Відеокарти на графічному процесорі AMD Navi 32 вийдуть у вересні

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
lamer02
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 15.07.2023 20:37 Чи мені здається, чи маркетолухи вже нав'язують як нормальну вартість 600 доларів, що має коштувати максимум 400. Знов розводять ховрашків та мамонтів що не вимруть.

І взагалі на мій погляд це 7700 та 7700хт, але племінниця повторює за Хуаном... Адже занадто мала різниця між картами для 7800хт.
Раньше х80 чип был не обрезаным топом и стоял 500-700 долларов , сейчас 100 % чипа получают х90 ті по цене 1500+ $ или карты с проф сегмента
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

daesz: 15.07.2023 14:50 +500-900 потокових процесорів на 7700 в порівнянні з 6700хт (3072/3456 vs 2560), -800 на 7800 в порівнянні з 6800 хт (3840 vs 4608) :spy:
Вичислювальних блоків на 15-20% більше (48/54 проти 40 і 60 проти 72 відповідно) жалко, що немає інформації по текстурних блоках :-/
На перший погляд, здається мені, що 7700 навіть не зможе обігнати 6800 хт по продуктивності :rolleyes:
Помилка в порівнянні: в 7й серії кожен шейдер рахує 4 флопс за такт, одинарної точності звісно ж, а в 6й тільки 2. Тому теоретична продуктивність у 2 рази вища - це теж саме що Нвідія зробила в серії 3000, але там вона приписала про збільшення шейдерів у 2 рази, тобто продуктивність шейдера залишилась ніби 2 флопс/такт, але по суті це 4 флопс одиниця на тому ж адресі при тому ж планувальнику, тому в іграх швидкість зросла десь в 1,5 рази, не більше, а в АМД в 7й серії іще меньше. Зате Нвідія тепер пішла шляхом АМД - добавила кеш останнього рівня і підняла частоти до 3 ГГц, а АМД опустилась до 2.5ГГц, а кеш навіть зрізала.

Звичайно, АМД в майбутньому, як завжди, використає лишню продуктивність шейдерів для нових фіч в рендерингу, рейтресінгу і шт. інтелекті. Але поки що класичний рендеринг впирається в текстурники і память, як і має бути, а графічні алгоритми драйверів, очевидно, ще нормально не використовують у 2 рази сильніші шейдери
SergN
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 15.07.2023 21:26 SergN
Ви зверніть увагу на інше, тут по усім показникам дві відеокарти одного прошарку, а їх намагаються втулити на рівень вище, зовсім не помічаєте? Це ж один в один схема Хуана з 4060 яка насправді 4050, Ліза просто бере і робить 100% як її любий дядька, це 7700 та 7700хт які нахабно підсовують як 7700хт та 7800хт
От не розумію, навіщо ви мені відповідаєте, якщо не читаєте, що я писав. Зараз це розглядається, як не XT-версії. Он прогресу між Наві33 і попередником не було майже ніякого, проте додумалися не випускати у вигляді ХТ-версії, і ще зверху компенсували ціною, відповідно, он тут деякі навіть аплодували. Тож, про ті "випорожнення..."(с) будете писати лише після оголошення ціни, бо саме по ній будуть оцінювати, це відстійний продукт, чи рекомендований до купівлі.
Donate
Member

Повідомлення

ronemun: 15.07.2023 22:58 Помилка в порівнянні: в 7й серії кожен шейдер рахує 4 флопс за такт, одинарної точності звісно ж, а в 6й тільки 2. Тому теоретична продуктивність у 2 рази вища - це теж саме що Нвідія зробила в серії 3000, але там вона приписала про збільшення шейдерів у 2 рази, тобто продуктивність шейдера залишилась ніби 2 флопс/такт, але по суті це 4 флопс одиниця на тому ж адресі при тому ж планувальнику, тому в іграх швидкість зросла десь в 1,5 рази, не більше, а в АМД в 7й серії іще меньше. Зате Нвідія тепер пішла шляхом АМД - добавила кеш останнього рівня і підняла частоти до 3 ГГц, а АМД опустилась до 2.5ГГц, а кеш навіть зрізала.

Звичайно, АМД в майбутньому, як завжди, використає лишню продуктивність шейдерів для нових фіч в рендерингу, рейтресінгу і шт. інтелекті. Але поки що класичний рендеринг впирається в текстурники і память, як і має бути, а графічні алгоритми драйверів, очевидно, ще нормально не використовують у 2 рази сильніші шейдери
А як можете пояснити те що хуанг в 4 лінійці суттєво покращив продуктивність на ват? Ну тип піднімати частоти в "суху" як показує практика це суттеве підвищення жору. + чіпи потребують взагалі мінімальний вольтаж тепер 0,89V нижче працювати вони не вміють.

https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... ervolting/

Це все магія TSMC і за рахунок такого переїзду в нас така вражаюча продуктивність? Ну тип куди не куди але це практично 50% що взагалі amazing :eek:
manbearboar
Member

Повідомлення

Donate
Хуанг довольно бестолково транзисторный бюджет потратил, но "магия ТСМЦ" спасла.
avtoelectrik
Member

Повідомлення

от блін ,хотів купити 6800хт тепер ждуна треба включать :gigi:
Wireless
Member

Повідомлення

Якщо ціна адекватна, то чому б і не взяти 7700? Хоча вона буде неадекватна з вірогідністю 70%. Сподіваюсь, що помиляюсь
MetalistForever
Member

Повідомлення

taras_cs: 15.07.2023 20:50 Я купив RX 6700 XT Red Devil за 466 баксів цього літа.
7800 XT за ці гроші, та ще й не дешманські Pulse, Duo, Mech, Eagle, Speedster, Fighter, SWFT було б подарунком.
Скоріше вже $550 - $600
:laugh: :lol: :beer:
Creature4O
Member

Повідомлення

kalakawa: 15.07.2023 18:39
Creature4O: 15.07.2023 18:35 Там в лінійку напрошуються ціни в 500 та 700 (+/-50 скоріше+) бо не забуваємо ще про не ХТ версії. Скріньте. :dontknow:
за 700 американських гривень вже є 7900хт
я кажу про мсрп на скріні де 7900хт коштує 900. Ніхто не ставить мсрп
відповідно поточної ціни іншого продукту
kalakawa
Member

Повідомлення

Creature4O: 16.07.2023 15:37
kalakawa: 15.07.2023 18:39

за 700 американських гривень вже є 7900хт
я кажу про мсрп на скріні де 7900хт коштує 900. Ніхто не ставить мсрп
відповідно поточної ціни іншого продукту
Тобто 7800хт в першу секунду продажів буде мати дисконт в 100+ зелених відносно мсрп?
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Donate: 16.07.2023 01:08
ronemun: 15.07.2023 22:58 Помилка в порівнянні: в 7й серії кожен шейдер рахує 4 флопс за такт, одинарної точності звісно ж, а в 6й тільки 2. Тому теоретична продуктивність у 2 рази вища - це теж саме що Нвідія зробила в серії 3000, але там вона приписала про збільшення шейдерів у 2 рази, тобто продуктивність шейдера залишилась ніби 2 флопс/такт, але по суті це 4 флопс одиниця на тому ж адресі при тому ж планувальнику, тому в іграх швидкість зросла десь в 1,5 рази, не більше, а в АМД в 7й серії іще меньше. Зате Нвідія тепер пішла шляхом АМД - добавила кеш останнього рівня і підняла частоти до 3 ГГц, а АМД опустилась до 2.5ГГц, а кеш навіть зрізала.

А як можете пояснити те що хуанг в 4 лінійці суттєво покращив продуктивність на ват? Ну тип піднімати частоти в "суху" як показує практика це суттеве підвищення жору. + чіпи потребують взагалі мінімальний вольтаж тепер 0,89V нижче працювати вони не вміють.

https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... ervolting/

Це все магія TSMC і за рахунок такого переїзду в нас така вражаюча продуктивність? Ну тип куди не куди але це практично 50% що взагалі amazing :eek:
До чого тут продуктивність на Вт. Розмова ж була про поріввняння швидкості, тупо множачи шейдери на частоту, але не врахували що в 7й лінійці шейдери у 2 рази швидші.
Але так, це як в процах колись ввели AVX поти SSE4, тобто 256 біт проти 128. Здавалось би мало бути у 2 рази швидше. Але це дуже в спрощеній теорії. Для цього тре було переписати всі алгоритми з нуля, вже 8 років оптимізовані під SSE2-SSE4, чого звичайно ніхто відразу не робив. А старі SSE на 128 біт робились на тих же нових FPU щой AVX 256 біт, з тою ж швидкістю, а інші 128 біт тупо ігнорувались прямо в залізі. І ще виявилось, що якщо не весь код перероблений на нові AVX, а змішується з старим sse, то час переключення конвеєра такий, що краще взагалі не переходити. Ну і саме важливе, що новий AVX 256 біт працював так лише з частиною всіх команд sse, тобто тупо замінити не виходило, тре було перебирати, враховувати мільйон всяких нюансів, тривалості команд в різних ситуаціях і розміри буферів, швидкості кешів і т.п. , і аж через 3 роки у AVX2 більш-менш щось стало нормально
kawalot
Member

Повідомлення

Амд нарешті нові дровцята випустила і начебто виправила баг з новими картами з-за якого карти періодично жерли 40-50 Вт в простої поки пк не перезавантажиш. Зробили навіть більше, ніж очікувалось, бо раніше бачив мінімум в районі 20 Вт, а тепер карта глохне аж до 10 Вт на робочому столі і дуже сильно частоти скидає. І бага з завищеним споживанням начебто поки що не помічав.
Якось так тепер холостий хід виглядає у мене:
спойлер
Screenshot_27.png
daesz
Member

Повідомлення

На ТХ опублікували ціни на 7700/7800, становлять 449 і 549 відповідно.
SergN
Member

Повідомлення

daesz: 20.07.2023 21:24На ТХ опублікували ціни на 7700/7800, становлять 449 і 549 відповідно.
7700 по ціні актуальних 6800? :-/
А загалом, скоріше ставка буде на протиставлення нестачі об'єму пам'яті у конкурента, аніж на перевагу над своїм попереднім поколінням.
daesz
Member

Повідомлення

SergN: 21.07.2023 01:11
daesz: 20.07.2023 21:24На ТХ опублікували ціни на 7700/7800, становлять 449 і 549 відповідно.
7700 по ціні актуальних 6800? :-/
Ждемс на тести :shuffle:
daesz
Member

Повідомлення

taras_cs: 15.07.2023 21:26
daesz: 15.07.2023 21:10Я вважаю що xfx кращий АІВ ніж паверколор, а різниця між спідстером і мерком - це тільки ЛГБТ.
Не знайшов вагу SWFT
XFX Radeon RX 6800 XT Speedster Merc 319, до прикладу, важить 1805 грам, що доволі норм.
Так само Red Devil важчий за Hellhound (що важчий за Powercolor Fighter)
Трохи пізно, але - один, два (обидві доречі "хайлі рекомендед" і "едітор'с чойс" від ТехПаверАп). Мало того, що в них одні з найкращих температурних перформансів, так у них ще й найнижчі рівні шуму (+ простий і гарний дизайн). Тому так і залишився при думці, що XFX один з двох найкращих АІВ-ів у АМД, і якщо буду брати карту від АМД - то тільки від них.
taras_cs
Member

Повідомлення

daesz: 22.07.2023 12:53
taras_cs: 15.07.2023 21:26
Не знайшов вагу SWFT
XFX Radeon RX 6800 XT Speedster Merc 319, до прикладу, важить 1805 грам, що доволі норм.
Так само Red Devil важчий за Hellhound (що важчий за Powercolor Fighter)
Трохи пізно, але - один, два (обидві доречі "хайлі рекомендед" і "едітор'с чойс" від ТехПаверАп). Мало того, що в них одні з найкращих температурних перформансів, так у них ще й найнижчі рівні шуму (+ простий і гарний дизайн). Тому так і залишився при думці, що XFX один з двох найкращих АІВ-ів у АМД, і якщо буду брати карту від АМД - то тільки від них.
Дуже добре, я б здивувався, якби Merc, з його вагою та ціною, був би невдалим.
Мій наїзд був на SWFT.
Неочікувано погані результати в Nitro+, та немає в списку Hellhound для порівняння
taras_cs
Member

Повідомлення

daesz: 22.07.2023 12:53Трохи пізно, але - один, два (обидві доречі "хайлі рекомендед" і "едітор'с чойс" від ТехПаверАп). Мало того, що в них одні з найкращих температурних перформансів, так у них ще й найнижчі рівні шуму (+ простий і гарний дизайн). Тому так і залишився при думці, що XFX один з двох найкращих АІВ-ів у АМД, і якщо буду брати карту від АМД - то тільки від них.
До речі, в мене RX 6800 Nitro+
Junc Memory Max температура сягає 94 градуси
Простою зміною курви в налаштуваннях я зробив Junc Memory Max 78 градусів в тих самих іграх та налаштуваннях.
Тобто, температурний режим дуже залежить від швидкості вентиляторів.
Можливо, в XFX вони підвищують за дефолтом.
daesz
Member

Повідомлення

taras_cs: 27.07.2023 19:15
daesz: 22.07.2023 12:53Трохи пізно, але - один, два (обидві доречі "хайлі рекомендед" і "едітор'с чойс" від ТехПаверАп). Мало того, що в них одні з найкращих температурних перформансів, так у них ще й найнижчі рівні шуму (+ простий і гарний дизайн). Тому так і залишився при думці, що XFX один з двох найкращих АІВ-ів у АМД, і якщо буду брати карту від АМД - то тільки від них.
До речі, в мене RX 6800 Nitro+
Junc Memory Max температура сягає 94 градуси
Простою зміною курви в налаштуваннях я зробив Junc Memory Max 78 градусів в тих самих іграх та налаштуваннях.
Тобто, температурний режим дуже залежить від швидкості вентиляторів.
Можливо, в XFX вони підвищують за дефолтом.
Там в тестах вказані ж швидкості вентилів :)
Grava
Member

Повідомлення

taras_cs: 27.07.2023 19:15Можливо, в XFX вони підвищують за дефолтом
6800(не хт) swft без даунвольта на дефолтных 77 гпу, 90 хотспот, память/врм 82/85 в стресс тесте 3дмарка при 800 оборотах. Если зафиксировать на 25% (примерно 1100 оборотов), то в играх от 60 на гпу до 66 хотспот.
спойлер
а если еще и вертикалку включить.....
Знімок екрана 2023-07-27 211104.jpg
Відповісти