Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
Outsider
Member

Повідомлення

Rodal: 26.06.2023 10:08 Вітаю, товариство. Підкажіть будь ласка, стосовно вибору корпусу під профільну систему(R5 3600, RX 470/4, Asus x470 Prime Pro, XFX Core XT 500W 80+bronze). Бюджет 100 євро. Пріоритет на тишу
Fractal Design Define 7 Compact https://www.fractal-design.com/products ... ack-solid/
Тихенький, з фільтрами, продувається. Тільки порти юзб та кнопка включення зверху.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 01.07.2023 18:04 Вирішив, що з покупкою нової системи - куплю і не дорогий корпус (а в теперішній - складу залізо яке зараз стоїть без коробки і БХ). Дуже хотілося б lian li lancool 215, але ціна зависока, та й вже є в наявності 2х 140мм і 1х 120мм крутилятора , які б хотілось використати :shuffle:
Тому вибір впав на наступні :
- deepcool matrexx 55 mesh;
- vinga pillar black;
- darkflash dlm21 mesh, який візуально, практично, копія montech x3 mesh;
- vinga tank;
- ну й на кінець бачив ще vinga cs213b, але враховуючи ціну - він певно зроблений з фольги, та й є підозри що з продуваємостю там будуть проблеми, т.я. фронтальна сторона тільки на половину з сітки :-/
- ще мав у цьому списку frontier chimbu, який візуально дуже схожий на fractal design torrent, але на розетці вказано тільки сумісність з 120мм вентилями, а на сайті виробника його не невідомим причинам немає в асортименті, тому звіритись немає можливості.
Думав, можливо хтось мав діло з декількома із них і порадить в яких айрфлоу буде кращим :)
можете ще на Jonsbo D41 глянути, або

Отправлено спустя 2 минуты 42 секунды:
Outsider: 01.07.2023 23:08
Rodal: 26.06.2023 10:08 Вітаю, товариство. Підкажіть будь ласка, стосовно вибору корпусу під профільну систему(R5 3600, RX 470/4, Asus x470 Prime Pro, XFX Core XT 500W 80+bronze). Бюджет 100 євро. Пріоритет на тишу
Fractal Design Define 7 Compact https://www.fractal-design.com/products ... ack-solid/
Тихенький, з фільтрами, продувається. Тільки порти юзб та кнопка включення зверху.
якщо фрактал, то краще вже якийсь з дірявою мордою типу мешифай, поп і т.п., з глухою мордою вентиляція буде не дуже
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 01.07.2023 23:46 можете ще на Jonsbo D41 глянути, або
Дякую за пораду, візуально дуже гарний, але наскільки я розумію - в ньому 1 спереді і 3 знизу на вдув, і 1 ззаді на видув (+ бж спереді на вдув і зверху на видув - через "ришітку"). Не впевнений чи ця "потокосхема" хороша :-/
edt. Знайшов кращі фото, там до 3 зверху й знизу (6 разом) та по 1 спереді й ззаді, мабуть єдине що бентежить це те що вдув буде йти в основному знизу :shuffle:
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 01.07.2023 23:51
oversteve: 01.07.2023 23:46 можете ще на Jonsbo D41 глянути, або
Дякую за пораду, візуально дуже гарний, але наскільки я розумію - в ньому 1 спереді і 3 знизу на вдув, і 1 ззаді на видув (+ бж спереді на вдув і зверху на видув - через "ришітку"). Не впевнений чи ця "потокосхема" хороша :-/
edt. Знайшов кращі фото, там до 3 зверху й знизу (6 разом) та по 1 спереді й ззаді, мабуть єдине що бентежить це те що вдув буде йти в основному знизу :shuffle:
там ідеальний варіант для продуву задній і 2 нижні вентилятори на вдув і верхній передній на видув (верхній задній не дуже потрібен, хіба воду ставити), ну і вентилятор на кулері розвернути задом наперед, так і відяха норм обдувається 2 вентиляторами, і процу краще, бо не тягне повітря після відяхи

п.с. чесно кажучи взагалі після виходу корпусів з такою компоновкою, традиційна з БЖ знизу здається якоюсь не айс, там і з вентиляцією гірше, і по розмірам вони більші
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 02.07.2023 00:03 там ідеальний варіант для продуву задній і 2 нижні вентилятори на вдув і верхній передній на видув (верхній задній не дуже потрібен, хіба воду ставити), ну і вентилятор на кулері розвернути задом наперед, так і відяха норм обдувається 2 вентиляторами, і процу краще, бо не тягне повітря після відяхи

п.с. чесно кажучи взагалі після виходу корпусів з такою компоновкою, традиційна з БЖ знизу здається якоюсь не айс, там і з вентиляцією гірше, і по розмірам вони більші
Знайшов ось це відео, тут правда D31, але я от планував з наступної збірки перейти на мАТХ дошки і більше повертатись на звичайні АТХ'и, всього маю 1 ейчдіді і 1 сата есесді, тому з цим також проблем немаю. Виглядає справді класно, дякую за пораду :shuffle:
Маєте на увазі ось так? Малював на швидку руку в пейнті xd
Зображення
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 02.07.2023 00:21
oversteve: 02.07.2023 00:03 там ідеальний варіант для продуву задній і 2 нижні вентилятори на вдув і верхній передній на видув (верхній задній не дуже потрібен, хіба воду ставити), ну і вентилятор на кулері розвернути задом наперед, так і відяха норм обдувається 2 вентиляторами, і процу краще, бо не тягне повітря після відяхи

Знайшов ось це відео, тут правда D31, але я от планував з наступної збірки перейти на мАТХ дошки і більше повертатись на звичайні АТХ'и, всього маю 1 ейчдіді і 1 сата есесді, тому з цим також проблем немаю. Виглядає справді класно, дякую за пораду :shuffle:
Маєте на увазі ось так? Малював на швидку руку в пейнті xd
Зображення
типу того, тільки спереду під бж вентилятор не факт, що взагалі потрібен, ну і верхній сунути ближче до бж, щоб він витягував і те повітря, що через кулер пройшло і від відяхи, а не тягнув на себе частину холодного повітря, що мало би через кулер пройти

п.с. сам сижу на такому матх конфігу, тільки в меншому корпусі, єдине що в моєму випадку ще БЖ тягне тепле повітря, а в Д41 можна розвернути в іншу сторону, щоб через морду тягнув
спойлер
20221103_153112_2.jpg
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 02.07.2023 00:31 типу того, тільки спереду під бж вентилятор не факт, що взагалі потрібен
То не вентилятор, то я схематично показав вдув самого БЖ :shuffle: Чи ви маєте на увазі то, що знизу під БЖ?
oversteve: 02.07.2023 00:31 ну і верхній сунути ближче до бж, щоб він витягував і те повітря, що через кулер пройшло і від відяхи
Можна зверху й 2х 140мм поставити :shuffle:
Єдине що не зрозумів - це зворотнє розташування вентиля на тавері, це типу щоб частково повітря з ВРМа викинути під потік звизу вверх? Чи напрям повітря через тавер залишають той же, тільки вентилі кріпляться ззаді тавера, ближче до задньої стінки?
oversteve
Member

Повідомлення

daesz
мав на увазі ось так
спойлер
Untitled-1.jpg
задній верхній на видув буде заважати, бо він просто буде витягувати холодне повітря, яке буде затягувати задній вентилятор, і тим самим заважатимн кулеру тягунти повітря через себе

на рахунок вентилятору ззаду - в моєму випадку просто не було можливості посадити вентилятор на задню стінку, бо ширина корпусу не дозволяє туди 120 засунути, так що вентилятор кулера можна сказати замість нього тягне повітря ззаду, і так, потік в кулері задом-наперед

взагалі то вже по кулеру треба дивитися куди саме ставити вентилятори назад чи на перед, основна ідея це потік холодного повітря для проца ззаду-наперед і холодне повітря для відяхи знизу
daesz
Member

Повідомлення

oversteve
Мене єдине поки що бентежить, це вдув знизу, складається враження що може бути не достатньо його, але корпус сподобався найбільше із всіх в аналогічному ціновому діапазоні.
для каменя можна ще й щось типу цього "придумати"
Зображення
edt. Правда після того як запостив, подумав що у випадку двох вентилів зверху - доречніше мабуть буде так :
спойлер
Зображення
DuckRider
Member

Повідомлення

daesz: 02.07.2023 01:22 oversteve
Мене єдине поки що бентежить, це вдув знизу, складається враження що може бути не достатньо його, але корпус сподобався найбільше із всіх в аналогічному ціновому діапазоні.
для каменя можна ще й щось типу цього "придумати"
Зображення
edt. Правда після того як запостив, подумав що у випадку двох вентилів зверху - доречніше мабуть буде так :
спойлер
Зображення
Для гпу добре все там, для цп не дуже
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 02.07.2023 01:29 Для гпу добре все там, для цп не дуже
Це якраз і бентежить, у обох випадках (і overstev'a, і тому що я зобразив) - весь потік для каменю створює двохсекційний тавер і вентиль зверху на видув, т.я. 2 вентиля внизу, які закидають повітря на ВК участі у верхньому потоці "майже" не приймають :-/
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 02.07.2023 01:36
DuckRider: 02.07.2023 01:29 Для гпу добре все там, для цп не дуже
Це якраз і бентежить, у обох випадках (і overstev'a, і тому що я зобразив) - весь потік для каменю створює двохсекційний тавер і вентиль зверху на видув, т.я. 2 вентиля внизу, які закидають повітря на ВК участі у верхньому потоці "майже" не приймають :-/
я пробував і так і так, задом наперед для цп суттєво нижче температура була, ніж кулер зпереду за відяхою підгрібав тепле повітря, і то в мене ще 3060, якщо там щось на 300+ вт, то ще гірше було б

в моєму випадку до задньої стінки десь 5см, вентилятор на кулері цілком ок затягує повітря в корпус і процу там добре, якщо була б одинарна башта, то вже треба було б вішати на задню стінку якось так (верхній задній на вдув також можна додати, але як на мене не обов'язково, в моєму випадку з нього було мало толку, бо його майже повністю кулер перекриває, можливо з одинарною баштою буде краще)
спойлер
Untitled-1.jpg
відясі так дуже ок, буквально 2 градуси різниці до знятої бокової кришки, головне час від часу фільтр знизу чистити, особливо якщо на підлозі буде стояти
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 02.07.2023 02:01 я пробував і так і так, задом наперед для цп суттєво нижче температура була, ніж кулер зпереду за відяхою підгрібав тепле повітря, і то в мене ще 3060, якщо там щось на 300+ вт, то ще гірше було б

в моєму випадку до задньої стінки десь 5см, вентилятор на кулері цілком ок затягує повітря в корпус і процу там добре, якщо була б одинарна башта, то вже треба було б вішати на задню стінку якось так (верхній задній на вдув також можна додати, але як на мене не обов'язково, в моєму випадку з нього було мало толку, бо його майже повністю кулер перекриває, можливо з одинарною баштою буде краще)
спойлер
Untitled-1.jpg
відясі так дуже ок, буквально 2 градуси різниці до знятої бокової кришки, головне час від часу фільтр знизу чистити, особливо якщо на підлозі буде стояти
Зрозуміло, дякую за пораду з корпусом. Коли таки рішусь із покупкою всього іншого, то спробую і стандартне, і зворотнє розміщення тавера, а тоді вже буду вирішувати на основі результатів :)
Подобається мені ПА120, але його, здається зняли з виробництва, бо ні в нас, ні на яйцях, ні на амазоні його не бачив, як альтернативу розглядав АК620, хоча він і суттєво дорожчий, або фума3, який от-от має вийти з рекомендованою 55$, свій теперішій точно буду продавати (ма610р), а для старого конфіга витягну перформу з шухляди :D
Outsider
Member

Повідомлення

oversteve: 01.07.2023 23:46
daesz: 01.07.2023 18:04 Вирішив, що з покупкою нової системи - куплю і не дорогий корпус (а в теперішній - складу залізо яке зараз стоїть без коробки і БХ). Дуже хотілося б lian li lancool 215, але ціна зависока, та й вже є в наявності 2х 140мм і 1х 120мм крутилятора , які б хотілось використати :shuffle:
Тому вибір впав на наступні :
- deepcool matrexx 55 mesh;
- vinga pillar black;
- darkflash dlm21 mesh, який візуально, практично, копія montech x3 mesh;
- vinga tank;
- ну й на кінець бачив ще vinga cs213b, але враховуючи ціну - він певно зроблений з фольги, та й є підозри що з продуваємостю там будуть проблеми, т.я. фронтальна сторона тільки на половину з сітки :-/
- ще мав у цьому списку frontier chimbu, який візуально дуже схожий на fractal design torrent, але на розетці вказано тільки сумісність з 120мм вентилями, а на сайті виробника його не невідомим причинам немає в асортименті, тому звіритись немає можливості.
Думав, можливо хтось мав діло з декількома із них і порадить в яких айрфлоу буде кращим :)
можете ще на Jonsbo D41 глянути, або

Отправлено спустя 2 минуты 42 секунды:
Outsider: 01.07.2023 23:08

якщо фрактал, то краще вже якийсь з дірявою мордою типу мешифай, поп і т.п., з глухою мордою вентиляція буде не дуже
Ця модель про ТИШИНУ, і спереді є місце для забору повітря закриті фільтрами.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 02.07.2023 02:38 Подобається мені ПА120, але його, здається зняли з виробництва, бо ні в нас, ні на яйцях, ні на амазоні його не бачив, як альтернативу розглядав АК620, хоча він і суттєво дорожчий, або фума3, який от-от має вийти з рекомендованою 55$, свій теперішій точно буду продавати (ма610р), а для старого конфіга витягну перформу з шухляди :D
та ні, все є, просто треба вибрати доставку по Штатах на амазоні

https://www.amazon.com/Thermalright-PS1 ... B0BNGVWL98
https://www.amazon.com/Thermalright-Pee ... B09SD44SL1

Отправлено спустя 6 минут 6 секунд:
Outsider: 02.07.2023 08:56 Ця модель про ТИШИНУ, і спереді є місце для забору повітря закриті фільтрами.
тихо то так, але тих дірок на морді по факту мало, ні в яке порівняння не йде з повністю дірявими мордами, хоча там ще можна знизу вентилятор присобачити, але не знаю чи буде з нього толк і чи не перекриє його корзина з гвинтами
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 02.07.2023 10:17 та ні, все є, просто треба вибрати доставку по Штатах на амазоні
Навіт ьне звернув увагу, що стояла делівері в юкрейн. Справді є, тільки до нас чомусь не возять :)
oversteve
Member

Повідомлення

daesz
напряму так, але міст або нп, десь 15 баксів і він в Україні
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 02.07.2023 10:17
daesz: 02.07.2023 02:38 Подобається мені ПА120, але його, здається зняли з виробництва, бо ні в нас, ні на яйцях, ні на амазоні його не бачив, як альтернативу розглядав АК620, хоча він і суттєво дорожчий, або фума3, який от-от має вийти з рекомендованою 55$, свій теперішій точно буду продавати (ма610р), а для старого конфіга витягну перформу з шухляди :D
та ні, все є, просто треба вибрати доставку по Штатах на амазоні

https://www.amazon.com/Thermalright-PS1 ... B0BNGVWL98
https://www.amazon.com/Thermalright-Pee ... B09SD44SL1
Дяк за пораду, вийшло замовити за 1.900 з США до Польщі, а з Польщі знайомим в Україну, фактично, безплатно :shuffle:
snegurrrka
Member

Повідомлення

Вітаю, товариство :)
Затіяв на свою голову апгрейд ПК минулого місяця і придбав собі RTX 4090, що пізніше вилилося в перехід на Ryzen 7 7800X3D, а попередня система з core i5 12400F поїхала в комп дружини, в результаті чого в мене тепер є комплект на руках з core i5 8600K + Asrock Z370M Pro 4 +Zalman Performa + 16(8x2)GB DDR4 3200, 250 GB Samsung 860 Evo M2.Sata + PSU BeQuiet PurePower 500 Watt майже новий з гарантією 5 років здається. Власне хочу це все продати (але перед тим ще тепер треба бекап інформації з Samsung 860 Evo зробити, а його не бачать жодна із нових систем, тому що вони, як виявилося, M2.Sata не підтримують, лише M2.PCIE :weep: ), для повного фаршу не вистачає запакувати це в якийсь корпус і буде повноцінний системник.

Тож питання - який в міру адекватний ATX корпус (чи можливо MATX?) під це можна за 1000-1500 грн максимум придбати? Просто якщо візьму відверту бляшанку за 500 грн, то і самому таке соромно буде в оголошенні вказувати, і покупець навряд знайдеться. Також бажано, щоб в Rozetka був у наявності, тому що мені туди подарували пару сертифікатів до дня народження.

Я придивляюся до такого поки - https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... ?tab=about - можливо хтось мав досвід збирати в ньому систему? Одні пишуть, що все норм за таку ціну, а інші, що метал дуже тонкий та м'який :-/

Дякую!

Відправлено через 2 години 35 хвилин 21 секунду:
Замовив https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/vinga-vision-ii/ за 827 грн, тому питання знімається.
Відповісти