Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz
ну от я такий варіант і пробував, він гірше за той з оберненим потоком, коли задній вентилятор втягує повітря, а передній верхній працює на видув
і власне для оберненого потоку від присутності заднього верхнього вентилятору не було профіту
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 21.07.2023 20:59 daesz
ну от я такий варіант і пробував, він гірше за той з оберненим потоком, коли задній вентилятор втягує повітря, а передній верхній працює на видув
і власне для оберненого потоку від присутності заднього верхнього вентилятору не було профіту
Якщо зупинюсь на корпусі від джонсбо, то попробую і так, і так :)
z_mashine
Member

Повідомлення

oversteve: 21.07.2023 20:01 та нічо страшного, з бж зверху вийшло тепле повітря, вийшло зверху з корпусу і вентилятор по сусідству затягнув його всередину повторно
у меня над бп роутер стоит и он всегда теплее чем корпус под ним. 3 вертушки на вдув снизу и две на выдув на тыльной стороне и сверху сзади.
oversteve
Member

Повідомлення

z_mashine: 22.07.2023 16:19
oversteve: 21.07.2023 20:01 та нічо страшного, з бж зверху вийшло тепле повітря, вийшло зверху з корпусу і вентилятор по сусідству затягнув його всередину повторно
у меня над бп роутер стоит и он всегда теплее чем корпус под ним. 3 вертушки на вдув снизу и две на выдув на тыльной стороне и сверху сзади.
ну по перше я не знаю який у вас корпус і при чому там роутер
тут бж висить спереду на морді і видуває тепле повітря вгору, прямо рядом з тим місцем зверху повісили вентилятор на вдув, він буде затягувати частину того повітря, що виходить із бж
z_mashine
Member

Повідомлення

oversteve: 22.07.2023 17:29 ну по перше я не знаю який у вас корпус і при чому там роутер
он самый. и роутер стоит на корпусе прямо над бп.
oversteve
Member

Повідомлення

z_mashine: 22.07.2023 17:33
oversteve: 22.07.2023 17:29 ну по перше я не знаю який у вас корпус і при чому там роутер
он самый. и роутер стоит на корпусе прямо над бп.
ну тоді не дивно, що у вас
у меня над бп роутер стоит и он всегда теплее чем корпус под ним
бо бж його гріє

і ви ж самі написали, що у вас немає вентилятора спереду-зверху, відповідно немає підсосу того теплого повітря, яке виходить із бж
z_mashine
Member

Повідомлення

oversteve: 22.07.2023 17:40 бо бж його гріє
а почему бп греет роутер, но не часть корпуса между бп и роутером?
z_mashine: 22.07.2023 16:19 у меня над бп роутер стоит и он всегда теплее чем корпус под ним.
oversteve
Member

Повідомлення

z_mashine: 22.07.2023 17:57
oversteve: 22.07.2023 17:40 бо бж його гріє
а почему бп греет роутер, но не часть корпуса между бп и роутером?
z_mashine: 22.07.2023 16:19 у меня над бп роутер стоит и он всегда теплее чем корпус под ним.
а яким чином повітря, яке підіймається вгору має відчутно гріти бокові стінки корпусу? воно більше гріє ту пластикову решітку, через яку воно виходить з корпусу
роутер сам по собі гріється, не виключено, що він вже гарячіший за те повітря, що виходить з корпусу
ну і власне яке відношення це взгалі має до того варіанту у відосі, коли верхній передній вентилятор затягує повітря зверху?
z_mashine
Member

Повідомлення

oversteve: 22.07.2023 18:14 а яким чином повітря, яке підіймається вгору має відчутно гріти бокові стінки корпусу? воно більше гріє ту пластикову решітку, через яку воно виходить з корпусу
роутер сам по собі гріється, не виключено, що він вже гарячіший за те повітря, що виходить з корпусу
роутер на корпусе над бп стоит, а не прилеплен к боковой стенке. и пластика там нет.

меня больше смущает ваша боязнь, что выхлоп от бп может попадать на 12400. 2-3 лишних градуса ему плохо точно не сделают. тем более камень не горячий.
oversteve
Member

Повідомлення

z_mashine: 22.07.2023 18:43
oversteve: 22.07.2023 18:14 а яким чином повітря, яке підіймається вгору має відчутно гріти бокові стінки корпусу? воно більше гріє ту пластикову решітку, через яку воно виходить з корпусу
роутер на корпусе над бп стоит, а не прилеплен к боковой стенке. и пластика там нет.
у д30 пластик, думав що і у 31 решітка зверху пластик
ну от власне та решітка прямо над бж і має грітися від бж
меня больше смущает ваша боязнь, что выхлоп от бп может попадать на 12400. 2-3 лишних градуса ему плохо точно не сделают. тем более камень не горячий.
це не боязнь, я просто не розумію навіщо робити гірше, якщо можна зразу зробити краще без зайвих заморочок :think:
faunel
Junior

Повідомлення

З блока живлення буде виділятися 30 Вт тепла при 300 Вт навантаженні (а десь так і буде) і ККД більше 90% (блок живлення 80 Gold)
І не все ж це тепло буде попадати назад в корпус, а тілька невелика частина.
Так що думаю за це переживати не варто.

Хоча деякі виробники рекомендують робити так, як радить oversteve. А саме задній кулер на вдув.

За що варто переживати, це за те, що відеокарта буде виділяти близько 200 Вт.
Це не так щоб дуже багато, але все одно доволі суттєво і потрібно це тепло відводити.

А як взагалі корпуси з вертикальним продувом по температурах і по шуму в порівнянні з класичними корпусами?
Такі як Jonsbo D30/31/41, Gamemax Spark
А то зустрічаю інколи зовсім протилежні погляди.

І чи можна обійтися трьома вентиляторами? Поставити 140 мм знизу, 140 мм зверху і 120 мм ззаду.
А то не хочеться купувати 5 вентиляторів.
Та і на материнці тільки три роз'єми (Asus TUF GAMING B660M-PLUS WIFI D4)
спойлер
Материнка.jpg
oversteve
Member

Повідомлення

faunel: 22.07.2023 22:02 З блока живлення буде виділятися 30 Вт тепла при 300 Вт навантаженні (а десь так і буде) і ККД більше 90% (блок живлення 80 Gold)
І не все ж це тепло буде попадати назад в корпус, а тілька невелика частина.
Так що думаю за це переживати не варто.

Хоча деякі виробники рекомендують робити так, як радить oversteve. А саме задній кулер на вдув.

За що варто переживати, це за те, що відеокарта буде виділяти близько 200 Вт.
Це не так щоб дуже багато, але все одно доволі суттєво і потрібно це тепло відводити.
А звідки бж буде повітря тягунти? Туди як раз буде частково попадати вже нагріте повітря від відяхи
А як взагалі корпуси з вертикальним продувом по температурах і по шуму в порівнянні з класичними корпусами?

І чи можна обійтися трьома вентиляторами? Поставити 140 мм знизу, 140 мм зверху і 120 мм ззаду.
А то не хочеться купувати 5 вентиляторів.
Та і на материнці тільки три роз'єми (Asus TUF GAMING B660M-PLUS WIFI D4)
спойлер
Материнка.jpg
На практиці не порівнював з класичними корпусами, але із особистої практики на SAMA IM01 було 3 градуси різниці на 90+градусному проці між закритим корпусом із усіма фільтрами і з відкритою боковиною, на 3060 був десь 1 градус різниці. Вентилятори знизу на 500-600 обертів постійно працюють, так, щоб їх взагалі не чути, вентилятора ззаду немає, бо кулер досить близько до задньої стінки і сам ок тягне. На Джонсбо д30 була трохи більше різниця, скорше за все із-за того, що стінка скляна, а не дірява, як у Сами.

На рахунок вентиляторів - тут залежить від того, що в корпус пхати, якщо наприклад 3-4 поверхова відяха, яка стоїть близько до основи, то немає змісту сунути вентилятори знизу, відяха сама буде ок тягнути. Якщо кулер подвійна башта з 2 вентиляторами, то не знаю чи є зміст ставити задній вентилятор, або як варіант можно один вентилятор з башти переставити на зад. Ну і верхній задній у "зворотньому" конфігу взагалі не дуже потрібен
Ortyomko
Member

Повідомлення

faunel: 22.07.2023 22:02 А як взагалі корпуси з вертикальним продувом по температурах і по шуму в порівнянні з класичними корпусами?
Маю профільний корпус і дуже задоволений таким охолодженням. Основний момент - після довгої гри, зверху повітря виходить реально гаряче, але сам корпус при цьому просто теплий. Минулий фрактал і сам по собі нагрівався дуже, тобто повітря не встригало виходити. І тому темпи компонентів були вище.
Треба зазначити що у мене відео стоїть вертикально, що також покращює обдув.
faunel: 22.07.2023 22:02 Та і на материнці тільки три роз'єми (Asus TUF GAMING B660M-PLUS WIFI D4)
а це питання вирішується Arctic P12/14 PWM PST. У них є розгалужувачі, та і самі топ за свою ціну.
Востаннє редагувалось 22.07.2023 23:08 користувачем Ortyomko, всього редагувалось 1 раз.
z_mashine
Member

Повідомлення

faunel: 22.07.2023 22:02 А як взагалі корпуси з вертикальним продувом по температурах і по шуму в порівнянні з класичними корпусами?
для видеокарты получше, для процессора похуже. в вашем случае для 12400 это не важно. по шуму, если пренебречь отсутствием шумки, то все зависит от установленных железа/вертушек. особенно если корпус mesh.
faunel: 22.07.2023 22:02 І чи можна обійтися трьома вентиляторами? Поставити 140 мм знизу, 140 мм зверху і 120 мм ззаду.
в целом можно. среди хороших 140 выбор, вроде, не очень большой, хотя я в принципе не интересовался. 140 ставил бы, если они уже есть на руках. ну и в вашем варианте как мне кажется не особо получится воспользоваться преимуществом пылевого фильра (в d31/41). если на низ две 140-ки поставить, то видеокарте будет получше и пыли поменьше.
faunel: 22.07.2023 22:02 Та і на материнці тільки три роз'єми (Asus TUF GAMING B660M-PLUS WIFI D4)
решается фан-хабом. но в d31 пришлось поставить за сокетом из-за его толщины. в теории можно на кожух бп прицепить, но эстетика пострадает. если заиметь удлинитель/разветвитель можно вынести на переднюю панель под бп. там и видно не будет. ну и ничто не мешает задействовать cpu_opt. будет четвертый.

Відправлено через 4 хвилини 25 секунд:
Ortyomko: 22.07.2023 23:04 Маю профільний корпус і дуже задоволений таким охолодженням. Основний момент - після довгої гри, зверху повітря виходить реально гаряче, але сам корпус при цьому просто теплий.
есть такое и я бы немного иначе сказал. там, конечно, нагрев корпуса не равномерный. возле вертушек на вдув будет холодным. а зона нагрева будет в районе вертушек, которые работают на выдув.
volfman1
Junior

Повідомлення

Приглядаюсь до корпуса для недорого сетапу(i5 12400F плюс 3060), хочется хоч пару красивих вентиляторів, вибір між цими - Zalman i3 neo і z10plus, поясніть хтось, чому між ними різниця в ціні в 2 рази, комплектація і вигляд майже не відрізняються.
oversteve
Member

Повідомлення

volfman1
а вага майже в 2 рази :D
другий гроб по розмірам більший і скорше за все має більш товстий каркас, можливо інші по якості вентилятори
Prescott
Member

Повідомлення

volfman1: 25.07.2023 17:51 Zalman i3 neo і z10plus
Один Вага 5.6 кг, второй Вага 9 кг, думаю не нужно объяснять что первый чуть лучше чем фольга, а второй из предположительно нормального металла.
FANAT7
Member

Повідомлення

Подскажите корпус не за все деньги мира с возможностью установки водянки сбоку, а так же кулеры на лицевую панель и желательно снизу.

А то я находил только стеклянные, которым вперед не поставить ничего :beer:
Ostin
Member

Повідомлення

Які є корпуси на ринку, де місця під вентилятори не заштамповані сіткою? Наприклад, з грилями або варіантами зняти решітку?
Колись був у мене здоровий LianLi, там на вихід вентиль закривався грилем, причому можна було його зняти при бажанні. Зараз в наявності корпус від FD, і отвори під вентиляцію штампована сітка. Що ззаду, що зверху. Це дуже погано для збільшення обертів в плані шуму. Будь-який пропелер вище 800 обертів дає шум потоку повітря через решітку (тестив ноктуа різні, тримаючи в руках вентиль, шумить він значно тихіше, ніж через решітку). Зрізати решітку якось ще шкода, на вигляд корпус ще як новий).
DuckRider
Member

Повідомлення

FANAT7: 01.08.2023 12:51 Подскажите корпус не за все деньги мира с возможностью установки водянки сбоку, а так же кулеры на лицевую панель и желательно снизу.

А то я находил только стеклянные, которым вперед не поставить ничего :beer:
Corsair 5000d, так как размер воды не указан, то и dynamic pc-011 air mini
Відповісти