Пост код С5 на АМ5 7950Х. Не запускається!

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
OmLed
Junior

Повідомлення

Нарешті все докупив та видався час зібрати свій ПК, але яке моє здивування було, коли пк так і не завантажився та залишився на пост коді С5.
Може хтось стикався з такою проблемою? Знайшов в інтернеті деякі рішення, але не все так однозначно
Prescott
Member

Повідомлення

OmLed
Вытаскивайте всё лишнее из системы, включая видик, оставляйте 1 планку ОЗУ и видео на встройку киньте.
OmLed
Junior

Повідомлення

Prescott: 23.07.2023 11:13 OmLed
Вытаскивайте всё лишнее из системы, включая видик, оставляйте 1 планку ОЗУ и видео на встройку киньте.
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/ ... guideline/

А як щодо 1 варіанту вирішення проблеми пост коду?
Prescott
Member

Повідомлення

OmLed
Я вам написал самый базовый и первый шаг когда-то что-то не запускается) Дальше это всё уже детали.
OmLed
Junior

Повідомлення

Будем пробовать. :-/
Liquidator
Member

Повідомлення

OmLed: 23.07.2023 11:04 Нарешті все докупив та видався час зібрати свій ПК, але яке моє здивування було, коли пк так і не завантажився та залишився на пост коді С5.
Може хтось стикався з такою проблемою? Знайшов в інтернеті деякі рішення, але не все так однозначно
Повинно всьо заводитись як годинник,

Аналогічний конфіг (проц правда 7950X3D, але це думаю неважливо) зараз навіть з чотирьма такими планками в мене запускається на 4800, а якщо парою на любому з профілів EXPO без додатоквих танців з бубном
Зображення
Востаннє редагувалось 23.07.2023 13:57 користувачем Liquidator, всього редагувалось 2 разів.
OmLed
Junior

Повідомлення

Так, а в чому ж тоді проблема може бути?
Buldozer.
Member

Повідомлення

OmLed: 23.07.2023 13:48 Так, а в чому ж тоді проблема може бути?
Щаз заминусуют конешн за правду..

Проблема в том, что не интел. Я уже замучался с ряженкой :laugh:
Liquidator
Member

Повідомлення

1) Ви напевне не клацнули до кінця пам'ять у слотах, вона дуже-дуже туго встає з занадто велким зусиллям як на мене
2) Як варіант зашити старий bios 0805 для цієї материнки, на мій погляд він був найстабільнішим з тих що я пробував на цій матері (там ще не було обмежень напруги SOC і він як раз під минулорічні камінці та на моїй матері йшов с заводу), а потім пробувати запускатися на одному з останніх bios.
3) Коли почне довго-довго світитись посткод 15, то не поспішайте вимикати - це добрий знак і це значить, що йде тренування пам'яті - перший запуск може тривати близько 10 хвилин! :gigi:
OmLed
Junior

Повідомлення

Buldozer.: 23.07.2023 13:49
Щаз заминусуют конешн за правду..

Проблема в том, что не интел. Я уже замучался с ряженкой :laugh:

База. Я хоч і на даний момент користувач AMD, але дійсно ж правда. Інтел кращі в плані "вставив і забув".
terminahtor
Member

Повідомлення

OmLed
Да-да, що ше розкажеш?)
OmLed
Junior

Повідомлення

Liquidator: 23.07.2023 13:58
1) Ви напевне не клацнули до кінця пам'ять у слотах, вона дуже-дуже туго встає з занадто велким зусиллям як на мене
2) Як варіант зашити старий bios 0805 для цієї материнки, на мій погляд він був найстабільнішим з тих що я пробував на цій матері (там ще не було обмежень напруги SOC і він як раз під минулорічні камінці та на моїй матері йшов с заводу), а потім пробувати запускатися на одному з останніх bios.
3) Коли почне довго-довго світитись посткод 15, то не поспішайте вимикати - це добрий знак і це значить, що йде тренування пам'яті - перший запуск може тривати близько 10 хвилин! :gigi:
Сьогодні ввечері спробую! Дякую!

Відправлено через 26 секунд:
terminahtor

???
Vlaad13
Member

Повідомлення

у вас amd вместо процессора :laugh:
OmLed
Junior

Повідомлення

Дякую всім хто приєднався до даного обговорення моєї проблеми!

В результаті було виявлено, що з чотирьох слотів оперативної пам'яті працює лише 1!!!
По всім іншим трьом слотам ( а це 1,3,4 ) система видає пост код C5 про проблеми з оперативною пам'яттю.

Але система з 1 плашкою в 2 слоті оперативної пам'яті стартує!!!

Сьогодні буду нести до магазину з метою гарантійного обміну / повернення коштів за материнську плату / ремонту? ( цікаво що скаже СЦ ).

Всім дяка!
Mixx
Member

Повідомлення

OmLed
А обе плашки стартуют в данном слоте? Ну на всякий случай, может когда собирали что-то попало в сокет/на контактную групу цп? Проверьте еще раз, мало ли.

Мне кстати тоже немного не повезло с первой материнкой (B650 PG Lightning), 4 часа проработала и больше не завелась,заводской брак, вернули деньги по гарантии.
Востаннє редагувалось 24.07.2023 00:21 користувачем Mixx, всього редагувалось 1 раз.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

OmLed: 24.07.2023 00:10
Сьогодні буду нести до магазину з метою гарантійного обміну / повернення коштів за материнську плату / ремонту? ( цікаво що скаже СЦ ).

Всім дяка!
Скаже, що перевірили, у них все працює. :idea:
Mixx
Member

Повідомлення

Ray2000gt
У асус/асрок гарантия у нас работает адекватно.
OmLed
Junior

Повідомлення

Дві пляшки в різних слотах не стартують! Перевіряв не один раз в різних варіаціях. Це ж не ноунейм магазин. Я думаю, що вже ж таки виконають свої гарантійні зобов'язання - побачимо ))

Відправлено через 55 секунд:
Ray2000gt: 24.07.2023 00:21
OmLed: 24.07.2023 00:10

Всім дяка!
Скаже, що перевірили, у них все працює. :idea:
Купував в Розетці

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Mixx: 24.07.2023 00:20 OmLed
А обе плашки стартуют в данном слоте? Ну на всякий случай, может когда собирали что-то попало в сокет/на контактную групу цп? Проверьте еще раз, мало ли.

Мне кстати тоже немного не повезло с первой материнкой (B650 PG Lightning), 4 часа проработала и больше не завелась,заводской брак, вернули деньги по гарантии.

Аааааа! Якщо ви мали на увазі, чи дві пляшки стартують в одному і тому ж самому слоті, то відповідь - так, дві плашки стартують в 1 слоті.
vovandos1
Member

Повідомлення

Vlaad13: 23.07.2023 22:41 у вас amd вместо процессора :laugh:
С 19 года сижу на амд(2700х,5700g) и никаких проблем не было. С апреля обновился на 7950х, боялся стать бетатестером - но и тут обошлось без проблем(пока покрайней мере). В этой теме тоже уже успели обосрать амд, а дело оказалось в материнке
Vlaad13
Member

Повідомлення

vovandos1: 24.07.2023 05:38
Vlaad13: 23.07.2023 22:41 у вас amd вместо процессора :laugh:
С 19 года сижу на амд(2700х,5700g) и никаких проблем не было. С апреля обновился на 7950х, боялся стать бетатестером - но и тут обошлось без проблем(пока покрайней мере). В этой теме тоже уже успели обосрать амд, а дело оказалось в материнке
ну материнка же под амд сделана - у них вечно какие то проблемы то с контроллером то еще с чем то :laugh:
пока есть 13700 - топовый райзен нет особого смысла покупать
Відповісти