Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
BigTypoon
Member

Повідомлення

Avenger80
дякую комрад!

artko
б/у з ebay - меньше 20$
artko
Member

Повідомлення

Тобто якщо в мене дома зламалася AP, потрібно швиденько сходити на ebay, пошукати там гарну пропозицію, взяти участь в аукціоні, потім у квесті з посередником з доставки, отримати цю точку через місяц чи більше, а до того моменту користуватись дротовим інтернетом?
Якось не виглядає зручно...
Avenger80
Member

Повідомлення

artko
А это каждому своё. Кто не понимает как покупать технику в Украине в местном магазине через дорогу и привык уже всё в США и где-то ещё заказывать вплоть до еды (образно), а кто не понимает зачем в такой квест играться с доставками, с большим периодом ожидания, рисками и т.д. и что лучше купить в местном магазине с гарантией и новое.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

artko: 01.08.2023 10:18 Тобто якщо в мене дома зламалася AP, потрібно швиденько сходити на ebay, пошукати там гарну пропозицію, взяти участь в аукціоні, потім у квесті з посередником з доставки, отримати цю точку через місяц чи більше, а до того моменту користуватись дротовим інтернетом?
Якось не виглядає зручно...
З чого такі висновки? Не завжди є аукціон, є купити одразу. Так доставка займе часу, але зекономивши грошей отримаєш стабільний, безпроблемний пристрій.
Поставив і забув. Тим паче якщо це ТД.
25 уе +- 1500 грн
https://www.ebay.com/itm/325346170232
чи
2к-2,5
https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... 02-100eus/
2,5-3
https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... iscg-5acd/
https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... ?tab=about
BigTypoon
Member

Повідомлення

artko
Як казали в одному фільмі- "Тобі?! Непотрібно!"
Тебе ніхто не заставляє купувати.
Купляй далі Туполінк/Меркусіси.

Такі ТД, як показує практика, з майже 70шт куплених, привезених та встановлених. Ні одної не вийшло з ладу.
І відключення е/л, скачки в мережі, мінусові температури - їм пофігу.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Pathfinder: 01.08.2023 10:46 але зекономивши грошей отримаєш стабільний, безпроблемний пристрій.
Але це не точно )) Навіть купляючи нове завжди є певний відсоток браку. На цьому форумі можна найти безліч історій коли приїжджав з забугра відвертий шлак.

Взагалі дивний срач. Камрад написав про гігабіт та 6 ггц, а йому давай гівно мамонта пропонувати. :lol:
Якщо точку на стіну я би брав Ubiquiti UniFi 6 Enterprise...

Якщо окремостоячі то можна подивитись новинки від Google: Nest Wifi Pro
https://store.google.com/gb/product/nes ... o?hl=en-GB
Але треба почитати чи вони вміють працювати як точки доступа, особливо коли їх декілька в режимі меш.
artko
Member

Повідомлення

BigTypoon: 01.08.2023 11:08 artko
Як казали в одному фільмі- "Тобі?! Непотрібно!"
Тебе ніхто не заставляє купувати.
Купляй далі Туполінк/Меркусіси.

Такі ТД, як показує практика, з майже 70шт куплених, привезених та встановлених. Ні одної не вийшло з ладу.
І відключення е/л, скачки в мережі, мінусові температури - їм пофігу.
якось у вас тільки чорне та біле. Дякую за пропозіцію тплінка та меркусіс, мене і mikrotik/ubiquiti влаштовує зараз.
Доречі, тплінк це не завжди неробоча техніка.

Ви не помітили головного - претензія до занадто складного та довгого методу придбання, а не до техники.
Pathfinder
Member

Повідомлення

Mad Dog: 01.08.2023 11:14
Pathfinder: 01.08.2023 10:46 але зекономивши грошей отримаєш стабільний, безпроблемний пристрій.
Але це не точно )) Навіть купляючи нове завжди є певний відсоток браку. На цьому форумі можна найти безліч історій коли приїжджав з забугра відвертий шлак.

Взагалі дивний срач. Камрад написав про гігабіт та 6 ггц, а йому давай гівно мамонта пропонувати. :lol:
Якщо точку на стіну я би брав Ubiquiti UniFi 6 Enterprise...
Так відсоток браку є. І можна потрапити і на наї..во. І у нас можуть налюбити з гарантією. Все відносно.
Я навів приклад по ТД з цінами там і тут без чіткої прив'язки до запиту.

Гігабіт і 6 чи є перевага і яка вона перед якісним пристроєм на 5 + Гіг ?
Noveon
Member

Повідомлення

artko: 01.08.2023 11:17мене і mikrotik/ubiquiti влаштовує зараз
странно, что человек, пользующийся подобной техникой, ищет для себя какие-то новые откровения на форуме...
artko
Member

Повідомлення

Noveon: 01.08.2023 12:02
artko: 01.08.2023 11:17мене і mikrotik/ubiquiti влаштовує зараз
странно, что человек, пользующийся подобной техникой, ищет для себя какие-то новые откровения на форуме...
Откуда вывод о поиске "откровений"? Всегда интересно узнать что-то новое, знать все человек не может, почему бы не почитать форумы? Тем более что домашний микротик уже не всегда вывозит мои хотелки, нахожусь в вялом поиске замены ему.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Pathfinder: 01.08.2023 11:55
Гігабіт і 6 чи є перевага і яка вона перед якісним пристроєм на 5 + Гіг ?
Ти сходу маніпулюєш, написано так типу на 6 ггц щось не якісне, а на 5 ггц щось ідеалізоване. :gigi:
При цьому окрім того що різні частоти ти промовчав що і стандарти різні.

Вийди у сусідню кімнату від аруби, щоб не було прямої видимості. Яку швидкість видасть?
Pathfinder
Member

Повідомлення

Mad Dog: 01.08.2023 12:19
Ти сходу маніпулюєш, написано так типу на 6 ггц щось не якісне, а на 5 ггц щось ідеалізоване. :gigi:
При цьому окрім того що різні частоти ти промовчав що і стандарти різні.
Вийди у сусідню кімнату від аруби, щоб не було прямої видимості. Яку швидкість видасть?
Це в тебе вже привиди усюди вважаються. Я просто запитав який практичний сенс від встановлення умовної туполінк/сяомі ТД 6+гігабіт в порівнняні з рукус/аруба (б/у) ТД5+ гігабіт.
Scoffer
Member

Повідомлення

Pathfinder
Ніякого. 6ГГц то для офісних опенспейсів. Це 2.4ГГц крізь стіни світять як новорічна ялинка, а на 5ГГц чистота і тиша. Наприклад у мене в квартирі видно штук 15 мереж 2.4ГГц, і рівно одна 5ГГц - моя :D
artko
Member

Повідомлення

Mad Dog: 01.08.2023 12:19 Вийди у сусідню кімнату від аруби, щоб не було прямої видимості. Яку швидкість видасть?
а кліент який? :) не тількі від точки залежить швидкість.
Pathfinder
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.08.2023 12:37 Pathfinder
Ніякого. 6ГГц то для офісних опенспейсів. Це 2.4ГГц крізь стіни світять як новорічна ялинка, а на 5ГГц чистота і тиша. Наприклад у мене в квартирі видно штук 15 мереж 2.4ГГц, і рівно одна 5ГГц - моя :D
Швидкість до рівня проводу гігабіту не зросте ?
Mad Dog
Member

Повідомлення

Pathfinder: 01.08.2023 12:50
Scoffer: 01.08.2023 12:37 Pathfinder
Так і на 5ггц віфі6 швидкість більша гігабіта. 6 ггц це не про швидкість у порівнянні з 5 ггц, це про ще один незалежний канал фактично на такій же швидкості.

Отправлено спустя 1 минуту 55 секунд:
artko: 01.08.2023 12:44
Mad Dog: 01.08.2023 12:19 Вийди у сусідню кімнату від аруби, щоб не було прямої видимості. Яку швидкість видасть?
а кліент який? :) не тількі від точки залежить швидкість.
Я ж не знаю що у нього є. Але щось сучасне та робоче. Щоб не було як кілька сторінок назад, коли роутер облили гівном бо у дровах клієнтського адаптеру баг.

Отправлено спустя 12 минут 50 секунд:
Pathfinder: 01.08.2023 12:33 Я просто запитав який практичний сенс від встановлення умовної туполінк/сяомі ТД 6+гігабіт в порівнняні з рукус/аруба (б/у) ТД5+ гігабіт.
Можливість винести якісь девайси на цю окрему смугу. Це може бути інша точка доступу що працює в режимі меш по повітрю.
Або у згаданого Ubiquiti UniFi 6 Enterprise 2,5 гб/с порт. ти, наприклад, зможеш тягнути якийсь фільм на гігабітній швидкості з НАС взагалі не заважаючи іншим девайсам що працюють з гігабітним інтернетом.
Pathfinder
Member

Повідомлення

Mad Dog: 01.08.2023 13:13
Pathfinder: 01.08.2023 12:50
Так і на 5ггц віфі6 швидкість більша гігабіта. 6 ггц це не про швидкість у порівнянні з 5 ггц, це про ще один незалежний канал фактично на такій же швидкості.
Тоді не зрозумів, бо думав що мова про стандарт 6 а не про 6е який розширює частоту і додає канали.
А так, можливо якщо засміченість 5ГгЦ буде то дійсно 6е буде краще. А ось звичайний 6 таке.

Отправлено спустя 3 минуты 38 секунд:
Mad Dog: 01.08.2023 13:13 Можливість винести якісь девайси на цю окрему смугу. Це може бути інша точка доступу що працює в режимі меш по повітрю.
Або у згаданого Ubiquiti UniFi 6 Enterprise 2,5 гб/с порт. ти, наприклад, зможеш тягнути якийсь фільм на гігабітній швидкості з НАС взагалі не заважаючи іншим девайсам що працюють з гігабітним інтернетом.
Це зрозуміло що + по смугам, проте це не зовсім рядовий сценарій, зазвичай скорше вішають додаткову смугу для старих пристроїв.
З НАС і т.д. це зрозуміло. А ось відносно мережа - роутер/тд - 2-3 клієнти. Грубо кажучи +100 мб швидкостей і трішки бітрейту кінозалу за +50% ціни ?
Mad Dog
Member

Повідомлення

Pathfinder: 01.08.2023 14:31 Це зрозуміло що + по смугам, проте це не зовсім рядовий сценарій, зазвичай скорше вішають додаткову смугу для старих пристроїв.
Так 2,4 ггц висить для старих та нових розумних речей.
Pathfinder: 01.08.2023 14:31 А ось відносно мережа - роутер/тд - 2-3 клієнти. Грубо кажучи +100 мб швидкостей і трішки бітрейту кінозалу за +50% ціни ?
Можна створити умови коли і роутер від Кіївстару за 1 грн змінювати сенсу не буде.
Ти ж сам тупо проігнорив моє питання про швидкість, а тепер робиш висновки взагалі про різницю в швидкості.
Що буде якщо один з тих клієнтів ганяє танчики а інші поставлять завантажуватись якісь великі популярні торренти?
Noveon
Member

Повідомлення

artko: 01.08.2023 12:07нахожусь в вялом поиске замены ему
поиск здесь не при чём :gigi:, т.к. ты выбор уже сделал давно
выбор упирается в деньги...
Pathfinder
Member

Повідомлення

Mad Dog: 01.08.2023 15:16 Можна створити умови коли і роутер від Кіївстару за 1 грн змінювати сенсу не буде.
Ти ж сам тупо проігнорив моє питання про швидкість, а тепер робиш висновки взагалі про різницю в швидкості.
Що буде якщо один з тих клієнтів ганяє танчики а інші поставлять завантажуватись якісь великі популярні торренти?
Торренти сжеруть все. :gigi: Тут знову розвилка, роутер КС за 1 гривню навіть 6е не поділить по людські.
Оце про швидкість ?
Відповісти