Перезавантажується комп'ютер помилка Kernel Power 41 (63)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sashkotem
Member

Повідомлення

11700к
msi z 590
1080ti
be quiet Pure Power 12 M 1000W
підключений до упс apc
Перезавантажується комп'ютер часом в грі часом в браузері, не можу відтворити проблему, ніяких синіх екранів. Із журналу прочитав помилка Kernel Power 41 (63) упс при цьому не клацає світло не моргає. Перед тим все працювало штатно місяць нічого в системі не змінював. Прошу поради.
Polaris
Member

Повідомлення

Sashkotem
АИДУ крутили?
KimRomik
Member

Повідомлення

в біосі все на дефолт і відпишитесь
Diablique
Member

Повідомлення

Исключить упс пробывали?
terminahtor
Member

Повідомлення

C-states вимкнути.
Sashkotem
Member

Повідомлення

terminahtor
вимкнув не допомогло
Diablique
поки не пробував
Polaris
крутив бублик все добре, який тест в аїді запускати?
KimRomik
Цього зробити не можу комп не завантажиться тоді узагалі, в біосі стоїть хмп на память, цсм для вк, і мультиграфіка
Можливо це сталось після якихось оновлень віндовс 10, до цього все працювало добре.
При перезавантаженні я чую як клацає реле бж, в репорті дивився ніяких кодів нема все по нулям.
Перевстановити драйвера мережевої пробував не допомогло.
Вдалось відтворити перезавантження, граю в онлайн гру паралельно вмикаю ютуб в мозілі на другий монітор (підключений до мп),сама мозіла при цьому на основному моніторі який підключений до вк, роблю альттаб з гри на браузер в мозілі на ютубі є кнопка вивести відео на монітор я її натискаю відео розгортається на другий монітор чи пробує розгорнутись і комп перезавантажується. На хромі чомусь такої кнопки нема але усе одно при альтабі на відео раз перезавантаження було.
Часом відео розгортає на другмй монітор але коли тисну згорнути то перезавантажується.
Якщо просто грати в гру без браузера то перезавантаження не було.
Раніше все робив так само і все добре працювало :(
slv
Member

Повідомлення

Термопаста ?
Sashkotem
Member

Повідомлення

slv
ноктуа + nh-d14, по температурам 60-70 градусів і на процесорі і на вк, в кімнаті 27, наскільки я розумію нормальні температури на блоці живлення кулер ледве крутиться
Polaris
Member

Повідомлення

Sashkotem
тест стабильности системы, все галки, если вылетит ищем виновного по очереди
seraphic
Member

Повідомлення

проверяй подключения проводов на материнке и всё остальном, ставлю на то что виновник БП
Sashkotem
Member

Повідомлення

Polaris
Певно ваша правда, тест не проходить, таке враження stress fpu, можливо перегрів, в тесті є скачки температури до 93 ті шо я зафіксував, в тесті який вилетів температура була 86 зафіксована що програма написала. В грі то температури менші
seraphic
блок має потужності із запасом для такої системи, не знаю що робити
Myaucher
Member

Повідомлення

+1 щодо БЖ. З місяць тому аналогічна байда була по місцю, і теж кіловатник. Правда там водянка була й 1070ТІ. Рік все було добре і ось у браузингу комп вимикатись почав. Заміна БЖ на голдовий 850 Вт допоміг, рідний БЖ поїхав у сервіс
FANAT7
Member

Повідомлення

Была такая проблема, это вроде разгон озу может давать подобное. Озу на дефолт и пробуй
Sashkotem
Member

Повідомлення

Дуже дякую усім за відповіді, приємно що тобі допомагають, залишитись сам на сам із проблемним пк то є жахливо
Diablique
Пробував без упса, результат той самий.
KimRomik
FANAT7
Треба було слухати вас із самого початку, зняв хмп профіль із пам'яті і проблема ніби зникла поки що, потрібно в часі тестувати.
Дуже дивно якщо в аіді робити тільки стрес меморі то проблеми нема, тому я і знехтував вашими порадами.
Стоять 4 планки пам'яті Kingston KF436C18BBK2/32 https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... c18bbk232/ як я розумію на чіпах хунікс.
Якщо поставити не хмп профіль а вибрати із набору 3600 в біосі то вилітає. На 3200 не вилітає. Що може бути, проблемна якась планка, як то визначити, може бути перегрів саме пам'яті бо ж працювало нормально.
ASTON
Member

Повідомлення

Sashkotem
Років з 6 тому в мене така ж помилка була. Не пам'ятаю на якому залізі був, чи ше i3-6100 си ryzen 1600 вже. Що тіки не робив, систему начисто ставив разів з 10, БІОС разів 5 обновлював, драйвери різні. Потім майже все залізо міняв, і БП і те і се. Слідкував за температурами всьогго, напругою, ОС не було взагалі.
Переслідувала проблема багато місяців.
В моєму випадку виявилося (виявлено було імперичним шляхом) - до цього призводила HW Info. Яким чином, не знаю, але я завжди ж її ставив, щоб моніторити систему.
Як тільки знів і перейшов на моніторинг AIDA - все закінчилося враз і назавжди.
Чи допоможе, не знаю, але в мене з цією помилкою такий саме досвід був. :shuffle:
Sashkotem
Member

Повідомлення

Пройшов тиждень пам'ять працювала на частоті 3200 ніяких проблем не виявлено, дуже шкода що кінгстон так мене підвів, раніше ніколи не було проблем із цією фірмою, для роботи на 3200 я спокійно міг купити дешевший і простіший комплект.
Відповісти