Новини
Останні статті і огляди
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
ipix
Member
Плата досить стара ASUS P8Z68-V, бюджет 2500
-
Alex+
Member
ipix
Так, дрєвня плата. Якщо у вас проц 2ххх серії, то там рсіе буде тільки 2.0.
Один з найоптимальніших варіантів -
Kioxia Exceria G2 1 TB
З драм буфером, проте його бажано під радіатора
Або можна WD Blue SN570 1 TB
Він повільніший, без драм, але йому не потрібне охолодження.
Якщо на повну гуляти, то Samsung 970 evo plus 1tb + радіатор
Якщо вирішете не паритись з перехідниками-радіаторами, то з сата варвантів можна глянути crucial mx500, samaung 870 evo, sandisk ultra 3d, transcend 230s, adata su800
Так, дрєвня плата. Якщо у вас проц 2ххх серії, то там рсіе буде тільки 2.0.
Один з найоптимальніших варіантів -
Kioxia Exceria G2 1 TB
З драм буфером, проте його бажано під радіатора
Або можна WD Blue SN570 1 TB
Він повільніший, без драм, але йому не потрібне охолодження.
Якщо на повну гуляти, то Samsung 970 evo plus 1tb + радіатор
Якщо вирішете не паритись з перехідниками-радіаторами, то з сата варвантів можна глянути crucial mx500, samaung 870 evo, sandisk ultra 3d, transcend 230s, adata su800
-
Melofon
Member
C чего вдруг? у меня была такая плата вместе с 2600к и юсб 3.0 работал, он ведь там реализован через отдельный контроллер асмедия как и дополнительные сата 3.0 разъёмы (их там 8 а обычно эта платформа поддерживает 6).Alex+: ↑ 29.07.2023 05:08Якщо у вас проц 2ххх серії, то там рсіе буде тільки 2.0.
-
Alex+
Member
Melofon
Розмова про PCIe
Розмова про PCIe
Alex+: ↑ 29.07.2023 05:08рсіе буде тільки 2.0
-
Melofon
Member
Alex+
Эт я спросоня
Эт я спросоня
-
ipix
Member
Шкода якщо так, адже PCIe 3.0 там є. Проц так, i7-2600 стоїть. А якщо поставити 3-тю серію, наприклад і7-3770 (м.п. підтримує), чи буде працювати PCIe 3.0?Alex+: ↑ 29.07.2023 05:08 Так, дрєвня плата. Якщо у вас проц 2ххх серії, то там рсіе буде тільки 2.0.
За пораду по дискам дуже дякую)
-
Melofon
Member
ipix: ↑ 29.07.2023 13:10чи буде працювати PCIe 3.0?
Будет если плата имеет в названии приставку PRO/GEN3, обычная версия ASUS P8Z68-V имеет только pci-e 2.0.
-
Alex+
Member
І то, тільки для першого слота (процесорного) і за умови відповідного процесораMelofon: ↑ 29.07.2023 13:19Будет если плата имеет в названии приставку PRO/GEN3,
-
ipix
Member
Так, ASUS P8Z68-V/Gen3, дякую)Melofon: ↑ 29.07.2023 13:19 Будет если плата имеет в названии приставку PRO/GEN3, обычная версия ASUS P8Z68-V имеет только pci-e 2.0.
Відправлено через 13 хвилин 7 секунд:
Дивно, але ж є ще одинAlex+: ↑ 29.07.2023 13:26 І то, тільки для першого слота (процесорного) і за умови відповідного процесора
№5 під спойлером
- спойлер
image share
-
Alex+
Member
Тільки коли туди вставите ссд, то він забере половину ліній у відеокарти з першого слотуipix: ↑ 29.07.2023 13:49 але ж є ще один
-
ipix
Member
Alex+
Зрозуміло, дякую.
І ще питання по диску Kioxia Exceria G2 1 TB. Не можу знайти, який у нього TWB? По ціні він найкращий, але зараз у мене також стоїть системним Kioxia (2,5") і у нього з цим не дуже на жаль..
Зрозуміло, дякую.
І ще питання по диску Kioxia Exceria G2 1 TB. Не можу знайти, який у нього TWB? По ціні він найкращий, але зараз у мене також стоїть системним Kioxia (2,5") і у нього з цим не дуже на жаль..
-
Alex+
Member
У цього теж не великий (400), бо гарантія усього 3 роки. Але це не важливо, бо не впливає на реальну витривалість та строк службиipix: ↑ 29.07.2023 14:07і у нього з цим не дуже на жаль..
-
ipix
Member
-
ck_ua
Member
ipix
По-перше - у вас об`єм вдвічі менший. По-друге 120 ТБ дається на 3 роки, а 400 ТБ - на п`ять. Тобто абсолютно однаково.
По-перше - у вас об`єм вдвічі менший. По-друге 120 ТБ дається на 3 роки, а 400 ТБ - на п`ять. Тобто абсолютно однаково.
-
Alex+
Member
Гм, я якось проморгав, що на нвме 5 років гарантія. Проте у нас більше трьох все одно не дають нідеck_ua: ↑ 29.07.2023 15:05на п`ять
-
Melofon
Member
Да не сморите вы на эти TWB, это только для гарантии ограничение, а так он переживёт на порядок (в 10 раз) больше, если конечно контроллер не подохнет раньше.ipix: ↑ 29.07.2023 14:07який у нього TWB?
-
ck_ua
Member
А по факту на нього скоріш за все буде записано в 10 раз менше, бо у більшості користувачів немає необхідності стільки писатиMelofon: ↑ 29.07.2023 15:31а так он переживёт на порядок (в 10 раз) больше
-
ipix
Member
Тобто ви хочете сказати, якщо ресурс диска, принаймні на програмному рівні, буде вичерпано - 0%, то він зможе і далі працювати, якщо фізично у пам'ятті ще залишиться ресурс? Навряд чи до цього дійде, бо диск я скоріше заміню на багато раніше, але цікаво..Melofon: ↑ 29.07.2023 15:31 Да не сморите вы на эти TWB, это только для гарантии ограничение, а так он переживёт на порядок (в 10 раз) больше, если конечно контроллер не подохнет раньше.
-
Alex+
Member
ipix
Так, буде працювати далі. Диск блокується не по показометру у відсотках, а коли закінчиться пул резервних блоків. Якщо флеш почне сипатись, то він може заблокуватись навіть з показом 100% здоров'я
Так, буде працювати далі. Диск блокується не по показометру у відсотках, а коли закінчиться пул резервних блоків. Якщо флеш почне сипатись, то він може заблокуватись навіть з показом 100% здоров'я
-
ipix
Member
Замовив WD Blue SN570 1 TB
Не самий швидкий варіант, але все одно по PCIe 2.0 обмеження, так що вирішив, що мені цього вистачить. Він і не дуже дорогий і на радіатор не треба витрачатися, ну і 5 років гарантія. Подивимось що з того вийде.
Я б може вже взяв і саташний диск, але чомусь відповідної надійності диски на сата коштують навіть дорожче ніж ця зв'язка
Не самий швидкий варіант, але все одно по PCIe 2.0 обмеження, так що вирішив, що мені цього вистачить. Він і не дуже дорогий і на радіатор не треба витрачатися, ну і 5 років гарантія. Подивимось що з того вийде.
Я б може вже взяв і саташний диск, але чомусь відповідної надійності диски на сата коштують навіть дорожче ніж ця зв'язка