SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Alex+
Member

Повідомлення

Евгений King
Та при чому тут драм? Під торентами любий диск ляже, у якого запис в масив повільний. У Iridium Pro швидкість прямого запису вдвічі вища ніж в рх400. А якщо там запис в декілька потоків, то швидкість буде взагалі лишенько.

Відправлено через 10 хвилин 32 секунди:
7mindfields: 17.07.2023 00:03Але тут виліз
Він буває в форматі мСата, та і на tlc теж.
Ostin
Member

Повідомлення

Евгений King: 17.07.2023 02:46пара безбуферних 1TB sata tlc дисків, то їм теж було постійно погано, продуктивність падала нижче рівня рейду з HDD, найбільш сумно було коли відкриваєш папочку з фільмами (800Gb) і чекаєш секунд 10 поки з'явиться вміст
Отака ситуація з малою швидкістю читання великого об'єму даних може бути пов'язана з наявністю\відсутністю драм? Чи просто якийсь окремий випадок у користувача?
Melofon
Member

Повідомлення

Евгений King

Дело не в буфере а в кол-ве каналов контроллера, и обычно в дешёвые безбуферники ставят слабые контроллеры с небольшим кол-вом каналов, у буферных среднегои выше класса там 8 каналов и конечно такой сможет спокойно писать и несколько торрентов и отдавать что-то одновременно, а безбуферник с двумя или четырьмя каналами уже забитый под завязку задачами не справляется, есть хорошие безбуферники которые нормально будут справляться с торрентами, это конечно если не записывать на один диск сразу десяток торрентов, там любой будет подтупливать.
7mindfields
Member

Повідомлення

Alex+: 17.07.2023 05:42 Евгений King
Та при чому тут драм? Під торентами любий диск ляже, у якого запис в масив повільний. У Iridium Pro швидкість прямого запису вдвічі вища ніж в рх400. А якщо там запис в декілька потоків, то швидкість буде взагалі лишенько.

Відправлено через 10 хвилин 32 секунди:
7mindfields: 17.07.2023 00:03Але тут виліз
Він буває в форматі мСата, та і на tlc теж.
Ні, це 2.5 сата звичайний. Мені здається як би він був на тлц ві би давно вмер с такою кількістю записів (а цей не тільки не вмер, а ще й помилками не сипле досі), для 128гб диску 137070 стирань по шістнадцятиричній системі це дуже багато, ні? :gigi:
Alex+
Member

Повідомлення

7mindfields: 17.07.2023 09:45с такою кількістю записів
то якийсь глюк програми. За 400 годин роботи таке наробити нереально
z_mashine
Member

Повідомлення

7mindfields: 17.07.2023 00:03 Але тут виліз ще один дуже цікавий варіант, ваша думка?
нет никаких мыслей. не следил я за накопителями hynix. и после опыта ocz до сих пор несколько скептически отношусь к этой конторе по части ssd, которые на собственном флеше идут.
7mindfields: 17.07.2023 09:45 Ні, це 2.5 сата звичайний. Мені здається як би він був на тлц ві би давно вмер с такою кількістю записів (а цей не тільки не вмер, а ще й помилками не сипле досі), для 128гб диску 137070 стирань по шістнадцятиричній системі це дуже багато, ні? :gigi:
если он потерт и пока еще жив - зачем он вам?
Alex+: 17.07.2023 09:51 то якийсь глюк програми. За 400 годин роботи таке наробити нереально
это не глюк программы. cdi не знает как интерпретировать данные смарт этой модели. к тому же не весь смарт видно.
Alex+
Member

Повідомлення

z_mashine: 17.07.2023 09:58cdi не знает как интерпретировать данные смарт этой модели
Ну так це і є глюк. Не розуміє і видає що попало. Так само як і з моїм ССД на S10. Вірно тільки фісоновський тулбокс показує
7mindfields
Member

Повідомлення

z_mashine: 17.07.2023 09:58
7mindfields: 17.07.2023 00:03 Але тут виліз ще один дуже цікавий варіант, ваша думка?
нет никаких мыслей. не следил я за накопителями hynix. и после опыта ocz до сих пор несколько скептически отношусь к этой конторе по части ssd, которые на собственном флеше идут.
7mindfields: 17.07.2023 09:45 Ні, це 2.5 сата звичайний. Мені здається як би він був на тлц ві би давно вмер с такою кількістю записів (а цей не тільки не вмер, а ще й помилками не сипле досі), для 128гб диску 137070 стирань по шістнадцятиричній системі це дуже багато, ні? :gigi:
если он потерт и пока еще жив - зачем он вам?
Alex+: 17.07.2023 09:51 то якийсь глюк програми. За 400 годин роботи таке наробити нереально
это не глюк программы. cdi не знает как интерпретировать данные смарт этой модели. к тому же не весь смарт видно.
Відповідаєш на випередження, я тільки хотів спитати, чи був досвід з ocz, можна детальніше? :)

Як бачите, по самсунгу вийшло досить дивно, тобто ніяких маніпуляцій з ссд продавець не робив, але чомусь більш стара (але все ще актуальна) версія крісталдіскінфо показує не зовсім коректну інформацію (на відміну від останніх версій програми)
z_mashine
Member

Повідомлення

7mindfields: 17.07.2023 18:13 Відповідаєш на випередження, я тільки хотів спитати, чи був досвід з ocz, можна детальніше? :)
да не было у меня опыта с ocz про которые писал. речь о том что процентов 80 (по процентам иогу ошибиться, но порядок верный) окирпичившихся ocz шли на флеше от hynix. таких у меня на руках не было. были vertex 4/450 и vector/150. vertex 450 256gb до сих пор есть. ничего плохого сказать не могу. при использовании в качестве системного из-за двурежимности коэфициент wa несколько выше да энергосберегаек не завезли.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Решил посмотреть для ноута ссд на 1tb на олх, нашел норм вариант, скидывают мне смарт с кристал диск инфо, а там непонятно что...
спойлер
Зображення
Ostin
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX
Може то кишеня так показує?
z_mashine
Member

Повідомлення

Ostin: 17.07.2023 21:05 Може то кишеня так показує?
скорее всего. можно смартмонтулс попробовать. у него есть отдельные ключи, чтобы смарт nvme накопителей во внешних коробках смотреть.
7mindfields
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 17.07.2023 21:03 Решил посмотреть для ноута ссд на 1tb на олх, нашел норм вариант, скидывают мне смарт с кристал диск инфо, а там непонятно что...
спойлер
Зображення
«Нульцевий» :gigi:
Hiden
Member

Повідомлення

Alex+: 16.07.2023 08:47не всі. Наприклад 370S був дуже надійною моделлю
у меня такой под систему щас стоит, имеет глюк прошивки где ресурс считает намного быстрее, так и не поправили :-/
правда нормально работает после апгрейда на райзен.
в этом месяце юбилей, ему 5 лет стукнуло
https://ibb.co/CwqXCP8
вот и думаю, что с ним будет когда процент упадет до 0..
Alex+
Member

Повідомлення

Hiden
Таким глюк поголовно був у 360, 370 не зустрічав. Може мені пощастило, а може вам
Donate
Member

Повідомлення

Hiden: 18.07.2023 11:06 у меня такой под систему щас стоит, имеет глюк прошивки где ресурс считает намного быстрее, так и не поправили :-/
правда нормально работает после апгрейда на райзен.
в этом месяце юбилей, ему 5 лет стукнуло
https://ibb.co/CwqXCP8
вот и думаю, что с ним будет когда процент упадет до 0..
Нічого це гарантований ресурс тільки :dontknow: Підрахунок залишку "життя" у кожних по різному. Я в себе на WD взагалі не бачу його зниження напевно на нього впливають фактори нестабільності.
Hiden
Member

Повідомлення

знакомый под винду хочет взять недорогой ссд, выбрал Гудрам (ресурс 180)
какой из них лучше будет ?
https://hard.rozetka.com.ua/goodram_ssd ... 215795815/
или
https://hard.rozetka.com.ua/goodram_ssd ... 261753686/
Avenger80
Member

Повідомлення

Hiden
Видно у нас разные 370S - свой я брал в марте 2016г., т.е. ему - почти 7,5 лет. Ресурс считает нормально, жаль не могу скрин показать, ноутбук с ним не дома. Остаток ресурса - 91%. У вас очень высокий - WA (126452/19633) - 6,44. У меня он был всегда в пределах -2,75-2,8. Также большое количество часов работы, у меня значительно меньше, т.е. показывало не то, что фактически комп был с ним включен, а какие то мифические часы активной именно работы SSD. Отсюда вывод - у вас не первоначальный 370s, а какая-то поздняя его модификация, изменённая.
P.S. Переключайте пожалуйста в CrystalDiskInfo на нормальные человеческие показатели:
спойлер
Зображення
Зображенняfree image upload
Alex+
Member

Повідомлення

Hiden
сх400. У сl100 рандом по контролерах
Avenger80
Member

Повідомлення

Hiden
Нашел один из скринов CrystalDiskInfo моего 370S, ровно через год после покупки (март 2017г. :) ):
спойлер
Зображення
Відповісти