Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
vltk
Member

Повідомлення

Попробовал на Win PE 10 x64 (стрелец сборка) с флешки. Оптимальный разгон многопоточный у меня дала отдельно шина на проц - 102 мгц. Выше, начинает упираться в мою разогнанную фслк — 2167 мгц. При фслк 2133, стабильно «аж» до 102, 35 мгц. После 102,65 мгц начинает срывать загрузку винды. На еслк - 102мгц и фслк — 2167 казалось бы все чудесно. Прирост во всех приложениях, ПСП в аиде растет и летенси падает до 52,5 нс, 7зип дал 257275 мипс, по сравнению с 239008 на шине 100мгц. НО, когда вернулся в стандартную винду и запустил однопоточный тест У-кранчера — сразу пошли вылеты ОС. Т.е. у меня одно ядро, к которому первому обращается поверплан винды, «слишком» хорошее. Пытается бустить к 6000мгц и понятно вылетает. Ясно, что надо этому ядру с его потоком задавать положительный офсет (т.е. его ухудшать) и тогда все остальные ядра в многопотоке на шине проца 102 мгц, прилично выиграют. Пока убрал асинхронную шину услк/еслк назад в синхронную на 100мгц. Может потом погоняю ООСТ авх2 мелких по ядерно и целиком всех вместе. Ниже человек на картинках (можно взять настройки для ОССТ) так делал и у него вроде решило проблему вылетов винды в отдельных играх (рендере?).

Пока не дает прицепить файлы движок форума.
спойлер
https://kept.com.ua/4Poz/occt.png
https://kept.com.ua/91xC/occtadv.png
Востаннє редагувалось 18.07.2023 17:48 користувачем vltk, всього редагувалось 1 раз.
Prescott
Member

Повідомлення

vltk
А вы основательно решили войти в вопрос :)
vltk
Member

Повідомлення

Prescott

Да просто амд уже все что можно поразгоняло и нам оставили только границы между технологически разными экземплярами процов, прошедших их отк. Но без наших принуд разгонов дальше, процы честно соответствуют заявленному. :beer:
unique-neon
Member

Повідомлення

vltk: 18.07.2023 17:37Ниже человек на картинках (можно взять настройки для ОССТ) так делал и у него вроде решило проблему вылетов винды в отдельных играх (рендере?)
Спробува цей тест з конфігом як на картинці, а також такий же варіант з SSE. Ганяв по півгодини бо фрішна версія, нічого нового не знайшло.
У мене на сьогоднішній день, останній тест після якого інші тести більше не падали, це свіжий ClockCycler з конфігом
спойлер

Код: Виділити все

[General]
stressTestProgram = PRIME95
runtimePerCore = 6m
suspendPeriodically = 1
numberOfThreads = 1
assignBothVirtualCoresForSingleThread = 1

[Prime95]
mode = SSE
FFTSize = Heavy

Решта опцій в дефолті
Але шукав цей кофіг проблеми годинами на кожен офсет
vltk
Member

Повідомлення

Новая агеза 1007b в серии новых биосов (старый профиль биоса не подходит), открыла новую частотку для памяти (на интеле вздрогнули). При половинном множителе uclk от шины памяти, вот перый пока не не до конца стабильный результат (взял с OCN).
8000 Мгц, гы-гы!
спойлер
4000 2000 2167 New agesa.png
Mixx
Member

Повідомлення

vltk
м-дай?

Интересно, что покажет на практике...
Denvys5
Member

Повідомлення

vltk
BZ сьогодні:
спойлер
Зображення
Wraith Prism на цпу

Для справки, овер 7000 були раніше досяжні на азоті (та ще й у режимі 1:1 mclk-uclk):
спойлер
Зображення
Prescott
Member

Повідомлення

Пока едет мать сижу и грешным делом думаю, а может нужно было взять 13600К + Z790? :D Фактически в цену 7800Х3Д. Коробку с 7800Х3Д пока специально не распаковывал.
Mixx
Member

Повідомлення

Prescott
фу какая голубая ересь тут :gigi:
Prescott
Member

Повідомлення

Mixx: 19.07.2023 18:40фу какая голубая ересь тут
не ну глобально в целом связка ОК, после 8700К - космолёт, но опять же не без своих нюансов, то уже такое, не знала баба горя - затеяла апгрейд

Отправлено спустя 7 минут 51 секунду:
Хлопцы, напоминаю что продаётся 7700Х по вкусной цене, нульцевый, с нормальной гарантией :beer:
Mixx
Member

Повідомлення

Prescott
знаем мы, какой ты бдсм с тем процем делал, "какая же она после этого девственница? :gigi: "
спойлер
Зображення
Nebel
Member

Повідомлення

Mixx: 19.07.2023 19:52 Prescott
знаем мы, какой ты бдсм с тем процем делал, "какая же она после этого девственница? :gigi: "
спойлер
Зображення
Миха, осторожней :rolleyes: :)
спойлер
nhSzG0ypx15a8tk6TEcolg.jpg
Завтра приедет Burst Assasin, надеюсь жар с моего 7600 собьет :)
Mixx
Member

Повідомлення

Nebel
не знаю, я сразу пошел радикально, взял хоть и 120мм но с крайней версией помпы от асетек, у меня потолок 70-80 в зависимости от стрест теста при 600-800об вертушки ;)
unique-neon
Member

Повідомлення

Нова агеса ну дуже довго тренує пам'ять. На експо кілька хвилин чекав.
Prescott
Member

Повідомлення

unique-neon: 19.07.2023 20:30Нова агеса ну дуже довго тренує пам'ять. На експо кілька хвилин чекав.
Это на бета биосе?

Отправлено спустя 9 минут 7 секунд:
unique-neon: 19.07.2023 20:30Нова агеса ну дуже довго тренує пам'ять. На експо кілька хвилин чекав.
1.28.AS01
[Beta]

Ой, я бы на бету не спешил обновляться...
unique-neon
Member

Повідомлення

Prescott: 19.07.2023 20:51Это на бета биосе?
Саме так, вона 1.28.AS01
Prescott: 19.07.2023 20:51Ой, я бы на бету не спешил обновляться...
Там ще одну помилку пофіксили у попередньому бета біосі в девайс менеджері для мене, то вже, апдейтнувся.

Якраз хотів пам'ять розганяти ще за межі EXPO, а тут і апдейт. На попередній версії дуже зле йшло все що вище 6000. Тут ще не дивився

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Prescott
Prescott: 19.07.2023 18:37а может нужно было взять 13600К + Z790?
Тут є копичка всеможливх тестів обидвох процесорів
SORBEX
Member

Повідомлення

Доброго дня усім. Є власником процессора AMD Ryzen 7 7700X. І виникло запитання по "приборканню його гарячого темпераменту". В принципі я вже запитував це в окремій темі, але порадили ще запитати тут, можливо хтось зможе підсказати більш детально.

Процессор замовляв через магазин, який робив зборку і тестування ПК. Вони казали, що там налаштували його в BIOS (скоріше всього просто обмежили тепловий пакет з 95 градусів на нижче значення). Материнська плата Asus ROG.

При запуску ПК я звернув увагу, що BIOS не останньої версії, вирішив його оновити. Після оновлення BIOS всі налаштування злетіли. Я запитав магазин, які налаштування вони вносили, щоб я їх повторно зробив, але вони "зрізались", мол раз ви оновили BIOS, значить вносили зміни, ми далі не несем відповідальності. Загалом нічого від них не добився.

Після цього я вирішив зробити це сам.
Запустив тест, в тесті видало температури 94 градуси. Далі спочатку пробував зробити це автоматично, через Ryzen Master, запустив процес Curve Optimizer для All Cores. Чесно прочекав 50 хв, поки вона завершилась. Після запустив знову тест, температура була вже біля 65-67 градусів, комп*ютер не вимикався при навантаженні. Але з часом почав просто сам по собі перевантажуватись в простої, даже просто на робочому столі, тому відкотив зміни в BIOS, внесені Ryzen Master.

Далі спробував внести зміни вручну, орієнтуючись на це відео:

Я виставив обмеження по пакету на 85 градусів, максимальну температуру CPU 85 градусів, в вкладці Ai Tweaker - Curve Optimizer виставив -20 на All Cores, а в пункті CPU Voltage поставив оффсет -0.05V.
Після цих всіх маніпуляцій в тесті температура трохи вище, ніж попередній раз, показує в районі 69-70 градусів, зате комп*ютер не перезавантажується ні при навантаженнях в тесті, ні при простої на робочому столі.

Але можливо можна якось по іншому підкрутити ці (і можливо ще якісь додаткові параметри), які б дали кращі результати температури без особливої втрати продуктивності? Був би вдячний за детальну підсказку, що і як робити, де можна почитати. можливо досвід людей, в кого така ж модель процессора.

Завчасно дякую за відповідь.
SergN
Member

Повідомлення

SORBEX: 19.07.2023 21:34Після цих всіх маніпуляцій в тесті температура трохи вище, ніж попередній раз, показує в районі 69-70 градусів, зате комп*ютер не перезавантажується ні при навантаженнях в тесті, ні при простої на робочому столі.
Що за тест? 70 градусів в "тесті"(знати б тільки, в якому) - це непогана температура для цього процесора. Він не може не грітися. Ще і невідомо, про яку СО йде мова. Подивіться на допустимі виробником його температури, тож і хвилюватися при своїх 70 градусах не будете )
Prescott
Member

Повідомлення

SergN: 19.07.2023 21:46Ще і невідомо, про яку СО йде мова.
У человека арктик сжо 420мм.
unique-neon
Member

Повідомлення

unique-neon: 19.07.2023 20:57На попередній версії дуже зле йшло все що вище 6000
На агесі 1007b частота 6400 мою систему з першого разу вже не поклала, виглядає багатообіцяюче
Відповісти