то вже забагато й буде)
а ось цього нема. Поруч стоїть вдвічі менший Стінол зі звичайним компресором, він як вмикається аж світло мигає, а сунг заводиться плавно. Бо як і казав, там компресор не напряму їде в мережу, а через контролер, який керує обертами
taxi911
Member

Повідомлення

Alex+
Та в мене і самого є інверторний самсунг в місті, стаба нема щоб перевірити.
Я не стикався із стабами, лише в дитинстві під ламповим телеком були (отой із стрілкою старий в залізному корпусі Дніпро чи як його та Україна потім).
Дивлюсь в бік реле/семистори. Щось сервопривід не дуже хочеться.
Alex+
Member

Повідомлення

taxi911: 03.08.2023 12:07Дивлюсь в бік реле/семистори
Дешевий семисторний може спотворювати синус, а релєйному може не вистачити швидкості.

Взагалі то, стабілізатор це не той прилад, що пішов в магазин купив на що вистачило грощей і все.

Важливо проаналізувати характер просадок в мережі, і під кожен сценарій свій варіант стаба.
Якщо це швидкі часті стрибки (наприклад від роботи сварки), то релейний та сервопривідний в жодному разі не підійдуть - перший швидко вийде з ладу, другий не встигне спрацювати. Симисторний в плані того, що не має механічних реле, такі стрибки переварить легше, але в нього все одно не нульовий час перемикання, і він все одно ступінчастий по принципу роботи (симистори перемикають відводи трансформатора)- тож на виході все одно будуть стрибки напруги, хоч і не такі значні, ну і перешкоди нікуди не дінуться.
Для таких завад підійде тільки інверторний, з подвійним перетворенням

Якщо в мережі постійно занижена чи завищена напруга, або вона має дуже рідкі стрибки, то можна релейний - це його режим роботи, реле не будуть зношуватись швидко

Якщо в мережі присутня плавна зміна напруги протягом доби (наприклад вранці 240, у вечорі 170), без різких стрибків, то ця задача підійде для сервопривідного - він тихенько буде підлаштовуватись та видавати стабільну напругу.

Якщо підвести резюме - найбільш універсальній та якісний варіант в плані стабільності - інверторний стаб, йому до лампочки що там на вході твориться, він завжди видає стабільні 220. Потім вже симисторні, але треба дивитись якісні, щоб мінімізувати спотворення синусу та з якомога більшою кількістю ступенів регулювання, щоб на виході було менше стрибків. Але ціна на такі вже не дуже приємна буде. Може вже краще до інверторного докинути
murzik
Member

Повідомлення

taxi911: 03.08.2023 09:59
murzik: 02.08.2023 18:56 у мене звичайний холодильник, багато років рятує APC Line-R 1200VA (LE1200-RS) :dontknow:
В мене була молодша версія LE600-RS, вона дуже голосно клацала релюшками. Але вона поїхала в інше село під ПК.
Сумнів в тому, чи достатя швидкість перемикання обмоток тих реле для холодильника.
не знаю, роками працює, мені нічого не заважає. в грозу декілька разів в захист уходив. пристрій свою справу робить.
waryag
Member

Повідомлення

taxi911: 02.08.2023 17:59Стало питання вибору стабілізатора для інверторного холодильника в сільській місцевості. Прошу спільноту порадити, може хто використовує подібне.
Холодильник звичайний інверторний по паспорту споживання 350 ватт, стартовий струм поки що невідомий.
Навіщо? У інверторного і так великий діапазон напруг.
Для безпеки можете поставити реле напруги на розетку холодильника і настроїти під трохи менший діапазон.
Engineer_1988
Member

Повідомлення

waryag: 04.08.2023 14:38
taxi911: 02.08.2023 17:59Стало питання вибору стабілізатора для інверторного холодильника в сільській місцевості. Прошу спільноту порадити, може хто використовує подібне.
Навіщо? У інверторного і так великий діапазон напруг.
Для безпеки можете поставити реле напруги на розетку холодильника і настроїти під трохи менший діапазон.
вірно. На сьогодні згідно уст. рекомендацій ДТЕК 265В в мережі є нормою), тому реле напруги!
Або купуємо стабілізатор viewtopic.php?p=3633377#p3633377 , ціна хороша...
dimus8210
Member

Повідомлення

мій інверториний самсунг RB29FEJNDEF розганяється потихеньку, весь цикл роботи біля +-50хв, в режимі очікування їсть 1,5-2.5Вт, потім потихеньку починає набирати до 54Вт, на 15хв падає до 33Вт, десь на 20хв набирає до 100-106Вт, з 35хв падає до 89Вт,на 50хв падає до 49 і відрубається.
від немачого робити поміряв ваттметром

звичайний whirpool на старті пару секунд показував до кіловата, потім їв до 150Вт
Відповісти