Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
q1nex
Member

Повідомлення

Посоветуйте, пожалуйста, какие-нибудь альтернативы корпусу Corsair 5000D Airflow. Корсар очень нравится, но есть целый ряд недостатков:
  • отсутствие антивибрационных прокладок для HDD (не уверен, что получится сколхозить самому)
  • невозможность отодвинуть корзину для HDD подальше от блока питания
  • только 120мм вертушка сзади
  • морда заточена под 120мм вертушки, хоть и есть крепления для двух 140мм
В старом Fractal Design R4 при меньших размерах почему-то нормально вместились 140 вертушки, а в корсаре - нет :insane: Хочу корпус с возможностью установки радиатора справа от материнки, но O11 и его клоны не устраивают по причине расположения блока питания, которое полупассивному БП явно не понравится.
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

q1nex
Lian Li Lancool III + front dust filter
be quiet! Silent Base 802
Phanteks Eclipse P600S, P500A, G500A последние 2 без фронтального фильтра
Fractal Design North, torrent compact
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Посоветуйте корпус в который можно присобачить 6-7 HDD 3.5 дюйма (домашний NAS + торренты). Сейчас юзаю be quiet! Dark Base Pro 900 White Edition (Rev.1) нужен аналогичный, но выбора сейчас негусто :spy:
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

Если нужен полешевле GameMax Master M905, GameMax Titan Silent M905S, Fractal Design Node 304
Подороже Fractal Design Define R6/R5, Fractal Design Node 804, Fractal Design Vector RS, Jonsbo D500
Avenger80
Member

Повідомлення

n+gibat[]r
Так а чем нынешний не устраивает?
RockSan
Member

Повідомлення

n+gibat[]r: 12.07.2023 12:32 Посоветуйте корпус в который можно присобачить 6-7 HDD 3.5 дюйма (домашний NAS + торренты). Сейчас юзаю be quiet! Dark Base Pro 900 White Edition (Rev.1) нужен аналогичный, но выбора сейчас негусто :spy:
Не дорого під NAS
https://id.aliexpress.com/item/1005003634922977.html
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Enombre de soberano: 12.07.2023 13:20 Если нужен полешевле GameMax Master M905, GameMax Titan Silent M905S, Fractal Design Node 304
Подороже Fractal Design Define R6/R5, Fractal Design Node 804, Fractal Design Vector RS, Jonsbo D500
Спасибо!

Отправлено спустя 47 секунд:
Avenger80: 12.07.2023 13:50 n+gibat[]r
Так а чем нынешний не устраивает?
Всем устраивает, я в нём уже два ПК собирал, сначала на Intel i7-8700k+GTX1066 а потом Ryzen 9 5900X+RTX3060 12Gb, но нужно второй такого же плана собрать для знакомого, и тоже с большим количеством HDD, мы торрент-маньяки :laugh:

Отправлено спустя 3 минуты 27 секунд:
RockSan: 12.07.2023 13:59
n+gibat[]r: 12.07.2023 12:32 Посоветуйте корпус в который можно присобачить 6-7 HDD 3.5 дюйма (домашний NAS + торренты). Сейчас юзаю be quiet! Dark Base Pro 900 White Edition (Rev.1) нужен аналогичный, но выбора сейчас негусто :spy:
Не дорого під NAS
https://id.aliexpress.com/item/1005003634922977.html
Не, нужно именно в ПК. Отдельно под NAS пока бюджета и свободного места нет
kyky
Member

Повідомлення

Підскажіть будь ласка, біля 1,5 тис грн є щось толкове чи все однакове? Має бути райзен 5600, rtx 3060 ti без розгону :beer:
Alex_Lviv
Junior

Повідомлення

kyky
Таки однакове :-/
лиш не беріть з глухою мордою, чи склом
Щось вибрати з решіткою, сіткою, типу Матрекса мешіфай
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

kyky
Darkflash A290, 1stPlayer V4-4F1, Frontier ASARO 205A, Vinga Legend.
faunel
Junior

Повідомлення

daesz: 02.07.2023 02:38 Зрозуміло, дякую за пораду з корпусом. Коли таки рішусь із покупкою всього іншого, то спробую і стандартне, і зворотнє розміщення тавера, а тоді вже буду вирішувати на основі результатів :)
Якщо ще актуально, недавно вийшло відео з візуалізацією повітряних потоків в корпусі Jonsbo D31.

Виглядає непогано. Думаю можна так само робити.
На мій погляд плюс такого рішення це те, що можна непомітно поставити фільтр зверху там де буде вдув
Якщо робити вдув ззаду, то непомітно фільтр вже не поставиш і це буде не так зручно
Це звісно має значення якщо хочеться мінімузувати пил всередині корпусу

Сам не можу визначитися з корпусом. Зупинився на Jonsbo D31 Mesh але поки ще думаю.
Хочеться щось не дуже велике, красиве на вигляд, гарним продувом і з фільтрами
І хочеться дуже тиху збірку, щоб взгалі не було чути під невеликим навантаженням
Збірка не гаряча планується - Процесор I5-12400, відеокарта RTX 4070

Поки що зупинився на цих, в кожного є якісь компроміси.

Corsair 4000D Airflow (мінус - тільки один USB A)
be quiet! Pure Base 500 (мінус - поганий продув спереду, не зовсім тихі вентилятори)
Fractal Design Meshify 2 Compact Dark TG (все добре але ціна більше 8000)
Jonsbo D31 Mesh (наче все добре)
Gamemax Spark (ззовні красивий але немає фільтрів і кабель менеджмент жахливий)
oversteve
Member

Повідомлення

faunel
це не оптимальний варіант, бо кулер на проці тягне на себе тепле повітря, яке пропускається, через відяху, вже не кажучи про те, що може затягуватися повітря, яке виходить з бж, для таких корпусів оптимальний варіант тягнути повітря ззаду і щоб передній верхній кулер його видував

ззаду елементарно затиснути фільтр між корпусом і вентилятором

Отправлено спустя 17 минут 14 секунд:
faunel: 21.07.2023 15:49 Gamemax Spark (ззовні красивий але немає фільтрів і кабель менеджмент жахливий)
це клон jonsbo d30, в джонсбо фільтри є, думаю, що і в геймаксі мають бути
с кабельменеджментом там все ок, навіть задофіга вільного місця, треба назад в менший корпус переїзжати :gigi:
спойлер
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

faunel: 21.07.2023 15:49
daesz: 02.07.2023 02:38 Зрозуміло, дякую за пораду з корпусом. Коли таки рішусь із покупкою всього іншого, то спробую і стандартне, і зворотнє розміщення тавера, а тоді вже буду вирішувати на основі результатів :)
Якщо ще актуально, недавно вийшло відео з візуалізацією повітряних потоків в корпусі Jonsbo D31.

Виглядає непогано. Думаю можна так само робити.
На мій погляд плюс такого рішення це те, що можна непомітно поставити фільтр зверху там де буде вдув
Якщо робити вдув ззаду, то непомітно фільтр вже не поставиш і це буде не так зручно
Це звісно має значення якщо хочеться мінімузувати пил всередині корпусу

Сам не можу визначитися з корпусом. Зупинився на Jonsbo D31 Mesh але поки ще думаю.
Хочеться щось не дуже велике, красиве на вигляд, гарним продувом і з фільтрами
І хочеться дуже тиху збірку, щоб взгалі не було чути під невеликим навантаженням
Збірка не гаряча планується - Процесор I5-12400, відеокарта RTX 4070

Поки що зупинився на цих, в кожного є якісь компроміси.

Corsair 4000D Airflow (мінус - тільки один USB A)
be quiet! Pure Base 500 (мінус - поганий продув спереду, не зовсім тихі вентилятори)
Fractal Design Meshify 2 Compact Dark TG (все добре але ціна більше 8000)
Jonsbo D31 Mesh (наче все добре)
Gamemax Spark (ззовні красивий але немає фільтрів і кабель менеджмент жахливий)
Дякую, актуально, тому що ні нову систему (за винятком охолодження), ні новий корпус ще не брав :shuffle:
Я поки зупинився або на джонсбо д31, або ліанлі ланкул 215, система буде р5-7600+рх67х0хт/7700хт (прийдеться чекати тести й поки ціна впаде на нього з оверпрайсу який у нас завжди на старті, але з іншої строни можу спочатку взяти все крім ВК), мб 6800хт - якщо попадеться по хорошій ціні.
z_mashine
Member

Повідомлення

oversteve: 21.07.2023 16:24 це не оптимальний варіант, бо кулер на проці тягне на себе тепле повітря, яке пропускається, через відяху, вже не кажучи про те, що може затягуватися повітря, яке виходить з бж
для планируемого 12400 это не критично. а воздух от бп можно отсечь вставкой из вспененного полиэтилена. там сверху в углу ее видно не будет особенно в белом цвете. и вентиль бп сам будет гнать воздух наружу.
oversteve
Member

Повідомлення

z_mashine: 21.07.2023 18:44
oversteve: 21.07.2023 16:24 це не оптимальний варіант, бо кулер на проці тягне на себе тепле повітря, яке пропускається, через відяху, вже не кажучи про те, що може затягуватися повітря, яке виходить з бж
для планируемого 12400 это не критично. а воздух от бп можно отсечь вставкой из вспененного полиэтилена. там сверху в углу ее видно не будет особенно в белом цвете. и вентиль бп сам будет гнать воздух наружу.
По-перше нафіга щось колхозити, якщо можна просто вентилятори в потрібну сторону розвернути? По-друге як ви збираєтесь над корпусом ліпити перегородку, щоб її не було видно :-/
faunel
Junior

Повідомлення

Спробував прикинути обидва варіанти.
В будь якому з них тепле повітря з відеокарти буде попадати на кулер процесора, перед цим змішавшись з повітрям кімнатної температури.
Сильної різниці не повинно бути але в першому варіанті два кулери на видув

Схематично це так буде виглядати
Синя лінія це повітря кімнатної температури
Червона лінія це підігріте повітря відеокартою або процесором
Жовта лінія це змішане повітря
спойлер
Варіант 1.jpeg
спойлер
Варіант 2.jpeg
z_mashine
Member

Повідомлення

oversteve: 21.07.2023 18:54 По-друге як ви збираєтесь над корпусом ліпити перегородку, щоб її не було видно :-/
извините. значит я ваш колхоз не понял. :insane:
Ostin
Member

Повідомлення

faunel
Як будете експериментувати, поставте всі три пропелери на видув і озвучте порівняння з обома вказаними вами варіантами. Дуже цікаво :beer:

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
faunel: 21.07.2023 19:09тепле повітря з відеокарти буде попадати на кулер процесора
Це не має турбувати. Всередині буде своєрідна загальна пічка, тепло від якої потрібно максимально відвести. Саме тому цікаво було б побачити результат експериментів.
oversteve
Member

Повідомлення

faunel: 21.07.2023 19:09 Спробував прикинути обидва варіанти.
В будь якому з них тепле повітря з відеокарти буде попадати на кулер процесора, перед цим змішавшись з повітрям кімнатної температури.
Сильної різниці не повинно бути але в першому варіанті два кулери на видув

Схематично це так буде виглядати
Синя лінія це повітря кімнатної температури
Червона лінія це підігріте повітря відеокартою або процесором
Жовта лінія це змішане повітря
спойлер
Варіант 1.jpeg
спойлер
Варіант 2.jpeg
у сучасних відях зазвичай діра в текстоліті і вентилятор відяхи ближче до морди корпусу проганяє повітря більше і легше, ніж "задній", який довбиться в текстоліт, відповідно у вашому другому варіанті там порівняно мало повітря від відяхи попадає в середину кулера, більше обдуває його з боків, у першому суттєво більше, крім того в першому варіанті частину свіжого повітря затягує в себе бж, потім викидає його зверху і верхній вентилятор знову затягує це нагріте повітря всередину і далі по колу

одного вентилятора і бж на видув вистачає

ну і не в теорії, а на практиці "обернений" варіант на 12600к під навантаженням давав біля 5 градусів різниці порівняно із затяжкою повітря зверху

Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
z_mashine: 21.07.2023 19:15
oversteve: 21.07.2023 18:54 По-друге як ви збираєтесь над корпусом ліпити перегородку, щоб її не було видно :-/
извините. значит я ваш колхоз не понял. :insane:
та нічо страшного, з бж зверху вийшло тепле повітря, вийшло зверху з корпусу і вентилятор по сусідству затягнув його всередину повторно

Отправлено спустя 4 минуты 20 секунд:
Ostin: 21.07.2023 19:50 faunel
Як будете експериментувати, поставте всі три пропелери на видув і озвучте порівняння з обома вказаними вами варіантами. Дуже цікаво :beer:

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
faunel: 21.07.2023 19:09тепле повітря з відеокарти буде попадати на кулер процесора
Це не має турбувати. Всередині буде своєрідна загальна пічка, тепло від якої потрібно максимально відвести. Саме тому цікаво було б побачити результат експериментів.
от власне еккспериментував, як написав трохи вище обернений варіант суттєво краще по температурам для проца, ну і в такому варіанті верхній-задній вентилятор що є, що немає, без різниці
daesz
Member

Повідомлення

Якщо глянете відео вище, про д31 меш - там якраз подібно розташовані верхні вентилі, як я "пропонував" - ближній на вдув, і дальній на видув :) Єдине що я б додав - це мінус екран, БЖ в самий верх, а знизу на передній решітці ще один вентиль на вдув.
Відповісти