SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Alex+
Member

Повідомлення

ck_ua: 09.07.2023 22:29А що це значить
Свіжий місцевий приклад. У людини на рівному місці перестав працювати новенький Сабрент на фісоні.
Прошивка була успішно відновлена і диск працює без проблем. Проблем з флешем нема жодних. Питання - що воно було?
Я не знаю, але до справності технічної частини претензій нема.

ck_ua: 09.07.2023 22:29зовсім не в контролері
Не згоден. Знов таки давайте на прикладах. Беремо дві моделі ссд з абсолютно однаковими флашем, та контролером S11 і хай умовно 1120.
Перший часто злітає, а у іншого таке дуже рідко. Чому, якщо пам'ять абсолютно однакова?

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
ck_ua: 09.07.2023 22:39Інші ССД просто перестають працювати і ніхто не знає, що там за контролер
Є цілі форуми з тоннами прошивок під різні контролери і програми для прошивки. А дізнатись що за контролер не важко навіть на повній "цеглині"
Trap
Member

Повідомлення

Досі у процесі вибору ссд, але вже наче знайшов 3 нормальні варіанти — MSI SPATIUM M470 2tb, Team Group T-FORCE CARDEA Z44Q 2tb та Team Group MP34 2tb.

У M470 — Phison E16, DRAM, TLC
У Z44Q — Phison E16, DRAM, QLC
У MP34 — Phison E12S, DRAM, TLC (але найнижчі швидкості)

Напевно, найближче склоняюсь до мсі, але бренд по ссд поки молодий, відгуків не дуже багато.
Що можете сказати по цим ссдшкам, яка найкраще?
7mindfields
Member

Повідомлення

Trap: 10.07.2023 02:46 Досі у процесі вибору ссд, але вже наче знайшов 3 нормальні варіанти — MSI SPATIUM M470 2tb, Team Group T-FORCE CARDEA Z44Q 2tb та Team Group MP34 2tb.

У M470 — Phison E16, DRAM, TLC
У Z44Q — Phison E16, DRAM, QLC
У MP34 — Phison E12S, DRAM, TLC (але найнижчі швидкості)

Напевно, найближче склоняюсь до мсі, але бренд по ссд поки молодий, відгуків не дуже багато.
Що можете сказати по цим ссдшкам, яка найкраще?
Найкращий з цього p31 gold за 94$ на амазоні, навіть незважаючи на його pcie 3.0
Alex+
Member

Повідомлення

Trap: 10.07.2023 02:46 3 нормальні варіанти
Скоріше дивні варіанти. Перший повільний (незважаючи на 4.0), другий на qlc (навіщо?) Третій зараз вже на реальну і є ризик qlc.
Ostin
Member

Повідомлення

З чого б це на Transcend 220s такий здоровенний ресурс заявлений?
В табличці
заявлений як Mid-Range, що вище рекомендованих Exceria та SN570.
Alex+
Member

Повідомлення

Ostin
Збігається з офсайтом?
Ostin
Member

Повідомлення

Alex+
https://www.transcend-info.com/product/ ... sd/mte220s

Я про офсайт і говорив. Там ресурс 550 TBW на модель 256 і якісь неймовірні 4400 для 2Тб. І навіть DRAM буфер є. MX500 нервово озирається зі своїми 180 для п'ятисотки. :)
Alex+
Member

Повідомлення

Ostin
Отже виробник впевнений в якості своїх ссд
Ostin
Member

Повідомлення

Просто цю модель майже ніхто не рекомендує, я взагалі чув раніше лише про 110S. А тут якийсь оверкіл по цифрам.
P.S. Відгуки не настільки райдужні, насправді. Трохи гріється, начинка змінюється, стабільний запис просідає до сата-показників в нових версіях, якщо весь об'єм мучити. Але гарантія 5 і тбв неймовірний - гарний для купівлі в якісь системи з великим перезаписом. Отому форумчанину, котрий про торенти питав, можна рекомендувати :)
Crossbow
Member

Повідомлення

Alex+
Ostin
я один з власників 2TB Transcend 220S (3D TLC). По швидкостям тягається (десь навіть краще), ніж 960 Про 1ТБ (ОЕМ).
Alex+
Member

Повідомлення

Ostin: 10.07.2023 08:51Просто цю модель майже ніхто не рекомендує
Чому це? Нормальний ссд. Якщо ціна адекватна - то непоганий вибір. Але ціна зараз по найдешевшим варіантам з хотлайну :
спойлер
Зображення
Зображення
7mindfields
Member

Повідомлення

Alex+: 10.07.2023 09:27
Ostin: 10.07.2023 08:51Просто цю модель майже ніхто не рекомендує
Чому це? Нормальний ссд. Якщо ціна адекватна - то непоганий вибір. Але ціна зараз по найдешевшим варіантам з хотлайну :
спойлер
Зображення
Зображення
Якщо він коштує у нас в магазинах 4к, яка ж його собівартість? :insane:
Ostin
Member

Повідомлення

Alex+
Моделі меншого об'єму (500 і, здається, 1Тб) можна було купити дешевше за SN570. Може й зараз так. Я просто зазвичай пропускав цей ссд при огляді ринку...
ck_ua
Member

Повідомлення

Alex+: 09.07.2023 22:55Прошивка була успішно відновлена і диск працює без проблем. Проблем з флешем нема жодних.
Так прошивка була відновлена на таку саму, як і до цього. Крім прошивки на флеші зберігаються і інші стуктури даних, типу транслятора. А ще, вас чомусь не дивує, що навернувся Сабрент, а не Сігейт. "Однакова" пам`ять? :)
Alex+: 09.07.2023 22:55Перший часто злітає,
Звідки ви знаєте? З того, що в гуглі багато повідомлень про satafirm?
Alex+: 09.07.2023 22:55а у іншого таке дуже рідко.
Може тому, що той Марвел при смерті не видає щось, що легко нагуглити (типу 1120firm)? Помер і помер.
Alex+: 09.07.2023 22:55дізнатись що за контролер не важко навіть на повній "цеглині"
І скільки сотих відсотка це роблять? Тим більш що утиліт для відновлення 1120 в 100 раз менше, ніж для S11.
Trap: 10.07.2023 02:46найближче склоняюсь до мсі, але бренд по ссд поки молодий,
Що вам той бренд? Ті ССД все рівно Фізон робить.
Ostin: 10.07.2023 08:32З чого б це на Transcend 220s такий здоровенний ресурс заявлений?
Скільки захотіли - стільки і призначили. Це просто обмеження гарантії. Раніше у багатьох ССД (особливо дешевих) взагалі не було обмеження гарантії по TBW.
Alex+
Member

Повідомлення

ck_ua: 10.07.2023 19:34А ще, вас чомусь не дивує, що навернувся Сабрент, а не Сігейт. "Однакова" пам`ять?
Приклад з сабренетом мав іншу мету. Чому в даному випадку злетіла прошивка, якщо з флешем нема проблем?
ck_ua: 10.07.2023 19:34що в гуглі багато повідомлень про satafirm
Не багато, а занадто багато. Причому, на авторитетних ресурсах по відновленню ссд не одноразово відмічалось, що у s11 така проблема є. Також було технічне обґрунтування, проте я не мав на меті його запам'ятати.
ck_ua: 10.07.2023 19:34що легко нагуглити
Можна погуглити "відновлення прошивки 1120" - прикладів значно менше буде. Ате тут все ж грає роль те, що 11 дуже тиражований.
ck_ua: 10.07.2023 19:34І скільки сотих відсотка це роблять?
Це вже інше питання
ck_ua: 10.07.2023 19:34утиліт для відновлення 1120 в 100 раз менше
Ага. І чого воно так...? :)

Це дещо безглузда розмова, я вашу точку зору зрозумів, сподіваюсь і ви мою теж. Залишимося кожен при своїй думці :beer:
ck_ua
Member

Повідомлення

Alex+: 10.07.2023 19:49Чому в даному випадку злетіла прошивка, якщо з флешем нема проблем?
Так я вам і кажу, що не обов`язково це прошивка (вона там в декількох копіях та ще й в однобітному режимі). Більше шансів що транслятор пошкодився.
Alex+: 10.07.2023 19:49на авторитетних ресурсах по відновленню ссд не одноразово відмічалось, що у s11 така проблема є.
Є. Як і в інших.
Alex+: 10.07.2023 19:49Також було технічне обґрунтування,
Ну приблизно я його і навів: в ССД не тільки дані, а і керуючі структури зберігаються на флеш-пам`яті. Збій в навіть в одному байті пам`яті може зробити накопичувач повністю неробочим. І це стосується не тільки S11.
Alex+: 10.07.2023 19:49І чого воно так...?
Скільки вкрали на заводі. Та і всі статті в інтернеті про відновленння S11 засновані на методі камрада vlo. Якби він не зробив самопальний прошивальник, то нічто не знав би що з тим сатафірмом робити. Виробничий прошивальник для S11 вкрали тільки в минулому році.
Alex+: 10.07.2023 19:49Це дещо безглузда розмова
Та як і більшість на подібних форумах :beer:
Alex+
Member

Повідомлення

ck_ua: 10.07.2023 21:02Більше шансів що транслятор пошкодився
Чим по симптомам відрізняється пошкодження транслятору від зліту прошивки?
Тай сабрент зник повністью з системи. Знаходився тільки при переводі в ром-моде. Назви ссд в паспорті не видавалося, лише "phison ssd" і нульовий об'єм (чи якість одиниці мб).
ck_ua: 10.07.2023 21:02в ССД не тільки дані, а і керуючі структури зберігаються на флеш-пам`яті. Збій в навіть в одному байті пам`яті може зробити накопичувач повністю неробочим. І це стосується не тільки S11
Я з цим не сперечаюсь, це дійсно так. Просто незрозуміла навала жалоб саме з S11. Якось не переконливо виглядає, що це тільки із-за масштабів продажу та доступністю прошивальника.
ck_ua: 10.07.2023 21:02засновані на методі камрада
Декілька років назад спілкувався з ним і також з ІN, порівнювали s11 та s10. На ссд на базі 10, на відміну від 11, чомусь дуже важко пошкодити службову інфу, випадки дуже поодинокі, також це відноситися до 2258 (не хт) та контролерів Махіо. Була така думка, що контролер 11 може допускати якість збої при "спілкуванні" із службовими даними, та пошкоджувати їх.
Melofon
Member

Повідомлення

Alex+

У меня Goodram IRDM Pro на физон S10 и MLC памяти от тошиба 19нм отработал свои пять лет гарантии как системный, правда по записи у меня за пять лет всего 20ТБ и это при том что я на него и игры писал иногда, наверно в таком духе он у меня вечность прослужит :gigi:
Ostin
Member

Повідомлення

Melofon
У мене є дешевий Goodram IRDM 120 на S11 з MLC, і він також прослужив системним з червня 2018 року. Запису на ньому теж менше 20ТБ. Писалось на нього все у разі потреби, і ігри, і фільми. Інколи лишалось 10ГБ вільного місця. І живий собі.
Що це значить? Та нічого. :rotate: Є статистика, а є наші конкретні ссд, які працюють.
P.S. Більше того, я купив був тоді ще один IRDM на S11, вже на 240. Це була осінь 2018. І що? Він також живий, хоча на цьому 20ТБ чи більше здається є.
В такому контексті можна припустити, що збій S11 відбувається через якусь конкретну ситуацію, коли зірки так сказати сходяться. Типу така ОС + таке залізо + така прошивка і т.д. Інший варіант - інколи фізон випускає браковану партію великого масштабу :)
Востаннє редагувалось 11.07.2023 08:20 користувачем Ostin, всього редагувалось 2 разів.
Alex+
Member

Повідомлення

Melofon
У мене теж такий є. Вже більше 7 років працює.
Відповісти