ПК сам вмикається після завершення роботи

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
simoralesha
Member

Повідомлення

Всім привіт. Власне вже вдруге помітив цю проблему. Такого раніше ніколи не було.

Першого разу як завжди вимкнув комп'ютер через "завершення роботи" , а він собі потім знову увімкнувся і висів на заставці (два користувача і пароль просто).

Сьогодні ж майже все так само , але монітор не показував зображення, хоча системник працював. На кнопку "перезавантаження" не реагував. Примусово вимкнув через основну.

Якби не чорний екран другого разу , то можна було б подумати на якісь таймери пробуждення, але тепер лізуть думки , що проблема саме з залізом. Блок живлення можливо ?

Ніякі налаштування не чіпав до цього. Біос тим паче.

Комплектуючі:
плата gigabyte b560m aorus pro

процесор 10400f

пам'ять 32 Гб DDR4 3000 MHz Corsair Venageance CMK32GX4M2B3000C15

відеокарта msi rx 5700 xt gaming x

блок живлення seasonic x560

монітор asus vg249q

Система win10 pro x64 оригінальний образ з офіційного сайту на crucial mx500 250 gb. Встановлено , мабуть, всі оновлення по цей день.
Також є hdd Toshiba p300
nummus777
Junior

Повідомлення

Добрий вечір.
Скоріше за все винуватцем є материнська плата. Було подібне і не раз, і винуватцем завжди була материнська плата
Alex+
Member

Повідомлення

simoralesha: 23.06.2023 23:10Біос тим паче
Не завадить оновити з подальшим скиданням налаштувань. Також вирубить фаст-бут на всякий випадок
1A343
Member

Повідомлення

Була в мене така проблема на asus p5k se/epu, Потім ще й зависати почав спонтанно, навіть при запуску ПК. Пам'ять тестив, все ОК. Так і не зрозумів чого так. Там охлад був поганий ізначально, і після ігор налаштування BIOS злітали.
У знайомого на HP системнику були зависання. Я почистив стирачкою контакти легенько, на пам'яті, бо спирт не допомагав, і ПК запоацював нормально.
simoralesha
Member

Повідомлення

Дякую всім за підказки та інформацію :beer:
Спробую оновити біос та скинути налаштування.
Пам'ять відносно недавно працює в ПК. Перед встановленням ластиком проходився по контактам.
jekinis
Member

Повідомлення

Wake-on-LAN проверьте,может тоже из за этого сам включаться.
simoralesha
Member

Повідомлення

jekinis: 24.06.2023 07:51 Wake-on-LAN проверьте,может тоже из за этого сам включаться.
Подивлюся. Дякую !

Отправлено спустя 5 часов 20 минут 12 секунд:
jekinis

Wake on lalaln вимкнений і був.
В диспетчері пристроїв стояли відмітки "Дозволити цьому пристрою виводити комп'ютер із режиму очікування" на клавіатурі, мишці та мережевому адаптері.
Зняв їх. Можливо в цьому була справа.
Ще поспостерігаю. Якщо знову буде щось подібне, то оновлю біос на материнській платі.
GreenMile
Member

Повідомлення

Домашніх тварин немає? ;) Колись приносив клієнт ПК з таким діагнозом, що самовільно вмикається вночі, з'ясувалось, що в біосі було ото як раз запуск по клавіатурі, а дома кіт, якій вночі по столах лазив :gigi:
simoralesha
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.07.2023 18:56 Домашніх тварин немає? ;) Колись приносив клієнт ПК з таким діагнозом, що самовільно вмикається вночі, з'ясувалось, що в біосі було ото як раз запуск по клавіатурі, а дома кіт, якій вночі по столах лазив :gigi:
Ні, нічого подібного немає.
Тривалий час нормально вимикався, а сьогодні знову помітив що увімкнувся після завершення роботи. Систематичність відсутня взагалі :shuffle:
Crossbow
Member

Повідомлення

simoralesha
відключіть на деякий час кнопку "ВКЛ" з панелі корпуса. Бували випадки...
деякий час доведеться помучитись з вмиканням "з плати"
Alex+
Member

Повідомлення

100% робочий метод:
спойлер
Зображення
:super:
simoralesha
Member

Повідомлення

Crossbow
Справа в тім що це відбувається відразу після завершення роботи. Тобто, монітор згас і тут же через декілька секунд ПК вмикається. Я ж в цей момент зовсім не чіпаю кнопку старту.

Отправлено спустя 22 секунды:
Alex+
Й то вірно :D
Artem_K
Member

Повідомлення

А було таке кілька місяців тому на новому робочому компі. Лікувалося, якщо не помиляюся, через налаштування у msconfig boot. Подробицы не пам'ятаю, бо зробив як у знайденому гайді й не парився.
Crossbow
Member

Повідомлення

simoralesha: 14.07.2023 14:29Справа в тім що це відбувається відразу після завершення роботи. Тобто, монітор згас і тут же через декілька секунд ПК вмикається. Я ж в цей момент зовсім не чіпаю кнопку старту.
а я не казав що кнопку "потрібно чіпати, чи не чіпати". я казав -- "відключити" для тесту
Відповісти