AMD працює над технологією FreeSync Panel Replay

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Tesseract
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити AMD працює над технологією FreeSync Panel Replay

На ноутах корисна штука, але й десктопам не завадила б. Наприклад при активації цієї фічі, OLED монік буде знати, що на ньому точно статичне зображення, і відповідно зменшить яскравість.
Paradox1306
Member

Повідомлення

ох я вже знаю що на редіті буду читати перший рік після релізу :)
dret09
Member

Повідомлення

Непогана ідея, але питання як швидко воно розлетиться по девайсах
_nevermind
Member

Повідомлення

Paradox1306: 20.06.2023 12:05
ох я вже знаю що на редіті буду читати перший рік після релізу :)
Про черные экраны :-P

Пока до ума доведут , бетатестеры будут год-два наслаждаться черными экранами.
Afit
Member

Повідомлення

Tesseract: 20.06.2023 12:02 Пропоную обговорити AMD працює над технологією FreeSync Panel Replay

На ноутах корисна штука, але й десктопам не завадила б. Наприклад при активації цієї фічі, OLED монік буде знати, що на ньому точно статичне зображення, і відповідно зменшить яскравість.
А яким чином частота пов'язана з яскравістю зображення?
_nevermind
Member

Повідомлення

Afit: 20.06.2023 15:47
Tesseract: 20.06.2023 12:02 Пропоную обговорити AMD працює над технологією FreeSync Panel Replay

Выгорают пиксели в оледах.
Afit
Member

Повідомлення

_nevermind: 20.06.2023 15:51
Afit: 20.06.2023 15:47
Выгорают пиксели в оледах.
І що? В динаміці буде одна яскравість, а в статиці інша?)) Якщо робити по такій логіці, то "вигорати" почнуть очі) Представлена в новині технологія, ніяким чином не пов'язана з типом матриці. Вона покликана зменшувати частоту за для зменшення непотрібного навантаження, що сприяє зменшенню споживання енергії
Tesseract
Member

Повідомлення

Afit
Це зрозуміло. Просто оледам протипоказане тривале відображення статичної картинки на високій яскравості. Цю проблему обходять через алгоритми аналізу зображення, які порівнюють попередні кадри з поточними. Але вони нормально працюють лише з кіно та телебаченням, а з маленькими змінами, типу руху мишки, вони не дружать. Плюс для цього потрібне потужне залізо, як для монітора. З новою технологією комп сам почне говорити моніку, коли на нього виводиться статична картинка.
Afit
Member

Повідомлення

Tesseract: 20.06.2023 19:38 Afit
Це зрозуміло. Просто оледам протипоказане тривале відображення статичної картинки на високій яскравості. Цю проблему обходять через алгоритми аналізу зображення, які порівнюють попередні кадри з поточними. Але вони нормально працюють лише з кіно та телебаченням, а з маленькими змінами, типу руху мишки, вони не дружать. Плюс для цього потрібне потужне залізо, як для монітора. З новою технологією комп сам почне говорити моніку, коли на нього виводиться статична картинка.
Все вище описане не має ніякого відношення до новини. Інформація про статичне зображення це одне, а герцовка це інше. Телефон наприклад скидають яскравість через заданий проміжок часу, при статичному екрані. Наприклад в меню чи браузері, (якщо його не чипати). І немає різниці чи це 60, 90 чи 120 герц.
oleg5d75
Member

Повідомлення

Тобто якщо читати статичний текст при частоті в 25 герц то очі через три сторінки не витичуть?)
Відповісти