Роз'єм ARGB на материнці, питання.

Модификации любого компьютерного оборудования
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Є бажання заколхозити підсвітку. Трохи погуглив, почитав. Залишилось пара питань.
1. Якщо купити стандартну адресну РГБ стрічку з живленням 5 вольт, наприклад WS2812b, її можна конектити напряму до 3 pin ARGB материнки?
2. Не знайшов в спеках, на яку потужність розраховані ці роз'єми. Подивився опис стрічки, у мене виходить близько 5 Вт сумарно. Не забагато буде для тих ніжних роз'ємів?
3. Якщо забагато, можна взяти 5 В десь в іншому місті? Наприклад с молекса або з колодки USB 2.0? А з ARGB взяти тільки Data.
WSavage
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 31.07.2023 10:08 Є бажання заколхозити підсвітку. Трохи погуглив, почитав. Залишилось пара питань.
1. Якщо купити стандартну адресну РГБ стрічку з живленням 5 вольт, наприклад WS2812b, її можна конектити напряму до 3 pin ARGB материнки?
2. Не знайшов в спеках, на яку потужність розраховані ці роз'єми. Подивився опис стрічки, у мене виходить близько 5 Вт сумарно. Не забагато буде для тих ніжних роз'ємів?
3. Якщо забагато, можна взяти 5 В десь в іншому місті? Наприклад с молекса або з колодки USB 2.0? А з ARGB взяти тільки Data.
1. Можно
2. В мене максимум 4 кулера на один розʼєм виходить підʼєднати, по 0.11А кожен
3. Можно купити хаб для підставки з доп живленням сата/молекс
Alex+
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 31.07.2023 10:08наприклад WS2812b
там пишуть про якісь 3.6А на метр. Щось як на мене дуже забагато.
Щоб не перевищити 1А, це буде зовсім коротесенький клаптик
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Alex+: 31.07.2023 10:58
Ray2000gt: 31.07.2023 10:08наприклад WS2812b
там пишуть про якісь 3.6А на метр. Щось як на мене дуже забагато.
Щоб не перевищити 1А, це буде зовсім коротесенький клаптик
Чи не занадто вони потужні? Їм ще й охолодження треба. Може є якісь менш потужні варіанти?
Alex+
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 31.07.2023 13:30Чи не занадто вони потужні?
так ви ж самі вибрали таке. То вочевидь якась промислова стрічка, може для якихось вивісок чи логотипів, де треба така потужність
Відповісти