Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
unique-neon
Member

Повідомлення

Lorichic
Будь-ласка
terminahtor
Member

Повідомлення

C-c-c-c-combo :super:
спойлер
Зображення
Але як лінь все розбирати і все знову збирати.. :insane:
Prescott
Member

Повідомлення

Lorichic
Прогнал у себя, просто для информации, 617+- GFlops, задача/память 32717/8192. Невязок нет, частота в районе 5 ггц.

PS
Кароч оставил пока так, +200 ПБО, Т лимит 90, курва -25 по всем ядрам. Дальше уже лень этим покаместь заниматься. Прогнал линкс/y cruncher/прайм95/побегал в бф5 - всё ок. Дальше будем смотреть.

Отправлено спустя 36 секунд:
terminahtor: 08.07.2023 14:35Але як лінь все розбирати і все знову збирати..
Дальше самое интересное будет, настройка, лимиты и тд, я уже потихоньку вникаю :D
terminahtor
Member

Повідомлення

Prescott: 08.07.2023 14:37Дальше самое интересное будет, настройка, лимиты и тд, я уже потихоньку вникаю
Да я вже давно в це все вник, просто лінь)
Lorichic
Member

Повідомлення

Prescott: 08.07.2023 14:37побегал в бф5
Прирост какой к старому процессору?
Prescott
Member

Повідомлення

Lorichic: 08.07.2023 14:51Прирост какой к старому процессору?
Та пока никакого :lol: И старый камень вытягивал бф5 на 100%)

Отправлено спустя 44 секунды:
Я бы сказал что в целом плавнее гемплей, без каких-то фризов, но там может и заслуга ещё и нового ССД)

Отправлено спустя 15 минут 8 секунд:
Чуть подкрутил память, получилось так. Что можно ещё подкрутить?
спойлер
Снимок экрана 2023-07-08 145646.png
unique-neon
Member

Повідомлення

Prescott: 08.07.2023 15:08Та пока никакого
В мене приблизно так само з більшістю тайтлів, що запускав, на око різниці не видно, по графікам фреймтайму, менше хвильок. Монітор 144 Гц max, може на вищих частотах було би помітно.

Але Хогвартс задихав по новому, хоч все-одно далекий від ідеалу :D
Також в емулторі ryujinx швидкодія виросла х2

Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
Prescott: 08.07.2023 15:08Что можно ещё подкрутить?
FCLK 2033 ледь покращує показники у мене, взято з відео білдзоіда
Prescott
Member

Повідомлення

unique-neon
Интересный нюанс, поставил tRas 30 и задержка выросла на 4 нс, со значением 40 около 60нс, с 30 - 64нс.
unique-neon
Member

Повідомлення

Prescott
О, цікаво, пізніше спробую
Prescott
Member

Повідомлення

unique-neon
Проверил, это закономерность, с tRas 30 три теста подряд 64нс, с tRas 40 - около 60нс. :-/
unique-neon
Member

Повідомлення

На DDR4 я також спостерігав падіння швидкодії при надто затягнутих таймінгах

Відправлено через 10 хвилин 19 секунд:
Prescott
О, і Power Down = Disabled знижує затримку на кілька нс, але особисто в мене, і також бачив відповіді від інших, що bsod'и може швдико викликати.
snegurrrka
Member

Повідомлення

Привіт :beer:
Прикольна тема, перечитавши її всю, стало простіше розібратися з налаштуваннях всього під Ryzen, оскільки останній AMD процесор в мене був ще Phenom II x4 955 десь в 2010 році :shuffle: Хоча налаштування пам'яті це ще та фігня, особливо коли тобі не пощастило з материнською платою, після LGA 1700 (core i5 12400F) тут до post ніби ціла вічність проходить. Бісить звісно, що жоден з двох різних комплектів пам'яті не працює на заявлених в Expo 6000 MHz взагалі ніяк хоч до 1.4В напругу став, але принаймні на 5600 МГц вже ніяких проблем при 1.25В, все стабільно.

Проте найбільш критичне вже налаштував і стрес тести пройшов з бенчмарками в Кіберпанку, але звісно ще хочеться підтягнути й інші вторинні таймінги, а поки що так:
спойлер
2023-07-08_15-28-07.png
Продовжу і надалі орієнтуватися на результати, якими тут вже ділилися для початку і від того танцювати, а також звісно на це відео
спойлер
- сподобалося, як просто й детально все розповідає автор. В середньому FPS в 4К звісно майже ніякої різниці не помітив порівняно зі стоковими таймінгами, але мінімальний fps все ж підріс.
Prescott
Member

Повідомлення

snegurrrka: 08.07.2023 15:44тут до post ніби ціла вічність проходить
Не, у меня долгий пост был 1 раз пока память настраивалась, а так не дольше чем на 1151, даже быстрее.

Отправлено спустя 48 секунд:
snegurrrka: 08.07.2023 15:44Бісить звісно, що жоден з двох різних комплектів пам'яті не працює на заявлених в Expo 6000 MHz взагалі ніяк хоч до 1.4В напругу став, але принаймні на 5600 МГц вже ніяких проблем при 1.25В, все стабільно.
У меня всё из коробки завелось, бюджетный азрок + кит из списка на сайте. :dontknow:

Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
snegurrrka: 08.07.2023 15:44Проте найбільш критичне вже налаштував і стрес тести пройшов з бенчмарками в Кіберпанку, але звісно ще хочеться підтягнути й інші вторинні таймінги, а поки що так:
трефи можно в упор ставить сразу (65 с чем то там, мать сама скорректирует граничное значение)
snegurrrka
Member

Повідомлення

Prescott
Та я вже в курсі з усіх джерел, що Asus TUF B650 Plus це ще та шайтан машина, але не готовий проходити через розбирання всього знову (вже 3 системи за декілька вечорів і так в різних корпусах довелося туди-сюди переставляти :laugh: Та і з процесом повернення по гарантії потім теж возитися, працює зараз ніби все ОК, стабільно, то і нехай.

Сподіваюся, що якась таки з ігор мені дозволить сказати "О, це точно було варте апгрейду!", тому що поки реально мало що змінилося для мене в 4К порівняно з core i5 12400F окрім як купа витрат грошей, часу і головняка :lol:
Prescott
Member

Повідомлення

snegurrrka
А в чём был смысл вашего апгрейда? Ладно я, у меня 8700К, он местами даже 3080 уже ботлнечил, но вы то зачем?)
unique-neon
Member

Повідомлення

Prescott: 08.07.2023 15:29Проверил, это закономерность, с tRas 30 три теста подряд 64нс, с tRas 40 - около 60нс.
Перевірив - у мене без різниці, 30 чи 40. Можливо у мене ще 3д кеш маскує затримку.
Якщо пальцем в небо, то думаю у вас 30 - на межі стабільності і uefi компенсував це іншими таймінгами які тренує
snegurrrka
Member

Повідомлення

Prescott
Та я не знаю, якщо чесно, сила переконання мабуть від деяких мемберів форуму, що відяху за 80К ставити в пару з процом за 6.5К це не використовувати потенціал RTX 4090 на повну, хоча в тестах 4К там дійсно майже не було різниці між core i5 12400F та core i7 13700K насправді :rotate:

Ну проте вже нехай, переставив тепер core i5 12400F+16GB DDR4 3600 + RTX 3080 10GB в другий домашній комп, відразу й Windows 11 туди свіжу поставив, дозрів спробувати вперше, а core i5 8600K відповідно буду вже продавати.
Prescott
Member

Повідомлення

snegurrrka
Ну у вас очень жирный проц, нужно просто отладить систему и всё будет бомба, это лучший игровой камень на сегодня.
unique-neon
Member

Повідомлення

snegurrrka
Як писав вище, я на 8700к в іграх, теж 4К, в більшості видпадків різницю тільки в моніторинг тулах бачив, і то не значну, хоча і є яскраві виключення

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
А якщо в грі ще є FG, то різницю з лупою не знайти
Prescott
Member

Повідомлення

unique-neon: 08.07.2023 16:36Як писав вище, я на 8700к в іграх
Отличный камень, реально выгодная инвестиция в своё время, в целом на нём ещё можно было сидеть с 3080, но душа уже требовала потратить деньги))
Відповісти