Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
radical
Member
ApostolCV
гм, дивно. У мене, судячи по скрінам Евересту за посиланням вище, інтерлівінг сам ввімкнувся після патчу біосу на цьому PCPartner.
А на АТrend Read around Write теж в біосі є, але після активаціі інтерлівінг так и залишається вимкнутим. Еверест показує 4way interleaving лише після активації Memory Enabler.
гм, дивно. У мене, судячи по скрінам Евересту за посиланням вище, інтерлівінг сам ввімкнувся після патчу біосу на цьому PCPartner.
А на АТrend Read around Write теж в біосі є, але після активаціі інтерлівінг так и залишається вимкнутим. Еверест показує 4way interleaving лише після активації Memory Enabler.
-
ApostolCV
Member
2 рази не показник, хоча у випадку з RDRAM система може бути на волосині від стабільності.
Тому при середній нагрузці і температурах буде здаватися , що система стабільна.
Бажано запускати мем тест на 9-10 годин. Більше краще , якщо звичайно ви збираєтеся використовувати систему активно, а не зробити 2-3 теста у 3ДМарк
P.S. Ви випадково не ставите 1ГБ пам'яті з 98-ю віндою?
radical, саме так інтерлівінг включається лише Меменаблером.
Отправлено спустя 1 час 9 минут 17 секунд:
P.P.S. І да відсутність інтерлівінгу ,це просто приклад всратого написання/оптимізації біоса
Тому при середній нагрузці і температурах буде здаватися , що система стабільна.
Бажано запускати мем тест на 9-10 годин. Більше краще , якщо звичайно ви збираєтеся використовувати систему активно, а не зробити 2-3 теста у 3ДМарк
P.S. Ви випадково не ставите 1ГБ пам'яті з 98-ю віндою?
radical, саме так інтерлівінг включається лише Меменаблером.
Отправлено спустя 1 час 9 минут 17 секунд:
P.P.S. І да відсутність інтерлівінгу ,це просто приклад всратого написання/оптимізації біоса
-
enterprise2k3
Member
Зрозумів, поставлю на ніч.ApostolCV: ↑ 07.07.2023 13:56 2 рази не показник, хоча у випадку з RDRAM система може бути на волосині від стабільності.
2 голови і Win98, ще й з більше, ніж 512 пам'яті?! Недайбоже!!!ApostolCV: ↑ 07.07.2023 13:56 P.S. Ви випадково не ставите 1ГБ пам'яті з 98-ю віндою?
на цій системі або 2000, або XP.
p/s чесно кажучи, у мене навіть нема систем, куди-б я у себе 9х поставив - всі 2-голові, тому усюди тільки NT4/2k/XP
-
Бумик
Member
Второй вариант распайки СОМ *косички* (вариант,когда земля на последнем,девятом,проводе шлейфа).
- спойлер
-
ApostolCV
Member
enterprise2k3,а що у вас з ретро є на 2 голови?
-
enterprise2k3
Member
Про цю супермікру я вже сказав, ще сюди-ж slot 2 - tyan thunder X, socket 8 - PR440FX, socket A - tyan s2466-4m (2х barton), ну і з попсового - IWILL DP533ApostolCV: ↑ 07.07.2023 18:09 enterprise2k3,а що у вас з ретро є на 2 голови?
Дуже давно на все забив, але пройшли роки і от, вирішив потрохи позапускати та провести ревізію, що і на скільки живе. З жахом уявляю, як я буду запускати старого звіра на slot 2
-
ApostolCV
Member
Він звичайно цікавий у плані підтримки 2 GB пам'яті. Прям цікаво які проекти рендерили на таких системах.
-
ApostolCV
Member
До речі ... Сокет 423+SDRAM , ціна "ну таке"
-
radical
Member
Ммм, фіолетова плата, вангую, що то ECS
Цікаво, що за звукова така здорова стоїть, Creative PCI якийсь ранній, напевне.
Цікаво, що за звукова така здорова стоїть, Creative PCI якийсь ранній, напевне.
-
Tfd
Member
Так, то вона! Лише перемаркована в Mercury. Маю дещо подібне, тільки на VIA P4X266. Вільно шиється БІОСом від Елітгрупа і назад.radical: ↑ 09.07.2023 11:28 Ммм, фіолетова плата, вангую, що то ECS
-
radical
Member
ECS свого часу поглинули ще фірму PC Chips і деякий час випускали плати під цим брендом, так що навіть на сайті Theretroweb можуть бути вказані всі назви, під якими продавалася конкретна плата.
-
spoglyadach
Member
Щяс би оце тілько елітгруп купувати по півтори тисячі, жесть якасьApostolCV: ↑ 09.07.2023 10:17 До речі ... Сокет 423+SDRAM , ціна "ну таке"
-
ApostolCV
Member
spoglyadach,я одразу сказав , що ціна не альо. Але для фанатів тут прямо кажучи три фактори :
1. 423 не був популярним з RDRAM але підвязалися серйозні вендори по типу ASUS
2. 423 з SDRAM вже рахувалось як бюджетне рішення тож найти виконання від норм вендорів тяжкувато (але реально) .
3. 423 сам по собі рідка штука.
4. ECS a.k.a Elitegroup ще то щастя.
Може здатися , що я щось рекламую
2. 423 з SDRAM вже рахувалось як бюджетне рішення тож найти виконання від норм вендорів тяжкувато (але реально) .
-
anyname
Member
Не рахувалось , а вважалось .ApostolCV: ↑ 10.07.2023 06:38 spoglyadach,я одразу сказав , що ціна не альо. Але для фанатів тут прямо кажучи три фактори :
Був у мене колись комп на ECS nforce 4 sli .я на ньому аж до Q8400 до сидів. проц Венеція 3000 на 2700МГц весь час пропрацював без ніяких проблем.(вірніше була всього одна проблема , але на той час майже не актуальна. 64 бітна ось ніяк не впізнавала звуковий кодек , тож потрібна була окрема звукова . але я всеодно затестив покращений штучний інтелект в 64 бітному патчі на Far Cry , без звуку )
-
radical
Member
ECS для ретро тим цікава, що вони не поспішали прибирати зі своїх плат всякі застарілі інтерфейси та біоси мало змінювали відносно вендорських. У мене чимало їхніх плат, але, здебільшого, вони мені трапились випадково, особливо ті, що на фіолетовому текстоліті))
-
offece-trader
Member
У меня где то должен валятся рабочий сервер на Tiger K8SSA S3870 (Tiger K8SSA) с двумя оптеронами, памятью, и 2х юнитовым корпусом. Вроде полностью рабочий, только дисков не хватает... Если интересно пишите.ApostolCV: ↑ 07.07.2023 18:09enterprise2k3,а що у вас з ретро є на 2 голови?
-
enterprise2k3
Member
За пропозицию спасибо, учту. Но чисто серверные материнки я не очень люблюoffece-trader: ↑ 10.07.2023 12:33У меня где то должен валятся рабочий сервер на Tiger K8SSA S3870 (Tiger K8SSA) с двумя оптеронами, памятью, и 2х юнитовым корпусом. Вроде полностью рабочий, только дисков не хватает... Если интересно пишите.ApostolCV: ↑ 07.07.2023 18:09enterprise2k3,а що у вас з ретро є на 2 голови?
p/s а планки DDR1 ECC у вас есть? Желательно на 512, или гиговые... А то при проверке комплекта tyan s2466 с моими athlon MP barton обнаружил, что планка памяти все, мертва. Подставил память с другого комплекта - все красиво завелось
-
offece-trader
Member
512 ецц точно есть несколько штук, помню откладывал для тестов древних серверов, гиговые не уверен, но возможно тоже есть...enterprise2k3: ↑ 10.07.2023 13:42За пропозицию спасибо, учту. Но чисто серверные материнки я не очень люблюoffece-trader: ↑ 10.07.2023 12:33 У меня где то должен валятся рабочий сервер на Tiger K8SSA S3870 (Tiger K8SSA) с двумя оптеронами, памятью, и 2х юнитовым корпусом. Вроде полностью рабочий, только дисков не хватает... Если интересно пишите.
p/s а планки DDR1 ECC у вас есть? Желательно на 512, или гиговые... А то при проверке комплекта tyan s2466 с моими athlon MP barton обнаружил, что планка памяти все, мертва. Подставил память с другого комплекта - все красиво завелось
-
ApostolCV
Member
Є підозра , що проблема чи в самопальному перехіднику SLOT1- PGA370-FCPGA2. про що були згадки в неті.
Чи у VIA + Tualatin (FSB 133MHz)
Чи у VIA + Tualatin (FSB 133MHz)
-
radical
Member
З мого досвіду, якщо плата вміє сама ставити процессору потрібну напругу для туалатина, краще самому переробити самий примітивний перехідник на pga, ніж експериментувати с fcpga адаптерами, які самі виставляють напругу. Причому різні fcpga адаптери можуть себе вести абсолютно по-різному.
До речі, про fcpga адаптери. На тих, що я бачив, була перемичка celeron/coppermine. Що вона робить фізично? Замикає якісь ноги на проці (те, що ми робимо, коли переробляємо pga в fcpga), або переключає живлення CPU від материнки на живлення від адаптеру?
До речі, про fcpga адаптери. На тих, що я бачив, була перемичка celeron/coppermine. Що вона робить фізично? Замикає якісь ноги на проці (те, що ми робимо, коли переробляємо pga в fcpga), або переключає живлення CPU від материнки на живлення від адаптеру?