Останні статті і огляди
Новини
Пост код С5 на АМ5 7950Х. Не запускається!
-
OmLed
Junior
Нарешті все докупив та видався час зібрати свій ПК, але яке моє здивування було, коли пк так і не завантажився та залишився на пост коді С5.
Може хтось стикався з такою проблемою? Знайшов в інтернеті деякі рішення, але не все так однозначно
Може хтось стикався з такою проблемою? Знайшов в інтернеті деякі рішення, але не все так однозначно
-
Prescott
Member
OmLed
Вытаскивайте всё лишнее из системы, включая видик, оставляйте 1 планку ОЗУ и видео на встройку киньте.
Вытаскивайте всё лишнее из системы, включая видик, оставляйте 1 планку ОЗУ и видео на встройку киньте.
-
OmLed
Junior
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/ ... guideline/Prescott: ↑ 23.07.2023 11:13 OmLed
А як щодо 1 варіанту вирішення проблеми пост коду?
-
Prescott
Member
OmLed
Я вам написал самый базовый и первый шаг когда-то что-то не запускается) Дальше это всё уже детали.
Я вам написал самый базовый и первый шаг когда-то что-то не запускается) Дальше это всё уже детали.
-
OmLed
Junior
Будем пробовать. ![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
-
Liquidator
Member
Повинно всьо заводитись як годинник,OmLed: ↑ 23.07.2023 11:04 Нарешті все докупив та видався час зібрати свій ПК, але яке моє здивування було, коли пк так і не завантажився та залишився на пост коді С5.
Аналогічний конфіг (проц правда 7950X3D, але це думаю неважливо) зараз навіть з чотирьма такими планками в мене запускається на 4800, а якщо парою на любому з профілів EXPO без додатоквих танців з бубном
![Зображення](https://thumbs4.imagebam.com/c0/26/1e/MEMZN6B_t.png)
Востаннє редагувалось 23.07.2023 13:57 користувачем Liquidator, всього редагувалось 2 разів.
-
OmLed
Junior
Так, а в чому ж тоді проблема може бути?
-
Buldozer.
Member
Щаз заминусуют конешн за правду..OmLed: ↑ 23.07.2023 13:48 Так, а в чому ж тоді проблема може бути?
Проблема в том, что не интел. Я уже замучался с ряженкой
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
-
Liquidator
Member
1) Ви напевне не клацнули до кінця пам'ять у слотах, вона дуже-дуже туго встає з занадто велким зусиллям як на менеOmLed: ↑ 23.07.2023 13:48 Так, а в чому ж тоді проблема може бути?
2) Як варіант зашити старий bios 0805 для цієї материнки, на мій погляд він був найстабільнішим з тих що я пробував на цій матері (там ще не було обмежень напруги SOC і він як раз під минулорічні камінці та на моїй матері йшов с заводу), а потім пробувати запускатися на одному з останніх bios.
3) Коли почне довго-довго світитись посткод 15, то не поспішайте вимикати - це добрий знак і це значить, що йде тренування пам'яті - перший запуск може тривати близько 10 хвилин!
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
OmLed
Junior
Buldozer.: ↑ 23.07.2023 13:49Щаз заминусуют конешн за правду..OmLed: ↑ 23.07.2023 13:48 Так, а в чому ж тоді проблема може бути?
Проблема в том, что не интел. Я уже замучался с ряженкой![]()
База. Я хоч і на даний момент користувач AMD, але дійсно ж правда. Інтел кращі в плані "вставив і забув".
-
terminahtor
Member
OmLed
Да-да, що ше розкажеш?)
Да-да, що ше розкажеш?)
-
OmLed
Junior
Сьогодні ввечері спробую! Дякую!Liquidator: ↑ 23.07.2023 13:581) Ви напевне не клацнули до кінця пам'ять у слотах, вона дуже-дуже туго встає з занадто велким зусиллям як на менеOmLed: ↑ 23.07.2023 13:48 Так, а в чому ж тоді проблема може бути?
2) Як варіант зашити старий bios 0805 для цієї материнки, на мій погляд він був найстабільнішим з тих що я пробував на цій матері (там ще не було обмежень напруги SOC і він як раз під минулорічні камінці та на моїй матері йшов с заводу), а потім пробувати запускатися на одному з останніх bios.
3) Коли почне довго-довго світитись посткод 15, то не поспішайте вимикати - це добрий знак і це значить, що йде тренування пам'яті - перший запуск може тривати близько 10 хвилин!![]()
Відправлено через 26 секунд:
terminahtor
???
-
Vlaad13
Member
у вас amd вместо процессора ![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
-
OmLed
Junior
Дякую всім хто приєднався до даного обговорення моєї проблеми!
В результаті було виявлено, що з чотирьох слотів оперативної пам'яті працює лише 1!!!
По всім іншим трьом слотам ( а це 1,3,4 ) система видає пост код C5 про проблеми з оперативною пам'яттю.
Але система з 1 плашкою в 2 слоті оперативної пам'яті стартує!!!
Сьогодні буду нести до магазину з метою гарантійного обміну / повернення коштів за материнську плату / ремонту? ( цікаво що скаже СЦ ).
Всім дяка!
В результаті було виявлено, що з чотирьох слотів оперативної пам'яті працює лише 1!!!
По всім іншим трьом слотам ( а це 1,3,4 ) система видає пост код C5 про проблеми з оперативною пам'яттю.
Але система з 1 плашкою в 2 слоті оперативної пам'яті стартує!!!
Сьогодні буду нести до магазину з метою гарантійного обміну / повернення коштів за материнську плату / ремонту? ( цікаво що скаже СЦ ).
Всім дяка!
-
Mixx
Member
OmLed
А обе плашки стартуют в данном слоте? Ну на всякий случай, может когда собирали что-то попало в сокет/на контактную групу цп? Проверьте еще раз, мало ли.
Мне кстати тоже немного не повезло с первой материнкой (B650 PG Lightning), 4 часа проработала и больше не завелась,заводской брак, вернули деньги по гарантии.
А обе плашки стартуют в данном слоте? Ну на всякий случай, может когда собирали что-то попало в сокет/на контактную групу цп? Проверьте еще раз, мало ли.
Мне кстати тоже немного не повезло с первой материнкой (B650 PG Lightning), 4 часа проработала и больше не завелась,заводской брак, вернули деньги по гарантии.
Востаннє редагувалось 24.07.2023 00:21 користувачем Mixx, всього редагувалось 1 раз.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Скаже, що перевірили, у них все працює.OmLed: ↑ 24.07.2023 00:10
Всім дяка!
![idea :idea:](./images/smilies/idea.gif)
-
Mixx
Member
Ray2000gt
У асус/асрок гарантия у нас работает адекватно.
У асус/асрок гарантия у нас работает адекватно.
-
OmLed
Junior
Дві пляшки в різних слотах не стартують! Перевіряв не один раз в різних варіаціях. Це ж не ноунейм магазин. Я думаю, що вже ж таки виконають свої гарантійні зобов'язання - побачимо ))
Відправлено через 55 секунд:
Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Аааааа! Якщо ви мали на увазі, чи дві пляшки стартують в одному і тому ж самому слоті, то відповідь - так, дві плашки стартують в 1 слоті.
Відправлено через 55 секунд:
Купував в РозетціRay2000gt: ↑ 24.07.2023 00:21Скаже, що перевірили, у них все працює.OmLed: ↑ 24.07.2023 00:10
Всім дяка!![]()
Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Mixx: ↑ 24.07.2023 00:20 OmLed
Аааааа! Якщо ви мали на увазі, чи дві пляшки стартують в одному і тому ж самому слоті, то відповідь - так, дві плашки стартують в 1 слоті.
-
vovandos1
Member
С 19 года сижу на амд(2700х,5700g) и никаких проблем не было. С апреля обновился на 7950х, боялся стать бетатестером - но и тут обошлось без проблем(пока покрайней мере). В этой теме тоже уже успели обосрать амд, а дело оказалось в материнке
-
Vlaad13
Member
ну материнка же под амд сделана - у них вечно какие то проблемы то с контроллером то еще с чем тоvovandos1: ↑ 24.07.2023 05:38С 19 года сижу на амд(2700х,5700g) и никаких проблем не было. С апреля обновился на 7950х, боялся стать бетатестером - но и тут обошлось без проблем(пока покрайней мере). В этой теме тоже уже успели обосрать амд, а дело оказалось в материнке
пока есть 13700 - топовый райзен нет особого смысла покупать