Вітаю, випала можливість безкоштовно замінити Asus B150-plus з i5-6600 на Asus Prime B250-plus з i5-6600k, той ще апгрейт, так, але нахаляву і оцет солодкий Змінюється плата, проц і пам'ять в купі, все інше лишається старе.
Основний профіт заміни - це можливість встановити два М.2 ссд, вже назріла потреба і один з них ще й буде швидше працювати. Зараз система (він 10) встановлена на єдиному ССД Samsung 970 Evo на 1 Тб, і вже замовлений 980pro на 2Тб.
Я розумію, що просто переставити все і в принципі більше нічого не потрібно, повинно завестися, але проблема в тому, що це ПК дружини, за яким вона працює і, якщо щось піде не так (ляже вінда), вона мені голову відірве Тому, буду вдячний за поради, що варто зробити перед тим, як всунути старий ссд з віндою в нову плату? Може якісь драйвери видалити попередньо? Дякую
Останні статті і огляди
Новини
Як правильно замінити Asus B150-plus на Asus Prime B250-plus, і не запороти вінду 10? ))
-
GreenMile
Member
-
Wander_380
Junior
Треба зробити копію розділу. Більше нічого не треба. Я ще собі зробив флешку з віндою ре. Там всі програми для відновлення роботи вінди, якщо щось пійде не так.
-
goldenvirus
Member
По идее, если просто переставить ССД с одной платы в другую, то проблем с запуском винды в вашем случае быть не должно, единственное, может слететь активация, т.к. привязана к старой плате
-
Adamantium
Ghost
10-ка переваривает смену железа практически в полном конфиге без каких-либо проблем, в рамках 1-й платформы.
-
deserteagle777
Member
все должно заработать с полтычка , но безусловно сделайте бэкапGreenMile: ↑ 11.07.2023 14:29 Вітаю, випала можливість безкоштовно замінити Asus B150-plus з i5-6600 на Asus Prime B250-plus з i5-6600k, той ще апгрейт, так, але нахаляву і оцет солодкий Змінюється плата, проц і пам'ять в купі, все інше лишається старе.
Основний профіт заміни - це можливість встановити два М.2 ссд, вже назріла потреба і один з них ще й буде швидше працювати. Зараз система (він 10) встановлена на єдиному ССД Samsung 970 Evo на 1 Тб, і вже замовлений 980pro на 2Тб.
Я розумію, що просто переставити все і в принципі більше нічого не потрібно, повинно завестися, але проблема в тому, що це ПК дружини, за яким вона працює і, якщо щось піде не так (ляже вінда), вона мені голову відірве Тому, буду вдячний за поради, що варто зробити перед тим, як всунути старий ссд з віндою в нову плату? Може якісь драйвери видалити попередньо? Дякую
и кстати , будьте готовы что ссдшки будет работать не в полную скорость
- спойлер
-
GreenMile
Member
Дякую всім, а чим краще зараз бекап робити? Останній раз колись юзав ghost, але це вже, мабуть, занадто древній софт
Так, про це знаю, воно і на поточній платі так само, там один М.2 і також лише 2 лінії РСІе, але його вистачає, десь 1,7Гб/с наче давало по самсунговському бенчмарку.deserteagle777: ↑ 11.07.2023 16:48и кстати , будьте готовы что ссдшки будет работать не в полную скорость
- спойлер
- Снимок экрана 2023-07-11 165017.png
-
gehka3
Катярко
GreenMile
Переставишь ссд и не заметишь каких либо (может сеть дрова подтянет, ещё пару мелочей), всё будет работать как раньше, хочется бэкап - наздоровье но совершенно нет необходимости
У меня тестовая - от 1155 до 1700 сокетов, и ам4/ам5 там же
Переставишь ссд и не заметишь каких либо (может сеть дрова подтянет, ещё пару мелочей), всё будет работать как раньше, хочется бэкап - наздоровье но совершенно нет необходимости
-
VovaII
Member
Раджу спочатку переставити лише ССД на якому стоїть система. Завантажитись, із нього. Переконатись що працює мережа, щоб вінда змогла підтягнути/оновити драйвера на все інше. А лише потім ставити інші ССД і ХДД. — Із власного досвіду.
Ще одне: переконайтесь що у біосах стоять однакові налаштування для роботи дисків(всякі там УЕФІ, Секюре бут і т.п.)
Ще одне: переконайтесь що у біосах стоять однакові налаштування для роботи дисків(всякі там УЕФІ, Секюре бут і т.п.)
-
GreenMile
Member
Дякую, заспокоїв Це в мене відголоски старої пам'яті, коли у нас в СЦ було два окремих ХДД з тестовими віндами для Віа, та Інтел чіпсетівgehka3: ↑ 11.07.2023 18:08 GreenMile
Так і планував зробитиVovaII: ↑ 11.07.2023 18:39 Раджу спочатку переставити лише ССД на якому стоїть система. Завантажитись, із нього. Переконатись що працює мережа, щоб вінда змогла підтягнути/оновити драйвера на все інше. А лише потім ставити інші ССД і ХДД. — Із власного досвіду.
-
_nevermind
Member
Я ссд с 10ткой установленной на древний ноут пентиум 2 ядра включал потом в пк с норм железом и все работало.GreenMile: ↑ 11.07.2023 14:29 Зараз система (він 10) встановлена на єдиному ССД Samsung 970 Evo на 1 Тб, і вже замовлений 980pro на 2Тб.
Драйвера подтянуло за пару минут само.
Речь именно про систему, вин 10.
Укажешь загрузку на этот ссд.
980 про кстати не будет на полную работать, ему pcie 4 нужен.