Купи на озеркі каменюку ~1200 гріт і заточи. Як тримати ножа при заточкі мільйон відео на ютубі. Скіл корисний.
На 200 гріт не бери, то коси точити або ножі після цвяхів виправляти. Більше 2К - під японські високовуглеродисті. Якщо прям сильно затупив ножа то можна ще одну гріт на 600, а можна і без, просто довше.
Зажратий варіант - точильна система, особисто я використовую spyderco triangle.
Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Можна щось типу Risam RW214 взяти з каменів. А можна китайщину з ринку, насправді один біс, якщо не набрехали з зернистістю. Але воно наощуп щупається приблизно, якщо є з чим порівняти.
Відправлено через 4 хвилини 4 секунди:
А можна не заморочуватись і регулярно точити з тим же успіхом. А то поки домашніх привчиш шо не варто шефом по керамічній тарілці возюкати, то простіше його точнути раз на пару-трійку тижнів.iwojima: ↑ 01.07.2023 12:18то ніж буде довго гострим