Выбор БП

Куратор теми: Melofon
Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для обсуждения и выбора конкретных моделей блоков питания для ПК.

PSU Tier List (список по эшелонам БП)

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде таблицы

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде текста

Под чьими наклейками производятся БП (ОЕМ-производители)

Шумовая сертификация (оценки) БП по CYBENETICS

Похожие темы:
Хватит ли блока питания?
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение.
Корпуса
Выбор вентилятора в БП
Писк свист гул шум треск и прочие эффекты в блоке питания

Пожалуйста сформулируйте вопросы согласно шаблону, это поможет сэкономить ваше и наше время.
Правильная формулировка вопросов по шаблону:
спойлер
- Укажите конфигурацию ПК.
- Наличие/отсутствие разгона.
- Бюджет на покупку БП ( можно ли двигаться в большую сторону или нет ).
- Планируется ли апгрейд процессора и/или видеокарты. Если да, то примерный уровень апгрейда.
- Укажите нужно ли наличие таких фишек БП как:
- Сертификат КПД 80+ ( 80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium ).
- Полу-модульность ( часть кабелей отсоединяются от БП ).
Полная модульность ( все кабели отсоединяются от БП ).
- Полу-пассивный режим работы вентилятора ( при маленьких нагрузках таких как рабочий стол, использование браузера, просмотра видео и других не ресурсоемких задачах вентилятор не крутится и включается только по достижении определённого процента мощности или по достижении определённой температуры ).
- Когда задаете вопросы по конкретным бп обязательно пишите названия моделей правильно и полностью !!! (Это упростит нашу помощь вам и в будущем поиск по теме).
Правильное подключение кабелей БП к видеокарте:
спойлер
Видеокарты высокой мощности (более 225 Вт) обычно оснащены двумя (или тремя) слотами PCIe. По соображениям производительности и безопасности настоятельно рекомендуем использовать два (или три) отдельных кабеля PCIe для подключения таких карт к источнику питания:
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Руководство по кабелям питания видеокарты:
спойлер
Зображення
Примечание. Все приведенные здесь значения потребляемой мощности взяты из спецификации ATX для блоков питания. И помните, спецификации не являются ограничениями. Фактическая мощность, которую кабель будет и может передавать, зависит от гораздо большего. Например, кратковременные всплески могут мгновенно потреблять до 2 раз больше средней мощности. Как вы можете видеть ниже, Vega64, карта мощностью 250 Вт~, увеличивает мощность до 420 Вт за 0,3 миллисекунды!
спойлер
Зображення
Может ли ваш кабель выдержать всю эту мощность, зависит от размера сечения кабеля и общего качества рассматриваемого блока питания. Кроме того, разъём питания 6+2 Molex Mini-Fit Jr (пластиковый разъём питания PCIe) может безопасно работать с мощностью до 288 Вт (8А×3×12В). Именно потому, что мощность 150 Вт не является пределом, мы подчеркиваем важность покупки блоков питания хорошего качества для рабочих станций и других систем с высокой нагрузкой.
Кабели-переходники питания видеокарт 12VHPWR обязательно подключать отдельными кабелями идущими от БП, есть три вида переходников в зависимости от мощности карты которые обычно идут в комплекте к ней, с 2-х, 3-х и 4-х 8-pin pci-e на один 12VHPWR и все их нужно подключать только отдельными кабелями!
спойлер
Зображення
Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 08.12.2024 11:43 користувачем Melofon, всього редагувалось 26 разів.
Earanak
Member

Повідомлення

terminahtor: 30.06.2023 11:14 acm_fan
Короче, замовив ще один БЖ. Без різниці чи в простої, чи під навантаженням, GPU-Z малює 12.3В. Ну дуже іноді до 12.2 спускається, але 99% - 12.3в. В UEFI малюється 12.4В.
спойлер
Зображення
Да я вкурсі, що він куратор, просто відчувається трошки передвзяте відношення:)
У меня как то так - https://i.imgur.com/zCMd2E4.jpg
При запущенной системе но в простое, HWInfo64 показывает тоже самое.

Запустил CBR23 цикличным тестом + запустил Superposition в экстрим пресете.
HWInfo64 показывает : 12V - 12.2V, 5V - 5.05V, 3.3V - 3.3V, то есть проседает совсем чуть-чуть.
13900KF в андервольте, 4090 в андервольте. По ваттметру с розетки тянет 750вт.
Во всех этих значениях не шарю. Отписался просто потому что увидел сообщение в личке по этому вопросу.
terminahtor
Member

Повідомлення

Earanak
Дякую за фідбек. Ну завтра подивлюсь що інший екземпляр покаже.
Melofon
Member

Повідомлення

Earanak

Хорошие показатели в нагрузке, лучше чуть больше чем меньше, но вольтметром явно будет точнее и надо мерять на самих разъёмах которые подключены, там будет видно реальное падение напряжение в нагрузке, на незадействованных разъёмах оно всегда будет меньше.
Donate
Member

Повідомлення

Ostin: 03.07.2023 11:38 БЖ перестають бути довгостроковою інвестицією. А значить, переплата за 10 років гарантії може видатись сумнівним фінансовим вкладенням.
Ну такэ я свій 600 ватник буду мурижити до останнього. Топові картки мені не потрібні, а сегмент навідь з циферкою 7 в андервольті жере ватт 200 :laugh:
Melofon
Member

Повідомлення

Donate

4070 и без андервольта жрёт 200 ватт, а с ним наверно ватт 160.
Donate
Member

Повідомлення

Melofon: 03.07.2023 12:33 Donate

4070 и без андервольта жрёт 200 ватт, а с ним наверно ватт 160.
Пробачте 4080FE :shuffle: По 4070 -50 ват і десь -8% продуктивності на реддіті бачив тему :D
SORBEX
Member

Повідомлення

Всім привіт. Взяв собі під збірку з Ryzen 7 7700X + RTX 4080 блок живлення Corsair RM1000e 1000W 80 Plus Gold (взяв кіловатник з запасом на майбутній апдейт, якщо колись буде).
І стикнувся з проблемою.
Коли в блокові живлення вмикається власний кулер - видає шум, таче торохтіння. Наче лопасть об щось шкребе. Думав, що може всередину потрапило пакування чи щось таке, перевертав блок, продував, легенько тряс (можливо щось випаде) - все ок, нічого зайвого немає. Але шум є все одно. Є лише коли кулер ввімкнеться і пропадає одразу після його вимикання.
Погуглив, гугл каже, що є багато схожих повідомлень на схожий шум:
спойлер
https://www.google.com/search?client=fi ... ttling+fan
Приклад самого шуму є ось в одному з посилань, що видає гугл, на гугл драйві:
спойлер
https://drive.google.com/file/d/1nfW5S0 ... J5fBD/view
Ніхто з часом не стикався з таким?
Бо схоже на якийсь брак кулеру чи їх хвальоної технології "магнітної левітації".
oversteve
Member

Повідомлення

SORBEX: 03.07.2023 16:51 Всім привіт. Взяв собі під збірку з Ryzen 7 7700X + RTX 4080 блок живлення Corsair RM1000e 1000W 80 Plus Gold (взяв кіловатник з запасом на майбутній апдейт, якщо колись буде).
І стикнувся з проблемою.
Коли в блокові живлення вмикається власний кулер - видає шум, таче торохтіння. Наче лопасть об щось шкребе. Думав, що може всередину потрапило пакування чи щось таке, перевертав блок, продував, легенько тряс (можливо щось випаде) - все ок, нічого зайвого немає. Але шум є все одно. Є лише коли кулер ввімкнеться і пропадає одразу після його вимикання.
спойлер
спойлер
Бо схоже на якийсь брак кулеру чи їх хвальоної технології "магнітної левітації".
скорше за все вентилятор торохкотить на якійсь низькій пороговій напрузі, коли він не роздупляється чи йому стартувати, чи виключатися
SORBEX
Member

Повідомлення

oversteve: 03.07.2023 16:57
SORBEX: 03.07.2023 16:51 Всім привіт. Взяв собі під збірку з Ryzen 7 7700X + RTX 4080 блок живлення Corsair RM1000e 1000W 80 Plus Gold (взяв кіловатник з запасом на майбутній апдейт, якщо колись буде).
І стикнувся з проблемою.
спойлер
спойлер
скорше за все вентилятор торохкотить на якійсь низькій пороговій напрузі, коли він не роздупляється чи йому стартувати, чи виключатися
В навантаженні з іграми я не перевіряв. Але торохкотіння є, коли я просто сижу на робочому столі, чи в інтернеті, чи працюю з документами. Тобто по факту в цей момент навантаження на систему практично немає. І періодично, приблизно раз в 5-6 хв кулер включається десь на 1.5-2 хв з таким шумом. То якщо я буду багато часу так працювати, і якщо весь цей час напруга на блок низька, бо навантаження на систему низьке, і кулер весь час буде так тарахкотіти - то це хіба нормально?) Виглядає якоюсь халтурою, чесно кажучи, в блокові за такі гроші.

Відправлено через 12 хвилин 44 секунди:
А взагалі який ще може бути аналог, за схожі гроші, тихий, стандарту Gold Plus і на 1000 Ватт?
Donate
Member

Повідомлення

SORBEX: 03.07.2023 17:21 А взагалі який ще може бути аналог, за схожі гроші, тихий, стандарту Gold Plus і на 1000 Ватт?
Ви його решіткою доверху встановили? :rotate:

З.Ы: Краще би ви за ці гроші якісь fanless БЖ купили. В мене ось Seasonic Fanless на 600 ват :laugh: Там навідь щось в теорії не може грохотати :laugh: Сам робив собі збірочку на основі максимальної +/- тиші :rolleyes:
Востаннє редагувалось 03.07.2023 17:33 користувачем Donate, всього редагувалось 1 раз.
Alex+
Member

Повідомлення

SORBEX: 03.07.2023 17:21А взагалі який ще може бути аналог
Ніякий, бо terminahtor всі скупив :)

А якщо серйозно, то:
viewtopic.php?p=3607958#p3607958
Топові модельки вгорі списку Be quite 13 та Asus Aura
Donate
Member

Повідомлення

Там же були відгуки що їх вертушка об щось як царапаеться :dontknow:
Alex+
Member

Повідомлення

Donate
Та ось, як бачите, в корсарі теж щось гуркотить :)
terminahtor
Member

Повідомлення

Donate
Ну, в тому що зараз в мене стоїть я взагалі не можу почути хоть якіхось ознаків роботи в розрізі шуму. Німий.

Відправлено через 35 секунд:
Alex+
Та я ж їх поверну) ну окрім одного.
Donate
Member

Повідомлення

terminahtor: 03.07.2023 17:41 Donate
Ну, в тому що зараз в мене стоїть я взагалі не можу почути хоть якіхось ознаків роботи в розрізі шуму. Німий.

Відправлено через 35 секунд:
Alex+
Та я ж їх поверну) ну окрім одного.
Пішить тоді хлопцю де ви берете з можливістю безгеморойного повертання і хай бере біквайт. Їх SW взагалі дуже годні вертушки :up: В них український саппорт один взагалі з найкращих в україні :up: (як мінімум там сидить не йолоп якому день до вечора, а людина яка вам хоче допомогти)
Востаннє редагувалось 03.07.2023 17:45 користувачем Donate, всього редагувалось 3 разів.
terminahtor
Member

Повідомлення

Donate
В самому зеленому магазині;)
Просто якщо може 12500 бути трохи забагато, то тоді Asus Aura 1000, він на 2к дешевший.
oversteve
Member

Повідомлення

SORBEX: 03.07.2023 17:21
oversteve: 03.07.2023 16:57

В навантаженні з іграми я не перевіряв. Але торохкотіння є, коли я просто сижу на робочому столі, чи в інтернеті, чи працюю з документами. Тобто по факту в цей момент навантаження на систему практично немає. І періодично, приблизно раз в 5-6 хв кулер включається десь на 1.5-2 хв з таким шумом. То якщо я буду багато часу так працювати, і якщо весь цей час напруга на блок низька, бо навантаження на систему низьке, і кулер весь час буде так тарахкотіти - то це хіба нормально?) Виглядає якоюсь халтурою, чесно кажучи, в блокові за такі гроші.

Відправлено через 12 хвилин 44 секунди:
А взагалі який ще може бути аналог, за схожі гроші, тихий, стандарту Gold Plus і на 1000 Ватт?
ну от як раз схоже на те, що я пишу, температура трохи пінімається бж намагається стартанути вентилятор, він в такому режимі ні туди ні сюди трохи попрацює остине і вирубиться, потім знову те саме через якийсь час, якщо б було навантаження більше і він грівся сильніше, то вентилятор постійно працював би і не торохкотів, якось так

п.с. колись такий самий прикол був з одним сільверстоуном, у якого був напівпасивний режим (чи не один з перших БЖ с такою фішкою), потім вийшла друга ревізія цього бж, у якого цю фічу прибрали і проблема відпала :D
Melofon
Member

Повідомлення

SORBEX

Да сотни если не тысячи стыкались с таким на новых бп, обычное дело, тарахтит двигатель при разгоне, у моего Seasonic Prime PX-750 Platinum такая же фигня, буквально секунду-полторы тарахтит при раскрутке а потом уже тихо крутится.
Востаннє редагувалось 03.07.2023 18:01 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
oversteve
Member

Повідомлення

Melofon
проблема в тому, що у деяких бж криво налаштований гістерезис і він в тому режимі старт-стоп зависає на деякий час, а не так, що секунду туди-сюди і все ок
Melofon
Member

Повідомлення

oversteve

То уже как повезёт, я вообще отключил полупасив бо он вентилем вниз стоит и накапливает тепло в пасиве, а сейчас ещё и лето.
Відповісти