Останні статті і огляди
Новини
Перенесення ОС на новий диск
-
0trog0
Member
Підкажіть, як з найменшими рухами здійснити перенос ОС Win 7 на новий розділ нового диску? Клонування диску не підходить, бо розміри дисків різні.
-
VovaII
Member
Якщо загрузка починається із того розділу де стої ОС, то Вам потрібно ли розділ з ОС клонувати на новий диск, а потім зняти позначку активності із старого розділу і поставити її на новий.
Для переносу можу порадити Aomei buckuper — ним клонувати(просто ставите на комп, запускаєте, кажете що і куди клонувати)
І будь-яку програму що вміє знімати/ставити активність на диски.
Активність — в сенсі де біос шукатиме файли початкового завантаження ОС.
Відправлено через 6 хвилин 26 секунд:
Доречі тою програмою можете спробувати зробити клонування диску — так явам простіше буде. А потім видалити із нового диску непотрібні розділи, і розділ із віндою розтягти на весь диск. Все. — Шанси зробити помилку зменшуються в сто крат.
— Звичайно потрібно щоб сумарний обсяг зайнятого на старому диску був меньший ніж розмір нового диску. (Наприклад тимчасово, поки зробите перенесення ОС, частину інформації перенести в інше місце)
Для переносу можу порадити Aomei buckuper — ним клонувати(просто ставите на комп, запускаєте, кажете що і куди клонувати)
І будь-яку програму що вміє знімати/ставити активність на диски.
Активність — в сенсі де біос шукатиме файли початкового завантаження ОС.
Відправлено через 6 хвилин 26 секунд:
Доречі тою програмою можете спробувати зробити клонування диску — так явам простіше буде. А потім видалити із нового диску непотрібні розділи, і розділ із віндою розтягти на весь диск. Все. — Шанси зробити помилку зменшуються в сто крат.
— Звичайно потрібно щоб сумарний обсяг зайнятого на старому диску був меньший ніж розмір нового диску. (Наприклад тимчасово, поки зробите перенесення ОС, частину інформації перенести в інше місце)
-
0trog0
Member
Загрузка починається із іншого розділу, на якому 100 Мб місця. Я зробив копію ос на інший розділ, на новому диску. Розділ найперший на диску. Зробив його активним. Зараз лишилось відновити загрузчик, щоб загружалось з цього одного першого розділу.
Маніпуляції з диском у кишені якось не дуже працюють. Буду ставити на заміну в якості єдиного і там вже відновлювати.
Новий диск менший за обсягом старого, тому повний клон не підійшов.
Маніпуляції з диском у кишені якось не дуже працюють. Буду ставити на заміну в якості єдиного і там вже відновлювати.
Новий диск менший за обсягом старого, тому повний клон не підійшов.
-
Ekz0rcyst
Member
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=10M status=progress
/dev/sda - звідки
/dev/sdb - куди
bs - кількість байт які читаються/записуються за раз (впливає на швидкість)
status=progress - вивід інформації про стан виконання.
Удачі!
/dev/sda - звідки
/dev/sdb - куди
bs - кількість байт які читаються/записуються за раз (впливає на швидкість)
status=progress - вивід інформації про стан виконання.
Удачі!
-
YumaX
Member
Клонуєте диск без масштабування, потім вільний простір клеїте до потрібного розділу, акроніс, наприклад, таке вміє!0trog0: ↑ 30.07.2023 07:40 Підкажіть, як з найменшими рухами здійснити перенос ОС Win 7 на новий розділ нового диску? Клонування диску не підходить, бо розміри дисків різні.
-
Евгений King
Member
Акронісом зробіть бекап, а потім розгорніть бекап на новий диск, вийде повний клон.
А нашо застарілу Win 7 відроджувати, начисто переставити нову ОС не варіант?
-
ugluclar
Junior
А для чого перевстановлювати купу програм, відновлювати налаштування, якщо можна тупо зклонувати вже робочу систему? Одне діло, коли домашній комп, на якому не жалко втратити все, і зовсім інше, коли на ньому купа робочих програм і файлів.Евгений King: ↑ 30.07.2023 10:41 Акронісом зробіть бекап, а потім розгорніть бекап на новий диск, вийде повний клон.
-
fringrug
Member
якщо перенесення на ссд від самсунг - фірмовой утилітой самсунг в пару кліків, розмір дисків для неї не принципово, головне, щоб об'єм даних який потрібно перенести був менщий за об'єм диску куди переносите.0trog0: ↑ 30.07.2023 07:40 Підкажіть, як з найменшими рухами здійснити перенос ОС Win 7 на новий розділ нового диску? Клонування диску не підходить, бо розміри дисків різні.
утиліта працює з вінди, 250 гб переносить приблизно за годину.
-
Sashkotem
Member
Спробуйте акроніс і саме основне не стартуйте із двома клонованими дисками одночасно, відключіть фізично оригінал
-
0trog0
Member
Коротше кажучи, зробив.
По-перше, відновити загрузчик не вдалось. Ну ніяк. Тому зніс розділи, почав установку чистої ОС, після першого перезавантаження зайшов з флешки, загрузчик вже було зроблено, тому повторно ще раз склонував системний диск. Зайняло десь півгодини.
Моя помилка була в тому, що я спершу розбив диск, а потім переносив на нього. Треба йти навпаки - спершу загрузчик - потім ОС - потім остальні розділи.
Може комусь знадобиться)
Акроніс та інше по не ставив, бо довелося б робити під них якісь флешки, а я хотів швидше.
По темі, чому не нова ос? Тому що це старий пк, який просто підтримується на плаву. Ще й купа софту налаштованого. Не хотів там колупатись, замінив диск та й по тому.
Всім дякую
По-перше, відновити загрузчик не вдалось. Ну ніяк. Тому зніс розділи, почав установку чистої ОС, після першого перезавантаження зайшов з флешки, загрузчик вже було зроблено, тому повторно ще раз склонував системний диск. Зайняло десь півгодини.
Моя помилка була в тому, що я спершу розбив диск, а потім переносив на нього. Треба йти навпаки - спершу загрузчик - потім ОС - потім остальні розділи.
Може комусь знадобиться)
Акроніс та інше по не ставив, бо довелося б робити під них якісь флешки, а я хотів швидше.
По темі, чому не нова ос? Тому що це старий пк, який просто підтримується на плаву. Ще й купа софту налаштованого. Не хотів там колупатись, замінив диск та й по тому.
Всім дякую
-
Ekz0rcyst
Member
0trog0
Ви пішли найважчим шляхом, - самі створюєте проблеми аби потім героїчно їх вирішувати. Вже давно є інструменти для цього, - користуйтесь за призначенням і буде вам щастя!
Ви пішли найважчим шляхом, - самі створюєте проблеми аби потім героїчно їх вирішувати. Вже давно є інструменти для цього, - користуйтесь за призначенням і буде вам щастя!
-
bogob
Member
Зачем было мучиться? bcdedit и вся недолгая.
-
spitzer
Junior
MiniTool Partition Wizard всегда переносил загрузчик при клонировании.0trog0: ↑ 30.07.2023 14:03Коротше кажучи, зробив. По-перше, відновити загрузчик не вдалось. Ну ніяк.
-
Alexsandr
Member
Партишинмейджик кажется, без проблем переносит систему с учетом размера.
-
Барбарис
Member
Якщо вже є така тема спитаю тут. Клонував SSD за допомогою aomei partition assistant. Вона всі розділи диску С клонує в окремі розділи і кожному призначає букву диска. Як їх клонувати в один диск?
-
Барбарис
Member
Відповім сам собі - Samsung Magician все робить прекрасно і швидко.
-
KimRomik
Member
Macrium Reflect прекрасно справляється з врахуванням розміру ОС
-
AndP
Member
Привет. Нашел решение?Барбарис: ↑ 12.12.2023 21:44 Якщо вже є така тема спитаю тут. Клонував SSD за допомогою aomei partition assistant. Вона всі розділи диску С клонує в окремі розділи і кожному призначає букву диска. Як їх клонувати в один диск?
-
0kie
Member
AndP
Акронис в помощь. Режим создания полного архива системы - при восстановлении системы на новый диск все служебные разделы восстановятся правильно.
Акронис в помощь. Режим создания полного архива системы - при восстановлении системы на новый диск все служебные разделы восстановятся правильно.
-
big_bang
Member
acronis це варіант на 100% хороший, лише може бути трохи складний для новачка.
можу порадити aomei partition assistant
простий як двері)))
можу порадити aomei partition assistant
простий як двері)))